Latvijas Republikas 9.Saeimas

ārkārtas sesijas trešā sēde

2010.gada 12.jūlijā

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs

Gundars Daudze.

Sēdes darba kārtība
Satura rādītājs
Balsojumi

Sēdes vadītājs. Godātie kolēģi! Pulkstenis ir 13.00, bet tūlīt, burtiski pēc minūtes, tiks atnesti Saeimas Prezidija atzinumi par likumprojektu nodošanu komisijām. Tīri formāli: mēs vienkārši nevaram sākt, kamēr tie nav izdalīti deputātiem.

Godātie kolēģi! Es ceru, ka ir visiem izdalīti Saeimas Prezidija atzinumi. Tad mēs varētu sākt. Ja vēl kādam nav, tad varbūt paskatieties no kaimiņa - vienkārši, lai mēs nekavētu laiku.

Godātie kolēģi! Sākam Saeimas ārkārtas sesijas šodienas otro sēdi.

Sākam tradicionāli - ar Saeimas Prezidija ziņojumiem par iesniegtajiem likumprojektiem.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi Ieroču aprites likumā” nodot Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Pirotehnisko izstrādājumu aprites likums” nodot Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījums Patērētāju tiesību aizsardzības likumā” nodot Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda vadības likumā” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi Ārstniecības likumā” nodot Sociālo un darba lietu komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likums” nodot Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījums Tiesu izpildītāju likumā” nodot Juridiskajai komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas iesniegto likumprojektu „Par nekustamā īpašumā esošas zemes daļas kompensēšanu” nodot Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina deputātu Šadurska, Kursītes-Pakules, Druvietes, Laicāna un Seiles iesniegto likumprojektu „Grozījumi Krimināllikumā” nodot Juridiskajai komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli viens deputāts var runāt „par”, viens - „pret” likumprojekta nodošanu komisijai.

Vārds deputātam Vladimiram Buzajevam.

V.Buzajevs (PCTVL frakcija).

Cienījamais Prezidij! Cienījamās dāmas un kungi! Izlasot šo ļoti īso likumprojektu, man nāk prātā viena padomju dziesma: „?? ???????, ???? ?????? ??????? ?????” („Mēs esam piedzimuši, lai pasaku pārvērstu par realitāti”).

Iznāk, ka it kā likumprojekts ir simetrisks: ir runa gan par PSRS uzbrukumu Latvijas Republikai, gan arī par nacistiskās Vācijas uzbrukumu Latvijas Republikai. Bet šī simetrija ir acīmredzami melīga, pat alfabēta secība ir pārkāpta, jo PSRS ir pirmā, bet nacistiskā Vācija - otrā. Sabiedrībā jau divdesmit gadus ir plaša diskusija par PSRS uzbrukumu Latvijai 1940.gadā, bet par Vācijas uzbrukumu Liepājai 1941.gada 22.jūnijā nekādu šaubu nav.

Es vēl gribētu pievērst jūsu uzmanību tam, ka šī simetrija starp Vāciju un PSRS ir melīga dažos citos likumos. Ņemsim, teiksim, likuma „Par valsts pensijām” pārejas noteikumu 1.punktu. Šeit speciāli paredzēts īpašs stāžs, kas bija uzkrāts Staļina koncentrācijas nometnēs, bet par to pašu laiku, kad cilvēki bija ieslodzīti nacistu koncentrācijas nometnēs, šeit nav neviena vārda. Cilvēki no Latvijas, kuri karoja Hitlera karaspēka ietvaros, saņem visus atvieglojumus gan likumā par politiski represētajām personām, gan arī likumā par Nacionālās pretošanās kustības cīnītāja statusu.

Sakarā ar to es uzskatu, ka nevar melot gan mūsu Latvijas sabiedrībai, gan pasaulei, un aicinu balsot „pret” šo likumprojektu.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Vārds deputātam Kārlim Šadurskim.

K.Šadurskis (partijas „Pilsoniskā Savienība” frakcija).

Godātie kolēģi! Iesniegtā grozījuma teksts ir ļoti īss. Es jums to nolasīšu. Grozījums paredz papildināt likumu ar pantu „PSRS vai nacistiskās Vācijas veiktās agresijas atbalstīšana” šādā redakcijā: „Par PSRS vai nacistiskās Vācijas pret Latvijas Republiku īstenotās agresijas publisku atbalstīšanu, attaisnošanu vai noliegšanu - soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar naudas sodu līdz sešdesmit minimālajām mēnešalgām.”

Godātie kolēģi! Šīs normas nepieciešamība ir ļoti viegli pamatojama. Otrajā pasaules karā... Latvija tika okupēta pirms Otrā pasaules katra un kara laikā - divreiz; faktiski trīs reizes. Vispirms - PSRS okupācija, pēc tam - nacistiskās Vācijas okupācija un vēlreiz PSRS okupācija.

Un, kolēģi, totalitārais komunisms bija nacisma skolotājs un vistuvākais partneris līdz Vācijas agresijai pret Padomju Savienību. Šie divi režīmi ir ļoti līdzīgi gan ārējās izpausmes formās, gan ideoloģijā. Tāpēc šodien, kad viens režīms ir saņēmis kā politisku, tā juridisku nosodījumu - es runāju par Nirnbergas tribunālu -, bet otrs režīms - vēl ne, ir ļoti svarīgi atbalstīt to izpratni, kas šobrīd sāk valdīt Eiropā, - ka šie abi režīmi ir vienlīdz nosodāmi.

Godātie kolēģi! Mums ir jāpadomā arī par to mūsu tautiešu piemiņu un cieņas saglabāšanu, kuri ir cietuši šajos režīmos. Mēs šodien sastopamies ar diezgan izkropļotu attieksmi pret totalitāro komunismu, un diemžēl šī attieksme sāk arvien vairāk pārņemt gan mūsu plašsaziņas līdzekļus, gan ieviesties mūsu ikdienā.

Kolēģi! Es aicinu atbalstīt šo normu. Un ņemsim vērā arī citu valstu pieredzi, jo tās valstis, kas arī ir cietušas no šiem abiem totalitārajiem režīmiem (piemēram, Lietuva), šādas normas ir ieviesušas!

Kolēģi! Aicinu balsot „par”.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Viens deputāts ir runājis „par”, viens - „pret”.

Lūdzu zvanu! Balsosim par deputātu Šadurska, Kursītes-Pakules, Druvietes, Laicāna un Seiles iesniegtā likumprojekta „Grozījumi Krimināllikumā” nodošanu Juridiskajai komisijai, nosakot, ka tā ir atbildīgā komisija! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 45, pret - 21, atturas - 18. Likumprojekts komisijai nodots.

Godātie kolēģi! Pārejam pie darba kārtības nākamās sadaļas - „Amatpersonu ievēlēšana, apstiprināšana, iecelšana, atbrīvošana vai atlaišana no amata, uzticības vai neuzticības izteikšana”.

Lēmuma projekts „Par Gunta Bērziņa atsaukšanu no Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas locekļa amata”. Šo lēmuma projektu ir iesnieguši deputāti Urbanovičs, Ribakovs, Tutins, Ivans Klementjevs, Zemļinskis, Orlovs, Mirskis, Cilevičs, Vidavskis un Andrejs Klementjevs.

Vai kāds no iesniedzējiem vēlas uzstāties un sniegt motivāciju? (No zāles dep. J.Urbanovičs: „Tur viss uzrakstīts!”) Skaidrs.

Tādā gadījumā sākam debates.

Vārds deputātam Dzintaram Zaķim.

Dz.Zaķis (frakcija „Jaunais laiks”).

Labdien, dāmas un kungi! Ar nožēlu man jāatzīst, ka šī ir viena lieta, kas atkal tapusi kaut kādā steigā. Manuprāt, tiek mēģināts „izgrūst cauri” tādu lēmumu, kurš šajā parlamentā vai... Es neatceros, ka 8.Saeimā, respektīvi, iepriekšējā, nedz arī 9.Saeimā kāds kaut ko tamlīdzīgu būtu mēģinājis darīt.

Šā lēmuma projekta būtība ir tā, ka opozīcijas deputāti mēģina atbrīvoties no sev neērta komisijas vadītāja, izceļot viņu ārā no komisijas. Pēc mūsu parlamenta tradīcijām parasti frakcija pati nolemj, kurš deputāts kurā komisijā strādās, un pēc tam - jūs labi zināt! - komisija pati nolemj, kas ir priekšnieks.

Tas, ka Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijā nav „izgājuši cauri” varbūt virkne likumprojektu, kuri absolūti nebūtu sabiedrības interesēs, - tas ir kaut kādā mērā tieši Bērziņa kunga sasniegums. Un tas, ka tagad viņš ir kļuvis neērts un opozīcija mēģina šādā veidā no viņa atbrīvoties, manuprāt, ir absolūti nepieļaujami.

Augsti godājamie kolēģi! Es aicinu nebalsot „par” šādu ļoti nekorektu priekšlikumu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Debates beidzam.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Gunta Bērziņa atsaukšanu no Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas locekļa amata”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 37, pret - 3, atturas - 3. Mums nav kvoruma. (No zāles dep. J.Urbanovičs: „Bardaks! Bardaks Saeimā!”)

Lūdzu vēlreiz zvanu! Balsosim vēlreiz par lēmuma projektu „Par Gunta Bērziņa atsaukšanu no Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas locekļa amata”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! (No zāles dep. J.Dobelis: „Beidziet čakarēties!”) Lūdzu rezultātu! Par - 41, pret - 1, atturas - 3. Mums otro reizi nav kvoruma. Es izsludinu pārtraukumu uz desmit minūtēm. Pēc tam mēs balsosim vēlreiz.

Tiekamies pulksten 13.25.

(Pārtraukums.)

 

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs

Gundars Daudze.

Sēdes vadītājs. Godātie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas! Turpinām Saeimas ārkārtas sesijas šodienas otro sēdi.

Es atgādinu, ka mēs skatām lēmuma projektu... Vai deputāte Kantāne varētu mazliet klusāk runāt? Man liekas, es jūs nespēju pat caur mikrofonu pārbļaut.

Mēs apstājāmies pie lēmuma projekta „Par Gunta Bērziņa atsaukšanu no Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas locekļa amata” kvoruma trūkuma dēļ. Tagad balsosim vēl trešo reizi. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Gunta Bērziņa atsaukšanu no Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas locekļa amata”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 23, pret - 45, atturas - 14. Lēmuma projekts noraidīts.

Pārejam pie darba kārtības nākamās sadaļas - „Likumprojektu izskatīšana”.

Likumprojekts „Grozījumi Dzīvnieku barības aprites likumā”, trešais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā ziņos... Kas mums ziņos par likumprojektu? (No zāles: „Mārtiņš Roze.”) Deputāts Mārtiņš Roze.

M.Roze (ZZS frakcija).

Cienījamie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu Nr.1779/Lp9 - „Grozījumi Dzīvnieku barības aprites likumā”. Komisija uz trešo lasījumu priekšlikumus nav saņēmusi. Lūdzu atbalstīt likumprojektu trešajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Dzīvnieku barības aprites likumā” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 83, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi Gaujas nacionālā parka likumā”, pirmais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā - deputāts Mārtiņš Roze.

M.Roze (ZZS frakcija).

Kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu Nr.1851/Lp9 - „Grozījumi Gaujas nacionālā parka likumā”.

Komisija izskatīja šo likumprojektu un atbalstīja tā virzību uz pirmo lasījumu. Lūdzu Saeimu atbalstīt to.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījumi Gaujas nacionālā parka likumā” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 79, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

M.Roze. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš - 26.jūlijs.

Sēdes vadītājs. 26.jūlijs. Deputāti neiebilst.

M.Roze. Un izskatīšana - pēc tam...

Sēdes vadītājs. Es atvainojos... Steidzamība nav prasīta.

M.Roze. Nav, nav... piedošanu...

Sēdes vadītājs. Tātad 26.jūlijs. Septītais mēnesis. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Grozījums likumā „Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju””, pirmais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā - deputāts Mārtiņš Roze.

M.Roze (ZZS frakcija).

Strādāsim ar likumprojektu Nr.1853/Lp9. Komisija izskatīja likumprojektu „Grozījums likumā „Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju”” un to atbalstīja virzīšanai uz pirmo lasījumu.

Komisija arī ierosina atzīt minēto likumprojektu par steidzamu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam „Grozījums likumā „Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju””! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 74, pret - 1, atturas - 5. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

M.Roze. Lūdzu atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījums likumā „Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju”” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 82, pret - nav, atturas - 1. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam, kā arī otrā lasījuma datumu.

M.Roze. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš - 17.jūlijs, likumprojekta izskatīšana otrajā lasījumā - nākamajā ārkārtas vai kārtējā sēdē.

Sēdes vadītājs. Tātad 17.jūlijs ir priekšlikumu iesniegšanas termiņš, izskatīšana - nākamajā kārtējā vai ārkārtas sēdē. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Grozījums Teritorijas plānošanas likumā”, pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā - deputāts Staņislavs Šķesters.

S.Šķesters (ZZS frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāj! Cienījamie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu „Grozījums Teritorijas plānošanas likumā”, reģistrācijas Nr.1856/Lp9.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija izskatīja šo likumprojektu un lūdz šim likumprojektam piešķirt steidzamību.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam „Grozījums Teritorijas plānošanas likumā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 61, pret - 1, atturas - 18. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Vai deputāts Kāposts vēlas kaut ko teikt par procedūru? Nevēlas neko teikt.

S.Šķesters. Komisija lūdz atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījums Teritorijas plānošanas likumā” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 81, pret - nav, atturas - 1. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam, kā arī otrā lasījuma datumu.

S.Šķesters. Priekšlikumu iesniegšanas datums - 16.jūlijs, un izskatīšana - pirmajā rudens sesijas sēdē.

Sēdes vadītājs. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš - 16.jūlijs, un izskatīšana - pirmajā rudens sesijas sēdē. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Grozījums Ceļu satiksmes likumā”, pirmais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā - deputāts Madars Lasmanis.

M.Lasmanis (frakcija „Jaunais laiks”).

Godātie kolēģi! Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija ir izskatījusi likumprojektu „Grozījums Ceļu satiksmes likumā”, ko iesniedzis Ministru kabinets.

Grozījuma būtība paredz to, ka tiek pilnveidota redakcija un precizēta kārtība, kādā iesaistīt privātos partnerus ceļu satiksmes ātruma kontrolē.

Komisija šo likumprojektu atbalsta, kā arī aicina piešķirt tam steidzamību.

Sēdes vadītājs. Saskaņā ar Kārtības rulli vispirms mums jābalso par steidzamības piešķiršanu. Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības piešķiršanu likumprojektam „Grozījums Ceļu satiksmes likumā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 58, pret - nav, atturas - 16. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

M.Lasmanis. Aicinu kolēģus atbalstīt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojektu „Grozījums Ceļu satiksmes likumā” pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 83, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam, kā arī otrā lasījuma datumu.

M.Lasmanis. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš - 12.augusts, un otrais lasījums - kārtējā sēdē... Sanāk pēc 12.augusta...

Sēdes vadītājs. Sesija mums sākas 30.augustā. Ja jūs sakāt, ka nākamajā kārtējā, tas nozīmē, ka rudens sesijas pirmajā sēdē. Ja jūs gribat ārkārtas sēdi, lai skatītu šo likumprojektu, tad mums jālemj citādāk. Tad kāds ir jūsu lūgums? Jo 12.augustā nekāda sēde šobrīd nav paredzēta.

M.Lasmanis. Pirmajā kārtējā sēdē.

Sēdes vadītājs. Jā. Tātad izskatīšana otrajā lasījumā būs pirmajā kārtējā sēdē. Acīmredzot tā tad būs rudens sesijas pirmā sēde.

Paldies.

Deputāti neiebilst.

Nākamais lēmuma projekts - „Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta „Informācijas tehnoloģiju drošības pārvaldības likums” (Nr.1789/Lp9) otrajam lasījumam”.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā - deputāts Juris Dalbiņš.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāj! Cienījamie kolēģi! Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija lūdz pagarināt priekšlikumu iesniegšanas termiņu likumprojektam „Informācijas tehnoloģiju drošības pārvaldības likums”, jo, iepazīstoties ar situāciju, kāda pašreiz ir izveidojusies, tika organizēta tikšanās ar visiem šīs jomas speciālistiem, un konstatējām, ka ir nepieciešams vēl papildus sakārtot šo likumprojektu tā, lai otrajā lasījumā varētu attiecīgi noregulēt šo jomu, ņemot vērā iebildumus no speciālistiem. Šeit bija iebildumi pret to, ka netika pieaicināti visi pie likuma izveidošanas un netika saskaņotas ar viņiem arī tehniskās prasības, kādas šeit paredz likums, lai nodrošinātu informācijas tehnoloģiju drošības pārvaldību, un šādā sakarā komisija nolēma pagarināt priekšlikumu iesniegšanas termiņu un lūgt jūs atbalstīt šā termiņa pagarināšanu līdz 2.augustam.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta „Informācijas tehnoloģiju drošības pārvaldības likums”” (Nr.1789/Lp9) otrajam lasījumam”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 84, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Godātie kolēģi! Saeimas ārkārtas sesijas šodienas otrās sēdes darba kārtība ir izskatīta.

Pirms reģistrācijas vēl paziņojumi.

Vārds deputātei Ērikai Zommerei.

Ē.Zommere (Tautas partijas frakcija).

Baltijas lietu apakškomisijas kolēģi! Lūdzu tūlīt pat pulcēties šeit blakus esošajā zālītē uz īsu sanāksmi.

Sēdes vadītājs. Vārds deputātam Andrim Bērziņam.

A.Bērziņš (ZZS frakcija).

Kolēģi! Sakarā ar to, ka pulksten 13.00 atcēlām Sociālo un darba lietu komisijas sēdi, komisijas sēde, kā es saprotu, varētu tikt sasaukta pulksten 14.15 Sociālo un darba lietu komisijas telpās.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu reģistrācijai! Lūdzu reģistrācijas režīmu! Lūdzu reģistrācijas rezultātu!

Reģistrācijas rezultātu nolasīšanai vārds Saeimas sekretāra biedram Andrejam Klementjevam.

A.Klementjevs (9.Saeimas sekretāra biedrs).

Labdien, augsti godātie deputāti, otro reizi! Es saprotu, ka trešo reizi arī būs reģistrēšanās.

Nav reģistrējušies: Andris Bērziņš (LPP/LC), Visvaldis Lācis, Anatolijs Mackevičs, Leopolds Ozoliņš, Vaira Paegle, Dagnija Staķe un Viktors Ščerbatihs.

Paldies par uzmanību.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Vēl viens paziņojums. Vārds deputātam Valdim Ģīlim.

V.Ģīlis (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie Sabiedrības veselības apakškomisijas locekļi! Lūdzu uz komisijas sēdi pulksten 14.30.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Līdz ar to Saeimas ārkārtas sesijas šodienas otro sēdi pasludinu par slēgtu.

Savukārt ārkārtas sesijas šodienas trešā sēde būs pēc 15 minūtēm, tātad pulksten 13.55. Tās darba kārtībā būs četri jautājumi.

 

 

SATURA RĀDĪTĀJS
9. Saeimas ārkārtas sesijas 3. sēde
2010. gada 12. jūlijā

Likumprojekts „Grozījumi Ieroču aprites likumā” (Nr. 1869/Lp9)
(Dok. Nr. 6218, 6218A)
Par likumprojektu „Pirotehnisko izstrādājumu aprites likums” (Nr. 1870/Lp9)
(Dok. Nr. 6219, 6219A)
Par likumprojektu „Grozījums Patērētāju tiesību aizsardzības likumā” (Nr. 1871/Lp9)
(Dok. Nr. 6220, 6220A)
Par likumprojektu „Grozījumi Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda vadības likumā” (Nr. 1872/Lp9)
(Dok. Nr. 6221, 6221A)
Par likumprojektu „Grozījumi Ārstniecības likumā” (Nr. 1873/Lp9)
(Dok. Nr. 6222, 6222A)
Par likumprojektu „Sabiedrisko pakalpojumu sniedzēju iepirkumu likums” (Nr. 1874/Lp9)
(Dok. Nr. 6223, 6223A)
Par likumprojektu „Grozījums Tiesu izpildītāju likumā” (Nr. 1875/Lp9)
(Dok. Nr. 6224, 6224A)
Par likumprojektu „Par nekustamā īpašumā esošas zemes daļas kompensēšanu” (Nr. 1876/Lp9)
(Dok. Nr. 6226, 6226A)
Par likumprojektu „Grozījumi Krimināllikumā” (Nr. 1877/Lp9)
(Dok. Nr. 6228, 6228A)
Priekšlikumi - dep. V.Buzajevs (pret)
- dep. K.Šadurskis (par)
Lēmuma projekts „Par Gunta Bērziņa atsaukšanu no Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas locekļa amata” (Nr. 974/Lm9) (Noraidīts)
(Dok. Nr. 6232)
Debates - dep. Dz.Zaķis
Likumprojekts „Grozījumi Dzīvnieku barības aprites likumā” (Nr. 1779/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr. 6227)
Ziņo - dep. M.Roze
Likumprojekts „Grozījumi Gaujas nacionālā parka likumā” (Nr. 1851/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr. 6117, 6214)
Ziņo - dep. M.Roze
Likumprojekts „Grozījums likumā „Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju”” (Nr. 1853/Lp9) (1.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr. 6119, 6215)
Ziņo - dep. M.Roze
Likumprojekts „Grozījums Teritorijas plānošanas likumā” (Nr. 1856/Lp9) (1.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr. 6143, 6217)
Ziņo - dep. S.Šķesters
Likumprojekts „Grozījums Ceļu satiksmes likumā” (Nr. 1850/Lp9) (1.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr. 6116, 6225)
Ziņo - dep. M.Lasmanis
Lēmuma projekts „Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta „Informācijas tehnoloģiju drošības pārvaldības likums” (Nr.1789/Lp9) otrajam lasījumam” (Nr. 973/Lm9)
(Dok. Nr. 6231)
Ziņo - dep. J.Dalbiņš
Paziņojumi
- dep. Ē.Zommere
- dep. A.Bērziņš (ZZS)
Reģistrācijas rezultāti
Nolasa - Saeimas sekretāra biedrs A.Klementjevs
Paziņojums
- dep. V.Ģīlis

 

Balsojumi

Datums: 12.07.2010 13:12:38 bal001
Par - 45, pret - 21, atturas - 18. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Krimināllikumā (1877/Lp9), nodošana komisijām

Datums: 12.07.2010 13:15:15 bal002
Slēgtais balsojums (atkartots balsojums).
Par - 37, pret - 3, atturas - 3. (Reģistr. - 92)
Balsošanas motīvs: Par Gunta Bērziņa atsaukšanu no Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas locekļa amata (974/Lm9)

Datums: 12.07.2010 13:15:45 bal003
Slēgtais balsojums (atkartots balsojums).
Par - 41, pret - 1, atturas - 3. (Reģistr. - 92)
Balsošanas motīvs: Par Gunta Bērziņa atsaukšanu no Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas locekļa amata (974/Lm9)

Datums: 12.07.2010 13:26:55 bal004
Slēgtais balsojums
Par - 23, pret - 45, atturas - 14. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Par Gunta Bērziņa atsaukšanu no Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas locekļa amata (974/Lm9)

Datums: 12.07.2010 13:28:02 bal005
Par - 83, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Dzīvnieku barības aprites likumā (1779/Lp9), 3.lasījums

Datums: 12.07.2010 13:28:54 bal006
Par - 79, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījumi Gaujas nacionālā parka likumā (1851/Lp9), 1.lasījums

Datums: 12.07.2010 13:30:05 bal007
Par - 74, pret - 1, atturas - 5. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Grozījums likumā “Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju” (1853/Lp9), 1.lasījums

Datums: 12.07.2010 13:30:35 bal008
Par - 82, pret - 0, atturas - 1. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījums likumā “Par valsts un pašvaldību īpašuma objektu privatizāciju” (1853/Lp9), 1.lasījums

Datums: 12.07.2010 13:31:50 bal009
Par - 61, pret - 1, atturas - 18. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Grozījums Teritorijas plānošanas likumā (1856/Lp9), 1.lasījums

Datums: 12.07.2010 13:32:27 bal010
Par - 81, pret - 0, atturas - 1. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījums Teritorijas plānošanas likumā (1856/Lp9), 1.lasījums

Datums: 12.07.2010 13:33:49 bal011
Par - 58, pret - 0, atturas - 16. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Grozījums Ceļu satiksmes likumā (1850/Lp9), 1.lasījums

Datums: 12.07.2010 13:34:21 bal012
Par - 83, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Grozījums Ceļu satiksmes likumā (1850/Lp9), 1.lasījums

Datums: 12.07.2010 13:37:27 bal013
Par - 84, pret - 0, atturas - 0. (Reģistr. - 94)
Balsošanas motīvs: Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta “Informācijas tehnoloģiju drošības pārvaldības likums” (Nr.1789/Lp9) otram lasījumam (973/Lm9)