Saeimas komisija iztaujās veselības ministri par slimnīcu nākotni

(11.08.2009.)

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija trešdien, 12.augustā, uz sēdi aicinājusi veselības ministri Baibu Rozentāli un Kurzemes slimnīcu vadītājus, lai spriestu par medicīnas iestāžu turpmāko darbu.

Komisijas priekšsēdētāja Aija Barča uzsver, ka deputāti vēlas noskaidrot veselības ministres Baibas Rozentāles vīziju par veselības nozares attīstību.

„Pagājušajā nedēļā, apmeklējot Kurzemes reģionu, aicinājām slimnīcas organizēt darbu atbilstoši esošajai situācijai un nopietni domāt par iespējām saimniekot racionālāk un veidot slimnīcu apvienības. Tomēr joprojām pastāv neskaidrība par gaidāmajiem grozījumiem veselības aprūpes organizēšanas un finansēšanas kārtībā, kas pašvaldības un slimnīcas nostāda neapskaužamā stāvoklī, kā arī neļauj plānot tālāko rīcību,” piebilst A.Barča.

Uz komisijas sēdi aicināta veselības ministre Baiba Rozentāle, kā arī Kurzemes pilsētu pašvaldību un slimnīcu vadītāji no Tukuma, Kuldīgas, Talsiem, Saldus, Ventspils, Liepājas un Priekules.

Jautājums par veselības aprūpes nākotni Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēdē tiks skatīts trešdien, 12.augustā, plkst.10.00 Jēkaba ielā 10/12, 210.telpā.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 26.aprīlī
09:00  11. Jauniešu Saeima