Mūrniece: Latvija ir ikvienā vietā pasaulē, kur vien tā dzīva tautiešu sirdīs

(23.05.2016.)

“Latviešu kopienām pasaulē ir nozīmīga loma, jo nacionālā pārliecība un piederība Latvijai rodas pašā tautā. Tādēļ vēlos pateikties ikvienam no jums, kurš mīl savu valsti un, atrodoties tālumā, palīdz uzturēt mūsu tautas tradīcijas, kultūru un vērtības. Lai kur būtu latvieši, viņi vienmēr nes līdzi latviskumu un māju sajūtu - Latvija ir ikvienā vietā pasaulē, kur vien tā ir dzīva tautiešu sirdīs,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, vizītes ietvaros tiekoties ar Luksemburgas latviešu kopienas pārstāvjiem.

“Ir svarīgi atcerēties, ka par neatkarību, brīvību un savu valsti – Latviju -, jārūpējas ik dienu; īpaši svarīgi tas ir laikā, kad runājam par jauniem ģeopolitiskiem izaicinājumiem Eiropai un pasaulei,” teica Saeimas priekšsēdētāja, pārrunājot politiskās aktualitātes Latvijā un Eiropā.

I.Mūrniece apliecināja, ka Latvijas valsts lepojas un augstu novērtē ikvienu, kurš ar savu apņēmību, darbu un talantu ir pierādījis sevi starptautiski, tostarp strādājot augstos amatos Eiropas institūcijās Luksemburgā.

Luksemburgas latvieši uzsvēra, ka Saeimas priekšsēdētāja ir īpašs viesis mums visiem svarīgā laikā, kad Latvija gatavojas savas simtgades atzīmēšanai. Viņas klātbūtne ir simbolisks apliecinājums, ka Latvijai ir svarīgi savi tautieši.

Saeimas priekšsēdētāja atbildēja, ka mūsu diasporas pārstāvjiem kā valsts kultūras vēstnešiem ir īpaša loma mūsu valsts simtgades svinību rīkošanā, jo tieši ar viņu atbalstu mēs varam panākt, ka Latvijas simtgade izskan un tiek atzīmēta visā pasaulē.

I.Mūrniece ar Luksemburgas latviešu kopienas pārstāvjiem un Latvijas Goda konsulu Luksemburgā Anrī Diderihu pārrunāja arī jautājumus, kas saistīti ar gaidāmo NATO samitu Varšavā, Latvijas iekšpolitikas aktualitātēm un diasporas lomu plānotajās Latvijas simtgades svinībās 2018.gadā.

Saeimas priekšsēdētāja līdz 24.maijam darba vizītē uzturas Luksemburgā, kur piedalās Eiropas Savienības valstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē.

 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā