Saeimas komisija apmeklēs slimnīcas Jēkabpilī, Daugavpilī, Līvānos un Krāslavā

(12.08.2009.)

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti 13. un 14.augustā izbraukuma sēdē apmeklēs Jēkabpils, Daugavpils, Krāslavas un Līvānu slimnīcas. Komisijas deputāti, tiekoties ar pašvaldību un veselības aprūpes iestāžu vadītājiem, vēlas klātienē iepazīties ar situāciju veselības aprūpes jomā.

„Tāpat kā iepriekšējās komisijas izbraukuma sēdēs, apmeklējot slimnīcas, klātienē tiksimies gan ar slimnīcu pārstāvjiem, gan pašvaldību vadītājiem un pārrunāsim iespējas reorganizēt veselības aprūpes iestāžu darbu atbilstoši esošajai situācijai,” informē komisijas priekšsēdētāja Aija Barča.

Ceturtdien, 13.augustā, deputāti apmeklēs Jēkabpils slimnīcu un Daugavpils slimnīcu, savukārt piektdien, 14.augustā, komisija viesosies Krāslavas slimnīcā un sociālajā mājā, kā arī apmeklēs Līvānu slimnīcu un tiksies ar pašvaldības pārstāvjiem.

Ņemot vērā iedzīvotāju un mediķu paustās bažas par veselības nozares attīstību, Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti Saeimas sesiju starplaikā apmeklē medicīnas iestādes valsts reģionos.

Jūlijā komisija jau apmeklējusi slimnīcas Preiļos, Balvos, Alūksnē, Smiltenē, Ludzā, Aizkrauklē un Rēzeknē, kā arī Latgales novada rehabilitācijas centru „Rāzna”. Savukārt pagājušajā nedēļā komisija tikās ar Tukuma, Talsu, Ventspils, Liepājas un Kuldīgas slimnīcu un pašvaldību vadītājiem, kā arī viesojās sociālās aprūpes centrā „Piltene”.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā