Latvijas Republikas 9.Saeimas

rudens sesijas astotā sēde

2010.gada 21.oktobrī

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs

Gundars Daudze.

 

Sēdes darba kārtība
Satura rādītājs
Balsojumi
Frakciju viedokļi

Sēdes vadītājs. Labrīt, godātie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas!

Sākam Saeimas 2010.gada 21.oktobra sēdi.

Pirms mēs sākam izskatīt apstiprināto darba kārtību, mums ir jālemj par iespējamiem grozījumiem tajā.

Sociālo un darba lietu komisija lūdz izdarīt grozījumus šodienas sēdes darba kārtībā un svītrot no tās otrās sadaļas „Likumprojektu izskatīšana” 21.jautājumu - likumprojektu „Grozījumi likumā „Par maternitātes un slimības apdrošināšanu”” - līdz turpmākajam komisijas lēmumam.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli viens deputāts var runāt „par”, viens - „pret” šo priekšlikumu.

Vārds deputātam Buzajevam.

V.Buzajevs (PCTVL frakcija).

Paldies par iespēju izteikties.

Es tomēr aicinu Saeimu izskatīt šodien grozījumus likumā „Par maternitātes un slimības apdrošināšanu”. Pats par sevi likumprojekts nav slikts un izslēdz no likuma dažus birokrātiskus šķēršļus daža veida pabalstu saņemšanai.

Taču vēl labāki ir priekšlikumi, kuri ir svītroti no likumprojekta otrajam lasījumam un kuri ir galvenais cēlonis komisijas lēmumam - svītrot šā likumprojekta izskatīšanu no šodienas Saeimas sēdes darba kārtības. Teiksim, tāds ir PCTVL frakcijas priekšlikums, kas paredz maksāt uzreiz gan bezdarbnieka pabalstu, gan arī vecāku pabalstu un nenostāda cilvēkus izvēles priekšā, saņemt vai nu vienu, vai otru, kā arī „atsaldē” atsevišķus ierobežojumus dažiem pabalstiem nevis no 2012.gada 31.decembra, bet uzreiz - jau šā gada nobeigumā, lai nākamā valdība varētu plānot budžeta tēriņus, ievērojot dažu iedzīvotāju slāņu intereses.

Aicinu šo komisijas priekšlikumu - svītrot likumprojektu no darba kārtības - neatbalstīt.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Acīmredzot mums par šo iespējamo darba kārtības grozījumu ir jāizšķiras balsojot.

Godātie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas un paklausieties, par ko mēs šobrīd runājam un par ko mēs šobrīd balsosim! Tātad vēlreiz atgādinu: Saeimas Prezidijs ir saņēmis Sociālo un darba lietu komisijas iesniegumu ar priekšlikumu svītrot no šodienas sēdes darba kārtības likumprojektu „Grozījumi likumā „Par maternitātes un slimības apdrošināšanu””. Savukārt deputāts Buzajevs uzstājās debatēs un iebilda pret šo priekšlikumu, tāpēc šis jautājums ir jāizšķir balsojot.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi likumā „Par maternitātes un slimības apdrošināšanu”” izslēgšanu no šodienas sēdes darba kārtības! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 57, pret - 25, atturas - nav. Darba kārtība grozīta. Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par maternitātes un slimības apdrošināšanu”” no darba kārtības ir izslēgts.

Pieci deputāti - Porietis, Kalniņš, Pauls, Kučinskis un Ābiķis - lūdz iekļaut šodienas sēdes darba kārtības sadaļā „Prezidija ziņojumi par iesniegtajiem likumprojektiem” likumprojektu „Par nekustamā īpašuma nodošanu Latvijas Komponistu savienībai”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība grozīta.

Juridiskā komisija lūdz šodienas sēdes darba kārtībā iekļaut izskatīšanai lēmuma projektu „Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa maiņu likumprojekta „Grozījumi Notariāta likumā” (Nr.1900/Lp9) trešajam lasījumam”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Deputāti Zaķis, Liepiņa, Rībena, Ķikuste un Grava lūdz izslēgt no šodienas sēdes darba kārtības sadaļas „Likumprojektu izskatīšana” likumprojektu „Grozījumi likumā „Par policiju””. Vai deputātiem ir iebildumi? Viens deputāts var runāt „par”, viens - „pret” šo priekšlikumu.

Vārds deputātam Jurim Dalbiņam.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāj! Cienījamie kolēģi! Man rada izbrīnu šis priekšlikums, un paskaidrošu - kāpēc.

Pašreizējā situācijā, kad komisija saņēma informāciju, ka 1.novembrī tiek pārtraukta ostas perimetra apsardze no Iekšlietu ministrijas (tātad no apsardzes kompānijas) puses, mēs virzījām šo likumprojektu trešajam lasījumam.

Ko paredz šis likumprojekts? Izveidot ostas policiju, kuras tiesības pildīt savus pienākumus aprobežojas ar ostas teritoriju un kurai ir tieši tādas pašas prasības kā pašvaldības policijai attiecībā uz personālu un arī attiecībā uz tām tiesībām, kuras tai būs, - pildīt savus pienākumus šajā teritorijā. Bet galvenais jautājums šeit jau ir tas, ka osta, kura ir mūsu valsts robeža, nedrīkst palikt bez apsardzes un kontroles no valdības puses.

Nākamais jautājums. Ir informācija, ka ir pagarināta apsardzes darbība. Droši vien tā paša iemesla dēļ tiek mēģināts atsaukt šo likumprojektu. Tātad turpināsim tērēt valsts budžeta līdzekļus ostas apsardzei. Turpretim šis piedāvātais likumprojekts, kas paredz izveidot ostas policiju, pasaka, ka osta, brīvosta, pati apgādās šo institūciju, finansēs to un attiecīgi nodrošinās kārtību.

Tāpēc man ir priekšlikums atbalstīt tomēr komisijas pieņemto variantu, neizslēgt šo likumprojektu no šīsdienas sēdes darba kārtības un atbalstīt to jau trešajā lasījumā, lai varētu pieņemt šo likumu un nodrošināt normālu ostas teritorijas apsardzi.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Vārds deputātam Kārlim Šadurskim.

K.Šadurskis (partijas „Pilsoniskā Savienība” frakcija).

Godātie kolēģi! Diemžēl šis likumprojekts, kurā ir šis bezjēdzīgais ierosinājums par ostas policijas izveidi, ir nonācis jau līdz trešajam lasījumam, un, lai saprātīgi atrisinātu šo jautājumu, diemžēl tiešām nav cita ceļa: vajag šobrīd izņemt no darba kārtības šo likumprojektu, sakārtot to un izskatīt pēc tam.

Es domāju, ka mēs nonāksim pie pilnīgi absurdas situācijas, ja katrā institūcijā tiks veidota sava policija. Protams, drošība ostā ir jānodrošina, bet tad man ir jautājums - vai tās tādā gadījumā nebūtu pašvaldības policijas funkcijas? Jo attiecībā uz jaunveidojamo ostas policiju ir pilnīgi neskaidri daudzi jautājumi: nav skaidri ne finansējuma jautājumi, ne pakļautības jautājumi, ne hierarhijas jautājumi kopējā mūsu drošības sistēmā. Līdz ar to šie priekšlikumi ir pilnīgi nesagatavoti, bet diemžēl mūsu atbildīgā komisija tos ir virzījusi trešajam lasījumam.

Tāpēc es aicinu atbalstīt šā likumprojekta svītrošanu no šīsdienas sēdes darba kārtības.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Viens deputāts ir runājis „par”, viens - „pret” darba kārtības grozījumu.

Lūdzu zvanu! Balsosim par priekšlikumu - izdarīt grozījumu šodienas sēdes darba kārtībā, svītrojot no sadaļas „Likumprojektu izskatīšana” likumprojektu „Grozījumi likumā „Par policiju””! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 44, pret - 41, atturas - 2. Darba kārtība grozīta.

Godātie kolēģi! Sākam izskatīt apstiprināto sēdes darba kārtību - sadaļu „Prezidija ziņojumi par iesniegtajiem likumprojektiem”.

Saeimas Prezidijs ierosina deputātu Gravas, Bērziņa, Seiles, Ābiķa, Reira un Laicāna iesniegto likumprojektu „Grozījumi Pilsonības likumā” nodot Juridiskajai komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija.

Saskaņā ar Kārtības rulli viens deputāts var runāt „par”, viens - „pret” likumprojekta nodošanu komisijai.

Vārds deputātam Uldim Ivaram Gravam. Viņš runās „par”.

U.I.Grava (frakcija „Jaunais laiks”).

Godājamais Prezidij! Cienījamie deputāti! Mūsu valstī ir jāsakārto daudzas steidzīgas lietas, un gan jau pietiekami laicīgi šos neatliekamos uzdevumus arī izpildīsim: būs mums gan valdība, gan pieņemsim budžetu, saskaņā ar kuru spēsim pildīt savus valstiskos pienākumus, būs likumu uzlabojumi, lai mēs visi varētu dzīvot laimīgāk.

Bet vai tomēr nav jāpaskatās arī tālākā nākotnē un jāparūpējas par mūsu pašu svarīgāko resursu - cilvēku, pilsoni, tautu, kas veido Latvijas iedzīvotāju sastāvu? Un vai nav jāsatraucas par to, ka sarūk mūsu skaits - mirstība pārsniedz dzimstību gadu no gada, valsti gadu no gada atstāj pilsoņi pašā dzīves briedumā, bet vai mēs gaidām viņus atpakaļ? Nē, ja mēs aizcērtam aiz viņiem ciet durvis uz Latviju! Ne jau ekonomisko stabilitāti meklēdami, viņi pieņem savas mītnes zemes pavalstniecību. Nē, ja mūsu Otrā pasaules kara politisko trimdinieku bērni un bērnubērnu, kas dzimuši pēc 1995.gada, Latvijai vairs nav vajadzīgi, jo uz Latvijas pilsonību viņiem nav ko cerēt, ja cilvēcisku apsvērumu dēļ viņi ir pieņēmuši savas mītnes zemes pavalstniecību.

Mūsu valsts iestādēs ir tikpat daudz ierēdņu, kas nodarbojas ar Latvijas pilsonības atņemšanu kā ar pilsonības piešķiršanu. Vai tiešām piepildīsies demogrāfu pareģojumi, ka jau šajā gadusimtā latviešu tauta var beigt pastāvēt kā tauta?

Sapratīsim taču, ka šodien, kad robežas ir atvērtas un katrs mēģina savai ģimenei sagādāt labākus dzīves apstākļus, mēs nedrīkstam apdraudēt Latvijas pilsonību tiem Latvijas pavalstniekiem, kuri dzīvo ārpus Latvijas. Katram ārzemēs dzīvojošam latvietim tomēr paliek dziļa emocionāla un psiholoģiska saikne ar Latviju, un mēs nedrīkstam atņemt viņiem šo iespēju atgriezties Latvijā - kaut vai otrā vai trešā paaudzē.

Neatņemsim šiem cilvēkiem lojalitātes un piederības sajūtu, jo arī savā prombūtnē viņi taču Latvijai palīdz! Īrijas parlaments savā pētījumā ir konstatējis, ka mūsu tautieši no Īrijas katru gadu uz Latviju atsūta 300 miljonus eiro. Latvieši ārzemēs uztur dzīvu latvisko garu ar savām skolām, biedrībām, draudzēm, sarīkojumiem. Un visi viņi ir Latvijai piederīgie.

Eiropā vispār ir vairs tikai četras valstis, kuras aizliedz dubultpavalstniecību.

Un tāpēc es lūdzu atbalstīt sagatavoto likumprojektu, nodot to attiecīgajai Saeimas komisijai, lai varam virzīties tālāk. Un atļaujiet man šo lūgumu par pilsonības slaveno jus sanguinis principu izteikt ar pirms 145 gadiem Ata Kronvalda teiktajiem vārdiem: „Draugi, amata brāļi, tautas brāļi! Mīlējiet savu tautu! Ierādiet savās sirdīs visdziļāko vietu visiem tiem, kas ir miesa no jūsu miesas un asinis no jūsu asinīm.”

Paldies.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Runāt „pret” neviens nav pieteicies.

Vārds deputātei Ērikai Zommerei.

Ieslēdziet, lūdzu, mikrofonu... Pagaidiet, tātad ir... Es saprotu, ka jūs gribat ierosināt, ka vajag nodot vēl kādai komisijai šo likumprojektu. Runāt „pret” neviens nav pieteicies.

Lūdzu, ieslēdziet mikrofonu deputātei Ērikai Zommerei.

Ē.Zommere (Tautas partijas frakcija).

Aicinu nodot šo likumprojektu arī Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai.

Sēdes vadītājs. Lūdzu, ieslēdziet mikrofonu deputātam Pēterim Tabūnam.

P.Tabūns (Nacionālās apvienības VL!-TB/LNNK frakcija).

Lūdzu likumprojektu nodot arī Pilsonības likuma izpildes komisijai.

Sēdes vadītājs. Godātie kolēģi, vai ir kādam iebildumi pret to, ka likumprojekts tiek nodots ne tikai Juridiskajai komisijai kā atbildīgajai, bet arī Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai? Deputāti neiebilst.

Un vai kādam ir iebildumi pret to, ka likumprojekts tiek nodots arī Pilsonības likuma izpildes komisijai? Tātad priekšlikums ir šo likumprojektu, ko ir iesnieguši deputāti Grava, Bērziņš, Seile, Ābiķis, Reirs un Laicāns, nodot Juridiskajai komisijai, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai un arī Pilsonības likuma izpildes komisijai, nosakot, ka Juridiskā komisija ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Likumprojekts komisijām nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Pilsonības likuma izpildes komisijas iesniegto likumprojektu „Par Agras Vāgneres atzīšanu par Latvijas pilsoni” nodot Pilsonības likuma izpildes komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Sociālo un darba lietu komisijas iesniegto likumprojektu „Grozījumi Farmācijas likumā” nodot Sociālo un darba lietu komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi likumā „Par pievienotās vērtības nodokli”” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina deputātu Porieša, Kalniņa, Paula, Kučinska un Ābiķa iesniegto likumprojektu „Par nekustamā īpašuma nodošanu Latvijas Komponistu savienībai” nodot Juridiskajai komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Pārejam pie nākamās sadaļas - „Par iesniegto patstāvīgo priekšlikumu”. Patstāvīgais priekšlikums ir lēmuma projekts „Par Saeimas piekrišanu likumā „Par valsts budžetu 2010.gadam” noteiktās apropriācijas pārdalei”. Vai deputātiem ir iebildumi pret to, ka šis patstāvīgais priekšlikums tiek izskatīts šodienas sēdē? Deputāti neiebilst. Līdz ar to saskaņā ar Saeimas kārtības rulli šis lēmuma projekts tiek iekļauts šodienas sēdes darba kārtības beigās.

Godātie kolēģi! Pirms mēs sākam izskatīt sadaļu „Likumprojektu izskatīšana”, mums ir jālemj vēl par iespējamiem grozījumiem šodienas sēdes darba kārtībā.

Pilsonības likuma izpildes komisija lūdz šīs pašas komisijas izstrādāto likumprojektu „Par Agras Vāgneres atzīšanu par Latvijas pilsoni” iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā izskatīšanai pirmajā lasījumā bez atkārtotas izskatīšanas atbildīgajā komisijā. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība grozīta.

Juridiskā komisija lūdz iekļaut šodienas sēdes darba kārībā izskatīšanai pirmajā lasījumā likumprojektu „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” ar reģistrācijas numuru 1966/Lp9. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība grozīta.

Sociālo un darba lietu komisija lūdz iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā šīs pašas komisijas izstrādāto likumprojektu „Grozījumi Farmācijas likumā” izskatīšanai pirmajā lasījumā bez atkārtotas izskatīšanas atbildīgajā komisijā. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Godātie kolēģi! Sākam izskatīt sadaļu „Likumprojektu izskatīšana”.

Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par autoceļiem””, otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā - deputāts Vents Armands Krauklis.

V.A.Krauklis (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu Nr.1957/Lp9 - likumprojektu „Grozījumi likumā „Par autoceļiem”” otrajā, galīgajā, lasījumā.

1. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.A.Krauklis. 2. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.A.Krauklis. 3. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

V.A.Krauklis. Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti.

Lūdzu atbalstīt likumprojektu otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi likumā „Par autoceļiem”” otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 86, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Par Pamatnolīgumu starp Eiropas Savienību un tās dalībvalstīm, no vienas puses, un Korejas Republiku, no otras puses”, otrais lasījums.

Ārlietu komisijas vārdā - deputāts Jānis Eglītis. Eglīša kungs, jums jāziņo!

 

J.Eglītis (Tautas partijas frakcija).

Godātais priekšsēdētāja kungs! Cienījamie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu Nr.1911/Lp9. Otrajam lasījumam Ārlietu komisija priekšlikumus nav saņēmusi.

Līdz ar to aicinu atbalstīt likumprojektu otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Par Pamatnolīgumu starp Eiropas Savienību un tās dalībvalstīm, no vienas puses, un Korejas Republiku, no otras puses” otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 88, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās””, trešais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā - deputāts Madars Lasmanis.

M.Lasmanis (frakcija „Jaunais laiks”).

Labrīt, godātie kolēģi! Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija trešajā lasījumā izskatījusi grozījumus likumā „Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās”.

Saņemti ir divi priekšlikumi.

1. - deputāta Buzajeva priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Sākam debates.

Vārds deputātam Vladimiram Buzajevam.

V.Buzajevs (PCTVL frakcija).

Dāmas un kungi! Latvijas tiesībsargs pilnībā atbalstīja manis piedāvāto priekšlikumu atcelt ierobežojumus nepilsoņiem uz darījumiem ar zemi pilsētu apvidū. Attiecībā uz sešām pārējām pilsoņu un nepilsoņu tiesību atšķirībām, kuras tiesībsargs piedāvā atsaukt, viņš runā tikai par šo normu nesamērīgumu, turpretī šajā gadījumā viņš neatzīst pat aizlieguma leģitīmo mērķi. Pēc tam, kad Saeima bez ierobežojumiem atļāva veikt šādus darījumus ārvalstniekiem, ES pilsoņiem, ierobežojumi nepilsoņiem, raugoties no tiesībsarga viedokļa, vispār izskatās neizprotami. Nepilsoņiem, kā uzskata tiesībsargs, balstoties uz attiecīgo Satversmes tiesas spriedumu, pastāv daudz ciešāka saikne ar Latviju nekā ES pilsoņiem. Konkrēti, ja kā piemēru minam tos 17 tūkstošus nepilsoņu, kuri ir dzimuši Latvijā jau pēc neatkarības atjaunošanas, tad viņiem Latvijas zemē, ar kuru viņiem ir aizliegts veikt darījumus, kopš dzimšanas jau ir apbedītas divas vai trīs senču paaudzes.

Ņemot vērā to, ka, pēc dažiem datiem, aptuveni 80 procenti Latvijas zemes jau šodien pieder ārvalstniekiem no Eiropas Savienības, potenciālā pircēju loka no Latvijas pastāvīgajiem iedzīvotājiem paplašināšana nevis pavājina, bet gan nostiprina mūsu nacionālo neatkarību. Tādēļ es kā patiess Latvijas patriots, vēršoties pie citiem Latvijas patriotiem, aicinu nobalsot „par” maniem priekšlikumiem - par 1. un 2.priekšlikumu.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Debates beidzam.

Vai komisijas vārdā ir kas piebilstams? Nav nekas piebilstams.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 1. - deputāta Buzajeva priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 20, pret - 62, atturas - nav. Priekšlikums nav atbalstīts.

M.Lasmanis. 2. - deputāta Buzajeva priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 2. - deputāta Buzajeva priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 19, pret - 61, atturas - nav. Priekšlikums nav atbalstīts.

M.Lasmanis. Tie ir visi priekšlikumi trešajam lasījumam.

Aicinām likumprojektu atbalstīt kopumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi likumā „Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās”” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 59, pret - 12, atturas - 1. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi Ķīmisko vielu likumā”, trešais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā - deputāts Madars Lasmanis.

M.Lasmanis (frakcija „Jaunais laiks”).

Godātie kolēģi! Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija pirms trešā lasījuma ir izskatījusi likumprojektu „Grozījumi Ķīmisko vielu likumā”. Nav saņemts neviens priekšlikums, tāpēc aicinām likumprojektu atbalstīt kopumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Ķīmisko vielu likumā” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 80, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi Kriminālprocesa likumā”, trešais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Imants Valers.

I.Valers (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Dokumenta numurs 6610. Likumprojekts „Grozījumi Kriminālprocesa likumā”.

Kopā uz trešo lasījumu saņemti 62 priekšlikumi.

1.priekšlikums ir no Juridiskā biroja. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Valers. 2. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa kunga priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 3.priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 4. - Lieģa kunga priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 5. - Lieģa kunga priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Valera kungs! Lūdzu tomēr, lai tas paliktu stenogrammā, minēt amatpersonas amatu, nevis uzvārdu (uzvārdu var minēt vai neminēt), jo var gadīties, ka pēc 50 gadiem neviens neatcerēsies, kas ir Lieģa kungs, bet, ka bija tieslietu ministrs Latvijas Republikā, to zinās visi.

Turpinām ar 6.priekšlikumu.

I.Valers. 6. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 7. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 8. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 9. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 10. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 11. - iekšlietu ministres Mūrnieces priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Valers. 12. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 13. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 14. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 15. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 16. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 17. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 18. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 19. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 20. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 21. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 22. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 23. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 24. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts, redakcionāli precizējot.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 25. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 26. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts, redakcionāli precizējot.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 27. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 28. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 29. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 30. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 31. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 32. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 33. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 34. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 35. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 36. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 37. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 38. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 39. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 40. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 41. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 42. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 43. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 44. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 45. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 46. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 47. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Komisijā arī atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 48. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 49. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 50. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 51. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 52. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 53. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 54. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 55. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 56. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 57. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 58. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 59. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 60. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 61. - Juridiskā biroja priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Valers. 61. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 62. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. Līdz ar to visi priekšlikumi izskatīti. Lūdzu atbalstīt likumprojektu trešajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Kriminālprocesa likumā” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 75, pret un atturas - nav. Likums pieņemts

Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par Krimināllikuma spēkā stāšanās un piemērošanas kārtību””, trešais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Imants Valers.

I.Valers (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Dokuments Nr.6611 - likumprojekts „Grozījumi likumā „Par Krimināllikuma spēkā stāšanās un piemērošanas kārtību””. Trešajam lasījumam komisija nav saņēmusi nevienu priekšlikumu un ir atbalstījusi likumprojektu trešajā lasījumā.

Lūdzu arī Saeimu atbalstīt likumprojektu trešajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi likumā „Par Krimināllikuma spēkā stāšanās un piemērošanas kārtību”” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 76, pret - nav, atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi Krimināllikumā”, trešais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Imants Valers.

I.Valers (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Dokumenta numurs ir 6612. Likumprojekts „Grozījumi Krimināllikumā”.

Kopumā komisijā ir saņemti un izskatīti 18 priekšlikumi.

1. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 2. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Daļēji atbalstīts un iekļauts 3. - komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Valers. 3. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 4. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts. (No zāles: „Balsot!”)

Sēdes vadītājs. Deputāti prasa balsojumu.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 4. - Juridiskās komisijas priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 58, pret - 23, atturas - nav. Priekšlikums atbalstīts.

I.Valers. 5. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 6. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 7. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 8. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Valers. 9. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 10. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 11. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 12. - labklājības ministra Auguļa priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Valers. 13. - Juridiskās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 14. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 15. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 16. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 17. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. 18. - tieslietu ministra vietas izpildītāja Lieģa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Valers. Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti. Lūdzu atbalstīt likumprojektu trešajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Krimināllikumā” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 72, pret - 2, atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likumā”, trešais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Imants Valers.

I.Valers (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Dokumenta numurs ir 6613. Likumprojekts „Grozījumi Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likumā”.

Komisija trešajam lasījumam nav saņēmusi nevienu priekšlikumu un ir atbalstījusi likumprojektu trešajā lasījumā. Lūdzu Saeimas atbalstu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likumā” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 75, pret - nav, atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi Militārā dienesta likumā”, trešais lasījums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā - deputāts Juris Dalbiņš.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāj! Cienījamie kolēģi! Likumprojekta trešajam lasījumam saņemti divi priekšlikumi.

1. - aizsardzības ministra Lieģa priekšlikums. Komisija to atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. 2. - aizsardzības ministra Lieģa priekšlikums. Komisija to atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Dalbiņš. Līdz ar to visi priekšlikumi izskatīti. Komisijas vārdā aicinu pieņemt likumprojektu trešajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Militārā dienesta likumā” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 78, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi Personu speciālās aizsardzības likumā”, trešais lasījums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā - deputāts Juris Dalbiņš.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāj, kolēģi! Likumprojekta „Grozījumi Personu speciālās aizsardzības likumā” trešajam lasījumam komisija priekšlikumus nesaņēma. Likumprojekts tika izskatīts komisijas sēdē, un es aicinu pieņemt to trešajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Personu speciālās aizsardzības likumā” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 76, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par nodokļiem un nodevām””, trešais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā - deputāts Guntis Bērziņš.

G.Bērziņš (frakcija „Jaunais laiks”).

Cienītais priekšsēdētāj! Godātie kolēģi! Šim likumprojektam komisija uz trešo lasījumu saņēma piecus priekšlikumus.

1. - iekšlietu ministres Lindas Mūrnieces priekšlikums. Tas tika daļēji atbalstīts un iekļauts pašas komisijas 2.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

G.Bērziņš. 2.priekšlikums ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

G.Bērziņš. 3. - Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

G.Bērziņš. 4. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

G.Bērziņš. 5. - pēdējais priekšlikums - arī ir Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

G.Bērziņš. Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti.

Aicinu Saeimu likumprojektu pieņemt trešajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „:Grozījumi likumā „Par nodokļiem un nodevām”” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 62, pret - 14, atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījums likumā „Par iedzīvotāju ienākuma nodokli””, trešais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā - deputāts Guntis Bērziņš.

G.Bērziņš (frakcija „Jaunais laiks”).

Paldies.

Par šo likumprojektu komisija uz trešo lasījumu saņēma septiņus priekšlikumus.

1.priekšlikums bija no politisko organizāciju (partiju) apvienības „Saskaņas Centrs” frakcijas, ko komisija neatbalstīja. (No zāles: „Balsot!”)

Sēdes vadītājs. Deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 1. - frakcijas „Saskaņas Centrs” priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 20, pret - 47, atturas - nav. Priekšlikums nav atbalstīts.

G.Bērziņš. 2. - finanšu ministra Einara Repšes priekšlikums. Tika atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

G.Bērziņš. 3. - finanšu ministra Repšes priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

G.Bērziņš. 4. - finanšu ministra Repšes priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

G.Bērziņš. 5. - finanšu ministra Repšes priekšlikums. Komisija arī to atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

G.Bērziņš. 6. - finanšu ministra Repšes priekšlikums. Komisija atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

G.Bērziņš. Arī 7. un pēdējais priekšlikums ir saņemts no finanšu ministra, un komisija to atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

G.Bērziņš. Līdz ar to visi priekšlikumi likumprojektā ir izskatīti.

Aicinu Saeimu likumprojektu pieņemt trešajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījums likumā „Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 81, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Godātie kolēģi! Pirms mēs sākam izskatīt nākamo darba kārtības punktu, mums ir jālemj vēl par iespējamiem grozījumiem šodienas sēdes darba kārtībā.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija lūdz iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā un Prezidiju ziņot par šīs komisijas izstrādāto likumprojektu „Grozījumi likumā „Par zemes dzīlēm””. Vai deputātiem ir iebildumi? (No zāles: „Ir! Balsot! Par!”) Deputāti iebilst pret šādu darba kārtības grozījumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par darba kārtības grozījumu, iekļaujot šodienas sēdes darba kārtībā Prezidija ziņojumu par Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas izstrādāto likumprojektu „Grozījumi likumā „Par zemes dzīlēm””! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 79, pret - 1, atturas - nav. Darba kārtība grozīta.

Nākamais apstiprinātās darba kārtības punkts - likumprojekts „Grozījumi Biedrību un nodibinājumu likumā”, trešais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā - deputāts Gunārs Laicāns.

G.Laicāns (partijas „Pilsoniskā Savienība” frakcija).

Godātie kolēģi! Izskatāmā dokumenta numurs 6621. Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija saņēma deviņus priekšlikumus.

1. - Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

G.Laicāns. 2. - priekšlikums, ko tieslietu ministra vietā iesniedzis aizsardzības ministrs Lieģis. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

G.Laicāns. 3. - priekšlikums, ko tieslietu ministra vietā iesniedzis aizsardzības ministrs Lieģis. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

G.Laicāns. 4. - priekšlikums, ko tieslietu ministra vietā iesniedzis aizsardzības ministrs Lieģis. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

G.Laicāns. 5. - priekšlikums, ko tieslietu ministra vietā iesniedzis aizsardzības ministrs Lieģis. Atbalstīts... (No zāles dep. J.Dobelis: „Daļēji atbalstīts!”)

Sēdes vadītājs. Daļēji atbalstīts!

G.Laicāns. Daļēji atbalstīts un iekļauts 6.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

G.Laicāns. 6. - Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

G.Laicāns. 7. - priekšlikums, ko tieslietu ministra vietā iesniedzis aizsardzības ministrs Lieģis. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

G.Laicāns. 8. - priekšlikums, ko tieslietu ministra vietā iesniedzis aizsardzības ministrs Lieģis. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

G.Laicāns. 9. - priekšlikums, ko tieslietu ministra vietā iesniedzis aizsardzības ministrs Lieģis. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

G.Laicāns. Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti. Lūdzu atbalstīt likumprojektu trešajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Biedrību un nodibinājumu likumā” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 84, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījums Valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas likumā”, trešais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā - deputāts Staņislavs Šķesters.

S.Šķesters (ZZS frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāj! Cienījamie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu, kura reģistrācijas numurs ir 1683/Lp9.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija saņēma astoņus priekšlikumus.

1. - Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Šķesters. 2. - Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Šķesters. 3. - Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārā sekretāra Broka priekšlikums. Ir daļēji atbalstīts un iestrādāts 4. - atbildīgās komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

S.Šķesters. 4. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Šķesters. 5. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Šķesters. 6. - Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Šķesters. 7. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Šķesters. Un 8. - Juridiskā biroja priekšlikums. Arī tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

S.Šķesters. Visi priekšlikumi izskatīti. Lūdzu atbalstīt likumprojektu trešajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījums Valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas likumā” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 79, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījums likumā „Par reglamentētajām profesijām un profesionālās kvalifikācijas atzīšanu ””, otrais lasījums.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā - deputāte Ausma Ziedone-Kantāne.

A.Ziedone-Kantāne (frakcija „Jaunais laiks”).

Godātais priekšsēdētāj! Godājamie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu „Grozījums likumā „Par reglamentētajām profesijām un profesionālās kvalifikācijas atzīšanu ””. Tas attiecas uz būvinspektoriem.

Likumprojekta otrajam lasījumam komisija nesaņēma nevienu priekšlikumu. Komisija likumprojektu atbalstīja otrajam lasījumam. Lūdzu Saeimu atbalstīt likumprojektu...

Sēdes vadītājs. ...otrajā lasījumā.

A.Ziedone-Kantāne. Lūdzu Saeimu atbalstīt otro likumprojektu.

Sēdes vadītājs. Es gribu precizēt, ka likumprojekts ir tikai viens un ka tagad ir šā likumprojekta otrais lasījums. Sociālo un darba lietu komisija likumprojektu ir atbalstījusi.

A.Ziedone-Kantāne. Jā!

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījums likumā „Par reglamentētajām profesijām un profesionālās kvalifikācijas atzīšanu”” otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 82, pret un atturas - nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

A.Ziedone-Kantāne. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš ir 26.oktobris.

Paldies.

Sēdes vadītājs. 26.oktobris. Paldies.

Likumprojekts „Grozījums likumā „Par miruša cilvēka ķermeņa aizsardzību un cilvēka audu un orgānu izmantošanu medicīnā””, pirmais lasījums.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā - deputāte Aija Barča.

A.Barča (pie frakcijām nepiederoša deputāte).

Augsti godātais Saeimas priekšsēdētāj! Prezidija locekļi! Godātie kolēģi! Sociālo un darba lietu komisija ir izskatījusi Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījums likumā „Par miruša cilvēka ķermeņa aizsardzību un cilvēka audu un orgānu izmantošanu medicīnā””. Atbildīgā komisija ir saņēmusi pozitīvus atzinumus ar aicinājumu līdzatbildīgajām komisijām - Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai un Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai - virzīt likumprojektu pirmajam lasījumam.

Sociālo un darba lietu komisija aicina likumprojektu atzīt par steidzamu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam „Grozījums likumā „Par miruša cilvēka ķermeņa aizsardzību un cilvēka audu un orgānu izmantošanu medicīnā””! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 80, pret un atturas - nav. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

A.Barča. Paldies, kolēģi!

Sociālo un darba lietu komisija aicina pieņemt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījums likumā „Par miruša cilvēka ķermeņa aizsardzību un cilvēka audu un orgānu izmantošanu medicīnā”” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 83, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam, kā arī otrā lasījuma datumu.

A.Barča. Sociālo un darba lietu komisija aicina priekšlikumus iesniegt līdz 22.oktobra pulksten 17.00 un otro, galīgo, lasījumu noteikt 28.oktobrī.

Sēdes vadītājs. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš - 22.oktobris pulksten 17.00, galīgais lasījums - 28.oktobrī. Deputāti neiebilst.

A.Barča. Paldies.

Sēdes vadītājs. Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem””, pirmais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā - deputāts Juris Sokolovskis.

J.Sokolovskis (PCTVL frakcija).

Labdien, godātie kolēģi! Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija savā sēdē izskatīja likumprojektu „Grozījumi likumā „Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem”” (Nr.1970/Lp9) un pieņēma lēmumu atbalstīt šo likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi likumā „Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem”” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 82, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

J.Sokolovskis. 10.novembris.

Sēdes vadītājs. 10.novembris. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Grozījumi Elektronisko sakaru likumā”, pirmais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā... Kraukļa kungs, kurš ziņo par Elektronisko sakaru likumu?

Vārds deputātam Dzintaram Zaķim.

Dz.Zaķis (frakcija „Jaunais laiks”).

Labdien, dāmas un kungi! Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija pirmajā lasījumā izskatīja likumprojektu „Grozījumi Elektronisko sakaru likumā”. Ir būtiski šo likumprojektu tagad pieņemt, jo ir aizdomas, ka netiek ievērota viena no Eiropas Savienības direktīvām un mēs laika gaitā varētu nonākt pie pārkāpuma procedūras. Tieši tāpēc ir būtiski pieņemt šo likumprojektu.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija izskatīja un atbalstīja šo likumprojektu pirmajam lasījumam.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Elektronisko sakaru likumā” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 86, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

Dz.Zaķis. 23.novembris.

Sēdes vadītājs. 23.novembris. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par norēķiniem ar nepārstrādātās lauksaimniecības produkcijas ražotājiem””, pirmais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā - deputāts Mārtiņš Roze.

M.Roze (ZZS frakcija).

Cienījamie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu Nr.1974/Lp9 - „Grozījumi likumā „Par norēķiniem ar nepārstrādātās lauksaimniecības produkcijas ražotājiem””.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija izskatīja iesniegto likumprojektu, kurš precizē norēķinus, kādi ir veicami par nepārstrādātiem lauksaimniecības produktiem, un atbalstīja tā virzīšanu izskatīšanai pirmajā lasījumā. Lūdzu Saeimu atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi likumā „Par norēķiniem ar nepārstrādātās lauksaimniecības produkcijas ražotājiem”” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 82, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

M.Roze. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam - 10.novembris.

Sēdes vadītājs. 10.novembris. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Par Protokolu, ar ko groza 2007.gada 25. un 30.aprīlī parakstīto Gaisa transporta nolīgumu starp Amerikas Savienotajām Valstīm un Eiropas Kopienu un tās dalībvalstīm”, pirmais lasījums.

Ārlietu komisijas vārdā - deputāts Jānis Eglītis.

J.Eglītis (Tautas partijas frakcija).

Godātais priekšsēdētāj! Godātie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu Nr.1952/Lp9.

2007.gadā tika noslēgts pamatlīgums, kas regulē gaisa transporta sakaru kārtību starp ASV un Eiropas Kopienu un tās dalībvalstīm. Šā gada 24.jūnijā Transporta, telekomunikāciju un enerģētikas ministru padomē tika izskatīti šā pamatlīguma grozījumi un tika arī parakstīti.

Ārlietu komisijas vārdā aicinu atbalstīt sagatavoto likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Par Protokolu, ar ko groza 2007.gada 25. un 30.aprīlī parakstīto Gaisa transporta nolīgumu starp Amerikas Savienotajām Valstīm un Eiropas Kopienu un tās dalībvalstīm” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 84, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

J.Eglītis. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam - 26.oktobris.

Sēdes vadītājs. 26.oktobris. Deputāti neiebilst.

J.Eglītis. Paldies.

Sēdes vadītājs. Likumprojekts „Grozījumi Dzīvesvietas deklarēšanas likumā”, pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā - deputāts Staņislavs Šķesters.

S.Šķesters (ZZS frakcija).

Augsti godātais Prezidij! Cienījamie kolēģi! Ministru kabinets ir iesniedzis likumprojektu „Grozījumi Dzīvesvietas deklarēšanas likumā” (reģistrācijas numurs 1956/Lp9).

Likumprojekts paredz, ka Ministru kabineta noteiktā kārtībā tiek sniegta attiecīga informācija arī iestādēs, kurām ir tiešsaistē datu pārraide ar Iedzīvotāju reģistru. Likumprojekts paredz vēl arī to, ka Ministru kabineta noteiktā kārtībā Iedzīvotāju reģistrs pēc nekustamā īpašuma īpašnieka vai viņa pilnvarotas personas pieprasījuma bez maksas sniedz nekustamā īpašuma īpašniekam ziņas par personām, kurām ir deklarēta dzīvesvieta konkrētajā nekustamajā īpašumā.

Lūdzu atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Dzīvesvietas deklarēšanas likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 85, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

S.Šķesters. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam - šā gada 15.novembris.

Sēdes vadītājs. 15.novembris. Deputāti neiebilst.

Lēmuma projekts „Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa maiņu likumprojekta „Grozījumi Notariāta likumā” (Nr.1900/Lp9) trešajam lasījumam”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Mareks Segliņš.

M.Segliņš (Tautas partijas frakcija).

Kolēģi! Mēs pagājušajā ceturtdienā izskatījām likumprojektu paketi, kura bija saistīta ar notariāta darbu un kura paredz nodot notariātam vairākas no valsts funkcijām, lai atslogotu tiesas. Turklāt vienam no likumprojektiem tika noteikts atsevišķs priekšlikumu iesniegšanas termiņš, kurš bija ilgāks. Tāpēc man ir lūgums likumu paketi harmonizēt, to salāgot un arī grozījumam Notariāta likumā noteikt 21.oktobra termiņu, lai komisija var šos likumprojektus skatīt kopā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

M.Segliņš. Tātad noteikt 21.oktobri par priekšlikumu iesniegšanas termiņu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa maiņu likumprojekta „Grozījumi Notariāta likumā” (Nr.1900/Lp9) trešajam lasījumam”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 71, pret - 13, atturas - 2. Lēmums pieņemts.

Patstāvīgais priekšlikums - lēmuma projekts „Par Saeimas piekrišanu likumā „Par valsts budžetu 2010.gadam” noteiktās apropriācijas pārdalei”.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā - deputāts Guntis Bērziņš.

G.Bērziņš (frakcija „Jaunais laiks”).

Cienītie kolēģi! Izpildot Ministru kabineta rīkojumu, finanšu ministrs vēlas veikt apropriācijas pārdali starp mērķdotācijām pašvaldībām pašvaldību izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām un Izglītības un zinātnes ministrijas budžeta programmu „Profesionālās izglītības mācības iestādes”.

Saskaņā ar Budžeta un finanšu vadības likumu šī apropriācija bija jāizskata gan Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā, gan arī tai jāgūst piekrišana Saeimā.

Komisija šo apropriācijas pārdales lūgumu, kas ir apmēram par 135 tūkstošiem latu, atbalstīja un aicina arī Saeimu to atbalstīt.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Saeimas piekrišanu likumā „Par valsts budžetu 2010.gadam” noteiktās apropriācijas pārdalei”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 83, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Likumprojekts „Par Agras Vāgneres atzīšanu par Latvijas pilsoni”, pirmais lasījums.

Pilsonības likuma izpildes komisijas vārdā - deputāts Pēteris Tabūns.

 

P.Tabūns (Nacionālās apvienības VL!-TB/LNNK frakcija).

Cienījamie kolēģi! Vispirms īsi iepazīstināšu jūs ar Agras Vāgneres biogrāfiju.

Agra Vāgnere ir dzimusi 1965.gadā Rīgā latviešu ģimenē. Absolvējusi Rīgas 66.vidusskolu, strādājusi Rīgas Kinostudijā, 1989.gadā izceļojusi uz Kanādu, kur šajā pašā gadā apprecējusies ar latviešu izcelsmes Kanādas pilsoni Mārtiņu Vāgneru, laulībā ir dzimuši divi bērni - divas meitas. Kanādā Agra Vāgnere absolvējusi Toronto Universitāti un Skolotāju institūtu, iegūstot augstāko izglītību mākslas zinātnē un pedagoģijā. Vāgnere atzīst, ka savas nezināšanas un apstākļu sakritības dēļ nav laicīgi reģistrējusies kā Latvijas pilsone, bet, kad to mēģināja darīt 1995.gada vasarā, jau bija par vēlu. (No zāles dep. A.Bērziņš (LPP/LC): „Kauns! Kauns!”) Kopš 2002.gada strādā par pasniedzēju Toronto skolā, brīvajā laikā aktīvi iesaistoties trimdas latviešu sabiedriskajā dzīvē.

Sīkāk to jūs varat izlasīt anotācijā, tāpēc ar to plašāk vairs neiepazīstināšu. Agrai Vāgnerei par tās nopelniem Latvijas interešu aizstāvēšanā Kanādā Latvijas ārlietu ministrs Riekstiņa kungs ir izteicis atzinību, akcentēdams viņas nozīmīgo ieguldījumu Latvijas Republikas stiprināšanā...

Pretendentes vēlmi iegūt Latvijas pilsonību ir atbalstījusi arī iekšlietu ministre Mūrnieces kundze un PBLA priekšsēdētājs Sausiņa kungs. Un, ņemot vērā Vāgneres paveikto Latvijas atpazīstamības vairošanā starptautiskajā sabiedrībā, latviskās vides saglabāšanā un latviešu diasporas stiprināšanā, Pilsonības likuma izpildes komisija atbalstīja viņas atzīšanu par Latvijas pilsoni, saglabājot Kanādas pilsonību, un lūdz Saeimu atzīt likumprojektu par steidzamu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam „Par Agras Vāgneres atzīšanu par Latvijas pilsoni”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 80, pret un atturas - nav. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

P.Tabūns. Cienījamie kolēģi! Lūdzu pieņemt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Par Agras Vāgneres atzīšanu par Latvijas pilsoni” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 81, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam, kā arī otrā lasījuma datumu.

P.Tabūns. Cienījamie kolēģi! Es ceru, ka jums nav iebildumu, un tādēļ es jūs aicinu pieņemt likumprojektu otrajā, galīgajā, lasījumā!

Sēdes vadītājs. Vai deputātiem nav iebildumu? Deputāti neiebilst.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Par Agras Vāgneres atzīšanu par Latvijas pilsoni” otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 83, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”, pirmais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (Nacionālās apvienības VL!-TB/LNNK frakcija).

Labdien, godātie kolēģi! Saeimas Juridiskā komisija izskatīja Ministru kabineta akceptēto un Satiksmes ministrijas ierosināto likumprojektu, ar kuru ir mēģināts novērst vienu diezgan lielu problēmu, kas šodien pastāv Latvijā, - tas ir, to, ka par ārvalstu autotransporta vadītāju veiktiem pārkāpumiem nav iespējams iekasēt naudas sodus. Šī problēma pastāv un prasa ļoti garas un birokrātiskas, un dārgas procedūras, un simtiem tūkstošu latu iet garām Latvijas valsts kasei. Nu, protams, risinājums ir atrasts, nosakot garantijas naudu. Kārtību, kādā dokumenti tiek aizturēti un kā tiek iemaksāta garantijas nauda, noteiks Ministru kabinets, taču Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā ir vajadzīgas šādas normas. Tādā veidā mūsu autopārvadātāji būs vienlīdzīgi ar ārvalstu autopārvadātājiem, un tad nebūs šīs netiešās mūsu autopārvadātāju diskriminācijas.

Komisija aicina likumprojektu atzīt par steidzamu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 88, pret un atturas - nav. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Dz.Rasnačs. Komisija ierosina priekšlikumu iesniegšanas termiņu... Ā, vispirms komisija aicina pieņemt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 90, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu, kā arī otrā lasījuma datumu.

Dz.Rasnačs. Komisija ierosina par priekšlikumu iesniegšanas termiņu noteikt 22.oktobri, savukārt par termiņu likumprojekta izskatīšanai otrajā, galīgajā, lasījumā - 28.oktobri.

Sēdes vadītājs. Tātad priekšlikumu iesniegšanas termiņš - 22.oktobris, bet otrais, galīgais, lasījums - 28.oktobrī. Deputāti neiebilst.

Dz.Rasnačs. Paldies.

Sēdes vadītājs. Likumprojekts „Grozījumi Farmācijas likumā”, pirmais lasījums.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā - deputāte Aija Barča.

A.Barča (pie frakcijām nepiederoša deputāte).

Augsti godātais Saeimas priekšsēdētāja kungs! Godātie Saeimas Prezidija locekļi! Godātie kolēģi! Sociālo un darba lietu komisija šodien nodod jūsu vērtējumam likumprojektu „Grozījumi Farmācijas likumā”.

Komisijas vārdā informēju, ka pozitīvu atzinumu par izstrādāto likumprojektu ir sniegusi Zemkopības ministrija, Finanšu ministrija un Veselības ministrija. Veselības ministrs Didzis Gavara kungs vienlaikus savā atzinumā izteicis arī divus priekšlikumus, kurus, viņaprāt, būtu nepieciešams ietvert likumprojekta galīgajā lasījumā.

Informēju, ka likumprojektu komisija izstrādājusi ciešā sadarbībā ar Zemkopības ministriju, ir notikušas konsultācijas ar Veselības inspekciju, Zāļu valsts aģentūru, Pārtikas un veterināro dienestu, Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomi, Zemnieku saeimu un Latvijas Veterināro ārstu biedrību. (No zāles dep. V.A.Krauklis: „Nu lieliski vienkārši!”)

Godātie kolēģi! Anotāciju esam centušies uzrakstīt iespējami detalizētu, tāpēc vienīgi piebildīšu, ka Latvijas Ministru kabinets 2010.gada 24.augustā ar rīkojumu Nr.500 „Par rīcības plānu par Veselības ministrijas funkciju pārņemšanu veterināro zāļu jomā” ir izteicis piekrišanu un jau devis uzdevumu gan Veselības ministrijai, gan Zemkopības ministrijai. Pašreiz jau notiek šo funkciju pārdale un lietu pārņemšana, lai ar 2011.gada 1.janvāri farmācijas jomā lietas, kas skar veterinārmedicīnu un veterināro zāļu aprites uzraudzību, tiktu sakārtotas jau pa jaunam.

Tāpēc Sociālo un darba lietu komisija aicina Saeimu noteikt likumprojektam „Grozījumi Farmācijas likumā” steidzamību.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam „Grozījumi Farmācijas likumā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 73, pret - nav, atturas - 14. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

A.Barča. Sociālo un darba lietu komisijas vārdā aicinu pieņemt likumprojektu „Grozījumi Farmācijas likumā” pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Farmācijas likumā” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 88, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam, kā arī otrā, galīgā, lasījuma datumu.

A.Barča. Komisija aicina priekšlikumus iesniegt 22.oktobrī līdz pulksten 17.00 un noteikt izskatīšanu otrajā, galīgajā, lasījumā 28.oktobrī.

Sēdes vadītājs. Tātad priekšlikumu iesniegšanas termiņš - 22.oktobris pulksten 17.00, bet izskatīšana otrajā, galīgajā, lasījumā - 28.oktobra sēdē. Deputāti neiebilst.

A.Barča. Paldies.

Sēdes vadītājs. Godātie kolēģi! Mēs kopīgi nolēmām papildināt šodienas darba kārtību ar Prezidija ziņojumu par vienu iesniegtu likumprojektu.

Saeimas Prezidijs ierosina Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas iesniegto likumprojektu „Grozījumi likumā „Par zemes dzīlēm”” nodot Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? (No zāles: „Nav!”) Deputāti neiebilst. Likumprojekts komisijai nodots.

Un, tā kā mēs šo likumprojektu esam nodevuši tikai Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai, tad mums ir vēl jāizskata šīs komisijas lūgums iekļaut šā likumprojekta izskatīšanu pirmajā lasījumā šodienas sēdes darba kārtībā bez atkārtotas izskatīšanas atbildīgajā komisijā. Vai deputātiem ir iebildumi? (No zāles: „Nav!”) Deputāti neiebilst. Darba kārtība grozīta.

Līdz ar to nākamais un pēdējais šodienas sēdes darba kārtības punkts ir likumprojekts „Grozījumi likumā „Par zemes dzīlēm””, pirmais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā - deputāts Vents Armands Krauklis.

V.A.Krauklis (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Šie grozījumi likumā „Par zemes dzīlēm” ir nepieciešami tādēļ, lai šo likumu harmonizētu ar ļoti svarīgu likumu, kuru mēs pieņemsim nākamnedēļ, - Jūras vides aizsardzības un pārvaldības likumu.

Šā grozījuma mērķis ir nodrošināt, lai tiem komersantiem, kas ir rezervējuši teritoriju jūrā, nebūtu nepieciešamas divas licences. Ja viņi ir saņēmuši licenci Jūras vides aizsardzības un pārvaldības likuma noteiktajā kārtībā, tad viņiem nebūs jātaisa otrs konkurss likuma „Par zemes dzīlēm” paredzētajā kārtībā.

Tādēļ es aicinu likumprojektu atzīt par steidzamu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam „Grozījumi likumā „Par zemes dzīlēm””! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 85, pret - 1, atturas - 1. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

V.A.Krauklis. Lūdzu atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi likumā „Par zemes dzīlēm”” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 87, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam, kā arī otrā lasījuma datumu.

V.A.Krauklis. Ņemot vērā to, ka likumprojekts ir saskaņots ar visām ieinteresētajām pusēm un nevalstiskajām organizācijām, aicinu pieņemt to šodien arī otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Vai deputātiem nav iebildumu pret to, ka likumprojekts šodien tiek pieņemts arī otrajā, galīgajā, lasījumā? Deputāti neiebilst.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi likumā „Par zemes dzīlēm”” otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 87, pret - nav, atturas - 1. Likums pieņemts.

Godātie kolēģi! Šis bija pēdējais šodienas sēdes darba kārtības jautājums.

Šodien pulksten 17.00 bija paredzēta atbildes sniegšana uz deputātu jautājumu. Bija jāierodas tieslietu ministra pienākumu izpildītājam aizsardzības ministram Lieģa kungam, bet viņš ir informējis Saeimu, ka šobrīd notiek starptautiskās militārās mācības „Sabre strike 2011”, kurās viņam ir jāpiedalās kā aizsardzības ministram. Līdz ar to acīmredzot šā jautājuma izskatīšana tiek pārcelta vēl par vienu nedēļu.

Godātie kolēģi! Es informēju, ka rīt Saeimas nama Sēžu zālē notiks Baltijas Asamblejas sesijas sēde, tāpēc ir lūgums, lai pēkšņi nerodas pārpratumi, - ja jums liekas, ka kaut kas ļoti vērtīgs atrodas jūsu atvilktnēs, tad, lūdzu, ņemiet to līdzi, jo noteikti pa šiem četriem gadiem atvilktņu saturs ir diezgan ievērojams. Tāds bija lūgums no Saeimas darbinieku puses - jums to vēlreiz atgādināt.

Tagad paziņojumi.

Vārds deputātam Andrim Bērziņam (ZZS).

A.Bērziņš (ZZS frakcija).

Kolēģi! Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde pulksten 10.25. Un Sociālo un darba lietu komisijas sēde - 11.15.

Sēdes vadītājs. Vārds deputātam Ventam Armandam Krauklim.

V.A.Krauklis (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde pēc četrām piecām minūtēm komisijas telpās.

Sēdes vadītājs. Vārds deputātam Dzintaram Ābiķim.

Dz.Ābiķis (pie frakcijām nepiederošs deputāts).

Cienījamie kolēģi no Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas! Aicinu jūs uz komisijas sēdi tūlīt tepat blakus - Baltajā zālē... Dzeltenajā zālē, es atvainojos!

Sēdes vadītājs. Vārds deputātam Guntim Bērziņam.

G.Bērziņš (frakcija „Jaunais laiks”).

Cienītie kolēģi no Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas! Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde pulksten 10.30 komisijas telpās. Paldies.

Sēdes vadītājs. Vārds deputātam Gunāram Laicānam.

G.Laicāns (partijas „Pilsoniskā Savienība” frakcija).

Godātie kolēģi! Pieprasījumu komisijas sēde notiks tūlīt pēc Saeimas sēdes beigām blakus, Dzeltenajā zālē.

Sēdes vadītājs. Vārds deputātei Ērikai Zommerei.

Ē.Zommere (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputāti! Aicinu pēc piecām minūtēm uz sēdi Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas zālē.

Cienījamie Baltijas Asamblejas Baltijas apakškomisijas kolēģi! Pulksten 11.00 aicinu uz sēdi Ārlietu komisijas zālē.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Vārds deputātam Oskaram Spurdziņam.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde notiks pulksten 11.00 komisijas telpās.

Sēdes vadītājs. Vārds deputātam Jurim Dalbiņam.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas deputāti! Lūdzu, pulcēsimies tūlīt pēc sēdes Dzeltenajā zālē...

Sēdes vadītājs. Es saprotu, ka jūs jau kādi trešie esat, kas tur pulcējas...

Tagad lūdzu zvanu reģistrācijai! Lūdzu reģistrācijas režīmu! Lūdzu reģistrācijas rezultātu!

Vārds reģistrācijas rezultāta nolasīšanai Saeimas sekretāra biedram Andrejam Klementjevam.

A.Klementjevs (9.Saeimas sekretāra biedrs).

Liels paldies!

Augsti godātie deputāti! Labrīt! Nav reģistrējušies: Vitālijs Aizbalts... Paldies, redzu! Ainars Baštiks... Paldies, redzu! Ingrīda Circene, Māris Grīnblats, Valdis Ģīlis, Aleksejs Holostovs, Leopolds Ozoliņš, Jakovs Pliners un Jānis Tutins... Paldies, redzu!

Paldies par darbu! Uz redzēšanos!

Sēdes vadītājs.

Paldies.

Līdz ar to Saeimas 2010.gada 21.oktobra sēdi pasludinu par slēgtu.

 

 

SATURA RĀDĪTĀJS

9. Saeimas rudens sesijas 8. sēde

2010. gada 21. oktobrī

 

Par darba kārtību
Priekšlikumi - dep. V.Buzajevs (pret)
- dep. J.Dalbiņš (pret)
- dep. K.Šadurskis (par)
Par likumprojektu „Grozījumi Pilsonības likumā” (Nr. 1986/Lp9)
(Dok. Nr. 6600, 6600A)
Priekšlikums - dep. U.I.Grava (par)
Par likumprojektu „Par Agras Vāgneres atzīšanu par Latvijas pilsoni” (Nr. 1987/Lp9)
(Dok. Nr. 6601, 6601A)
Par likumprojektu „Grozījumi Farmācijas likumā” (Nr. 1988/Lp9)
(Dok. Nr. 6603, 6603A)
Par likumprojektu „Grozījumi likumā „Par pievienotās vērtības nodokli”” (Nr. 1989/Lp9)
(Dok. Nr. 6617, 6617A)
Par likumprojektu „Par nekustamā īpašuma nodošanu Latvijas Komponistu savienībai” (Nr. 1990/Lp9)
(Dok. Nr. 6631, 6631B)
Par darba kārtību
Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par autoceļiem”” (Nr. 1957/Lp9) (2.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr. 6464B)
Ziņo - dep. V.A.Krauklis
Likumprojekts „Par Pamatnolīgumu starp Eiropas Savienību un tās dalībvalstīm, no vienas puses, un Korejas Republiku, no otras puses” (Nr. 1911/Lp9) (2.lasījums)
(Dok. Nr. 6624)
Ziņo - dep. J.Eglītis
Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās”” (Nr. 1787/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr. 6608)
Ziņo - dep. M.Lasmanis
Debates - dep. V.Buzajevs
Likumprojekts „Grozījumi Ķīmisko vielu likumā” (Nr. 1906/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr. 6609)
Ziņo - dep. M.Lasmanis
Likumprojekts „Grozījumi Kriminālprocesa likumā” (Nr. 1699/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr. 6610)
Ziņo - dep. I.Valers
Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par Krimināllikuma spēkā stāšanās un piemērošanas kārtību”” (Nr. 1701/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr. 6611)
Ziņo - dep. I.Valers
Likumprojekts „Grozījumi Krimināllikumā” (Nr. 1704/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr. 6612)
Ziņo - dep. I.Valers
Likumprojekts „Grozījumi Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likumā” (Nr. 1703/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr. 6613)
Ziņo - dep. I.Valers
Likumprojekts „Grozījumi Militārā dienesta likumā” (Nr. 1881/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr. 6614)
Ziņo - dep. J.Dalbiņš
Likumprojekts „Grozījumi Personu speciālās aizsardzības likumā” (Nr. 1904/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr. 6615)
Ziņo - dep. J.Dalbiņš
Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par nodokļiem un nodevām”” (Nr. 1884/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr. 6618)
Ziņo - dep. G.Bērziņš
Likumprojekts „Grozījums likumā „Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”” (Nr. 1769/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr. 6619)
Ziņo - dep. G.Bērziņš
Par darba kārtību
Likumprojekts „Grozījumi Biedrību un nodibinājumu likumā” (Nr. 367/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr. 6621)
Ziņo - dep. G.Laicāns
Likumprojekts „Grozījums Valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas likumā” (Nr. 1683/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr. 6623)
Ziņo - dep. S.Šķesters
Likumprojekts „Grozījums likumā „Par reglamentētajām profesijām un profesionālās kvalifikācijas atzīšanu”” (Nr. 1923/Lp9) (2.lasījums)
(Dok. Nr. 6593)
Ziņo - dep. A.Ziedone-Kantāne
Likumprojekts „Grozījums likumā „Par miruša cilvēka ķermeņa aizsardzību un cilvēka audu un orgānu izmantošanu medicīnā”” (Nr. 1951/Lp9) (1.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr. 6454, 6604)
Ziņo - dep. A.Barča
Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem”” (Nr. 1970/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr. 6522, 6605)
Ziņo - dep. J.Sokolovskis
Likumprojekts „Grozījumi Elektronisko sakaru likumā” (Nr. 1973/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr. 6531, 6606)
Ziņo - dep. Dz.Zaķis
Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par norēķiniem ar nepārstrādātās lauksaimniecības produkcijas ražotājiem”” (Nr. 1974/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr. 6547, 6607)
Ziņo - dep. M.Roze
Likumprojekts „Par Protokolu, ar ko groza 2007. gada 25. un 30. aprīlī parakstīto Gaisa transporta nolīgumu starp Amerikas Savienotajām Valstīm un Eiropas Kopienu un tās dalībvalstīm” (Nr. 1952/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr. 6455, 6620)
Ziņo - dep. J.Eglītis
Likumprojekts „Grozījumi Dzīvesvietas deklarēšanas likumā” (Nr. 1956/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr. 6461, 6622)
Ziņo - dep. S.Šķesters
Lēmuma projekts „Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa maiņu likumprojekta „Grozījumi Notariāta likumā” (Nr.1900/Lp9) trešajam lasījumam” (Nr. 1002/Lm9)
(Dok. Nr. 6633)
Ziņo - dep. M.Segliņš
Lēmuma projekts „Par Saeimas piekrišanu likumā „Par valsts budžetu 2010.gadam” noteiktās apropriācijas pārdalei” (Nr. 1001/Lm9)
(Dok. Nr. 6602)
Ziņo - dep. G.Bērziņš
Likumprojekts Par Agras Vāgneres atzīšanu par Latvijas pilsoni (1987/Lp9) (1.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr. 6601, 6601A)
Ziņo - dep. P.Tabūns
Likumprojekts Par Agras Vāgneres atzīšanu par Latvijas pilsoni (1987/Lp9) (2.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr. 6601, 6601A)
Ziņo - dep. P.Tabūns
Likumprojekts „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” (Nr. 1966/Lp9) (1.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr. 6515, 6635)
Ziņo - dep. Dz.Rasnačs
Likumprojekts „Grozījumi Farmācijas likumā” (Nr. 1988/Lp9) (1.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr. 6603, 6603A)
Ziņo - dep. A.Barča
Par likumprojektu „Grozījumi likumā „Par zemes dzīlēm”” (Nr. 1992/Lp9)
(Dok. Nr. 6636)
Par darba kārtību
Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par zemes dzīlēm”” (Nr. 1992/Lp9) (1.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr. 6636)
Ziņo - dep. V.A.Krauklis
Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par zemes dzīlēm”” (Nr. 1992/Lp9) (2.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr. 6636)
Ziņo - dep. V.A.Krauklis
Informācija par atbildes sniegšanu uz deputātu jautājumu
Paziņojumi
- dep. A.Bērziņš (ZZS)
- dep. V.A.Krauklis
- dep. Dz.Ābiķis
- dep. G.Bērziņš
- dep. G.Laicāns
- dep. Ē.Zommere
- dep. O.Spurdziņš
- dep. J.Dalbiņš
Reģistrācijas rezultāti
Nolasa - Saeimas sekretāra biedrs A.Klementjevs

Balsojumi

Datums: 21.10.2010 09:04:28 bal001
Par - 57, pret - 25, atturas - 0. (Reģistr. - 88)
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta Grozījumi likumā “Par maternitātes un slimības apdrošināšanu” (1799/Lp9), 2.lasījums izslēgšanu no Saeimas sēdes darba kārtības

Datums: 21.10.2010 09:09:52 bal002
Par - 44, pret - 41, atturas - 2. (Reģistr. - 91)
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta Grozījumi likumā “Par policiju” (1599/Lp9), 3.lasījums izslēgšanu no Saeimas sēdes darba kārtības

Datums: 21.10.2010 09:20:02 bal003
Par - 86, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi likumā “Par autoceļiem” (1957/Lp9), 2.lasījums, steidzams

Datums: 21.10.2010 09:21:10 bal004
Par - 88, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Par Pamatnolīgumu starp Eiropas Savienību un tās dalībvalstīm, no vienas puses, un Korejas Republiku, no otras puses (1911/Lp9), 2.lasījums

Datums: 21.10.2010 09:24:31 bal005
Par - 20, pret - 62, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Par priekšlikumu Nr.1. Grozījumi likumā “Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās” (1787/Lp9), 3.lasījums

Datums: 21.10.2010 09:24:59 bal006
Par - 19, pret - 61, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Par priekšlikumu Nr.2. Grozījumi likumā “Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās” (1787/Lp9), 3.lasījums

Datums: 21.10.2010 09:25:28 bal007
Par - 59, pret - 12, atturas - 1. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi likumā “Par zemes reformu Latvijas Republikas pilsētās” (1787/Lp9), 3.lasījums

Datums: 21.10.2010 09:26:12 bal008
Par - 80, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Ķīmisko vielu likumā (1906/Lp9), 3.lasījums

Datums: 21.10.2010 09:32:50 bal009
Par - 75, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Kriminālprocesa likumā (1699/Lp9), 3.lasījums

Datums: 21.10.2010 09:33:41 bal010
Par - 76, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi likumā “Par Krimināllikuma spēkā stāšanās un piemērošanas kārtību” (1701/Lp9), 3.lasījums

Datums: 21.10.2010 09:34:42 bal011
Par - 58, pret - 23, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Par priekšlikumu Nr.4. Grozījumi Krimināllikumā (1704/Lp9), 3.lasījums

Datums: 21.10.2010 09:36:20 bal012
Par - 72, pret - 2, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Krimināllikumā (1704/Lp9), 3.lasījums

Datums: 21.10.2010 09:37:10 bal013
Par - 75, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likumā (1703/Lp9), 3.lasījums

Datums: 21.10.2010 09:38:23 bal014
Par - 78, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Militārā dienesta likumā (1881/Lp9), 3.lasījums

Datums: 21.10.2010 09:39:12 bal015
Par - 76, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Personu speciālās aizsardzības likumā (1904/Lp9), 3.lasījums

Datums: 21.10.2010 09:40:44 bal016
Par - 62, pret - 14, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi likumā “Par nodokļiem un nodevām” (1884/Lp9), 3.lasījums

Datums: 21.10.2010 09:41:32 bal017
Par - 20, pret - 47, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Par priekšlikumu Nr.1. Grozījums likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” (1769/Lp9), 3.lasījums

Datums: 21.10.2010 09:42:44 bal018
Par - 81, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījums likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli” (1769/Lp9), 3.lasījums

Datums: 21.10.2010 09:43:45 bal019
Par - 79, pret - 1, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta Grozījumi likumā “Par zemes dzīlēm” (1992/Lp9), nodošana komisijām iekļaušanu Saeimas sēdes darba kārtībā

Datums: 21.10.2010 09:45:38 bal020
Par - 84, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Biedrību un nodibinājumu likumā (367/Lp9), 3.lasījums

Datums: 21.10.2010 09:47:08 bal021
Par - 79, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Grozījums Valsts un pašvaldību mantas atsavināšanas likumā (1683/Lp9), 3.lasījums

Datums: 21.10.2010 09:48:40 bal022
Par - 82, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Grozījums likumā “Par reglamentētajām profesijām un profesionālās kvalifikācijas atzīšanu” (1923/Lp9), 2.lasījums

Datums: 21.10.2010 09:50:16 bal023
Par - 80, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Grozījums likumā “Par miruša cilvēka ķermeņa aizsardzību un cilvēka audu un orgānu izmantošanu medicīnā” (1951/Lp9), 1.lasījums

Datums: 21.10.2010 09:50:48 bal024
Par - 83, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Grozījums likumā “Par miruša cilvēka ķermeņa aizsardzību un cilvēka audu un orgānu izmantošanu medicīnā” (1951/Lp9), 1.lasījums

Datums: 21.10.2010 09:52:00 bal025
Par - 82, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi likumā “Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem” (1970/Lp9), 1.lasījums

Datums: 21.10.2010 09:53:17 bal026
Par - 86, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Elektronisko sakaru likumā (1973/Lp9), 1.lasījums

Datums: 21.10.2010 09:54:34 bal027
Par - 82, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi likumā “Par norēķiniem ar nepārstrādātās lauksaimniecības produkcijas ražotājiem” (1974/Lp9), 1.lasījums

Datums: 21.10.2010 09:56:02 bal028
Par - 84, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Par Protokolu, ar ko groza 2007.gada 25. un 30.aprīlī parakstīto Gaisa transporta nolīgumu starp Amerikas Savienotajām Valstīm un Eiropas Kopienu un tās dalībvalstīm (1952/Lp9), 1.lasījums

Datums: 21.10.2010 09:57:30 bal029
Par - 85, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Dzīvesvietas deklarēšanas likumā (1956/Lp9), 1.lasījums

Datums: 21.10.2010 09:58:59 bal030
Par - 71, pret - 13, atturas - 2. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa maiņu likumprojekta “Grozījumi Notariāta likumā” (Nr.1900/Lp9) trešajam lasījumam (1002/Lm9)

Datums: 21.10.2010 10:00:43 bal031
Par - 83, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Par Saeimas piekrišanu likumā „Par valsts budžetu 2010.gadam” noteiktās apropriācijas pārdalei (1001/Lm9)

Datums: 21.10.2010 10:04:10 bal032
Par - 80, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Par Agras Vāgneres atzīšanu par Latvijas pilsoni (1987/Lp9), 1.lasījums

Datums: 21.10.2010 10:04:39 bal033
Par - 81, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Par Agras Vāgneres atzīšanu par Latvijas pilsoni (1987/Lp9), 1.lasījums

Datums: 21.10.2010 10:05:21 bal034
Par - 83, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Par Agras Vāgneres atzīšanu par Latvijas pilsoni (1987/Lp9), 2.lasījums, steidzams

Datums: 21.10.2010 10:07:12 bal035
Par - 88, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā (1966/Lp9), 1.lasījums

Datums: 21.10.2010 10:07:45 bal036
Par - 90, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā (1966/Lp9), 1.lasījums

Datums: 21.10.2010 10:10:47 bal037
Par - 73, pret - 0, atturas - 14. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Grozījumi Farmācijas likumā (1988/Lp9), 1.lasījums

Datums: 21.10.2010 10:11:18 bal038
Par - 88, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Farmācijas likumā (1988/Lp9), 1.lasījums

Datums: 21.10.2010 10:13:57 bal039
Par - 85, pret - 1, atturas - 1. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Grozījumi likumā “Par zemes dzīlēm” (1992/Lp9), 1.lasījums

Datums: 21.10.2010 10:14:23 bal040
Par - 87, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi likumā “Par zemes dzīlēm” (1992/Lp9), 1.lasījums

Datums: 21.10.2010 10:15:02 bal041
Par - 87, pret - 0, atturas - 1. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi likumā “Par zemes dzīlēm” (1992/Lp9), 2.lasījums, steidzams