Saeimas komisija sagatavo lēmuma projektus par mandāta piešķiršanu 12 deputātiem

(14.07.2009.)

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija otrdien, 14.jūlijā, sagatavoja 12 lēmuma projektus par 9.Saeimas deputāta mandāta piešķiršanu.

Izmaiņas Saeimas sastāvā nepieciešamas saistībā ar vairāku parlamenta deputātu ievēlēšanu pašvaldībās un Eiropas Parlamentā.

Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas informāciju Rīgas domē ievēlēts Nils Ušakovs (SC), Sergejs Dolgopolovs (SC) un Ainārs Šlesers (LPP/LC), Ventspils domē - Guntis Blumbergs (ZZS), Aizkraukles novada domē - Leons Līdums (TP), bet Krāslavas novada domē - Gunārs Upenieks (ZZS). Viņu vietā Saeimā strādās attiecīgi Igors Pimenovs, Mihails Zemļinskis, Inta Feldmane, Vilnis-Edvīns Bresis, Ērika Zommere un Skaidrīte Pilāte.

Savukārt Eiropas Parlamentā ievēlēti Saeimas deputāti Ivars Godmanis (LPP/LC), Sandra Kalniete (PS), Arturs Krišjānis Kariņš (JL) un Aleksandrs Mirskis (SC). Viņus Saeimā aizstās attiecīgi Dzintars Jaundžeikars, Igors Aleksandrovs, Liene Liepiņa un Aleksejs Holostovs.

Vilnis-Edvīns Bresis (ZZS) un Igors Aleksandrovs (JL) Saeimā strādā jau patlaban, taču viņiem deputāta mandāts ir piešķirts uz laiku, kamēr deputāti Raimonds Vējonis un Einars Repše pilda ministra pienākumus. Tagad abiem deputātiem plānots apstiprināt pastāvīgo mandātu.

Savukārt deputāta mandātu uz laiku plānots apstiprināt Guntim Jānim Eniņam, kurš 9.Saeimas vēlēšanās kandidēja no Zaļo un Zemnieku savienības saraksta, un Albertam Krūmiņam, kurš kandidēja no saraksta Jaunais laiks.

Paredzēts, ka Saeima par šo deputātu apstiprināšanu amatā lems ārkārtas sesijā ceturtdien, 16.jūlijā.




Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī