Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tiekas ar jauno Īrijas vēstnieku (foto)

(15.09.2009.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze otrdien, 15.septembrī, tikās ar Īrijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Brendanu Makmahonu (Brendan McMahon), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.


 
Sveicot jauno Īrijas vēstnieku Latvijas parlamentā, G.Daudze atzina, ka starp abām valstīm ir izveidojušās draudzīgas un konstruktīvas attiecības, ko raksturo ciešas saites visās sadarbības jomās.

Pārrunājot parlamentāros sakarus, Saeimas priekšsēdētājs izteica cerību, ka B.Makmahona darbības laikā Latviju radīs iespēju apmeklēt Īrijas parlamenta abu palātu priekšsēdētāji.

Izvērtējot ekonomiskās krīzes ietekmi uz abu valstu ekonomiku, Īrijas vēstnieks atzina, ka globālā finanšu un ekonomiskā krīze atstāj būtisku ietekmi arī uz viņa pārstāvēto valsti. Bezdarba rādītāji pārsniedzot 10 procentus, un krīze īpaši skārusi būvniecības sektoru.  Savukārt G.Daudze pauda pārliecību, ka tieši krīzes laiks ir piemērots brīdis, lai uzņēmēji meklētu jaunas sadarbības iespējas un norādīja uz Latvijas priekšrocībām loģistikas un tranzīta tirgū. Vēstnieks atzina, ka ekonomisko sakaru veicināšana būs viena no viņa darbības prioritātēm.

Sarunas laikā tika pārrunāts arī 2.oktobrī Īrijā gaidāmais atkārtotais referendums par Lisabonas līgumu.

B.Makmahons ir otrais Latvijā rezidējošais Īrijas vēstnieks. Viņa priekštecis bija Tims Movs, kurš darbu Rīgā uzsāka 2005.gadā. Latvijas Republikas vēstniecība Īrijas galvaspilsētā Dublinā atvērta 2003.gadā.



Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī