Saeimas komisija tiksies ar tradicionālo reliģisko konfesiju pārstāvjiem

(08.09.2009.)

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien, 9.septembrī, tiksies ar tradicionālo reliģisko konfesiju pārstāvjiem, lai runātu par grozījumiem Reliģisko organizāciju likumā.

Komisijas deputāti vēlas noskaidrot tradicionālo konfesiju redzējumu par grozījumiem Reliģisko organizāciju likumā, kas paredz no tā svītrot normu, kas ierobežo draudžu tiesības darboties autonomi gadījumos, kad tradicionālo reliģisko konfesiju kanoniskie noteikumi nepieļauj šo draudžu darbību.

Uz komisijas sēdi aicināti pārstāvji no Latvijas Pareizticīgās Baznīcas, Latvijas Evaņģēliski luteriskās Baznīcas, Latvijas Vecticībnieku Pomoras Baznīcas, kā arī Rīgas Metropolijas Romas Katoļu Kūrijas, kā arī Tieslietu ministrijas amatpersonas.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde notiks trešdien, 9.septembrī, plkst.10.00 Jēkaba ielā 16, 403.telpā.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt