Latvijas Republikas 9.Saeimas

ziemas sesijas ceturtā sēde

2008.gada 7.februārī

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs

Gundars Daudze.

Sēdes darba kārtība
Satura rādītājs
Balsojumi

Atbildes uz deputātu iesniegtajiem jautājumiem


Sēdes vadītājs. Labrīt, cienījamie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas!

Cienījamie kolēģi! Sākam Saeimas 2008.gada 7.februāra sēdi.

Pirms sākam izskatīt šodienas sēdes darba kārtībā iekļautos jautājumus, mums ir jālemj par iespējamiem grozījumiem šodienas sēdes darba kārtībā.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis piecu Saeimas deputātu iesniegumu ar lūgumu iekļaut šodienas sēdes darba kārtības sadaļā „Prezidija ziņojumi” likumprojektu „Grozījums Latvijas Republikas Satversmē”. Vai deputātiem ir iebildumi? (No zāles: „Balsot!”) Deputāti pieprasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Es atvainojos... Deputāte Solvita Āboltiņa ir pieteikusies runāt par iekļaušanu. Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli viens var runāt „par”, viens – „pret”. Es saprotu, ka Āboltiņas kundze runās „par”.

S.Āboltiņa (frakcija „Jaunais laiks”).

Labrīt, cienījamie kolēģi! Es tiešām apgalvoju, ka frakcija „Jaunais laiks” šos likumprojektus, kurus iesniedza pirmo reizi, iesniedza jau pagājušajā piektdienā, bet acīmredzot vienkārši tīri tehnisku iemeslu dēļ tie netiek virzīti parastajā kārtībā un nav iekļauti darba kārtībā.

Tāpēc es tiešām uzsveru, ka mēs to darām nevis tāpēc, lai mēs iegūtu vēlreiz tribīni, bet gan tāpēc, ka tas ir risināms jautājums šajā brīdī, kad joprojām Latvijā ir vajadzīga konsolidēta labēja politika un konsolidēti politiķi, kas domā par ekonomisko problēmu risināšanu; šajā brīdī, kad mēs veidojam daudzas mazas sīkpartijas; šajā brīdī, kad tas viss neveicina sabiedrības uzticību politiķiem. Manuprāt, mēs varētu tomēr sākt Saeimā diskutēt par likumprojektiem, kurus „Jaunais laiks” virza izskatīšanai un kuri ir jau no pagājušās Saeimas.

Mēs tagad varētu tomēr lemt par to, lai mēs būtu tādi paši kā ikviens mūsu valsts pilsonis (un it sevišķi par administratīvo sodīšanu nebūtu šeit jārīko īpašas debates, kurās mēs parādītu, ka vēlamies būt vienlīdzīgāki par citiem!) un lai mums šos sodus piemērotu tāpat kā ikvienam citam mūsu valsts pilsonim.

Tātad es aicinu atbalstīt šo likumprojektu. Un tas ir tikai jautājums par likumprojekta nodošanu komisijai, mums ir iespējas diskutēt un likumprojektu uzlabot, un atrast labāko risinājumu.

Lūdzu, atbalstiet šā likumprojekta nodošanu komisijai!

Sēdes vadītājs. Paldies.

Viens deputāts ir runājis „par”. Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli viens deputāts var runāt arī „pret”.

Vārds deputātam Kārlim Leiškalnam.

K.Leiškalns (Tautas partijas frakcija).

Paldies, Āboltiņas kundze! Es, protams, esmu iesniedzis un turklāt arī 6. un 7.Saeimā trīs reizes esmu iesniedzis (kopā ar Kristiānu un vēl dažiem „Latvijas ceļa” deputātiem) priekšlikumu par šādiem grozījumiem. Un arī šajā gadījumā es šos grozījumus atbalstīšu, ja vien nebūs kāds „ciets” balsojums.

Bet es nesaprotu vienīgi to – kāpēc tas ir jāizdara šodien? Jūs, pieci vai desmit deputāti, esat iesnieguši… Nākamajā sēdē, es ceru, Prezidijs kopā ar parlamentu nodos likumprojektu komisijām, un tad skatīsimies. Es esmu pret tādu ārkārtas jautājumu, neizdiskutētu jautājumu (īstenībā jau gan tie ir izdiskutēti, ko es te meloju!) pēkšņu iekļaušanu šīs sēdes darba kārtībā. Nākamajā es jūs atbalstīšu.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījums Latvijas Republikas Satversmē” iekļaušanu šodienas sēdes darba kārtības sadaļā „Prezidija ziņojumi”. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 25, pret - 2, atturas - 42. Darba kārtība nav grozīta.

Cienījamie kolēģi! Sākam izskatīt apstiprināto šodienas sēdes darba kārtību. Pirmā sadaļa - Prezidija ziņojumi par iesniegtajiem likumprojektiem.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Par Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas valdības vienošanos par Latvijas apbedījumu statusu Krievijas Federācijas teritorijā un Krievijas apbedījumu statusu Latvijas Republikas teritorijā” nodot Ārlietu komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija.

Debatēs vārds deputātam Vladimiram Buzajevam.

V.Buzajevs (PCTVL frakcija).

Cienījamais Prezidij! Cienījamie deputāti! Jūsu priekšā ir likumprojekts, kas paredz ratificēt kārtējo vienošanos ar kārtējo valsti.

Gada laikā mēs pieņemam desmitiem šādu likumprojektu. Likumprojektam pievienotais līgums ir, tā teikt, visai simetrisks - līdztiesīgā veidā aizstāv abu pušu intereses. Pazīstams standarts - starptautiska vienošanās. Eksistē tikai viena nianse: Krieviju interesējošo apbedījumu skaits Latvijas teritorijā ir daudz lielāks nekā to Krievijas teritorijā esošo apbedījumu skaits, kuri interesē Latviju. Bet tāda nu ir vēsture, kuru mēs neesam spējīgi mainīt. Mēs vienīgi varam ar savu darbību sekmēt to, lai vēstures traģiskie momenti, kas ir saistīti ar miljoniem cilvēku vardarbīgu iznīcināšanu, neatkārtotos. Kritušo piemiņas godināšana, kuru demonstrē līguma teksts, - tas ir viens no šādas darbības veidiem.

Latvijas teritorijā atrodas vairāk nekā trīssimt šādu kapu - brāļu kapu, kuros apbedīti simt piecdesmit tūkstoši padomju karavīru, kas atdeva savas dzīvības par Latvijas atbrīvošanu no nacisma. Taču attiecīgie izdevumi apbedījuma vietu uzturēšanai nav simetriski. Tomēr vismaz deviņsimt tūkstoši nodokļu maksātāju, krievu, ir gatavi par to maksāt. Turklāt spēkā ir vēl arī 1994.gada vienošanās, saskaņā ar kuru šos izdevumus apmaksā arī Latvijas puse.

Diemžēl pavisam nevietā ir tas, ka apspriežamā likumprojekta 2.pantā nostiprināts: „Vienošanās paredzēto saistību izpildi koordinē Komisija PSRS totalitārā komunistiskā okupācijas režīma upuru skaita un masu kapu vietu noteikšanai, informācijas par represijām un masveida deportācijām apkopošanai un Latvijas valstij un tās iedzīvotājiem nodarīto zaudējumu aprēķināšanai.”

Ja mēs vēlamies tieši šo institūciju, šo komisiju, padarīt atbildīgu par apbedījuma vietu uzturēšanu kārtībā, tad mums ir ne tikai būtiski jāpaplašina tās mandāts, bet arī jānomaina tās nosaukums. Galu galā pat ar leģendām un mītiem pārpilnajā oficiālajā historiogrāfijā eksistē divas okupācijas - ne tikai padomju, bet arī nacistu okupācija. Latvijas vēsture arī nesākās kopš 1940.gada. Kam jūs uzticēsiet rūpēties, piemēram, par to Sibīrijas strēlnieku kapiem, kuri līdzās ar latviešu strēlniekiem cīnījās Tīreļpurvā? It īpaši jāņem vērā, ka Pirmajā pasaules karā kritušie tiek tieši minēti vienošanās preambulā. (No zāles dep. J.Dobelis: „Piecas minūtes! Ej projām!”)

Interesanta ir arī tāda nianse, ka saskaņā ar komisijas nolikumu visas tās sēdes ir aizklātas, kaut gan jautājums par apbedījuma vietām ir tāds jautājums, kas interesē plašu sabiedrību.

Jebkurā gadījumā tieši partija „Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” un virkne sabiedrisko organizāciju pagaidām sakopj šos kapus. Viegli var prognozēt Krievijas negatīvo reakciju uz to, ka tiek izveidota šī komisija, kuras galvenais mērķis ir izvirzīt partneriem finansiālas pretenzijas. Interesanti, ka likumprojektu ir parakstījuši tādi cienījami kungi kā Godmanis un Riekstiņš, kaut gan likumprojekta 2.pants ir daudz vairāk tādu starptautisku provokāciju meistaru cienīgs kā Gērings un Ribentrops. Tomēr PCTVL frakcija ir spiesta balsot par vienošanās ratifikāciju, un mēs ceram, ka šis manis minētais absurds tiks labots otrajā lasījumā.

Lūdzu uzskatīt manu uzstāšanos kā uzstāšanos „par”.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Paldies Buzajeva kungam. Vai kāds vēlas uzstāties „pret”? Vai kādam no deputātiem ir iebildumi pret likumprojekta nodošanu komisijai? Vai kāds uzstāj uz balsojumu? Likumprojekts nodots Ārlietu komisijai.

Nākamais šodienas sēdes darba kārtības punkts - likumprojekts „Grozījums Fizisko personu datu aizsardzības likumā”. Saeimas Prezidijs ierosina Saeimas Juridiskās komisijas iesniegto likumprojektu „Grozījums Fizisko personu datu aizsardzības likumā” nodot Juridiskajai komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? (No zāles: „Balsot!”) Deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par Saeimas Juridiskās komisijas iesniegtā likumprojekta „Grozījums Fizisko personu datu aizsardzības likumā” nodošanu Juridiskajai komisijai! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 58, pret - 12, atturas - 6. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina deputātu Brigmaņa, Agešina, Bērziņa, Sokolovska, Zaķa, Kučinska un Grīnblata iesniegto likumprojektu „Grozījumi Saeimas kārtības rullī” nodot Juridiskajai komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Viens deputāts var runāt „par”, viens - „pret”.

Vārds deputātam Kārlim Leiškalnam.

(No zāles dep. Dz.Ābiķis: „Kārlīt, tu visu laiku runā!”)

K.Leiškalns (Tautas partijas frakcija).

Priekšsēdētāja kungs! Paldies par to, ka devāt man vārdu.

Dāmas un kungi! Ko saka mums šobrīd Satversmes 20.pants? Man ir jācitē: „Saeimas prezidijam ir jāsasauc Saeimas sēde, ja to prasa Valsts Prezidents…” …uzsveru: „…ministru prezidents vai ne mazāk kā viena trešā daļa Saeimas locekļu.”

27.pants: „Saeimai ir tiesība iesniegt ministru prezidentam vai atsevišķam ministram pieprasījumus un jautājumus, uz kuriem ir jāatbild viņiem vai viņu pilnvarotai atbildīgai valsts amata personai. Ministru prezidentam vai ministram uz Saeimas vai tās komisiju pieprasījumu jāceļ tām priekšā attiecīgi dokumenti un aktis.” Šobrīd tā Satversmē ir ierakstīts.

65.pants: „Likumprojektus var iesniegt Saeimai Valsts Prezidents, ministru kabinets, Saeimas komisijas, ne mazāk kā pieci deputāti, kā arī šinī Satversmē paredzētos gadījumos un kārtībā viena desmitā daļa vēlētāju.”

66.pants: „Saeima ik gadus pirms saimnieciskā gada sākšanās lemj par valsts ienākumu un izdevumu budžetu, kura projektu tai iesniedz ministru kabinets.” Un, protams, tas ir tiesīgs nākt un stāstīt par valsts attīstību, par izlietojamo naudu, par mērķiem, kuriem tā tiek novirzīta.

Savukārt Kārtības ruļļa 57.panta pirmajā daļā ir teikts: „Saeimas sēdēs runāt ir tiesības Valsts prezidentam, Saeimas deputātiem, Ministru prezidentam, Ministru prezidenta biedriem, ministriem, valsts ministriem un ministriju parlamentārajiem sekretāriem.” Ir tiesības, un viņi to dara tā, ka mums pat vairs nepaliek laika sēdēm. Un ministriem tiešām vajag nodrošināt atsevišķu pieeju, lai viņi varētu norunāt savu sakāmo.

58.panta pirmā daļa: „Referentam, Ministru prezidentam un Ministru kabineta pārstāvim apspriežamajā lietā vārdu debatēs dod ārpus kārtas.”

62.panta pirmā daļa: „Neviens runātājs, izņemot referentu, Ministru prezidentu un Ministru kabineta pārstāvi apspriežamajā lietā nedrīkst runāt vienā un tajā pašā lietā vairāk par divām reizēm.”

Un ir vēl vismaz desmit Kārtības ruļļa panti, kas nosaka privilēģiju Ministru kabineta loceklim uzstāties šajā Saeimas sēdē, bet, kā es saprotu, mums ar to ir par maz, ka komisijas sēdēs, teiksim, izskatot valsts budžetu nākamajam gadam, piedalās pilnīgi visi - septiņpadsmit ministri, tā ka nepietiek pat krēslu… Izskatot valsts budžetu arī Saeimas sēdē, runāt piesakās visi septiņpadsmit ministri, kas stāsta par savām lietām. Iesniedzot likumprojektus pirmajam lasījumam, ministri nāk un uzstājas ar konceptuālām runām, skaidrojot sabiedrībai un parlamenta deputātiem, kāpēc šie likumprojekti ir vajadzīgi.

Bet arī ar to mums vēl nav gana. Mums vajag izdarīt labojumus Kārtības rullī, kuros mēs uzliksim par pienākumu ministriem iesniegt ziņojumus, bet pēc tam aicināsim nākt un runāt par šiem ziņojumiem parlamenta sēdē. Pēc šiem ziņojumiem notiks debates, kuru nobeigumā, protams, nebūs nekādu lēmumu, nebūs nekādu pārejas formulu, nebūs nekāda balsojuma, bet kuru nobeigumā Ministru prezidents vai ziņojušais ministrs varēs uzstāties vēlreiz.

Tas ir ārkārtīgi svarīgs grozījums Kārtības rullī. Parlamenta deputāti to gaida, un mēs ceram, ka turpmāk mēs klausīsimies ministrus, bet neko par viņu ziņojumiem nelemsim.

Aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Paldies. Vai kāds vēlas runāt „pret”? Vai deputātiem ir iebildumi pret šā likumprojekta nodošanu komisijai? Vai kāds uzstāj, lai būtu balsojums? Neuzstāj? Tātad likumprojekts komisijai ir nodots.

Nākamais darba kārtības punkts - likumprojekts „Grozījumi Krimināllikumā”. Saeimas Prezidijs ierosina deputātu Mirska, Agešina, Orlova, Klementjeva un Ribakova iesniegto likumprojektu „Grozījumi Krimināllikumā” nodot Juridiskajai komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija.

Vārds deputātam Valērijam Agešinam.

V.Agešins (frakcija „Saskaņas Centrs”).

Labdien, cienījamie kolēģi! Šodien mūsu frakcijas deputāti vēlas pievērst uzmanību kārtējai mūsu sabiedrībā aktuālai problēmai, un tā ir vardarbība ģimenē, it īpaši vardarbība pret sievieti un mazgadīgajiem. Vardarbība pret sievieti ir uz dzimumu balstīta vardarbīga rīcība, kuras rezultātā rodas vai var rasties fizisks, seksuāls vai garīgs kaitējums vai ciešanas sievietei, šādas darbības draudus ieskaitot.

Apvienoto Nāciju Organizācija ir atzinusi, ka tieši pret sievietēm vērstā vardarbība ir tā, kas nopietni samazina sieviešu iespējas izmantot savas tiesības un brīvības uz vienlīdzīgiem pamatiem ar vīriešiem. Vardarbība pret sievieti un vardarbība pret bērnu ģimenē - tā nav tikai šīs ģimenes problēma. Mēs uzskatām, ka vardarbība ģimenē ir valsts mēroga problēma. Piemēram, pagājušajā gadā krīzes centrā „Skalbes” pēc palīdzības vērsās 530 sievietes un bērni, kuri bija cietuši no vardarbības ģimenē. Aptuveni 120 sievietes gadā smagi tiek piekautas pašu ģimenē un 35 - nonāvētas. Tāda ir statistika tikai par pašiem smagākajiem gadījumiem. Eksperti atzīst, ka daudz vairāk ir tādu gadījumu, kad sievietes regulāri tiek emocionāli pazemotas, bet policija neiejaucas, jo nav nodarīti smagi miesas bojājumi. Bērnu tiesību aizsardzības likuma 73.panta pirmajā daļā ir paredzēts, ka katra iedzīvotāja pienākums ir sargāt savu un citu bērnu drošību un ne vēlāk kā tajā pašā dienā ziņot policijai, bāriņtiesai vai citai bērnu tiesību aizsardzības institūcijai par jebkādu vardarbību pret bērnu vai citādu viņa apdraudējumu, vai viņa tiesību pārkāpumu.

Līdz ar to mēs esam iesnieguši izskatīšanai Saeimas sēdē likumprojektu „Grozījumi Krimināllikumā”. Mēs aicinām likumā izdarīt vairākus grozījumus un būtiski palielināt sankcijas par vairākiem noziegumiem pret sievieti vai mazgadīgo, piemēram, par novešanu līdz pašnāvībai, par tīšu vieglu miesas bojājumu izdarīšanu, par draudiem izdarīt slepkavību vai nodarīt smagus miesas bojājumus. Un tā tālāk.

Svarīgi būtu atgādināt arī to, ka līdz ar 1979.gada 18.decembra ANO Konvencijas par jebkuras sieviešu diskriminācijas izskaušanu ratificēšanu Latvijas valsts ir apņēmusies veikt visus attiecīgos pasākumus, lai likvidētu diskrimināciju attiecībā uz sievietēm no jebkādas personas, organizācijas vai uzņēmuma puses, tajā skaitā vardarbību ģimenē.

Mēs uzskatām, ka šis normatīvā akta projekts pozitīvi ietekmēs krimināltiesisko sodu politiku par noziegumiem, kas vērsti pret sievietēm un nepilngadīgajiem.

Lūdzu atbalstīt mūsu likumprojektu, atklāt diskusiju par šo jautājumu un balsot „par”.

Sēdes vadītājs. Paldies. Vai kāds vēlas runāt „pret”? Vai kādam no kolēģiem ir iebildumi pret šā likumprojekta nodošanu komisijām? (No zāles: „Nav! Nav!”) Vai kāds uzstāj, lai būtu balsojums? Likumprojekts ir nodots Juridiskajai komisijai.

Likumprojekts „Grozījumi Vides aizsardzības likumā”.

Saeimas Prezidijs ierosina Saeimas Agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas iesniegto likumprojektu „Grozījumi Vides aizsardzības likumā” nodot Agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Pārejam pie Prezidija ziņojumu nākamās sadaļas - „Par atvaļinājuma piešķiršanu”.

Lēmuma projekts „Par bezalgas atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Staņislavam Šķesteram šā gada 31.janvārī” - tātad pagājušo ceturtdien. Ņemot vērā to, ka Prezidija sēdē šis jautājums tika izskatīts jau pēc šīs Saeimas sēdes, saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 8.pantu šis jautājums vairs nav balsojams, bet Saeima par to tiek informēta.

Lēmuma projekts „Par atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Artim Pabrikam šā gada 14.februārī”. Lūdzu zvanu! Balsosim par atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Artim Pabrikam šā gada 14.februārī! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 67, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par bezalgas atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Dzintaram Zaķim šā gada 7.februārī”. Lūdzu zvanu! Balsosim par atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Dzintaram Zaķim šā gada 7.februārī! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 67, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Cienījamie kolēģi! Sākam izskatīt šodienas darba kārtības nākamo sadaļu - „Amatpersonu ievēlēšana, apstiprināšana, iecelšana, atbrīvošana vai atlaišana no amata, uzticības vai neuzticības izteikšana”.

Lēmuma projekts „Par Andra Ruseļa apstiprināšanu par Latvijas Bankas prezidenta vietnieku”.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā - deputāts Kārlis Leiškalns.

K.Leiškalns (Tautas partijas frakcija).

Paldies, priekšsēdētāja kungs! Dāmas un kungi! Mēs strādāsim ar Saeimas lēmuma projektu… Tā numuru es ātrumā neredzu, taču tas nav svarīgi, jo jums visiem ir dokuments par Latvijas Bankas prezidenta vietnieka amata kandidāta apstiprināšanu. To ir sagatavojusi Latvijas Banka, balstoties uz likuma „Par bankām” 22.punktu.

Atbildīgā komisija ir sagatavojusi lēmuma projektu ar ārkārtīgi lakonisku tekstu - apstiprināt Andri Ruseli par Latvijas Bankas prezidenta vietnieku. Turklāt jāpasaka, ka iebildumu pret šo kandidatūru atbildīgajā komisijā nebija nevienam no komisijas deputātiem.

Tā ka aicinu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Paldies. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Andra Ruseļa apstiprināšanu par Latvijas Bankas prezidenta vietnieku”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 73, pret - nav, atturas - 1. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par deputāta Aigara Štokenberga ievēlēšanu Nacionālās drošības komisijā”. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par deputāta Aigara Štokenberga ievēlēšanu Nacionālās drošības komisijā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 34, pret - 21, atturas - 18. Lēmums nav pieņemts.

Lēmuma projekts „Par biedrības „Latvijas Augstskolu profesoru asociācija” deleģētas pārstāves Daces Markus apstiprināšanu Augstākās izglītības padomes sastāvā”.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vārdā - deputāts Jānis Dukšinskis.

J.Dukšinskis (LPP/LC frakcija).

Labdien, cienījamais Saeimas priekšsēdētāja kungs un cienījamie kolēģi! Aicinu strādāt ar lēmuma projektu „Par biedrības „Latvijas Augstskolu profesoru asociācija” deleģētas pārstāves Daces Markus apstiprināšanu Augstākās izglītības padomes sastāvā” (dokumenta numurs 1977).

Atbilstoši Augstskolu likuma 66.panta pirmajai daļai un saskaņā ar saņemto Izglītības un zinātnes ministrijas lūgumu komisija ir izskatījusi un vienbalsīgi atbalstījusi lēmuma projektu: Daci Markus apstiprināt Augstākās izglītības padomes sastāvā.

Lūdzu deputātus atbalstīt lēmuma projektu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par biedrības „Latvijas Augstskolu profesoru asociācija” deleģētas pārstāves Daces Markus apstiprināšanu Augstākās izglītības padomes sastāvā”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 74, pret - nav, atturas - 1. Lēmums pieņemts.

Cienījamie kolēģi! Pārejam pie šodienas sēdes darba kārtības nākamās sadaļas - „Likumprojektu izskatīšana”.

Likumprojekts „Grozījumi Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likumā”. Otrais lasījums. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Tautsaimniecības komisijas vārdā - deputāts Māris Ārbergs.

M.Ārbergs (Tautas partijas frakcija).

Godātais Prezidij! Godātie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu Nr.1843 - likumprojektu „Grozījumi Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likumā”.

Otrajam lasījumam saņemti trīsdesmit divi priekšlikumi.

1. - Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāra Artūra Bergholca priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Ārbergs. 2. - Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Atbalstīts, redakcionāli precizēts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Ārbergs. 3. - Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Atbalstīts, redakcionāli precizēts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Ārbergs. 4. - Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Ārbergs. 5. - Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Atbalstīts, redakcionāli precizēts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Ārbergs. 6. - Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļauts 7.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Ārbergs. 7. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Ārbergs. 8. - Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Ārbergs. 9. - Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļauts 10.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Ārbergs. 10. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Ārbergs. 11. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Ārbergs. 12. - Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Ārbergs. 13. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Ārbergs. 14. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Ārbergs. 15. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Ārbergs. 16. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Ārbergs. 17. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Ārbergs. 18. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Ārbergs. 19. - priekšlikums, ko finanšu ministra vietā iesniedzis iekšlietu ministrs Mareks Segliņš. Daļēji atbalstīts, iekļauts 25. un 26.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Ārbergs. 20. - deputāta Aizbalta priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļauts 23.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Ārbergs. 21. - Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Ārbergs. 22. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Ārbergs. 23. - Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Atbalstīts, izteiks kā pārejas noteikumu 28.punkts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Ārbergs. 24. - priekšlikums, ko finanšu ministra vietā iesniedzis iekšlietu ministrs Segliņš. Daļēji atbalstīts, iekļauts 25. un 26.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Ārbergs. 25. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Ārbergs. 26. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Ārbergs. 27. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Ārbergs. 28. - Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļauts 29.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Ārbergs. 29. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Ārbergs. 30. - Ekonomikas ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums. Daļēji atbalstīts, iekļauts 31.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Ārbergs. 31. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Ārbergs. 32. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Ārbergs. Lūdzu atbalstīt likumprojektu otrajā, galīgajā, lasījumā.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likumā” pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 71, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi Nacionālās drošības likumā”. Pirmais lasījums.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas vārdā - deputāts Juris Dobelis.

J.Dobelis (TB/LNNK frakcija).

Cienītie kolēģi! Dokuments Nr.1909. Likumprojekta būtība ir tāda, ka tas precizē Ministru kabineta un Krīzes vadības padomes kompetenci; proti, Ministru kabinets apstiprina nacionālajai drošībai svarīgu objektu kopumu un nosaka drošības pasākumu plānošanas un īstenošanas kārtību.

Savukārt Krīzes vadības padome sagatavo un iesniedz Ministru kabinetam priekšlikumus par nacionālajai drošībai svarīgu objektu kopumu un veicamajiem drošības pasākumiem.

Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēdē šis likumprojekts tika atbalstīts.

Es patlaban esmu beidzis runāt…

Sēdes vadītājs. Paldies. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Nacionālās drošības likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 68, pret - 2, atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

J.Dobelis. 2008.gada 25.februāris.

Sēdes vadītājs. Deputātiem nav iebildumu. Paldies.

Likumprojekts „Grozījums likumā „Par Krimināllikuma spēkā stāšanās un piemērošanas kārtību””. Pirmais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Vjačeslavs Stepaņenko.

V.Stepaņenko (LPP/LC frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāja kungs! Godātie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu „Grozījums likumā „Par Krimināllikuma spēkā stāšanās un piemērošanas kārtību””. Juridiskā komisija izskatīja minēto likumprojektu pirms pirmā lasījuma. Likumprojekts palīdzēs atrisināt problēmu, kas saistīta ar atbildības noteikšanu personām, kuras ir aizturētas par mantas zādzības mēģinājumu nelielā apmērā. Līdz šim šī problēma nebija atrisināta, jo saskaņā ar Krimināllikuma 15.panta sesto daļu par mēģinājumu izdarīt kriminālpārkāpumu persona nav saucama pie kriminālatbildības. Tātad šis likumprojekts palīdzēs atrisināt šo jautājumu. Juridiskā komisija minēto likumprojektu ir atbalstījusi. Es piedāvāju Saeimai nobalsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījums likumā „Par Krimināllikuma spēkā stāšanās un piemērošanas kārtību”” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 69, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

V.Stepaņenko. 2008.gada 21.februāris.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Grozījums likumā „Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru””. Pirmais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Vjačeslavs Stepaņenko.

V.Stepaņenko (LPP/LC frakcija).

Kolēģi, strādāsim ar likumprojektu „Grozījums likumā „Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru”” (reģistrācijas numurs 511/Lp9). Šo likumprojektu Juridiskā komisija savā sēdē atbalstīja, un tas ir nepieciešams tāpēc, ka pašreiz ir izstrādāts likumprojekts „Fizisko personu saimnieciskās darbības likums”. Līdz ar to mums vajag veikt tehnisku grozījumu Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra likumā, un to šis grozījums arī piedāvā.

Tātad es piedāvāju Saeimai atbalstīt minēto likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījums likumā „Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru”” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 65, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

V.Stepaņenko. 2008.gada 21.februāris.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru”” (reģistrācijas numurs 450/Lp9). Otrais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Vjačeslavs Stepaņenko.

V.Stepaņenko (LPP/LC frakcija).

Godātie kolēģi! Par šo likumprojektu Juridiskā komisija ir saņēmusi piecus priekšlikumus. Tie visi ir no Juridiskā biroja.

1. - Juridiskā biroja priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 2. - Juridiskā biroja priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 3. - Juridiskā biroja priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 4. - Juridiskā biroja priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. Un pēdējais. 5. - Juridiskā biroja priekšlikums - arī atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. Līdz ar to visi saņemtie priekšlikumi ir izskatīti. Lūdzu Saeimu atbalstīt likumprojekta „Grozījumi likumā „Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru”” pieņemšanu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi likumā „Par Latvijas Republikas uzņēmumu reģistru”” (reģistrācijas numurs 450/Lp9) pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 71, pret un atturas - nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

V.Stepaņenko. 2008.gada 25.februāris.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Cienījamie kolēģi, pirms mēs skatām nākamo šodienas darba kārtības punktu, mums ir jāizskata vairāki priekšlikumi par grozījumiem šodienas sēdes darba kārtībā.

Saeimas Juridiskā komisija lūdz iekļaut Saeimas šodienas sēdes darba kārtībā šīs pašas komisijas izstrādāto likumprojektu „Grozījums Fizisko personu datu aizsardzības likumā” izskatīšanai pirmajā lasījumā bez atkārtotas izskatīšanas komisijā. Vai deputātiem ir iebildumi pret šādu sēdes darba kārtības grozījumu? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Agrārās, vides un reģionālās politikas komisija lūdz iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā šīs pašas komisijas izstrādāto likumprojektu „Grozījumi Vides aizsardzības likumā” bez atkārtotas izskatīšanas atbildīgajā komisijā. Vai deputātiem ir iebildumi pret šādu darba kārtības grozījumu? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis desmit deputātu parakstītu iesniegumu ar lūgumu iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu „Par deputāta Ulda Ivara Gravas atsaukšanu no Tautsaimniecības komisijas”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis desmit Saeimas deputātu parakstītu iesniegumu ar lūgumu iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu „Par deputāta Ulda Ivara Gravas ievēlēšanu Ārlietu komisijā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis desmit deputātu parakstītu iesniegumu ar lūgumu iekļaut šodienas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu „Par deputāta Ainara Latkovska ievēlēšanu Parlamentārās izmeklēšanas komisijā sakarā ar iespējamu pretlikumīgu un neētisku rīcību tieslietu sistēmā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Un tagad, kolēģi, izskatīsim šodienas sēdes darba kārtības nākamo punktu - likumprojektu „Grozījumi likumā „Par aviāciju””. Otrais lasījums.

Tautsaimniecības komisijas vārdā - deputāts Vitālijs Aizbalts.

V.Aizbalts (LPP/LC frakcija).

Augti godātais priekšsēdētāja kungs! Cienījamie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu Nr.1987.

Tautsaimniecības komisija kopumā ir otrajam lasījumam saņēmusi un izskatījusi desmit priekšlikumus.

1. - Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra Vitālija Aizbalta priekšlikums - ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Aizbalts. 2. - Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums - ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Aizbalts. 3. - Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums - ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Aizbalts. 4. - Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums - ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Aizbalts. 5. - Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums - ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Aizbalts. 6. - deputāta Jāņa Tutina priekšlikums - nav atbalstīts. (No zāles: „Balsot!”)

Sēdes vadītājs. Deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 6. - deputāta Jāņa Tutina priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 20, pret - 37, atturas - 19. Priekšlikums nav atbalstīts.

V.Aizbalts. 7. - Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums - ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Aizbalts. 8. - Juridiskā biroja priekšlikums - ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Aizbalts. 9. - Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums - ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Aizbalts. 10. - Satiksmes ministrijas parlamentārā sekretāra priekšlikums - arī ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Aizbalts. Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti. Lūdzu Saeimu atbalstīt likumprojektu otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi likumā „Par aviāciju”” pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 75, pret un atturas - nav. Likumprojekts otrajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu trešajam lasījumam.

V.Aizbalts. Paldies, kolēģi, par atbalstu!

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam - šā gada 21.februāris.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst. Paldies.

Likumprojekts „Grozījums Fizisko personu datu aizsardzības likumā”. Pirmais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Vjačeslavs Stepaņenko.

V.Stepaņenko (LPP/LC frakcija).

Kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu „Grozījums Fizisko personu datu aizsardzības likumā”. Pirms pirmā lasījuma Juridiskā komisija to ir izskatījusi, un tas ir mūsu virzīts likumprojekts. Datu valsts inspekcija ir lūgusi Saeimu noteikt tam steidzamību. Un aicinu Saeimu atbalstīt minēto likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli vispirms mums jābalso par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījums Fizisko personu datu aizsardzības likumā” atzīšanu par steidzamu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 56, pret - 12, atturas - 6. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Sēdes vadītājs. Un tagad nākamais balsojums - par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījums Fizisko personu datu aizsardzības likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 57, pret - 14 un atturas - 5. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam un laiku, kad likumprojekts tiks izskatīts otrajā lasījumā Saeimas sēdē.

V.Stepaņenko. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš varētu būt 2008.gada 12.februāris, un likumprojekta izskatīšana - 2008.gada 21.februārī.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst. Paldies.

Likumprojekts „Grozījumi Vides aizsardzības likumā”. Pirmais lasījums.

Agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā - deputāte Anna Seile.

A.Seile (TB/LNNK frakcija).

Godātie deputāti! Mana balss ir aizsmakusi. Taču komisijas izvirzītais referents Ingmārs Līdaka ir pavisam slims, un tāpēc es centīšos īsi komentēt šo likumprojektu, bet debatēs, iespējams, uzstāsies Vides ministrijas parlamentārais sekretārs, kurš ir pilnīgi vesels.

Un tātad izskatām dokumentu Nr.1986. Komisija likumprojektu ir izveidojusi, pamatojoties uz Ministru kabineta 2007.gada 18.decembra protokollēmumu, lai sasaskaņotu termiņus, līdz kuriem jāizstrādā dažādi noteikumi, kas saistās ar Ministru kabineta paredzēto vides politikas likumdošanas nostādņu izstrādi. Un tāpēc komisija lūdz…

Sēdes vadītājs. Es atvainojos. Kolēģi, lūdzu, izturieties tomēr ar cieņu pret runātāju! Seiles kundze taču, neskatoties uz slimību, tomēr ziņo par šo likumprojektu. (No zāles dep. I.Kalniņš: „Bezkaunīgi kolēģi!”) Vai tad mēs nevaram tomēr saņemties?

Lūdzu, turpiniet!

A.Seile. Jā, lūdzu, saņemieties! Es arī.

Komisija lūdz likumprojektu atzīt par steidzamu, jo likumam būtu jāstājas spēkā 1.martā.

Sēdes vadītājs. Paldies Seiles kundzei.

Vārds debatēs Vides ministrijas parlamentārajam sekretāram Mārtiņam Jirgenam.

M.Jirgens (Vides ministrijas parlamentārais sekretārs).

Labdien, augsti godātais Saeimas priekšsēdētāja kungs! Cienījamie deputāti!

Sēdes vadītājs. Es ļoti atvainojos! Ir gadījusies maza tehniska kļūme. Vispirms tomēr ir jābalso par steidzamību un tikai pēc tam par atbalstu pirmajā lasījumā.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Vides aizsardzības likumā” atzīšanu par steidzamu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 71, pret - nav, atturas - 1. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

Un tagad vārds debatēs Mārtiņam Jirgenam - Vides ministrijas parlamentārajam sekretāram.

M.Jirgens (Vides ministrijas parlamentārais sekretārs).

Es varbūt paturpināšu to domu, ko Seiles kundze iesāka. Šobrīd Vides ministrijā ir izstrādāts vides monitoringa pamatnostādņu projekts, taču vēl nopietni ir jāpiestrādā pie finanšu sadaļas, lai noteiktu prioritātes un nepieciešamo finansējumu, kas pašlaik ir aprēķināts pārāk liels.

Un tāpēc mēs arī atzīstam, ka šis likumprojekts ir steidzams, jo noteiktie termiņi ir jānomaina līdz 1.martam. Tas arī bija viss. Paldies. (No zāles: „Atbalstām!”)

Sēdes vadītājs. Paldies. Debates beidzam. Vai komisijas vārdā Seiles kundze vēlas kaut ko piebilst?

A.Seile. Godātie kolēģi, tā kā steidzamība ir atbalstīta, aicinu atbalstīt šo likumprojektu arī pirmajā lasījumā. (No zāles dep. J.Dobelis: „Otrajā arī var!”)

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Vides aizsardzības likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 75, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam un laiku, kad likumprojekts otrajā lasījumā tiks izskatīts Saeimas sēdē.

A.Seile. Iesaku priekšlikumus iesniegt līdz 11.februārim un izskatīt šo likumprojektu 14.februāra sēdē.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst. Paldies.

Cienījamie kolēģi! Pārejam pie nākamās šodienas darba kārtības sadaļas „Lēmumu projektu izskatīšana”.

Lēmuma projekts „Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta „Grozījumi Civillikumā” (Nr.528/Lp9) otrajam lasījumam līdz 2008.gada 15.februārim”.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta „Grozījumi Civillikumā” (Nr.528/Lp9) otrajam lasījumam līdz 2008.gada 15.februārim”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 73, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par deputāta Ulda Ivara Gravas atsaukšanu no Tautsaimniecības komisijas”. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par deputāta Ulda Ivara Gravas atsaukšanu no Tautsaimniecības komisijas”! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 73, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par deputāta Ulda Ivara Gravas ievēlēšanu Ārlietu komisijā”. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par deputāta Ulda Ivara Gravas ievēlēšanu Ārlietu komisijā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 74, pret - nav, atturas - 1. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par deputāta Ainara Latkovska ievēlēšanu Parlamentārās izmeklēšanas komisijā sakarā ar iespējamu pretlikumīgu un neētisku rīcību tieslietu sistēmā”. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par deputāta Ainara Latkovska ievēlēšanu Parlamentārās izmeklēšanas komisijā sakarā ar iespējamu pretlikumīgu un neētisku rīcību tieslietu sistēmā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 74, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Līdz ar to visi Saeimas šodienas sēdes darba kārtībā iekļautie jautājumi ir izskatīti.

Es informēju jūs, ka Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu jautājumu Latvijas Republikas ārlietu ministram Mārim Riekstiņam „Par nevienlīdzīgu attieksmi pret LR pilsoņiem un LR nepilsoņiem dažos divpusējos un daudzpusējos starptautiskajos līgumos”. Šis jautājums tiek nodots ārlietu ministram Mārim Riekstiņam.

Cienījamie kolēģi! Lūdzu reģistrēties ar balsošanas kartēm! Lūdzu zvanu reģistrācijai! (No zāles: „Par vēlu!”)

Sēdes vadītājs. …Būs tūlīt!

Kamēr tiek gatavoti reģistrācijas rezultāti, paziņojumam vārds deputātam Dzintaram Rasnačam.

Dz.Rasnačs (9.Saeimas sekretārs).

Godātie frakciju priekšsēdētāji! Pulksten 10.45 Sarkanajā zālē notiks Frakciju padomes sēde, kurā mēs lemsim par pārtraukumu starp Saeimas ziemas sesiju un pavasara sesiju.

Sēdes vadītājs. Paziņojumam vārds deputātam Guntim Blumbergam.

G.Blumbergs (ZZS frakcija).

Cienījamie Tautsaimniecības komisijas locekļi! Lūdzu uz komisijas sēdi mūsu zālē pulksten 10.30.

Sēdes vadītājs. Paziņojumam vārds deputātam Andrim Bērziņam no Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas.

A.Bērziņš (ZZS frakcija).

Kolēģi! Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde notiks pulksten 10.05 106.telpā, kur parasti notiek Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdes.

Tālāk. Sociālo un darba lietu komisijas sēde notiks pulksten 11.00 Sociālo un darba lietu komisijas telpās.

Sēdes vadītājs. Paziņojumam vārds deputātam Kārlim Leiškalnam.

K.Leiškalns (Tautas partijas frakcija).

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas locekļus aicinu uz sēdi šeit pat blakus - Sarkanajā zālē. Paldies. Un uzreiz!

Sēdes vadītājs. Paziņojumam vārds deputātam Oskaram Spurdziņam.

O.Spurdziņš (Tautas partijas frakcija).

Kolēģi! Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija pulcējas pulksten 10.45 komisijas telpās uz sēdi.

Sēdes vadītājs. Paziņojumam vārds deputātam Vjačeslavam Stepaņenko.

V.Stepaņenko (LPP/LC frakcija).

Kolēģi, Juridiskās komisijas sēde šodien notiks 10.25 - tātad 5 minūtes agrāk nekā bija ieplānots.

Sēdes vadītājs. Paziņojumam vārds deputātam Jānim Šmitam.

J.Šmits (LPP/LC frakcija).

Godātie Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas locekļi! Komisijas sēde notiks pulksten 10.30 komisijas telpās.

Sēdes vadītājs. Vārds reģistrācijas rezultātu nolasīšanai Saeimas sekretāra biedram Andrejam Klementjevam.

A.Klementjevs (9.Saeimas sekretāra biedrs).

Labrīt, augsti godātie deputāti! Es lūdzu ļoti precīzi skatīties, kad notiek reģistrācija. Šodien nav reģistrējusies gandrīz puse no visiem mūsu deputātiem, kuri ir zālē. Esiet uzmanīgāki! (Starpsauciens no zāles: „Vajag jaunu sistēmu!”) Nav naudas jaunai sistēmai! Es tomēr lūdzu nākamreiz ļoti uzmanīgi ieklausīties spīkera teiktajā un reģistrēties laikus.

Tātad nav reģistrējušies šādi deputāti: Inta Feldmane, Boriss Cilevičs, Juris Dalbiņš, Vaira Paegle, Sergejs Dolgopolovs, Ina Druviete, Jānis Dukšinskis, Jānis Eglītis, Guntis Jānis Eniņš, Kārlis Leiškalns, Artis Kampars, Ivans Klementjevs, Ainars Latkovskis, Ingmārs Līdaka, Anatolijs Mackevičs, Aleksandrs Mirskis, Sergejs Mirskis, Vitālijs Orlovs, Leopolds Ozoliņš, Karina Pētersone, Ērika Zommere, Baiba Rivža, Jānis Strazdiņš, Kārlis Šadurskis, Dainis Turlais, Artis Pabriks, Pēteris Tabūns un Dzintars Zaķis. Paldies visiem! Nākamreiz sodīsim tos, kuri nebūs piedalījušies reģistrācijā.

Sēdes vadītājs. Cienījamie kolēģi, līdz ar to Saeimas šodienas sēde tiek pasludināta par slēgtu.

SATURA RĀDĪTĀJS

9.Saeimas ziemas sesijas 4.sēde

2008.gada 7.februārī

Par darba kārtību
Priekšlikumi - dep. S.Āboltiņa (par)
- dep. K.Leiškalns (pret)
Par likumprojektu „Par Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas valdības vienošanos par Latvijas apbedījumu statusu Krievijas Federācijas teritorijā un Krievijas apbedījumu statusu Latvijas Republikas teritorijā” (Nr.600/Lp9)
(Dok. Nr.1969, 1969A)
Priekšlikums - dep. V.Buzajevs (par)
Par likumprojektu „Grozījums Fizisko personu datu aizsardzības likumā” (Nr.602/Lp9)
(Dok. Nr.1978, 1978A)
Par likumprojektu „Grozījumi Saeimas kārtības rullī” (Nr.603/Lp9)
(Dok. Nr.1982, 1982A)
Priekšlikums - dep. K.Leiškalns (par)
Par likumprojektu „Grozījumi Krimināllikumā” (Nr.604/Lp9)
(Dok. Nr.1984, 1984A)
Priekšlikums - dep. V.Agešins (par)
Par likumprojektu „Grozījumi Vides aizsardzības likumā” (Nr.605/Lp9)
(Dok. Nr.1986, 1986A)
Par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Staņislavam Šķesteram
(Dok. Nr.1981)
Par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Artim Pabrikam
(Dok. Nr.1991)
Par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Dzintaram Zaķim
(Dok. Nr.1992)
Lēmuma projekts „Par Andra Ruseļa apstiprināšanu par Latvijas Bankas prezidenta vietnieku” (Nr.357/Lm9)
(Dok. Nr.1968)
Ziņo - dep. K.Leiškalns
Lēmuma projekts „Par deputāta Aigara Štokenberga ievēlēšanu Nacionālās drošības komisijā” (Nr.358/Lm9) (Noraidīts)
(Dok. Nr.1972)
Lēmuma projekts „Par biedrības „Latvijas Augstskolu profesoru asociācija” deleģētas pārstāves Daces Markus apstiprināšanu Augstākās izglītības padomes sastāvā” (Nr.361/Lm9)
(Dok. Nr.1977)
Ziņo - dep. J.Dukšinskis
Likumprojekts „Grozījumi Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizācijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likumā” (Nr.583/Lp9) (2.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr.1843)
Ziņo - dep. M.Ārbergs
Likumprojekts „Grozījumi Nacionālās drošības likumā” (Nr.595/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr.1909, 1971)
Ziņo - dep. J.Dobelis
Likumprojekts „Grozījums likumā „Par Krimināllikuma spēkā stāšanās un piemērošanas kārtību”” (Nr.594/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr.1908, 1973)
Ziņo - dep. V.Stepaņenko
Likumprojekts „Grozījums likumā „Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru”” (Nr.511/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr.1495, 1976)
Ziņo - dep. V.Stepaņenko
Likumprojekts „Grozījums likumā „Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru”” (Nr.450/Lp9) (2.lasījums)
(Dok. Nr.1317, 1980)
Ziņo - dep. V.Stepaņenko
Par darba kārtību
Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par aviāciju”” (Nr.560/Lp9) (2.lasījums)
(Dok. Nr.1741, 1987)
Ziņo - dep. V.Aizbalts
Likumprojekts „Grozījums Fizisko personu datu aizsardzības likumā” (Nr.602/Lp9) (1.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr.1978, 1978A)
Ziņo - dep. V.Stepaņenko
Likumprojekts „Grozījumi Vides aizsardzības likumā” (Nr.605/Lp9) (1.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr.1986, 1986A)
Ziņo - dep. A.Seile
Debates - Vides ministrijas parlamentārais sekretārs M.Jirgens
Lēmuma projekts „Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta „Grozījumi Civillikumā” (Nr.528/Lp9) otrajam lasījumam līdz 2008.gada 15.februārim” (Nr.363/Lm9)
(Dok. Nr.1989)
Lēmuma projekts „Par deputāta Ulda Ivara Gravas atsaukšanu no Tautsaimniecības komisijas” (Nr.364/Lm9)
(Dok. Nr.2000)
Lēmuma projekts „Par deputāta Ulda Ivara Gravas ievēlēšanu Ārlietu komisijā” (Nr.365/Lm9)
(Dok. Nr.2001)
Lēmuma projekts „Par deputāta Ainara Latkovska ievēlēšanu Parlamentārās izmeklēšanas komisijā sakarā ar iespējamu pretlikumīgu un neētisku rīcību tieslietu sistēmā” (Nr.366/Lm9)
(Dok. Nr.2002)
Par Saeimas deputātu jautājumu ārlietu ministram Mārim Riekstiņam „Par nevienlīdzīgu attieksmi pret Latvijas Republikas pilsoņiem un Latvijas Republikas nepilsoņiem dažos divpusējos un daudzpusējos starptautiskajos līgumos” (Nr.44/J9))
Paziņojumi
- dep. Dz.Rasnačs
- dep. G.Blumbergs
- dep. A.Bērziņš (ZZS)
- dep. K.Leiškalns
- dep. O.Spurdziņš
- dep. V.Stepaņenko
- dep. J.Šmits
Reģistrācijas rezultāti
Nolasa - Saeimas sekretāra biedrs   A.Klementjevs


Atbildes uz deputātu iesniegtajiem jautājumiem

2008.gada 7.februārī

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs

Gundars Daudze.

Sēdes vadītājs. Labvakar, cienījamie kolēģi! Labvakar, ministra kungs! Sāksim atbilžu sniegšanu uz deputātu jautājumiem.

Pirmais šodienas darba kārtībā ir deputātu Plinera, Buzajeva, Mitrofanova, Sokolovska, Kabanova un Buhvalova jautājums tieslietu ministram Gaidim Bērziņam - „Par katastrofālu naturalizācijas tempu kritumu un pasākumiem šī tempa atjaunošanai”.

Uz jautājumu ir saņemta tieslietu ministra Gaida Bērziņa rakstiska atbilde, bet jautājuma iesniedzējus šī atbilde pilnībā neapmierināja, tāpēc šodien ir ieradies tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš, lai sniegtu papildu informāciju mutiski.

Vārds tieslietu ministram Gaidim Bērziņam.

G.Bērziņš (tieslietu ministrs).

Godājamais Saeimas priekšsēdētāj, deputāti, klātesošie!

Tātad esam saņēmuši deputātu jautājumu, uz kuru Tieslietu ministrija (manā personā) ir sniegusi atbildi - manuprāt, izsmeļošu atbildi. Tā ka esmu gatavs uzklausīt papildjautājumus, ja tādi ir.

Sēdes vadītājs. Buzajeva kungs, jums, kā jūs zināt, saskaņā ar Kārtības rulli ir tiesības uz diviem papildjautājumiem.

Lūdzu, ieslēdziet mikrofonu deputātam Buzajevam!

V.Buzajevs (PCTVL frakcija).

Paldies, ka jūs esat ieradies uz šo tikšanos.

Mūsu jautājuma aprakstošajā daļā ir iekļautas šādas Eiropas Parlamenta rekomendācijas Latvijai: tā kā naturalizācijas process vēl joprojām ir visai lēns, Latvija tiek aicināta virzīt uz priekšu šo procesu; ir nepieciešams izvirzīt minimālās prasības attiecībā uz valodas zināšanu veciem ļaudīm; ir nepieciešams pārvarēt sabiedrības šķelšanos un piešķirt nepilsoņiem tiesības piedalīties pašvaldību vēlēšanās.

Atbildiet, lūdzu, uz mūsu jautājuma piekto punktu. Atbildiet skaidri un gaiši, vai jūs pievienojaties šiem Eiropas Parlamenta aicinājumiem vai uzskatāt tos par nepamatotu iejaukšanos Latvijas iekšējās lietās.

Sēdes vadītājs. Paldies par jautājumu.

Vārds tieslietu ministram Gaidim Bērziņam.

G.Bērziņš. Jā, paldies.

Attiecībā uz jūsu norādītajiem ieteikumiem jāteic, ka tie ir jāskata, manuprāt, kopsakarā ar Latvijā spēkā esošo regulējumu. Mums nav šaubu par to, ka naturalizācijas process Latvijā norit saskaņā ar attiecīgo spēkā esošo regulējumu, un līdz ar to mēs šeit nesaskatām nekādas īpašas problēmas, lai par to būtu bažas.

Sēdes vadītājs. Paldies tieslietu ministram.

Vai Buzajeva kungam ir vēl kāds papildjautājums? Lūdzu, ieslēdziet mikrofonu deputātam Buzajevam!

V.Buzajevs. Jūsu atbildes otrajā lappusē ir teikts, ka ārvalstnieki ar pastāvīgās uzturēšanās atļauju atšķirībā no nepilsoņiem ir pieņēmuši Latvijas likumdošanu, apguvuši valodu, un acīmredzot tieši viņi ir vēlami kā topošie Latvijas pilsoņi. Pēc mūsu uzskata, tas ir klajā pretrunā ar Satversmes tiesas 2005.gada spriedumu tā saucamā nepilsoņu likuma sakarā. Sprieduma 20.punktā ir teikts, ka nepilsoņi ir ar īpašu valsts aizsardzību apveltītas personas, kam ir izveidojusies ilgstoša un noturīga saikne ar Latviju.

Vai tas, ka priekšroka ir ārvalstniekiem salīdzinājumā ar nepilsoņiem, kā tas ir minēts jūsu atbildē, ir kāds jauns Tieslietu ministrijas kurss? Lūdzu, pamatojiet to!

Sēdes vadītājs. Paldies par jautājumu. Vārds tieslietu ministram Gaidim Bērziņam.

G.Bērziņš. Es gribētu precizēt, ja drīkst. Par kuru manas atbildes sadaļu jūs runājat?

V.Buzajevs. Par sadaļu, kur ir teikts, ka ārvalstnieki atšķirībā no nepilsoņiem ir pieņēmuši Latvijas likumdošanu, un tā tālāk… Un tur ir skaitļi par pēdējiem pieciem gadiem, tur ir minēts to cilvēku skaits, kuriem ir pastāvīgās uzturēšanās atļauja.

G.Bērziņš. Es saprotu, ka jautājums ir par latviešu valodas prasmes prasībām.

V.Buzajevs. Jautājums ir šāds: kāpēc tiek dota priekšroka ārzemniekiem salīdzinājumā ar nepilsoņiem?

G.Bērziņš. Es negribētu šajā gadījumā teikt, ka šeit ir runa par kaut kādu priekšroku. Es gribētu oponēt un teikt, ka pie mums Latvijā kā valsts valoda ir atzīta latviešu valoda un ka attiecīgie normatīvie akti, kas ir izstrādāti, ir pakārtoti tieši šim principam.

Sēdes vadītājs. Paldies Bērziņa kungam par atbildēm.

Saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 122.panta ceturto daļu papildjautājumu limits ir izsmelts. Paldies Buzajeva kungam par jautājumiem.

Un pārejam pie otrā šodienas sēdes darba kārtības jautājuma - pie deputātu Plinera, Buhvalova, Buzajeva, Sokolovska, Mitrofanova un Kabanova jautājuma izglītības un zinātnes ministrei Tatjanai Koķei - „Par Mazākumtautību izglītības pārvaldes izveidošanas nepieciešamību”. Uz šo jautājumu arī ir saņemta rakstiska atbilde.

Jautājums: vai jautājuma iesniedzējus šī atbilde apmierina?

V.Buzajevs (PCTVL frakcija).

Jā, mēs esam apmierināti un sakām paldies ministres kundzei.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Līdz ar to visi šodienas sēdes darba kārtības jautājumi ir izskatīti. Atbilžu sniegšanas sēdi slēdzu.

Atbildes uz Saeimas deputātu jautājumiem

2008.gada 7.februārī

Latvijas Republikas tieslietu ministra Gaida Bērziņa atbilde uz Saeimas deputātu jautājumu „Par katastrofālu naturalizācijas tempu kritumu un pasākumiem šī tempa atjaunošanai”
(Reģ. Nr.41/J9)
Papildjautājums - dep. V.Buzajevs
Atbilde - tieslietu ministrs G.Bērziņš
Papildjautājums - dep. V.Buzajevs
Atbilde - tieslietu ministrs G.Bērziņš
Latvijas Republikas izglītības un zinātnes ministres Tatjanas Koķes atbilde uz Saeimas deputātu jautājumu „Par Mazākumtautību izglītības pārvaldes izveidošanas nepieciešamību” (Reģ. Nr.43/J9) (Rakstiska atbilde)

Balsojumi

Datums: 07.02.2008. 09:06:54 bal001
Balsošanas motīvs: Par izmaiņām darba kārtībā

Grozījums Fizisko personu datu aizsardzības likumā
Datums: 07.02.2008. 09:14:06 bal002
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1978 nodošanu komisijai

Par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Artim Pabrikam
Datums: 07.02.2008. 09:24:34 bal003
Balsošanas motīvs: Par lēmumprojektu ar dok. nr.1991

Par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Dzintaram Zaķim
Datums: 07.02.2008. 09:25:10 bal004
Balsošanas motīvs: Par lēmumprojektu ar dok. nr.1992

Lēmuma projekts "Par deputāta Aigara Štokenberga ievēlēšanu Nacionālās drošības komisijā"
Datums: 07.02.2008. 09:27:16 bal006
Balsošanas motīvs: Par lēmumprojektu ar dok. nr.1972

Grozījumi Valsts un pašvaldību īpašuma privatizācijas un privatizāijas sertifikātu izmantošanas pabeigšanas likumā (2.lasījums. Steidzams)
Datums: 07.02.2008. 09:34:08 bal008
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1843 pieņemšanu 2.lasījumā

Grozījumi Nacionālās drošības likumā (1.lasījums)
Datums: 07.02.2008. 09:35:58 bal009
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1909 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījums likumā "Par Krimināllikuma spēkā stāšanās un piemērošanas kārtību" (1.lasījums)
Datums: 07.02.2008. 09:37:42 bal010
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1908 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījums likumā "Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru" (Nr. 511/Lp9) (1.lasījums)
Datums: 07.02.2008. 09:39:06 bal011
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1495 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījumi likumā "Par Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistru" (Nr. 450/Lp9) (2.lasījums)
Datums: 07.02.2008. 09:40:38 bal012
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1980 pieņemšanu 2.lasījumā

Grozījumi likumā "Par aviāciju" (2.lasījums)
Datums: 07.02.2008. 09:44:52 bal013
Balsošanas motīvs: Par 6.priekšlikumu

Grozījumi likumā "Par aviāciju" (2.lasījums)
Datums: 07.02.2008. 09:46:00 bal014
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1987 pieņemšanu 2.lasījumā

Grozījums Fizisko personu datu aizsardzības likumā (1.lasījums)
Datums: 07.02.2008. 09:47:28 bal015
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1978 steidzamību

Grozījums Fizisko personu datu aizsardzības likumā (1.lasījums)
Datums: 07.02.2008. 09:48:06 bal016
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1978 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījumi Vides aizsardzības likumā (1.lasījums)
Datums: 07.02.2008. 09:51:06 bal017
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1986 steidzamību

Grozījumi Vides aizsardzības likumā (1.lasījums)
Datums: 07.02.2008. 09:52:22 bal018
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1986 pieņemšanu 1.lasījumā

Lēmuma projekts "Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta "Grozījumi Civillikumā" otrajam lasījumam līdz 2008.gada 15.februārim"
Datums: 07.02.2008. 09:53:28 bal019
Balsošanas motīvs: Par lēmumprojektu ar dok. nr.1989

Lēmuma projekts "Par deputāta Ulda Gravas ievēlēšanu Ārlietu komisijā"
Datums: 07.02.2008. 09:54:36 bal021
Balsošanas motīvs: Par lēmumprojektu ar dok. nr.2001

Lēmuma projekts "Par deputāta Ainara Latkovska ievēlēšanu Parlamentārās izmeklēšanas komisijā sakarā ar iespējamu pretlikumīgu un neētisku rīcību tieslietu sistēmā"
Datums: 07.02.2008. 09:55:18 bal022
Balsošanas motīvs: Par lēmumprojektu ar dok. nr.2002