Saeimas komisija neatbalsta CSDD un VTUA apvienošanu

(27.05.2009.)

Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija trešdien, 27.maijā, aicināja meklēt optimizācijas iespējas Ceļu satiksme drošības direkcijas (CSDD) un Valsts tehniskās uzraudzības aģentūras (VTUA) darbā arī bez strukturālu izmaiņu veikšanas.

„Svarīgi, lai traktortehnikas reģistrācijas un tehniskās apskates kārtība būtu pieejama un kvalitatīva. Lauksaimnieki ir apliecinājuši, ka esošā kārtība un tehniskās aģentūras izcenojumi viņus apmierina, līdz ar to aicinām valdību meklēt iespējas ietaupīt un uzlabot abu iestāžu darbību, neveicot to apvienošanu,” uzsvēra komisijas priekšsēdētājs Guntis Blumbergs.

Lauksaimniekus apmierinot gan VTUA sniegto pakalpojumu kvalitāte, gan cenas. Par to liecina arī fakts, ka pret ieceri apvienot VTUA un CSDD parakstījušies seši tūkstoši lauksaimnieku, atzina Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes valdes priekšsēdētājs Armands Krauze. Turklāt jāņem vērā, ka aģentūra savu darbību nodrošina ar pašu ieņēmumiem, bez valsts budžeta dotācijas, piebilda A.Krauze.

CSDD direktora vietnieks Imants Paeglītis informēja, ka, apvienojot abas institūcijas, pakalpojumu tarifi, iespējams, kļūtu nedaudz lētāki un traktoru vadītājiem, kuri bieži vien ir arī autovadītāji, nevajadzētu regulāri mainīt divas dažādas apliecības. Viņš kritiski izteicās par VTUA praksi veikt traktoru tehnisko apskati, balstoties vizuālu novērtējumu. Ja nav iespējams veikt tehnikas diagnostiku līdzīgi kā automašīnām, tad tādai tehniskajai apskatei nav jēgas. Tā vietā tehniskās vienības varētu pastiprināti kontrolēt traktors uz ceļiem, izteicās I.Paeglītis.

Komisijas priekšsēdētāja biedrs Vents Armands Krauklis pauda viedokli, ka lauksaimnieki gatavojas tehniskajām apskatēm un pieredzējis speciālists var novērtēt traktoru tehnisko stāvokli, arī veicot vizuālo apskati.



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt