Saeimas komisija tiekas ar Vācijas kolēģiem

(11.06.2009.)

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti šodien, 11.jūnijā, tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas Mēklenburgas - Priekšpomerānijas federālās zemes Landtāga Lauksaimniecības, vides un patērētāju aizsardzības komisijas delegāciju. Komisijas deputāti ar Vācijas kolēģiem pārrunāja ekonomisko situāciju un gaidāmos valsts budžeta grozījumus.

Komisijas priekšsēdētāja biedrs Vents Armands Krauklis uzsvēra, ka komisijā pārstāvēts plašs politisko partiju spektrs un ikdienas darbā kopīgi tiek meklēti vislabākie likumdošanas risinājumi. Pēdējo mēnešu laikā Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija ciešā sadarbībā ar nevalstiskajiem partneriem ir strādājusi pie vairākiem ekonomikai būtiskiem likumiem.

Kopīgi ar nevalstisko organizāciju un uzņēmēju pārstāvjiem komisija ir pabeigusi darbu pie Publiskās un privātās partnerības likuma, kas dos iespēju valstij un pašvaldībām efektīvāk piesaistīt privātas investīcijas infrastruktūras objektu izveidei un citiem projektiem.

Tāpat noslēdzies darbs pie izmaiņām Publisko iepirkumu likumā - vienkāršojot prasības, uzņēmējiem tiks noteikti skaidrāki spēles noteikumi. Savukārt, lai mazinātu lielo tirdzniecības ķēžu iespējas ražotājiem piemērot netaisnīgus līguma nosacījumus, komisija strādā arī pie izmaiņām Konkurences likumā, piebilda V.A.Krauklis.

Atbildot uz Mēklenburgas - Priekšpomerānijas federālās zemes Landtāga deputātu jautājumiem par Latvijas darbu ekonomiskās situācijas uzlabošanā, komisija informēja, ka tieši šajās dienās notiek saspringts darbs pie budžeta grozījumiem un gala variants vēl nav izstrādāts. Līdztekus valsts budžeta samazināšanai ir ļoti svarīgi radīt jaunas darba vietas, atzina komisijas deputāti.



Saeimas Preses dienests

Otrdien, 23.aprīlī
08:30  Juridiskās komisijas Krimināltiesību un sodu politikas apakškomisijas sēde
08:30  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Vides, klimata un enerģētikas apakškomisijas sēde
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Svētā Krēsla apustulisko nunciju Latvijas Republikā arhibīskapu V.E. Petar Rajič
10:00  Juridiskās komisijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
12:00  Ilgtspējīgas attīstības komisijas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēde
12:40  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Nevienlīdzības mazināšanas apakškomisijas sēde