Saeimas komisija apmeklēs Latvijas Akadēmisko bibliotēku

(18.05.2009.)
Lai turpinātu diskusiju par optimālu Latvijas Akadēmiskās bibliotēkas attīstību un vērtīgo krājumu saglabāšanu, Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas deputāti otrdien, 19.maijā, izbraukuma sēdē apmeklēs Latvijas Akadēmisko bibliotēku.

„Ziņas par Izglītības un zinātnes ministrijas ieceri jau jūnijā reorganizēt Akadēmisko bibliotēku ir raisījušas bažas par bibliotēkas un tās krājumu nākotni. Rīt skaidrosim bibliotēkas vadības viedokli un visu iesaistīto pušu priekšlikumus tālākai bibliotēkas darbībai,” uzsver Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētāja biedrs Jānis Dukšinskis.

Plānots, ka komisijas sēdē piedalīsies Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs Rolands Broks, Kultūras ministrijas parlamentārais sekretārs Andrejs Radzevičs, Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors Andris Vilks un Latvijas Universitātes zinātņu prorektors Indriķis Muižnieks.

Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas izbraukuma sēde Latvijas Akadēmiskajā bibliotēkā Rīgā, Rūpniecības ielā 10, notiks otrdien, 19.maijā, plkst.10.00.



Saeimas Preses dienests
Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt