Saeimas komisija aicina meklēt finansējumu algām mākslas vidusskolās

(16.07.2009.)

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti ceturtdien, 16.jūlijā, pārrunājot finansējumu mākslas un mūzikas skolām, aicināja kultūras ministru rast mērķdotāciju Daugavpils mākslas vidusskolas „Saules skola” un Valmieras mākslas vidusskolas pedagogu atalgojumam. 

Komisijas priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš sēdē uzsvēra, ka abas skolas savos reģionos sniedz augstvērtīgu profesionālo izglītību, kas nodrošina šo reģionu attīstību, bet patlaban šo skolu nākotne ir apdraudēta, ja pašvaldības vai paši vecāki neradīs līdzekļus bērnu skološanai.

„Mīlestība pret mākslu ir iesakņojusies mūsu tautā, un, ja sakni nogriež, tad mēs ejam bojā,” norādot uz mākslas un mūzikas skolu nozīmi Dziesmu svētku tradīcijās un sabiedrības vērtību veidošanā, atzina J.Strazdiņš.

Tāpat kā Daugavpils mākslas vidusskola „Saules skola”, arī Valmieras mākslas vidusskola ir vienīgā profesionālās vidējās mākslas izglītības iestāde reģionā.

Kultūras ministrija ir informējusi komisiju, ka, lai novērstu draudošo situāciju, tā ir pārdalījusi Latvijas Nacionālās bibliotēkas celtniecībai paredzēto finansējumu, novirzot vienu miljonu latu pašvaldību mūzikas un mākslas skolu pedagogu darba samaksas nodrošināšanai, taču tā ir tikai piektā daļa no nepieciešamās summas, norādīja J.Strazdiņš.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisija aicina kultūras ministru meklēt risinājumus un nākt klajā ar priekšlikumiem kādā no nākamajām komisijas sēdēm.



Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā