Latvijas Republikas 9.Saeimas

ārkārtas sesijas sestā sēde

2010.gada 26.jūlijā

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs

Gundars Daudze.

 

Sēdes darba kārtība
Satura rādītājs
Balsojumi

Sēdes vadītājs. Godātie kolēģi! Pulkstenis ir 13.00. Lūdzu, ieņemiet vietas!

Sākam Saeimas 2010.gada 26.jūlija ārkārtas sesijas otro ārkārtas sēdi.

Pirmais darba kārtības jautājums ir likumprojekts „Grozījums likumā „Par akcīzes nodokli””.

Par šo likumprojektu mums Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā ziņos deputāts Vents Armands Krauklis.

V.A.Krauklis (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Šodien Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija izskatīja šo likumprojektu un secināja, ka tiešām ir ļoti neatliekami un tūlītēji jārīkojas vairāku iemeslu dēļ.

Pirmais, protams, ir tas, ka faktiski valstij vienīgais veids, kā var ietekmēt straujo apkures cenu celšanos, ir pārskatīt savu nodokļu politiku, jo gāzes cenu dēļ šajā sezonā apkure vidēji varētu maksāt 30 procentus dārgāk - tātad tikai gāzes cenu celšanās dēļ. Gāzes cenu, protams, parlaments nekādā veidā nevar ietekmēt, taču, ja Latvijai veiksies sarunās ar Krieviju, tad labākajā gadījumā, mainot šo sistēmu, nākotnē šī cena varētu mainīties par 2-3 procentiem, ne vairāk.

Savukārt akcīzes nodoklis papildu izmaksu daļā, pieauguma daļā, sastāda veselus 20 procentus jeb gala cenas daļā, pēc dažādiem aprēķiniem, 5 līdz 6 procentus, kas ir ļoti būtiski. Līdz ar to, ņemot vērā, ka jau ir jūlijs, būtu svarīgi jau šodien šo kļūdu labot un paredzēt, ka šis akcīzes nodoklis stājas spēkā tad, kad to paredz direktīva, tas ir, no 2014.gada 1.janvāra.

Gribu teikt, ka būtu svarīgi šo likumprojektu atbalstīt jau šodien arī tādēļ, lai jūlijā, kad vēl neviens nav samaksājis šo akcīzes nodokli, šī norma būtu atcelta, jo, ja tas ievilksies augustā vai, vēl sliktāk, septembrī, tad daļa uzņēmumu šo akcīzes nodokli būs jau samaksājusi un tad būs jāizdomā mehānisms, kā valstij atgriezt šo nodokli atpakaļ.

Mēs savā komisijā rūpīgi diskutējām arī par to, kādā veidā kompensēt šos plānotos ieņēmumus, jo šogad otrajā pusgadā bija paredzēts valsts budžetā ieņemt 3,1 miljonu latu, bet, ņemot vērā to, ka gan gāzes cenas celšanās dēļ ievērojami palielināsies PVN ieņēmumi, kas faktiski jau no gāzes cenas pieauguma vien varētu kompensēt šo summu, gan arī kopumā PVN ieņēmumi valsts budžetā ievērojami pārsniedz prognozi, mēs nesaredzam lielas problēmas, kā šos ieņēmumus kompensēt no lielāka PVN ieņēmuma.

Tādēļ aicinu Saeimu šim likumprojektam noteikt steidzamību.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli vispirms mums jābalso par steidzamības piešķiršanu šim likumprojektam. Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam „Grozījums likumā „Par akcīzes nodokli””! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 51, pret - 27, atturas - 5. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

V.A.Krauklis. Un arī aicinu šo likumprojektu pieņemt pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījums likumā „Par akcīzes nodokli”” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 57, pret - nav, atturas - 5. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam un otrā lasījuma datumu.

V.A.Krauklis. Ņemot vērā manis minētos apstākļus, ka šis likumprojekts būtu ļoti steidzami jāatbalsta, ja deputātiem nav iebildumu, aicinu atbalstīt šo likumprojektu arī uzreiz otrajā lasījumā bez atkārtotas izskatīšanas komisijas sēdē.

Sēdes vadītājs. Vai deputātiem ir iebildumi? (No zāles: „Nav!” „Ir!”) Deputāti iebilst. Tas nozīmē, ka mēs nevaram izskatīt uzreiz. Tas nozīmē, ka mums ir jānosaka priekšlikumu iesniegšanas termiņš (No zāles dep. K.Leiškalns: „15 minūtes!”) un likumprojekta izskatīšanas laiks. Jā, ir...

V.A.Krauklis. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš - 15 minūtes. (No zāles dep. K.Leiškalns: „Tieši tā!”)

Sēdes vadītājs. Vai ir iebildumi pret to, ka ir šāds priekšlikumu iesniegšanas termiņš?... Un kad otrais lasījums?

V.A.Krauklis. Šodien.

Sēdes vadītājs. Šodien.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis arī desmit deputātu parakstītu lūgumu izsludināt uz 30 minūtēm pārtraukumu šodienas sēdē.

Vai ir iebildumi pret to, ka ir 15 minūšu ilgs priekšlikumu iesniegšanas termiņš un ka otrais lasījums ir šodien - acīmredzot tad jau sēdes beigās? Ir iebildumi. Tad jautājums: vai ir citi, alternatīvi, priekšlikumi? Ja nav, tad par šo priekšlikumu mums ir jābalso.

Ieslēdziet, lūdzu, mikrofonu deputātei Bendrātei!

S.Bendrāte (frakcija „Jaunais laiks”).

Lūdzu par priekšlikumu iesniegšanas termiņu noteikt 10 dienas.

Sēdes vadītājs. Desmit dienas. Un kad izskatīt? Tātad - līdz kuram datumam?

Ieslēdziet, lūdzu, mikrofonu vēlreiz Bendrātes kundzei!

S.Bendrāte. 15.septembris. Un izskatīšana - nākamajā Saeimas sēdē.

Sēdes vadītājs. 15.septembris... Tās nav gluži 10 dienas... Tātad 15.septembris, un izskatīšana - nākamajā Saeimas sēdē pēc 15.septembra. Tā.

Tātad mums šobrīd ir divi priekšlikumi. Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli jābalso ir vispirms par tālāko termiņu - tātad par Bendrātes kundzes priekšlikumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par deputātes Bendrātes ierosināto priekšlikumu - noteikt par priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam 15.septembri un izskatīt otrajā, galīgajā, lasījumā šo likumprojektu nākamajā kārtējā Saeimas sēdē, kas būs pēc 15.septembra! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 39, pret - 45, atturas - 2. Bendrātes kundzes priekšlikums ir noraidīts.

Līdz ar to paliek spēkā Kraukļa kunga priekšlikums. Un mēs izsludinām tagad pārtraukumu uz 30 minūtēm... Mēs varam palasīt vēl... (No zāles: „Iebildumi pret pārtraukumu!”) Pret pārtraukumu ir iebildumi? (No zāles: „Ir!”) Man gan jāsaka tā: ja mēs... Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli mēs nevaram pāriet pie citas lietas skatīšanas, kamēr nav pabeigta iepriekšējās lietas skatīšana. Tas nozīmē to, ka mēs faktiski nonākam zināmā mērā juridiskā strupceļā. Ja mēs tagad esam noteikuši ar Saeimas balsojumu, ka 15 minūtes ir priekšlikumu iesniegšanas termiņš, tad... tādā gadījumā kaut kad droši vien šie priekšlikumi ir jāuzraksta un jāizskata. Protams, mēs varam ar Saeimas balsojumu noteikt to, vai mēs ejam pārtraukumā vai neejam pārtraukumā. (No zāles dep. J.Dobelis: „Atlaist Saeimu!”)

Vai deputātiem ir iebildumi pret to, ka mēs ejam pārtraukumā uz 30 minūtēm? Ir. Tas nozīmē, ka tas jautājums mums jāizšķir balsojot. Lūdzu zvanu! Balsosim par deputātu Kučinska, Kraukļa, Leiškalna, Ārberga, Paula, Rugātes, Spurdziņa, Porieša, Zommeres un Eglīša priekšlikumu izsludināt pārtraukumu uz 30 minūtēm! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 47, pret - 39, atturas - 3. Pārtraukums uz 30 minūtēm.

Tagad paziņojumam vārds deputātam Ventam Armandam Krauklim.

V.A.Krauklis (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde pēc 15 minūtēm komisijas telpā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Sēdi atsāksim pulksten 13.40.

Paziņojumam vārds deputātei Ingrīdai Circenei.

 

I.Circene (frakcija „Jaunais laiks”).

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēde pēc piecām minūtēm komisijas telpā.

Sēdes vadītājs. Tātad pulksten 13.40 tiekamies atkal šeit.

(Pārtraukums.)

 

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs

Gundars Daudze.

Sēdes vadītājs. Godātie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas! Es atgādinu, ka mēs skatām likumprojektu „Grozījums likumā „Par akcīzes nodokli””. Pirms pārtraukuma mēs nobalsojām par steidzamības piešķiršanu šim likumprojektam. Nobalsojām arī par likumprojektu pirmajā lasījumā, noteicām priekšlikumu iesniegšanas termiņu - 15 minūtes. Pēc manā rīcībā esošās informācijas, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija nav varējusi pieņemt lēmumu, tāpēc ka komisijā nav bijis kvoruma. Līdz ar to faktiski mums šobrīd nav... Lūdzu klusumu zālē! Līdz ar to faktiski mēs nevaram šo jautājumu šobrīd skatīt tālāk.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis divus iesniegumus, katru ir parakstījuši pieci deputāti. Pirmais iesniegums, kas saņemts, ir lūgums izsludināt šajā sēdē pārtraukumu līdz pulksten 14.00. Šis jautājums mums ir jāizšķir balsojot. Lūdzu zvanu! Balsosim par pārtraukuma izsludināšanu līdz pulksten 14.00! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 45, pret - 44, atturas - nav. Ir pārtraukums līdz pulksten 14.00.

Bet ir saņemts vēl viens priekšlikums, ko ir parakstījuši pieci deputāti, kas lūdz izslēgt no šodienas sēdes darba kārtības likumprojektu „Grozījums likumā „Par akcīzes nodokli””. (No zāles dep. K.Leiškalns: „Nevar izslēgt!”) Var izslēgt! Šis jautājums ir nokonsultēts Juridiskajā birojā. Var izslēgt, ja Saeima par to nobalso. Tādā gadījumā likumprojekts paliek tajā stadijā, kādā tas ir: tas ir izskatīts pirmajā lasījumā, un ir noteikts priekšlikumu iesniegšanas termiņš, kurš ir beidzies. Un tādā gadījumā likumprojekts tiek skatīts kādā no nākamajām Saeimas sēdēm. Arī par šo priekšlikumu mums ir jāizšķiras balsojot... (No zāles dep. J.Urbanovičs: „Tikko pārtraukumu izsludināja līdz pulksten 14.00!”) Jā, principā Urbanoviča kungam formāli ir taisnība - ir izsludināts pārtraukums. Tātad mēs sēdes turpinājumu pēc 15 minūtēm sāksim ar balsojumu par likumprojekta izslēgšanu. Paldies, Urbanoviča kungs, par perfektu Saeimas kārtības ruļļa izpratni! (No zāles dep. J.Urbanovičs: „Prieks censties!”) (Aplausi.)

Paziņojumam vārds deputātam Ventam Armandam Krauklim.

V.A.Krauklis (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi no Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas! Pirmām kārtām es tomēr aicinu arī koalīcijas... valdošās koalīcijas pārstāvjus piedalīties komisijas sēdē, jo tūliņ mēs to sasauksim vēl vienu reizi. Mēs esam saņēmuši papildu dokumentus. Tātad šodien Saeimas priekšsēdētājam Daudzes kungam adresētu vēstuli ir atsūtījušas Latvijas Lielo pilsētu asociācija, Latvijas Pašvaldību savienība, Latvijas Siltumuzņēmumu asociācija un Latvijas Darba devēju konfederācija, bet atsevišķu vēstuli vēl ir atsūtījusi Latvijas Rūpniecības un tirdzniecības kamera. (No zāles dep. A.Latkovskis: „Kas tas par paziņojumu?”) Visas šīs organizācijas aicina šodien pieņemt šos grozījumus. Tā ka tās nav kaut kādas opozīcijas vai pozīcijas spēles. Te ir runa par reālu tautsaimniecības problēmu.

Tātad aicinu visus deputātus uz Tautsaimniecības, agrāras, vides un reģionālās politikas komisijas sēdi.

Sēdes vadītājs. Tātad pārtraukums ilgs 15 minūtes - līdz pulksten 14.00, kā bija rakstīts, bet droši vien tiksimies pulksten 14.05, jo mēs esam piecas minūtes jau norunājuši šeit. Tātad 14.05 tiekamies Saeimas Sēžu zālē.

(Pārtraukums.)

 

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs

Gundars Daudze.

Sēdes vadītājs. Godātie kolēģi! Pulkstenis ir 14.06. Lūdzu, ieņemiet vietas! Es atgādinu, ka Saeimas Prezidijs ir saņēmis piecu deputātu iesniegumu ar priekšlikumu - izslēgt no darba kārtības likumprojektu „Grozījums likumā „Par akcīzes nodokli””. Šis priekšlikums acīmredzot mums ir jāizšķir balsojot.

Lūdzu zvanu! Balsosim par priekšlikumu izslēgt no šodienas sēdes darba kārtības likumprojektu „Grozījums likumā „Par akcīzes nodokli””! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 46, pret - 45, atturas - nav. Darba kārtība ir grozīta, likumprojekts no darba kārtības ir izslēgts.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis vēl vienu iesniegumu par darba kārtības grozījumiem, kuru ir parakstījusi Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča, - lūgumu izslēgt no šodienas sēdes darba kārtības likumprojektu „Grozījumi Farmācijas likumā”. Vai deputātiem ir iebildumi? (No zāles: „Nav!”) Deputāti neiebilst... (No zāles: „Balsojam!”) Deputāti tomēr prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par priekšlikumu izslēgt no šodienas sēdes darba kārtības likumprojektu „Grozījumi Farmācijas likumā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 46, pret - 22, atturas - 18. Darba kārtība ir grozīta.

Un tagad, godātie kolēģi, pārejam pie nākamā darba kārtības punkta.

Likuma „Maksātnespējas likums” otrreizēja caurlūkošana.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā - deputāts Vents Armands Krauklis.

V.A.Krauklis (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu Nr.6212A.

1. - deputātes Seiles un deputāta Lasmaņa priekšlikums. Komisijā nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.A.Krauklis. 2. - deputāta Šadurska priekšlikums. Komisijā nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

V.A.Krauklis. 3. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

V.A.Krauklis. 4. - politisko organizāciju (partiju) apvienības „Saskaņas Centrs” frakcijas priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļauts 5.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.A.Krauklis. 5. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

V.A.Krauklis. 6. - deputāta Pimenova priekšlikums. Nav izskatāms.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.A.Krauklis. Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti. Lūdzu atbalstīt likumprojektu galīgajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumu „Maksātnespējas likums” otrreizējas caurlūkošanas kārtībā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 90, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi Ārstniecības likumā”, pirmais lasījums.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā - deputāts Vitālijs Orlovs.

V.Orlovs (frakcija „Saskaņas Centrs”).

Cienījamais Prezidij! Godātie deputāti! Strādāsim ar likumprojektu Nr.1873/Lp9 - „Grozījumi Ārstniecības likumā”. Komisija savā sēdē vienbalsīgi atbalstīja grozījumus un lūdz Saeimu atbalstīt tos.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Ārstniecības likumā” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 89, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

V.Orlovs. 16.augusts.

Sēdes vadītājs. 16.augusts. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Grozījumi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonu izdienas pensiju likumā”, pirmais lasījums. (No zāles dep. K.Leiškalns: „Kāpēc deputātiem nav izdienas pensiju?”)

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā - deputāte Aija Barča.

A.Barča (pie frakcijām nepiederoša deputāte).

Augsti godātais Saeimas priekšsēdētāj! Saeimas Prezidija locekļi! Godātie kolēģi!

Sociālo un darba lietu komisija ir izskatījusi virkni izdienas pensiju likumprojektu, kurus Saeimā iesniedza Ministru kabinets.

Pašreizējā situācija Latvijā ir tāda, ka izdienas pensijas piešķiram pēc astoņiem likumiem un diviem nolikumiem. Šos divus nolikumus administrē Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūra, bet minētos astoņus likumus administrē, tātad izdienas pensiju piešķiršanu, pārrēķinu un izmaksu nodrošināšanu administrē, atsevišķas struktūras vai ministrijas.

Ministru kabinets ir izteicis savu viedokli šajos likumprojektos un arīdzan grozījumos Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonu izdienas pensiju likumā, ka ir nepieciešams ar nākamā gada 1.janvāri noteikt vienu administrētāju - tas ir, Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūru - tāda iemesla pēc, ka, piešķirot izdienas pensiju vai nodrošinot tās pārrēķinus un arīdzan izmaksu tajās situācijās, kad izdienas pensionārs turpina strādāt citā resorā atbilstoši likumam, kā arī gadījumā, kad, piemēram, viņš kļūst par bezdarbnieku un aicina piešķirt bezdarbnieka pabalstu, to ir nepieciešams salāgot ar izdienas pensiju likumu, jo pretējā gadījumā rodas pārmaksas, kuras pēc tam tiek piedzītas no izdienas pensijas saņēmēja.

Tātad, lai Latvijā ieviestu vienotu kārtību, pie reizes būtu iespējas labāk administrēt naudas līdzekļus un arīdzan cilvēkiem nebūtu pēc tam nepatīkami pārdzīvojumi, Sociālo un darba lietu komisija izskatīja gan šo likumprojektu, gan arī visus pārējos, izņemot Satversmes aizsardzības biroja amatpersonu izdienas pensiju likumu, kur SAB ir nolēmis, ka viņi paši arī turpmāk turpinās administrēt un atbildēt par izdienas pensiju likumu.

Ņemot vērā to, ka Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrai ir jāsagatavojas šim ļoti nopietnajam darbam un ka ir nepieciešams izstrādāt vēl arī atsevišķus Ministru kabineta noteikumus, komisija aicina likumprojektam piešķirt steidzamību.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam „Grozījumi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonu izdienas pensiju likumā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 82, pret un atturas - nav. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

A.Barča. Komisijas vārdā aicinu... Oi, šis ir pirmais lasījums... Aicinu izskatīt pirmajā lasījumā un balsot „par”.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonu izdienas pensiju likumā” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 86, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam, kā arī otrā lasījuma datumu.

A.Barča. Sociālo un darba lietu komisija aicina par priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam noteikt 31.augustu un izskatīšanu veikt 9.septembrī.

Sēdes vadītājs. 31.augusts - priekšlikumi, un 9.septembris - izskatīšana. Deputāti neiebilst.

A.Barča. Paldies.

Sēdes vadītājs. Likumprojekts „Grozījumi Prokuroru izdienas pensiju likumā”, pirmais lasījums.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā - deputāte Ausma Ziedone-Kantāne.

A.Ziedone-Kantāne (frakcija „Jaunais laiks”).

Augsti godājamais Saeimas Prezidija priekšsēdētāj! Godājamie kolēģi! Es tā arī to darīšu - īsi un šerpi, jo mūsu vadītāja kodolīgi un ļoti precīzi jums visu paskaidroja.

Tātad mēs strādāsim ar likumprojektu „Grozījumi Prokuroru izdienas pensiju likumā”, un šā likumprojekta mērķis ir nodrošināt to, ka visu izdienas pensiju, izņemot tātad Satversmes aizsardzības biroja amatpersonu izdienas pensijas, administrēšana notiks centralizēti vienā iestādē, tas ir, VSAA... Jā, tātad Valsts sociālas apdrošināšanas aģentūrā.

Pirmais, ko mēs lūdzam komisijas vārdā, ir piešķirt šim likumprojektam steidzamību.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam „Grozījumi Prokuroru izdienas pensiju likumā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 88, pret un atturas - nav. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

A.Ziedone-Kantāne. Komisijas vārdā es lūdzu pieņemt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Prokuroru izdienas pensiju likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 89, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam, kā arī otrā lasījuma datumu.

A.Ziedone-Kantāne. Otrajam lasījumam priekšlikumu iesniegšanas termiņš ir 31.augusts, un izskatīšana Saeimas sēdē - 9.septembrī.

Sēdes vadītājs. 31.augusts un 9.septembris. Deputāti neiebilst.

A.Ziedone-Kantāne. Paldies.

Sēdes vadītājs. Nākamais darba kārtības punkts - likumprojekts „Grozījumi Militārpersonu izdienas pensiju likumā”, pirmais lasījums.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā - deputāte Aija Barča.

A.Barča (pie frakcijām nepiederoša deputāte).

Sociālo un darba lietu komisija izskatīja Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi Militārpersonu izdienas pensiju likumā” un aicina atzīt to par steidzamu.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam „Grozījumi Militārpersonu izdienas pensiju likumā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 83, pret - 1, atturas - nav. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

A.Barča. Komisijas vārdā aicinu atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Militārpersonu izdienas pensiju likumā” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 85, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam, kā arī otrā lasījuma datumu.

A.Barča. Komisija aicina noteikt par priekšlikumu iesniegšanas termiņu 31.augustu un likumprojekta izskatīšanu otrajā, galīgajā, lasījumā veikt 9.septembrī.

Sēdes vadītājs. 31.augusts un 9.septembris. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Grozījumi Tiesnešu izdienas pensiju likumā”, pirmais lasījums.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā - deputāte Ausma Ziedone-Kantāne.

A.Ziedone-Kantāne (frakcija „Jaunais laiks”).

Visi godājamie biedri! Absolūti visi - no priekšsēdētāja līdz kolēģiem! Tagad mēs strādāsim ar likumprojektu „Grozījumi Tiesnešu izdienas pensiju likumā”, un dokumenta numurs - tas arī ir svarīgi! - ir 6063. Un komisijas vārdā es lūdzu atzīt to par steidzamu.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam „Grozījumi Tiesnešu izdienas pensiju likumā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 88, pret un atturas - nav. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

A.Ziedone-Kantāne. Komisija lūdz steidzami pieņemt šo likumprojektu pirmajā lasījumā. Steidzami, steidzami!

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Tiesnešu izdienas pensiju likumā” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 87, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam un otrā lasījuma datumu.

A.Ziedone-Kantāne. Otrais lasījums... Komisija lūdz iesniegt priekšlikumus līdz 31.augustam un izskatīt 9.septembra sēdē.

Sēdes vadītājs. 31.augusts, 9.septembris. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Grozījumi Valsts un pašvaldību profesionālo orķestru, koru, koncertorganizāciju, teātru un cirka mākslinieku izdienas pensiju likumā”, pirmais lasījums.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā - deputāte Ausma Ziedone-Kantāne.

A.Ziedone-Kantāne (frakcija „Jaunais laiks).

Lūdzu, mīļie kolēģi, vēl viens tikpat svarīgs likumprojekts... un faktiski visbūtiskākais, jo tas attiecas arī personiski uz mani un maniem tuvākajiem līdzbiedriem. Tas ir likumprojekts „Grozījumi Valsts un pašvaldību profesionālo orķestru, koru, koncertorganizāciju, teātru un cirka mākslinieku izdienas pensiju likumā”. Lūdzu pieņemt to steidzamības kārtā - komisijas vārdā es to lūdzu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam „Grozījumi Valsts un pašvaldību profesionālo orķestru, koru, koncertorganizāciju, teātru un cirka mākslinieku izdienas pensiju likumā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 86, pret un atturas - nav. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

A.Ziedone-Kantāne. Lūdzu pieņemt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Valsts un pašvaldību profesionālo orķestru, koru, koncertorganizāciju, teātru un cirka mākslinieku izdienas pensiju likumā” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 81, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu un otrā lasījuma datumu.

A.Ziedone-Kantāne. Priekšlikumus otrajam lasījumam iesniegt līdz 25. ... Piedodiet, kļūdījos! Līdz 31.augustam, un izskatīsim 9.septembra sēdē.

Sēdes vadītājs. 31.augusts un 9.septembris. Deputāti neiebilst.

A.Ziedone-Kantāne. Mīļš paldies!

Sēdes vadītājs. Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par izdienas pensijām Iekšlietu ministrijas sistēmas darbiniekiem ar speciālajām dienesta pakāpēm””, pirmais lasījums.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā - deputāte Aija Barča.

A.Barča (pie frakcijām nepiederoša deputāte).

Godātie kolēģi! Sociālo un darba lietu komisija izskatīja minēto likumprojektu un aicina noteikt tam steidzamību.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam „Grozījumi likumā „Par izdienas pensijām Iekšlietu ministrijas sistēmas darbiniekiem ar speciālajām dienesta pakāpēm””! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 86, pret un atturas - nav. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

A.Barča. Sociālo un darba lietu komisijas vārdā aicinu pieņemt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Sākam debates.

Vārds deputātam Andrejam Klementjevam.

A.Klementjevs (frakcija „Saskaņas Centrs”).

Labdien, augsti godātie deputāti! Sakarā ar to, ka deputāti grib strādāt un tehniski jau notiek parakstu vākšana, es gribu pastāstīt jums par visu šo bloku - par septiņiem likumiem un arī par šo konkrēto likumu, kāpēc tas ir vajadzīgs.

Es pateikšu, ka šīs izdienas pensijas problēmas jūs neatrisināsiet ar šiem likumiem. Jūs ļoti labi zināt, ka mēs likumus pieņemam, lai ministrijā noņemtu šīs funkcijas no nodaļas, kura administrē šīs pensijas, un pārliktu tās uz Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūru. Bet tas tik un tā neuzlabos ne darba kvalitāti tiem cilvēkiem, kuri apstrādā šo informāciju, ne arī uzlabos situāciju Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā.

Es gribu pateikt, ka slodze ir briesmīga. Mēs visu laiku grozām likumus un papildus nekādus... Labi, Andrim Bērziņam es speciāli atkārtošu...

Sēdes vadītājs. Lūdzu, nesarunājieties ar zāli!

A.Klementjevs. Jā... Iznāk tā, ka tik un tā aģentūrā cilvēki smagi strādā un nevar paspēt apstrādāt to dokumentu plūsmu, kura nāk no parastajiem pensionāriem. Ja mēs uzliksim viņiem vēl šo smago slodzi ar izdienas pensijām, tad viņiem būs vēl smagāk jāstrādā.

Sakarā ar to es ļoti lūdzu cilvēkus, kuri šodien strādā pie valsts budžeta, atrisināt vienreiz un uz visiem laikiem šīs izmaksas... to, cik izmaksā mums viens ierēdnis šajā konkrētajā aģentūrā... Mēs nevaram atļauties ekspluatēt cilvēkus un maksāt viņiem minimālo algu. Tiem cilvēkiem, kuri pārzina vairāk par desmit likumiem, cilvēkiem, kuri smagi strādā šajā situācijā, bet uz kuriem visu laiku kliedz un lamājas par mūsu pieņemtajiem lēmumiem...

Mēs neesam pret to... pret šiem likumiem, kurus mēs pieņemam, bet mēs ļoti gribam, lai atbildīgās ministrijas - Labklājības ministrija kopā ar Finanšu ministriju - atrisinātu vienreiz un uz visiem laikiem šo atalgojuma problēmu Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā.

Paldies par uzmanību.

Sēdes vadītājs. Debates beidzam.

Vai komisijas vārdā ir kas piebilstams?

A.Barča. Jā, priekšsēdētāja kungs, es piebildīšu, jo Sociālo un darba lietu komisijas sēdē, ļoti nopietni izskatot visus šos likumprojektus, kas saistīti ar izdienas pensijām, mēs interesējāmies par iespēju darbiniekiem noteikt samaksu par papildu darbu, un mēs komisijas sēdē noskaidrojām vienu ļoti interesantu situāciju - to, ka Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras kontā pašreiz bez kustības atrodas 700 tūkstoši latu. Šo situāciju komisija ir apņēmusies noskaidrot. Un tātad turpmāk notiks komisijas sadarbība gan ar Labklājības ministriju, gan ar Finanšu ministriju, un mēs centīsimies šo jautājumu risināt, lai Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras darbiniekiem ne tikvien samaksātu par darbu, bet arī... Pats galvenais, kas uztrauc visus komisijas locekļus, ir tas, ka Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras darbiniekiem ir jāiet tā sauktajās bezalgas dienās un darbi tik un tā ir jāpaveic; pēc būtības viņiem ir jāstrādā virsstundas, par kurām netiek samaksāts.

Sociālo un darba lietu komisija aicina parlamentu atbalstīt šo likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi likumā „Par izdienas pensijām Iekšlietu ministrijas sistēmas darbiniekiem ar speciālajām dienesta pakāpēm”” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 85, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu un otrā lasījuma datumu.

A.Barča. Priekšlikumus Sociālo un darba lietu komisija aicina iesniegt līdz 31.augustam un likumprojekta izskatīšanu otrajā, galīgajā, lasījumā veikt parlamenta sēdē 9.septembrī.

Sēdes vadītājs. 31.augusts, 9.septembris. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Grozījumi Diplomātu izdienas pensiju likumā”, pirmais lasījums.

Sociālo un darba lietu komisijas vārdā - deputāte Aija Barča.

A.Barča (pie frakcijām nepiederoša deputāte).

Sociālo un darba lietu komisija izskatīja Ministru kabineta sagatavoto un parlamentā iesniegto likumprojektu „Grozījumi Diplomātu izdienas pensiju likumā” un aicina parlamentu noteikt šim likumprojektam steidzamību.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam „Grozījumi Diplomātu izdienas pensiju likumā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 87, pret un atturas - nav. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

A.Barča. Komisijas vārdā aicinu atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Diplomātu izdienas pensiju likumā” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 85, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu un otrā lasījuma datumu.

A.Barča. Komisijas vārdā aicinu noteikt par priekšlikumu iesniegšanas termiņu 31.augustu un likumprojekta izskatīšanu otrajā, galīgajā, lasījumā veikt 9.septembrī.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

A.Barča. Paldies.

Sēdes vadītājs. Likumprojekts „Grozījums likumā „Par dzīvojamo telpu īri””, trešais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā - deputāts Jānis Lagzdiņš.

J.Lagzdiņš (pie frakcijām nepiederošs deputāts).

Labdien, godātie kolēģi deputāti!

Godātie kolēģi! Atbildīgā komisija, sagatavojot minēto likumprojektu trešajam lasījumam, ir izvērtējusi 14 priekšlikumus.

1. - deputāta Valērija Buhvalova priekšlikums. Nav atbalstīts. (No zāles: „Balsot!”)

Sēdes vadītājs. Deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 1. - deputāta Buhvalova priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 27, pret - 56, atturas - 3. Priekšlikums nav atbalstīts.

J.Lagzdiņš. Arī nākamais ir deputāta Buhvalova priekšlikums, un arī tas nav atbalstīts. (No zāles: „Balsot!”)

Sēdes vadītājs. Deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 2. - deputāta Buhvalova priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 25, pret - 59, atturas - 3. Priekšlikums nav atbalstīts.

J.Lagzdiņš. 3. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Lagzdiņš. Arī 4. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Lagzdiņš. 5. - deputāta Buhvalova priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 5. - deputāta Buhvalova priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 24, pret - 60, atturas - 3. Priekšlikums nav atbalstīts.

J.Lagzdiņš. Arī 6.priekšlikumu iesniedzis kolēģis Buhvalovs. Tas nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 6. - deputāta Buhvalova priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 22, pret - 56, atturas - 6. Priekšlikums nav atbalstīts.

J.Lagzdiņš. 7. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Sākam debates.

Vārds deputātam Vladimiram Buzajevam.

V.Buzajevs (PCTVL frakcija).

Cienījamais Prezidij! Cienījamās dāmas un kungi! Atbildīgās komisijas priekšlikumā noteikto - papildus īres maksai ieviest vēl arī citus obligātos maksājumus, kā arī kavējuma naudu par parādu - var saprast. Parādi par īres maksu un komunālajiem maksājumiem krasi pieaug ne tikai īrniekiem, bet arī dzīvokļu īpašniekiem. Bet centīsimies gan neaizmirst to, ka visam tam ir objektīvi iemesli - tarifu paaugstināšana, tajā skaitā akcīzes nodoklim par gāzi, masu bezdarbs, krasa ienākumu samazināšanās tiem, kuriem tomēr izdevās saglabāt darbu, un par izveidojušos situāciju, bez šaubām, nes atbildību valsts un Saeima.

Komisijas priekšlikums ir vērsts uz to, lai nobīdītu izveidojušos līdzsvaru starp īrnieku un izīrētāju par labu pēdējam. Šis līdzsvars jau tā atrodas tādā līmenī, ka namsaimnieks spēj sagādāt nama iemītniekiem daudz nepatikšanu. Starp citu, tika noraidīti arī visi pēc Dzīvokļu īrnieku asociāciju iniciatīvas iesniegtie Valērija Buhvalova priekšlikumi - nobīdīt līdzsvaru uz pretējo pusi, tas ir, dot dzīvokļu īrniekiem kaut vai niecīgu iespēju vinnēt nevienlīdzīgā cīņā ar viņus daudzkārt pārspējošo namīpašnieku spēkiem.

Dāmas un kungi! Ja mēs atcerēsimies pašreizējā sasaukuma Saeimas četru gadu darba pieredzi, tad diemžēl jākonstatē, ka stiprā atbalsts cīņā pret vājo, bagātā - pret nabago, privātīpašnieka - pret algotu darbinieku, ir šai Saeimai raksturīga norma, nevis izņēmums. Tieši pie šāda stila arī turpmāk pieturēsies visas pie varas pabijušās partijas, lai arī kā tās mainītu savus nosaukumus. Šāda politika jau noveda pie tā, ka Latvija kā valsts funkcionē, pakļaujoties ārējai vadībai, bet tauta pūļiem bez apstājas mūk prom no valsts uz ārzemēm.

PCTVL frakcija neatbalstīja šo komisijas priekšlikumu, ne arī visu šo izteikti buržujisko prettautisko likumprojektu. Paldies.

Sēdes vadītājs. Paldies. Debates beidzam.

Vai komisijas vārdā ir kas piebilstams? Nav nekas piebilstams. Lūdzu zvanu! Balsosim par 7. - atbildīgās komisijas priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 52, pret - 29, atturas - 3. Priekšlikums atbalstīts.

J.Lagzdiņš. 8. un 9.priekšlikums ir identiski. Aicinu tos atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Lagzdiņš. 10. - deputāta Buhvalova priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 10. - deputāta Buhvalova priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 21, pret - 61, atturas - 2. Priekšlikums nav atbalstīts.

J.Lagzdiņš. 11. - deputāta Buhvalova priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 11. - deputāta Buhvalova priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 22, pret - 57, atturas - 2. Priekšlikums nav atbalstīts.

J.Lagzdiņš. 12. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Lagzdiņš. 13. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Arī tas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Lagzdiņš. Un arī 14. - pēdējais priekšlikums - ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Lagzdiņš. Komisijas vārdā aicinu atbalstīt likumprojektu trešajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījums likumā „Par dzīvojamo telpu īri”” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 73, pret - 6, atturas - nav. Likums pieņemts.

Godātie kolēģi! Pirms mēs beidzam šodienas sēdi, es informēju, ka Saeimas Prezidijs ir saņēmis... viens, divi, trīs, četri, pieci, seši, septiņi, astoņi... astoņu deputātu parakstītu iesniegumu ar lūgumu pārbalsot jautājumu par likumprojekta „Grozījums likumā „Par akcīzes nodokli”” izslēgšanu no darba kārtības, jo zālē neesot bijuši deputāti, kuru vārdi parādoties balsojumā.

Mums saskaņā ar Saeimas kārtības rulli ir ar balsojumu jāizšķir tas, vai notiks pārbalsošana. Lūdzu zvanu! Balsosim par priekšlikumu veikt pārbalsošanu par darba kārtības grozījumiem! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 46, pret - 45, atturas - nav. Tas nozīmē, ka mums ir jāpārbalso mūsu iepriekš pieņemtais lēmums par darba kārtības grozījumiem.

Lūdzu zvanu! Tātad mēs šobrīd pārbalsojām priekšlikumu grozīt darba kārtību... Respektīvi, mēs nobalsojām par to, ka no darba kārtības tiek izslēgts likumprojekts „Grozījums likumā „Par akcīzes nodokli””. Pieci deputāti... es atvainojos, astoņi deputāti prasīja pārbalsot. Saeima ar vienas balss pārsvaru nolēma, ka pārbalsošana ir izdarāma. Ja mēs tagad nobalsojam „par”, tad likumprojekts „Grozījums likumā „Par akcīzes nodokli”” ir atpakaļ darba kārtībā. Ja mēs nobalsojam „pret” vai atturamies, tādā gadījumā paliek spēkā esošā situācija un šis likumprojekts no darba kārtības ir izslēgts.

Es atvainojos... Jā, es atvainojos... Vēl vienreiz atkārtošu... Lēnām un prātīgi.

Tātad mēs šobrīd vēlreiz balsojam par to priekšlikumu, kas bija, - ka mēs izslēdzam no darba kārtības likumprojektu. Tas nozīmē, ka, ja mēs nobalsojam „par”, tad likumprojekts ir izslēgts... tā, kā tas pašreiz ir. Ja mēs nobalsojam „pret” vai atturamies, tas nozīmē, ka likumprojekts ir atpakaļ darba kārtībā.

Deputāts Dobelis... Lūdzu, vienu minūti! Ieslēdziet mikrofonu!...

J.Dobelis (nacionālās apvienības VL!-TB/LNNK frakcija).

Cienītie kolēģi! Bet kas notiek tad, ja kvorums, tā teikt, tiek norauts? Pasakiet, lūdzu, priekšā... Kas notiek tad, ja kvorums, tā teikt, tiek...

Sēdes vadītājs. Es atvainojos, šeit nav jautājums par procedūru...

J.Dobelis. Tas ir viss mans jautājums.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Mēs tātad pārbalsojam priekšlikumu izslēgt no darba kārtības likumprojektu „Grozījums likumā „Par akcīzes nodokli””. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Vēlreiz nav kvoruma...

Lūdzu zvanu! Tātad balsosim par priekšlikumu izslēgt no darba kārtības likumprojektu „Grozījums likumā „Par akcīzes nodokli””! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Vēlreiz nav kvoruma...

Acīmredzot saskaņā ar Kārtības rulli mums tagad jāizsludina pārtraukums un pēc tam jābalso vēlreiz par šo pašu jautājumu.

Pārtraukums līdz pulksten 14.50.

(Pārtraukums.)

 

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs

Gundars Daudze.

Sēdes vadītājs. Godātie kolēģi! Pulkstenis ir 14.50. Turpināsim ārkārtas sesijas otro ārkārtas sēdi. Tātad mēs balsosim par darba kārtības grozījumiem - par priekšlikumu izslēgt no darba kārtības likumprojektu „Grozījums likumā „Par akcīzes nodokli””.

Lūdzu zvanu! Balsosim par priekšlikumu - izslēgt no darba kārtības likumprojektu „Grozījums likumā „Par akcīzes nodokli””! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Atkal nav kvoruma.

Tā kā nav kvoruma, līdz ar to visa darba kārtība ir izskatīta. Lūdzu zvanu reģistrācijai! Lūdzu reģistrācijas režīmu! Lūdzu reģistrācijas rezultātu!

Vārds reģistrācijas rezultātu nolasīšanai Saeimas sekretāra biedram Andrejam Klementjevam.

A.Klementjevs (9.Saeimas sekretāra biedrs).

Labdien, augsti godātie deputāti! Tikko zālē bija 45 cilvēki, bet nu jau ir 85... Jā, paldies, ka jūs atnācāt uz zāli.

Nav reģistrējušies: Dzintars Ābiķis, Ainars Baštiks, Andris Bērziņš (ZZS)... Neredzu zālē... Ā, paldies! Guntis Jānis Eniņš... Paldies! Andis Kāposts... Paldies, redzu! Visvaldis Lācis, Ingmārs Līdaka, Sergejs Mirskis, Leopolds Ozoliņš, Vaira Paegle, Atis Slakteris, Dagnija Staķe, Jānis Strazdiņš... Paldies, redzu! Viktors Ščerbatihs un Dzintars Zaķis.

Paldies par darbu!

Sēdes vadītājs. Vārds paziņojumam deputātam Andrim Bērziņam.

A.Bērziņš (ZZS frakcija).

Kolēģi! Sociālo un darba lietu komisijas sēde pēc 5 minūtēm... Nepaspēsim saorganizēt... Pēc 20 minūtēm Sociālo un darba lietu komisijas sēde.

Sēdes vadītājs. Godātie kolēģi! Līdz ar to Saeimas 2010.gada 26.jūlija ārkārtas sesijas otro sēdi pasludinu par slēgtu.

Taču es informēju, ka Saeimas Prezidijs ir saņēmis 34 deputātu parakstītu iesniegumu ar lūgumu sasaukt vēl vienu ārkārtas sēdi šodien pulksten 15.00, tas ir, pēc 7 minūtēm.

Līdz ar to Saeimas Prezidijs sasauc savu ārkārtas sēdi, un acīmredzot tad mēs tiksimies ļoti drīz.

 

 

SATURA RĀDĪTĀJS

9. Saeimas ārkārtas sesijas 6. sēde

2010. gada 26. jūlijā

 

Likumprojekts „Grozījums likumā „Par akcīzes nodokli”” (Nr. 1883/Lp9) (1.lasījums) (Steidzams)
(DDok. Nr. 6246)
Ziņo - dep. V.A.Krauklis
Par procedūru - dep. S.Bendrāte
Paziņojumi
- dep. V.A.Krauklis
- dep. I.Circene
Paziņojums
- dep. V.A.Krauklis
Par darba kārtību
Likums „Maksātnespējas likums” (Nr. 1621/Lp9) (Otrreizēja caurlūkošana)
(DDok. Nr. 6212A, 6212B)
Ziņo - dep. V.A.Krauklis
Likumprojekts „Grozījumi Ārstniecības likumā” (Nr. 1873/Lp9) (1.lasījums)
(DDok. Nr. 6222, 6258)
Ziņo - dep. V.Orlovs
Likumprojekts „Grozījumi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonu izdienas pensiju likumā” (Nr. 1829/Lp9) (1.lasījums) (Steidzams)
(DDok. Nr. 6060, 6257)
Ziņo - dep. A.Barča
Likumprojekts „Grozījumi Prokuroru izdienas pensiju likumā” (Nr. 1830/Lp9) (1.lasījums) (Steidzams)
(DDok. Nr. 6061, 6257)
Ziņo - dep. A.Ziedone-Kantāne
Likumprojekts „Grozījumi Militārpersonu izdienas pensiju likumā” (Nr. 1831/Lp9) (1.lasījums) (Steidzams)
(DDok. Nr. 6062, 6257)
Ziņo - dep. A.Barča
Likumprojekts „Grozījumi Tiesnešu izdienas pensiju likumā” (Nr. 1832/Lp9) (1.lasījums) (Steidzams)
(DDok. Nr. 6063, 6257)
Ziņo - dep. A.Ziedone-Kantāne
Likumprojekts „Grozījumi Valsts un pašvaldību profesionālo orķestru, koru, koncertorganizāciju, teātru un cirka mākslinieku izdienas pensiju likumā” (Nr. 1833/Lp9) (1.lasījums) (Steidzams)
(DDok. Nr. 6064, 6257)
Ziņo - dep. A.Ziedone-Kantāne
Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par izdienas pensijām Iekšlietu ministrijas sistēmas darbiniekiem ar speciālajām dienesta pakāpēm”” (Nr. 1834/Lp9) (1.lasījums) (Steidzams)
(DDok. Nr. 6065, 6257)
Ziņo - dep. A.Barča
Debates - dep. A.Klementjevs
Likumprojekts „Grozījumi Diplomātu izdienas pensiju likumā” (Nr. 1835/Lp9) (1.lasījums) (Steidzams)
(DDok. Nr. 6066, 6257)
Ziņo - dep. A.Barča
Likumprojekts „Grozījums likumā „Par dzīvojamo telpu īri”” (Nr. 1618/Lp9) (3.lasījums)
(DDok. Nr. 6241)
Ziņo - dep. J.Lagzdiņš
Debates - dep. V.Buzajevs
Par atkārtotu balsošanu par darba kārtību
Par procedūru - dep J.Dobelis
Par darba kārtību
Reģistrācijas rezultāti
Nolasa - Saeimas sekretāra biedrs A.Klementjevs
Paziņojums
- dep. A.Bērziņš (ZZS)
Informācija par ārkārtas sēdes sasaukšanu

 

Balsojumi

Datums: 26.07.2010 13:04:40 bal001
Par - 51, pret - 27, atturas - 5. (Reģistr. - 91)
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Grozījums likumā “Par akcīzes nodokli” (1883/Lp9), 1.lasījums

Datums: 26.07.2010 13:05:11 bal002
Par - 57, pret - 0, atturas - 5. (Reģistr. - 92)
Balsošanas motīvs: Grozījums likumā “Par akcīzes nodokli” (1883/Lp9), 1.lasījums

Datums: 26.07.2010 13:08:14 bal003
Par - 39, pret - 45, atturas - 2. (Reģistr. - 91)
Balsošanas motīvs: Par priekšlikumu iesniegšanas termiņu /15.09.2010 /. Grozījums likumā “Par akcīzes nodokli” (1883/Lp9), 1.lasījums

Datums: 26.07.2010 13:09:44 bal004
Par - 47, pret - 39, atturas - 3. (Reģistr. - 92)
Balsošanas motīvs: Par sēdes pārtraukumu

Datums: 26.07.2010 13:48:42 bal005
Par - 45, pret - 44, atturas - 0. (Reģistr. - 92)
Balsošanas motīvs: Par sēdes pārtraukumu

Datums: 26.07.2010 14:07:10 bal006
(atkartots balsojums).
Par - 46, pret - 45, atturas - 0. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Par izmaiņām darba kārtībā. Grozījums likumā “Par akcīzes nodokli” (1883/Lp9), 2.lasījums, steidzams

Datums: 26.07.2010 14:08:02 bal007
Par - 46, pret - 22, atturas - 18. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta "Grozījumi Farmācijas likumā" (1810/Lp9), 2.lasījums, steidzams, izslēgšanu no Saeimas sēdes darba kārtības

Datums: 26.07.2010 14:09:39 bal008
Par - 90, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Maksātnespējas likums (1621/Lp9), otrreizēja caurlūkošana

Datums: 26.07.2010 14:10:27 bal009
Par - 89, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Ārstniecības likumā (1873/Lp9), 1.lasījums

Datums: 26.07.2010 14:13:58 bal010
Par - 82, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Grozījumi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonu izdienas pensiju likumā (1829/Lp9), 1.lasījums

Datums: 26.07.2010 14:14:32 bal011
Par - 86, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja amatpersonu izdienas pensiju likumā (1829/Lp9), 1.lasījums

Datums: 26.07.2010 14:16:24 bal012
Par - 88, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Grozījumi Prokuroru izdienas pensiju likumā (1830/Lp9), 1.lasījums

Datums: 26.07.2010 14:16:55 bal013
Par - 89, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Prokuroru izdienas pensiju likumā (1830/Lp9), 1.lasījums

Datums: 26.07.2010 14:18:18 bal014
Par - 83, pret - 1, atturas - 0. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Grozījumi Militārpersonu izdienas pensiju likumā (1831/Lp9), 1.lasījums

Datums: 26.07.2010 14:18:48 bal015
Par - 85, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Militārpersonu izdienas pensiju likumā (1831/Lp9), 1.lasījums

Datums: 26.07.2010 14:19:58 bal016
Par - 88, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Grozījumi Tiesnešu izdienas pensiju likumā (1832/Lp9), 1.lasījums

Datums: 26.07.2010 14:20:31 bal017
Par - 87, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Tiesnešu izdienas pensiju likumā (1832/Lp9), 1.lasījums

Datums: 26.07.2010 14:21:50 bal018
Par - 86, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Grozījumi Valsts un pašvaldību profesionālo orķestru, koru, koncertorganizāciju, teātru un cirka mākslinieku izdienas pensiju likumā (1833/Lp9), 1.lasījums

Datums: 26.07.2010 14:22:23 bal019
Par - 81, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Valsts un pašvaldību profesionālo orķestru, koru, koncertorganizāciju, teātru un cirka mākslinieku izdienas pensiju likumā (1833/Lp9), 1.lasījums

Datums: 26.07.2010 14:23:31 bal020
Par - 86, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Grozījumi likumā “Par izdienas pensijām Iekšlietu ministrijas sistēmas darbiniekiem ar speciālajām dienesta pakāpēm” (1834/Lp9), 1.lasījums

Datums: 26.07.2010 14:27:20 bal021
Par - 85, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Grozījumi likumā “Par izdienas pensijām Iekšlietu ministrijas sistēmas darbiniekiem ar speciālajām dienesta pakāpēm” (1834/Lp9), 1.lasījums

Datums: 26.07.2010 14:28:22 bal022
Par - 87, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Grozījumi Diplomātu izdienas pensiju likumā (1835/Lp9), 1.lasījums

Datums: 26.07.2010 14:28:51 bal023
Par - 85, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Diplomātu izdienas pensiju likumā (1835/Lp9), 1.lasījums

Datums: 26.07.2010 14:30:36 bal024
Par - 27, pret - 56, atturas - 3. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Par priekšlikumu Nr.1. Grozījums likumā “Par dzīvojamo telpu īri” (1618/Lp9), 3.lasījums

Datums: 26.07.2010 14:31:07 bal025
Par - 25, pret - 59, atturas - 3. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Par priekšlikumu Nr.2. Grozījums likumā “Par dzīvojamo telpu īri” (1618/Lp9), 3.lasījums

Datums: 26.07.2010 14:31:44 bal026
Par - 24, pret - 60, atturas - 3. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Par priekšlikumu Nr.5. Grozījums likumā “Par dzīvojamo telpu īri” (1618/Lp9), 3.lasījums

Datums: 26.07.2010 14:32:11 bal027
Par - 22, pret - 56, atturas - 6. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Par priekšlikumu Nr.6. Grozījums likumā “Par dzīvojamo telpu īri” (1618/Lp9), 3.lasījums

Datums: 26.07.2010 14:35:52 bal028
Par - 52, pret - 29, atturas - 3. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Par priekšlikumu Nr.7. Grozījums likumā “Par dzīvojamo telpu īri” (1618/Lp9), 3.lasījums

Datums: 26.07.2010 14:36:24 bal029
Par - 21, pret - 61, atturas - 2. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Par priekšlikumu Nr.10. Grozījums likumā “Par dzīvojamo telpu īri” (1618/Lp9), 3.lasījums

Datums: 26.07.2010 14:36:50 bal030
Par - 22, pret - 57, atturas - 2. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Par priekšlikumu Nr.11. Grozījums likumā “Par dzīvojamo telpu īri” (1618/Lp9), 3.lasījums

Datums: 26.07.2010 14:37:31 bal031
Par - 73, pret - 6, atturas - 0. (Reģistr. - 92)
Balsošanas motīvs: Grozījums likumā “Par dzīvojamo telpu īri” (1618/Lp9), 3.lasījums

Datums: 26.07.2010 14:38:35 bal032
Par - 46, pret - 45, atturas - 0. (Reģistr. - 93)
Balsošanas motīvs: Par pārbalsošanu.Grozījums likumā “Par akcīzes nodokli” (1883/Lp9), 2.lasījums, steidzams

Datums: 26.07.2010 14:41:04 bal033
(atkartots balsojums).
Par - 0, pret - 46, atturas - 0. (Reģistr. - 83)
Balsošanas motīvs: Par izmaiņām darba kārtībā. Grozījums likumā “Par akcīzes nodokli” (1883/Lp9), 2.lasījums, steidzams

Datums: 26.07.2010 14:41:34 bal034
(atkartots balsojums).
Par - 0, pret - 46, atturas - 0. (Reģistr. - 75)
Balsošanas motīvs: Par izmaiņām darba kārtībā. Grozījums likumā “Par akcīzes nodokli” (1883/Lp9), 2.lasījums, steidzams

Datums: 26.07.2010 14:50:51 bal035
Par - 0, pret - 45, atturas - 0. (Reģistr. - 75)
Balsošanas motīvs: Par izmaiņām darba kārtībā. Grozījums likumā “Par akcīzes nodokli” (1883/Lp9), 2.lasījums, steidzams