Budžeta komisijā pārrunā plānotos grozījumus valsts budžetā

(26.05.2009.)

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija otrdien, 26.maijā, iepazinās ar plānotajiem grozījumiem šī gada valsts budžetā, ko Saeimā paredzēts iesniegt jūnija sākumā. 

Saskaņā ar makroekonomiskās situācijas stabilizācijas pasākumiem visās nozarēs sagaidāms būtisks izdevumu samazinājums. Savukārt šī gada otrajā pusgadā papildu izdevumi būs nepieciešami valsts parāda apkalpošanai, bezdarbnieku pabalstu un citu sociālo maksājumu, kā arī pensiju izmaksu nodrošināšanai. Izdevumu samazinājums skars arī pašvaldības, deputātus informēja Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis.

Uz komisijas sekretāres Karinas Pētersones (LPP/LC) jautājumu, vai FM plāno kādus grozījumus nodokļu likumos, ministrijas pārstāvji atbildēja, ka būtisku izmaiņu nodokļos nebūs, tostarp, netiks mainīta pievienotās vērtības nodokļa likme. Savukārt par nekustamā īpašuma nodokļa piemērošanu arī dzīvojamām platībām patlaban esot pāragri runāt, jo šajā jautājumā vēl nepieciešama plaša diskusija un politiska izšķiršanās.

Tāpat deputāti apsprieda, kā izdevumu samazinājums ietekmēs atsevišķas nozares, tostarp, veselības aprūpi, izglītību, ieslodzījuma vietas, kultūras iestādes, kā arī akcīzes nodokļa atmaksu zemniekiem.

„Situācija patlaban ir tāda, kāda tā ir. Mūsu komisiju un Saeimu gaida ļoti intensīvs un grūts darbs, kad būs jāskata grozījumi budžetā un ap simts ar to saistītajos likumos,” atzina Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs Guntis Bērziņš.  



Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 18.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 18.aprīļa kārtējā sēde
12:30  Fotogrāfiju izstādes “Latgalietis XXI gadsimtā” atklāšana
17:00  2024.gada 18.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem - atcelta