Saeimas komisija diskutēs par pilsonības iegūšanas atvieglošanu jaundzimušajiem

(19.05.2009.)

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija trešdien, 20.maijā, tiksies ar atbildīgo institūciju amatpersonām, lai diskutētu par bezvalstnieku un nepilsoņu jaundzimušo bērnu reģistrācijas procedūras vienkāršošanu.

„Patlaban nepilsoņu jaundzimušo reģistrācija Latvijas pilsonībā ir sarežģītāka nekā Latvijas pilsoņu bērnu reģistrācija, kas notiek vienlaicīgi ar dzimšanas reģistrāciju. Mēs nevēlamies grozīt Pilsonības likumu, bet gan uzklausīt priekšlikumus jaundzimušo pilsonības iegūšanas procesa vienkāršošanai un birokrātisko šķēršļu mazināšanai,” norāda komisijas priekšsēdētāja Ingrīda Circene.

Katru gadu Latvijā nepilsoņu vecākiem dzimst aptuveni 800 bērni, kur netiek reģistrēti Latvijas pilsonībā, liecina Ārlietu ministrijas informācija.

Komisija uz sēdi ir aicinājusi pārstāvjus no Ārlietu ministrijas, Bērnu, ģimenes un sabiedrības integrācijas lietu ministrijas, Naturalizācijas pārvaldes, Pilsonības migrācijas lietu pārvaldes un Tiesībsarga biroja.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde notiks trešdien, 20.maijā, plkst.10.00 Jēkaba ielā 16, 403.telpā.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī