Saeimas komisijā spriedīs par sabiedriskā transporta braukšanas atvieglojumiem invalīdiem

(01.09.2009.)

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti trešdien, 2.septembrī, uz sēdi aicinājuši Satiksmes ministrijas un Valsts kancelejas pārstāvjus, lai lūgtu skaidrojumu par Ministru kabineta noteikumu pieņemšanas gaitu, ar kuriem iedzīvotājiem tiek noteikti braukšanas maksas atvieglojumi.

„Šis valdības veikums jau paguvis sacelt ažiotāžu ap sabiedriskā transporta atlaidēm. Sākotnēji bija izskanējusi informācija, ka no 1.septembra 2.grupas invalīdiem un invalīdu pavadoņiem transports vairs nebūs bez maksas un no savas kabatas būs jāmaksā puse no biļetes cenas. Tomēr mēs dzīvojam parlamentārā valstī un bez Saeimas ziņas atvieglojumu apjoms cilvēkiem ar invaliditāti nevar tikt mainīts,” uzsver komisijas priekšsēdētāja Aija Barča.

Attiecīgie Ministru kabineta noteikumi patiesi paredz invalīdiem ieviest daļēju maksu par sabiedriskā transporta izmantošanu, taču noteikumos teikts, ka līdzšinējā kārtība paliek nemainīga līdz dienai, kad stājas spēkā likums, kas reglamentē ar invaliditāti saistītus jautājumus.

„Patiesi izbrīna ierēdņu rīcība, Ministru kabineta noteikumos pareģojot Saeimas rīcību, vēl jo vairāk tādēļ, ka arī parlamentā atbalstītā jaunā Invaliditātes likuma 2.lasījuma redakcija šai iedzīvotāju kategorijai paredz 100 procentu atlaidi braukšanai sabiedriskā transportā. Lūgsim atbildīgās iestādes skaidrot, kādēļ valdība parlamentārā valstī oficiālā dokumentā prognozē Saeimas nostājas maiņu,” izbrīnu pauž A.Barča.

Komisijas sēdē aicināti piedalīties pārstāvji no Satiksmes ministrijas, Valsts kancelejas, kā arī invalīdu nevalstiskajām organizācijām.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēde notiks trešdien, 2.septembrī, plkst.10.00 Jēkaba ielā 10/12, 210.telpā. 



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta