Saeimas komisija aicina ekonomikas ministru uzņēmējiem piedāvāt konkrētus atbalsta pasākumus

(13.08.2009.)

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti ceturtdien, 13.augustā, analizējot Ekonomikas ministrijas priekšlikumus ekonomikas atveseļošanai, aicināja ekonomikas ministru Arti Kamparu pievērst lielāku uzmanību praktiska atbalsta sniegšanai uzņēmējiem.

„Ekonomikas ministrijas sagatavotais ekonomikas atveseļošanas plāns ir vērsts uz vidēja termiņa laika periodu un ir uzskatāms par labu sākumu darbam, kas vēl nopietni jāturpina. Tomēr deputāti šodien vairākkārt vērsa uzmanību uz nepieciešamību piedāvāt konkrētus atbalsta pasākumus,” norādīja komisijas priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis. „Ja Latvijas uzņēmēji nesaņems palīdzību jau tuvākajā laikā, liela daļa no viņiem nespēs sniegt ieguldījumu tautsaimniecības attīstības atjaunošanā, uz kuru cer ekonomikas atveseļošanas plāna sastādītāji,” uzsvēra komisijas priekšsēdētājs.

„Drīzumā vēlreiz atgriezīsimies pie priekšlikumiem ekonomiskās situācijas uzlabošanai. Viena no konkrētām lietām, ko jau tuvākajā laikā sagaidām no izpildvaras, ir biodegvielas ražotājiem nepieciešamo subsīdiju atrašana. Tieši koncentrēšanos uz konkrētām lietām, stājoties amatā, solīja ekonomikas ministrs,” atgādina V.A.Krauklis.

Lai Latvijas ekonomika kļūtu veiksmīga, ir strukturāli jāmaina ekonomikas dzinējspēki, prezentējot ekonomikas atveseļošanas plānu, uzsvēra Artis Kampars. Ekonomikai jābalstās uz eksportu, nevis iekšējo pieprasījumu un, lai to panāktu, jāstiprina konkurētspēja, produktivitāte un ražošanai jābūt ar augstu pievienoto vērtību, pauda ekonomikas ministrs.

Deputāti atgādināja, ka ministra izvirzītās prioritātes nav būtiski jaunas un izšķiroša nozīme būs rīcības plānam, kas parādīs vai nosauktās prioritātes īstenosies dzīvē.

Ekonomists Uldis Osis atzinīgi vērtēja to, ka Ekonomikas ministrija plānā lielu uzmanību ir pievērsusi tautsaimniecības tradicionālajām nozarēm, kas iepriekšējos gados tika atstātas novārtā. Piedāvājot alternatīvu skatījumu uz ekonomiskās attīstības atjaunošanu, U.Osis uzsvēra nepieciešamību Latvijas uzņēmējiem specializēties, kooperēties un izmantot efektīvākas darba metodes.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā