Saeimas komisija ar Latvijas eiroparlamentāriešiem vienojas par regulāru sadarbību

(28.08.2009.)

Saeimas Eiropas lietu komisijas deputāti piektdien, 28.augustā, tiekoties ar no Latvijas ievēlētajiem Eiropas Parlamenta (EP) deputātiem, vienojās par ciešu un regulāru sadarbību, lai kopīgiem spēkiem Eiropas Savienībā (ES) sekmīgi aizstāvētu Latvijas nacionālās intereses.

Turpmāk vismaz reizi Saeimas sesijas laikā uz Eiropas lietu komisiju tiks aicināti visi astoņi Latvijas eiroparlamentārieši. EP deputāti Saeimas komisijas sēdēs piedalīsies arī tad, kad tajās tiks izskatītas Latvijas nacionālās pozīcijas par kādu no jomām, kurā eiroparlamentārieši specializējas. Tāpat Saeimas un EP deputāti vienojās regulāri apmainīties ar to rīcībā esošo informāciju, kā arī saskaņot viedokļus par aktuāliem ES dienaskārtības jautājumiem. 

„Regulāra sadarbība ar mūsu Eiropas Parlamenta deputātiem šī brīža ekonomiskajā situācijā ir nevis tikai vēlme, bet gan absolūta nepieciešamība,” pauda komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle. „Jo tikai regulāri koordinējot visu Eiropas Savienības politikas veidošanā iesaistīto Latvijas pārstāvju nostāju un aktīvi lobējot, iespējams panākt mūsu valstij izdevīgu lēmumu pieņemšanu,” norādīja Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja.

Kā īpaši būtisku V.Paegle uzsvēra nepieciešamību sadarboties Latvijai tik nozīmīgajās lauksaimniecības un enerģētikas jomās, kā arī nākamā ES Finanšu ietvara jeb daudzgadu budžeta veidošanā.    

Gatavību šī EP sasaukuma laikā aktīvi sadarboties ar Eiropas lietu komisiju pauda visi sēdē klātesošie EP deputāti - Sandra Kalniete (Pilsoniskā Savienība), Arturs Krisjānis Kariņš (Jaunais Laiks), Alfrēds Rubiks (Saskaņas Centrs) un Roberts Zīle (Tēvzemei un Brīvībai/LNNK).

Eiroparlamentārieši bija vienisprātis, ka, strādājot Briselē un Strasbūrā, vienoti jāaizstāv Latvijas intereses. „Ieejot Eiropas Parlamentā, partiju lietas paliek otrā plānā,” teica S.Kalniete. Viņa arī pauda prieku, ka Latvijas deputāti strādās vairumā nozīmīgāko EP komiteju, tā nosedzot Latvijas ekonomikai būtiskākās jomas.

Arī A.Rubiks uzsvēra, ka Latvijas deputātiem EP jābūt vienotiem un galvenais ir cīnīties, lai turpmāk Eiropas Savienības dokumenti būtu Latvijas interesēm atbilstoši.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde