Saeimas komisija pauž sašutumu par ierēdņu algu palielināšanu

(02.09.2009.)

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti trešdien, 2.septembrī, pārrunājot Valsts kontroles konstatētos faktus, pauda sašutumu par to, ka vairākās ministrijās augstākajiem ierēdņiem būtiski palielināta darba samaksa. Izglītības, kultūras un zinātnes komisija prasīs tūlītēju Ministru prezidenta un kultūras ministra rīcību, lai šādi gadījumi neatkārtotos, algu palielinājumi tiktu atcelti un vainīgās personas saņemtu sodu.

„Laikā, kad katastrofāli trūkst līdzekļu mākslas un mūzikas skolām, komisijas deputāti ir patiesi pārsteigti par tik cinisku rīcību,” uzsvēra komisijas priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš. „No valdības vadītāja un kultūras ministra gaidīsim paskaidrojumus, kā izveidojusies situācija, ka bijis iespējams daļai ierēdņu palielināt algas.”

Tāpat deputāti aicinās Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisiju iespējami ātri skatīt jautājumu par vienotas valsts pārvaldes un pašvaldību institūciju amatu atlīdzības sistēmas ieviešanu. Komisijas deputāti uzskata, ka jāpieliek punkts situācijai, ka par līdzīgu amata pienākumu pildīšanu dažādās valsts iestādēs darba samaksa būtiski atšķiras.

Vienlaikus komisijas deputāti, ievērojot taupības apstākļus, vienojās atteikties no dalības UNESCO forumā par daudzpusēju partnerattiecību veidošanu kopēju mērķu sasniegšanai, kas notiks šī gada oktobrī. „Deputāti bija vienisprātis, ka lūgsim foruma darba materiālus atsūtīt un ar tiem iepazīsimies komisijas sēdē, nevis dosimies komandējumā uz Parīzi,” informēja komisijas priekšsēdētājs.




Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem