Latvijas Republikas 9.Saeimas

rudens sesijas trīspadsmitā sēde

2007.gada 1.novembrī

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs

Gundars Daudze.

 

Sēdes darba kārtība
Satura rādītājs
Balsojumi


Sēdes vadītājs. Labrīt, godātie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas!

Sāksim Saeimas 2007.gada 1.novembra sēdi.

Pirms izskatām darba kārtībā iekļautos jautājumus, būtu izskatāmi priekšlikumi par grozījumiem sēdes darba kārtībā.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas iesniegumu, kurā Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija lūdz Saeimas šā gada 1.novembra sēdes darba kārtībā kā pirmo darba kārtības jautājumu iekļaut Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas paziņojumu „Par Arta Pabrika 9.Saeimas deputāta mandāta atjaunošanu”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem nav iebildumu.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija lūdz izdarīt izmaiņas Saeimas 1.novembra sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā lēmuma projektu „Par Ilmāra Rimšēviča ievēlēšanu par Latvijas Bankas prezidentu” sadaļā „Amatpersonu ievēlēšana, apstiprināšana, iecelšana, atbrīvošana vai atlaišana no amata, uzticības vai neuzticības izteikšana”. Vai deputātiem ir iebildumi pret šādu darba kārtības grozījumu? Deputātiem nav iebildumu. Darba kārtība ir grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis Tautsaimniecības komisijas iesniegumu ar lūgumu izdarīt izmaiņas Saeimas šā gada 1.novembra sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā Saeimas lēmuma projektu „Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta „Grozījumi Būvniecības likumā” (reģ. Nr.402/Lp9) otrajam lasījumam, nosakot to līdz 8.novembrim”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem nav iebildumu. Sēdes darba kārtība ir grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis desmit deputātu iesniegumu, kurā tiek lūgts iekļaut Saeimas 2007.gada 1.novembra sēdes darba kārtībā sadaļā „Amatpersonu ievēlēšana, apstiprināšana, iecelšana, atbrīvošana vai atlaišana no amata, uzticības vai neuzticības izteikšana” lēmuma projektu „Par deputāta Māra Ārberga atsaukšanu no Saimnieciskās komisijas”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem nav iebildumu. Darba kārtība ir grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis desmit deputātu iesniegumu, kurā tiek lūgts Saeimas šodienas sēdes darba kārtībā iekļaut lēmuma projektu „Par deputāta Māra Ārberga ievēlēšanu Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem nav iebildumu. Darba kārtība ir grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis šādu Juridiskās komisijas iesniegumu: “Likumprojekts „Grozījumi Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likumā” (Nr.484/Lp9) ir pievienots 2008.gada valsts budžeta likumprojektu paketei, tomēr Juridiskā komisija uzskata, ka šis likumprojekts nav jāvirza kopā ar 2008.gada budžeta likumprojektu paketi. Juridiskā komisija lūdz minēto likumprojektu izslēgt no 2008.gada valsts budžeta likumprojektu paketes. Komisija lūdz izdarīt grozījumu Saeimas šā gada 1.novembra sēdes izsludinātajā darba kārtībā un iekļaut tajā izskatīšanai minēto lēmuma projektu.” Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem nav izskatīšanai minēto lēmuma projektu.” Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem nav iebildumu. Darba kārtība ir grozīta.

Juridiskā komisija lūdz mainīt likumprojektam „Grozījumi Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likumā” (Nr.484/Lp9) atbildīgo komisiju, nosakot, ka Juridiskā komisija ir atbildīgā komisija, un lūdz izdarīt grozījumu Saeimas šā gada 1.novembra sēdes izsludinātajā darba kārtībā un iekļaut tajā izskatīšanai minēto lēmuma projektu. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Juridiskā komisija, pamatojoties uz Saeimas kārtības ruļļa 93.pantu, lūdz likumprojektam „Grozījumi Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likumā” (Nr.484/Lp9) atcelt steidzamību un lūdz izdarīt grozījumu Saeimas šā gada 1.novembra sēdes izsludinātajā darba kārtībā un iekļaut tajā izskatīšanai minēto lēmuma projektu. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Juridiskā komisija lūdz izdarīt grozījumu Saeimas šā gada 1.novembra sēdes izsludinātajā darba kārtībā un iekļaut tajā izskatīšanai lēmuma projektu „Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta „Grozījumi Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likumā” (Nr.484/Lp9) otrajam lasījumam līdz 2008.gada 1.februārim”. Vai deputātiem ir iebildumi pret šādu grozījumu šodienas darba kārtībā? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis Juridiskās komisijas iesniegumu, kurā minēts, ka likumprojekts „Grozījumi Kriminālprocesa likumā” (Nr.485/Lp9) ir pievienots 2008.gada valsts budžeta likumprojektu paketei, tomēr Juridiskā komisija uzskata, ka šis likumprojekts nav jāvirza kopā ar 2008.gada budžeta likumprojektu paketi, un lūdz minēto likumprojektu izslēgt no 2008.gada valsts budžeta likumprojektu paketes. Juridiskā komisija lūdz izdarīt grozījumus Saeimas šā gada 1.novembra sēdes izsludinātajā darba kārtībā un iekļaut tajā izskatīšanai minēto lēmuma projektu. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Juridiskā komisija lūdz mainīt likumprojektam „Grozījumi Kriminālprocesa likumā” (Nr.485/Lp9) atbildīgo komisiju, nosakot, ka Juridiskā komisija ir atbildīgā komisija, un lūdz izdarīt grozījumu Saeimas šā gada 1.novembra sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā izskatīšanai minēto lēmuma projektu. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība tiek grozīta.

Juridiskā komisija, pamatojoties uz Saeimas kārtības ruļļa 93.pantu, lūdz likumprojektam „Grozījumi Kriminālprocesa likumā” (Nr.485/Lp9) atcelt steidzamību un lūdz attiecīgi izdarīt grozījumu Saeimas šā gada 1.novembra sēdes izsludinātajā darba kārtībā un iekļaut tajā izskatīšanai minēto lēmuma projektu. Vai deputāti neiebilst? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Juridiskā komisija lūdz izdarīt grozījumu Saeimas šā gada 1.novembra sēdes izsludinātajā darba kārtībā un iekļaut tajā izskatīšanai lēmuma projektu „Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta „Grozījumi Kriminālprocesa likumā” (Nr.485/Lp9) otrajam lasījumam līdz 2008.gada 1.februārim”. Vai deputāti neiebilst pret šādu darba kārtības grozījumu? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Juridiskā komisija Saeimas Prezidijam ir iesniegusi iesniegumu, kurā minēts, ka likumprojekts „Grozījumi Latvijas Republikas Advokatūras likumā” (Nr.483/Lp9) ir pievienots 2008.gada valsts budžeta likumprojektu paketei, tomēr Juridiskā komisija uzskata, ka šis likumprojekts nav jāvirza kopā ar 2008.gada budžeta likumprojektu paketi, tāpēc Juridiskā komisija lūdz minēto likumprojektu izslēgt no 2008.gada valsts budžeta likumprojektu paketes un lūdz izdarīt grozījumu Saeimas šā gada 1.novembra sēdes izsludinātajā darba kārtībā un iekļaut tajā izskatīšanai minēto lēmuma projektu. Vai deputāti neiebilst? Deputāti neiebilst. Darba kārtība grozīta.

Juridiskā komisija lūdz mainīt likumprojektam „Grozījumi Latvijas Republikas Advokatūras likumā” (Nr.483/Lp9) atbildīgo komisiju, nosakot, ka Juridiskā komisija ir atbildīgā komisija. Juridiskā komisija lūdz izdarīt arī grozījumu Saeimas šā gada 1.novembra sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā izskatīšanai minēto lēmuma projektu. Vai deputāti neiebilst? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Juridiskā komisija lūdz likumprojektam „Grozījumi Latvijas Republikas Advokatūras likumā” (Nr.483/Lp9) atcelt steidzamību un lūdz izdarīt grozījumus Saeimas šā gada 1.novembra sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā izskatīšanai minēto lēmuma projektu. Vai deputāti neiebilst? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Juridiskā komisija lūdz izdarīt grozījumu Saeimas šodienas sēdes darba kārtībā un iekļaut tajā izskatīšanai lēmuma projektu „Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta „Grozījumi Latvijas Republikas Advokatūras likumā” (Nr.483/Lp9) otrajam lasījumam līdz 2008.gada 1.februārim”. Vai deputātiem nav iebildumu pret šādiem darba kārtības grozījumiem? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība ir grozīta.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis piecu Saeimas deputātu – Segliņa, Stepaņenko, Auguļa, Rasnača un Kučinska iesniegumu: „Lūdzam Saeimas Prezidiju 2007.gada 1.novembra Saeimas sēdē ziņot par Saeimas Juridiskās komisijas iesniegto patstāvīgo priekšlikumu „Par uzdevumiem Ministru kabinetam saistībā ar Valsts kontroles konstatētajām nepilnībām Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā””.

„Par” vēlas runāt deputāts Mareks Segliņš.

M.Segliņš (Tautas partijas frakcija).

Kolēģi deputāti! Juridiskā komisija sešās sēdēs šajā nedēļā ir skatījusi tā saukto Loskutova jautājumu, un, kā jūs visi zināt, arī Juridiskā komisija lēma par to, ka šis jautājums ir jāatgriež atpakaļ valdībai, lai ne tikai pārskatītu Loskutova jautājumu.

Juridiskā komisija, saskaņojot šo viedokli gan ar ģenerālprokuroru, gan ar pašu Loskutovu, vienojās, ka valdībai būtu uzdodami trīs uzdevumi, kurus Juridiskā komisija šajā savā lēmuma projektā ir nodefinējusi. Un tie ir saistīti gan ar normatīvās bāzes sakārtošanu, gan ar likumu pieņemšanu, gan arī ar kārtības noteikšanu, kā līdzvērtīgos gadījumos strādā komisijas.

Līdz ar to lūdzu iekļaut šo lēmuma projektu darba kārtībā un pēc tam, kad to skatīsim, arī atbalstīt. Lēmuma projekts ir jūsu priekšā. Juridiskajā komisijā to pieņēma vienbalsīgi, kā saka, tas ir saskaņots pat ar pašu Loskutova kungu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

„Pret” runāt pieteicies neviens nav. Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli mums ir jābalso par to, lai Saeimas Prezidijs par šo priekšlikumu ziņotu sadaļā „Prezidija ziņojumi”. Lūdzu zvanu! Balsosim par šā patstāvīgā priekšlikuma iekļaušanu sadaļā „Prezidija ziņojumi”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 94, pret un atturas - nav. Darba kārtība grozīta.

Sāksim izskatīt šodienas sēdes darba kārtības pirmo sadaļu „Prezidija ziņojumi”.

Pirmais darba kārtības jautājums - paziņojums „Par Arta Pabrika 9.Saeimas deputāta mandāta atjaunošanu”.

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vārdā - deputāts Sergejs Dolgopolovs.

S.Dolgopolovs (frakcija „Saskaņas Centrs”).

Augsti godātā Saeima! Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 5.panta otrajā, trešajā un piektajā daļā noteikto kārtību ziņo, ka, pamatojoties uz Arta Pabrika 2007.gada 22.oktobra iesniegumu par deputāta mandāta atjaunošanu, kuru viņš bija nolicis uz ministra amata pildīšanas laiku, tiek atjaunotas viņa deputāta pilnvaras. Deputāta pienākumus beidz pildīt Māris Krastiņš, kurš iestājās Saeimā no Tautas partijas Vidzemes vēlēšanu apgabala saraksta uz laiku, kamēr no šā saraksta ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Paldies deputātam Sergejam Dolgopolovam.

Vienlaikus vēlētos arī visu mūsu, kolēģu, vārdā pateikt paldies deputātam Mārim Krastiņam par paveikto, strādājot Saeimā kopš pagājušā gada rudens līdz pat šai dienai. (Aplausi.)

Aicinu deputātu Arti Pabriku ieņemt vietu Sēžu zālē.

Sakarā ar to, ka ir nepieciešams pārinstalēt balsošanas iekārtu, pasludinu pārtraukumu līdz pulksten 9.30.

(Pārtraukums.)

 

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs

Gundars Daudze.

Sēdes vadītājs. Kolēģi, lūdzu, ieņemiet vietas! Turpināsim sēdi.

Cienījamie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas!

Pirms sākam sēdi, lūdzu jūs izņemt balsošanas kartes no balsošanas iekārtas un ievietot tās atpakaļ, lai balsošanas iekārta jūs atkal atpazītu.

Cienījamie kolēģi, Saeimas Prezidijs ir saņēmis vēl divus iesniegumus ar lūgumu grozīt šodienas sēdes darba kārtību. Desmit Saeimas deputāti ir iesnieguši lūgumu, kurā minēts, ka Saeimas deputāti lūdz iekļaut šodienas Saeimas sēdes darba kārtībā sadaļā „Amatpersonu ievēlēšana, apstiprināšana, iecelšana, atbrīvošana vai atlaišana no amata, uzticības vai neuzticības izteikšana” lēmuma projektu „Par deputāta Arta Pabrika ievēlēšanu Ārlietu komisijā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputātiem nav iebildumu. Darba kārtība ir grozīta.

ir grozīta.

Desmit deputāti ir iesnieguši arī lūgumu iekļaut Saeimas šodienas sēdes darba kārtībā jau iepriekš minētajā sadaļā arī lēmuma projektu „Par deputāta Arta Pabrika ievēlēšanu Eiropas lietu komisijā”. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Darba kārtība ir grozīta.

Pārejam pie šodienas darba kārtības pirmās sadaļās - „Prezidija ziņojumi”.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījums Zemesgrāmatu likumā” nodot Juridiskajai komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Par Konvencijas par robežšķērsojošo ūdensteču un starptautisko ezeru aizsardzību un izmantošanu grozījumiem” nodot Agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un Ārlietu komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija. Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījums Karatiesu likumā” nodot Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai un Juridiskajai komisijai un noteikt, ka Juridiskā komisija ir atbildīgā komisija. Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Par Vidzemes Augstskolas Satversmi” nodot Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Par Rīgas Tehniskās universitātes Satversmi” nodot Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? (Starpsauciens: „Nav!”) Deputāti neiebilst.

Saeimas Prezidijs ierosina deputātu Golubova, Rubika, Fjodorova, Deņisova un Ribakova iesniegto likumprojektu „Grozījumi likumā „Par pievienotās vērtības nodokli”” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija.

Runāt pieteicies deputāts Aleksandrs Golubovs. Acīmredzot runās „par”.

A.Golubovs (frakcija „Saskaņas Centrs).

Cienījamie kolēģi! Mūsu frakcija ierosina pieņemt likumprojektu „Grozījumi likumā „Par pievienotās vērtības nodokli”” un samazināt pievienotās vērtības nodokli no 18 līdz 5 procentiem tieši Latvijā ražotajiem pārtikas produktiem. Jūs visi ļoti labi zināt, kā pašreiz inflācija pie mums aug, kā mūsu pensionāri izdzīvo, un sakarā ar to mēs ierosinām noteikt, ka Latvijā ražotiem produktiem pievienotās vērtības nodoklis būs tikai 5 procenti. Tas dos atbalstu mūsu ražotājiem, tas dos atbalstu mūsu pensionāriem, tas dos atbalstu mūsu mazturīgajiem, un tāpēc lūdzu pieņemt mūsu priekšlikumu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Vai kādam ir iebildumi pret likumprojekta iesniegšanu? (No zāles: „Jā!”) Ir iebildumi. Tātad deputāti prasa balsojumu. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta nodošanu komisijai. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 37, pret - 33, atturas - 13. Likumprojekts komisijai nav nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina deputātu Kučinska, Bērziņa, Grīnblata, Zaķa, Brigmaņa, Urbanoviča un Plinera iesniegto likumprojektu „Grozījumi Saeimas kārtības rullī” nodot Juridiskajai komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst.

Pirms skatām nākamo darba kārtības punktu (lēmuma projekts „Par uzdevumu Ministru kabinetam pārskatīt 2007.gada 16.oktobra lēmumu par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka Alekseja Loskutova atbrīvošanu no amata”), Saeimas Prezidija vārdā informēju jūs, ka Saeimas Prezidijs saņēmis iesniegumu, ka saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 118.panta desmito daļu deputāts Dzintars Zaķis atsauc savu atbalstu Saeimas lēmuma projektam „Par uzdevumu Ministru kabinetam pārskatīt 2007.gada 16.oktobra lēmumu par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka Alekseja Loskutova atbrīvošanu no amata”. Tātad apkarošanas biroja priekšnieka Alekseja Loskutova atbrīvošanu no amata”. Tātad - atsauc savu parakstu jeb savu atbalstu šim likumprojektam. Līdz ar to nav vairs desmit iesniedzēju parakstu un saskaņā ar Saeimas kārtības rulli lēmuma projekts tiek no

Saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 117. un 176.pantu Juridiskā komisija iesniedz izskatīšanai Saeimas lēmuma projektu „Par uzdevumiem Ministru kabinetam saistībā ar Valsts kontroles konstatētajām nepilnībām Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā”. Tas tātad ir iesniegts kā patstāvīgais priekšlikums. Vai deputātiem ir iebildumi pret šā patstāvīgā priekšlikuma iekļaušanu šīsdienas sēdes darba kārtībā? Deputāti neiebilst. Šis patstāvīgais priekšlikums ir iekļauts šīs sēdes darba kārtībā.

Pārejam pie šodienas sēdes darba kārtības otrās sadaļas - „Amatpersonu ievēlēšana, apstiprināšana, iecelšana, atbrīvošana vai atlaišana no amata, uzticības vai neuzticības izteikšana”. Lēmuma projekts „Par Marijas Goldšmites atbrīvošanu no Augstākās tiesas tiesneša amata”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (TB/LNNK frakcija).

Labrīt, godātie kolēģi! Saeimas Juridiskā komisija izskatīja Augstākās tiesas priekšsēdētāja iesniegumu, kurā tiek lūgts atbrīvot Mariju Goldšmiti no Augstākās tiesas tiesneša amata. Šis iesniegums ir pamatots ar Marijas Goldšmites iesniegumu Augstākās tiesas priekšsēdētājam. Komisija uzklausīja tiesnesi un vienprātīgi atbalstīja viņas lūgumu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Marijas Goldšmites atbrīvošanu no Augstākās tiesas tiesneša amata”. Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 85, pret - nav, atturas - 1. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par Aigas Freimanes iecelšanu par Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (TB/LNNK frakcija).

Juridiskā komisija izskatīja Tieslietu ministrijas ieteikumu iecelt Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas tiesneša amatā Aigu Freimani. Komisija uzklausīja tiesneša amata kandidāti un vienprātīgi atbalstīja šo lēmumu.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par Aigas Freimanes iecelšanu par Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas tiesnesi”. Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 89, pret - nav, atturas - 1. Lēmums pieņemts. Aiga Freimane iecelta par Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas tiesnesi.

Lēmuma projekts „Par Ilmāra Rimšēviča ievēlēšanu par Latvijas Bankas prezidentu”.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā - deputāts Kārlis Leiškalns.

K.Leiškalns (Tautas partijas frakcija ).

Priekšsēdētāja kungs! Darbam nepieciešamā dokumenta numurs ir 1545, un tas ir lēmuma projekts, ko sagatavojusi atbildīgā komisija - Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija, - „Par Ilmāra Rimšēviča ievēlēšanu par Latvijas Bankas prezidentu”. Tas sastāv no diviem teikumiem: „Ievēlēt Ilmāru Rimšēviču par Latvijas Bankas prezidentu. Lēmums stājas spēkā 2007.gada 21.decembrī.” Tieši tad, 21.decembrī, iztek pašreizējā Latvijas Bankas prezidenta ievēlēšanas termiņš. (No zāles dep. A.Rugāte: „Kur iztek? Kas viņam iztek?”) Komisijas vārdā aicinu atbalstīt minēto lēmuma projektu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par Ilmāra Rimšēviča ievēlēšanu par Latvijas Bankas prezidentu! Atgādinu, ka balsojums ir aizklāts. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 92, pret - nav, atturas - 1. Ilmārs Rimšēvičs ir ievēlēts par Latvijas Bankas prezidentu. (Aplausi.)

Kolēģi! Turpināsim sēdi.

Lēmuma projekts „Par deputāta Māra Ārberga atsaukšanu no Saimnieciskās komisijas”.

Lūdzu zvanu! Balsosim par deputāta Māra Ārberga atsaukšanu no Saimnieciskās komisijas! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 90, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par deputāta Māra Ārberga ievēlēšanu Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā”.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu par deputāta Māra Ārberga ievēlēšanu Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 89, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par deputāta Arta Pabrika ievēlēšanu Ārlietu komisijā”.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu par deputāta Arta Pabrika ievēlēšanu Ārlietu komisijā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 85, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par deputāta Arta Pabrika ievēlēšanu Eiropas lietu komisijā”.

Lūdzu zvanu! Balsosim par deputāta Arta Pabrika ievēlēšanu Eiropas lietu komisijā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 79, pret - nav, atturas - 1. Lēmums pieņemts.

Sākam izskatīt nākamo darba kārtības sadaļu - „Likumprojektu izskatīšana”.

Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par uzņēmumu ienākuma nodokli””. Otrais lasījums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā - deputāts Kārlis Leiškalns.

K.Leiškalns (Tautas partijas frakcija).

Priekšsēdētāja kungs! Dokuments, ar kuru mēs tagad strādāsim, ir dokuments 1453B.

Likumprojekta nosaukums, kā jau priekšsēdētājs teica, ir „Grozījumi likumā „Par uzņēmumu ienākuma nodokli””. Šis ir otrais un arī galīgais lasījums, jo likumprojektam ir steidzamības statuss.

1.priekšlikums saņemts no Juridiskā biroja, un komisija to ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns. 2.priekšlikums ir frakcijas „Jaunais laiks” priekšlikums. Tas visnotaļ ir ārkārtīgi labs, bet man jāteic deputātiem iesniedzējiem, ka minētās normas ir ļoti precīzi, skrupulozi atrunātas divos Ministru kabineta noteikumos - noteikumos Nr.112 un noteikumos Nr.356. Tā ka šajā likumā šis labais priekšlikums, manuprāt, vienkārši ir lieks. Komisija to nav atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Atklājam debates. Debatēs runās deputāte Ina Druviete.

I.Druviete (frakcija „Jaunais laiks”).

Cienījamie kolēģi! Mēs respektējam un atbalstām deputāta Kārļa Leiškalna viedokli, bet tomēr uzskatām, ka jautājums ir mūsu valsts attīstībai pietiekami būtisks, lai tas rastu atspoguļojumu arī šajā likumā.

Starp attaisnojamiem izdevumiem, kā zināms, izglītības pozīcija parādās, bet ir nepieciešams to saistīt tieši ar darba devēja veiktu izglītības ieguves apmaksu. Jo pašreiz, kā zināms, tieši darba devēji ir ieinteresēti mūsu darbaspēka kvalifikācijas attīstībā, un bez kvalificēta darbaspēka savukārt nav iedomājama Latvijas konkurētspēja starptautiskajā arēnā un mūsu cilvēku labklājības nodrošināšana pašu mājās.

Tāpēc joprojām uzturam spēkā savu prasību, savu priekšlikumu. Uzskatām, ka šāds priekšlikums būtu atbalstāms, un aicinām deputātus novērtēt izglītības nozīmi mūsu valstī.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Paldies. Debates slēdzu.

Lūdzu zvanu! Balsosim par 2.- frakcijas „Jaunais laiks” priekšlikumu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 33, pret - 6, atturas - 47. Priekšlikums noraidīts.

K.Leiškalns. Paldies.

3.priekšlikums ir par 6.pantu un ir no Juridiskā biroja. Komisija Juridiskā biroja viedokli, kā vienmēr, ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns. Arī 4.priekšlikums ir no Juridiskā biroja. Tas ir par 6.5 panta redakciju, un komisija to ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns. Par šo pašu pantu ir arī 5.priekšlikums - Juridiskā biroja priekšlikums, kuru komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

K.Leiškalns. Dāmas un kungi! Vairāk priekšlikumu nav. Aicinu balsojot atbalstīt likumprojektu otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 77, pret - 12, atturas - 1. Likums otrajā, galīgajā, lasījumā pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi Personu apliecinošu dokumentu likumā”. Trešais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā - deputāts Staņislavs Šķesters.

S.Šķesters (ZZS frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāj! Cienījamie kolēģi! Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija ir izskatījusi likumprojektu „Grozījumi Personu apliecinošu dokumentu likumā” un to sagatavojusi trešajam lasījumam. Gatavojot likumprojektu izskatīšanai trešajā lasījumā, priekšlikumi nav saņemti. Lūdzu atbalstīt likumprojektu trešajā, galīgajā, lasījumā.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 86, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījums Latvijas Republikas Augstākās padomes lēmumā „Par nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu””. Trešais lasījums.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vārdā - deputāts Dzintars Ābiķis.

Dz.Ābiķis (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Gan Saeimas Sporta apakškomisija, gan Izglītības, kultūras un zinātnes komisija vienprātīgi atbalsta šā likumprojekta izskatīšanu trešajā lasījumā, un tāpēc es aicinu atbalstīt arī komisijas ierosinātos priekšlikumus.

Tātad 1. - atbildīgās komisijas priekšlikums - ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Dz.Ābiķis. 2. - deputāta Pētera Hankas priekšlikums - daļēji atbalstīts un iekļauts 3. - atbildīgās komisijas priekšlikumā, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Dz.Ābiķis. Un 4. - atbildīgās komisijas priekšlikums - ir atbalstīts.

Aicinu jūs balsot kopumā par šo likumprojektu trešajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par šā likumprojekta pieņemšanu trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 85, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Dz.Ābiķis. Paldies, kolēģi, par vienprātīgo atbalstu!

Sēdes vadītājs. Likumprojekts „Grozījumi Ķīmisko vielu un ķīmisko produktu likumā”. Trešais lasījums.

Agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas vārdā - deputāte Anna Seile.

A.Seile (TB/LNNK frakcija).

Godātie kolēģi! Likumprojekta dokumenta Nr.1535. Šis ir jau trešais likumprojekta lasījums. Komisija nav saņēmusi nevienu priekšlikumu, bet ir atbalstījusi šo likumprojektu kopumā. Lūdzu arī Saeimu to atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Ķīmisko vielu un ķīmisko produktu likumā” trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 84, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Maksātnespējas likums”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Vjačeslavs Stepaņenko.

V.Stepaņenko (LPP/LC frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāja kungs! Godātie kolēģi! Strādāsim ar likumprojektu „Maksātnespējas likums” (reģistrācijas Nr.69/Lp9).

Juridiskā komisija ir saņēmusi un izskatījusi 243 priekšlikumus.

1.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 2. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 3. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 4. un 5. - atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 6. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 7. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 8. - nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 9. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 10. un 11. - atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 12. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 13., 14., 15., 16. un 17.priekšlikums (par 15.pantu) - atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 18., 19. un 20.priekšlikums - atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 21.priekšlikums atbalstīts daļēji un iekļauts nākamajā - 22.priekšlikumā, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 23., 24., 25. un 26.priekšlikums (par 17.pantu) - atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 27. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 28. un 29.priekšlikums (par 19.pantu) - atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 30. un 31.priekšlikums (par 21.pantu) - atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 32. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 33. un 34.priekšlikums (par 24.pantu) - atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 35. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. Tāpat arī 36. un 37.priekšlikums (par 26.pantu) - atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 38. - tieslietu ministra G.Bērziņa priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 39. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 40. un 41.priekšlikums (par 31.pantu) - atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 42., 43., 44. un 45.priekšlikums (par 32.pantu) - atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 46.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 47., 48., 49., 50., 51., 52. un 53.priekšlikums (par 35.pantu) - atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 54. un 55.priekšlikums (par 36.pantu) - atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 56. un 57.priekšlikums (par 37.pantu) - atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 58. un 59.priekšlikums (par 38.pantu) - atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 60.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 61. un 62.priekšlikums (par 40.pantu) - atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Es atvainojos, Stepaņenko kungs!… Es lūgtu zālē tomēr mazliet ievērot klusumu!

V.Stepaņenko. 63.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 64., 65. un 66.priekšlikums (par 44.pantu) - atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 67., 68. un 69.priekšlikums (par 45.pantu) - atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 70. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 71.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 72.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 73.priekšlikums - atbalstīts daļēji un iekļauts nākamajā - 74.priekšlikumā, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 75. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 76.priekšlikums - atbalstīts daļēji un iekļauts nākamajā - 77.priekšlikumā, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 78. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 79., 80., 81., 82., 83., 84., 85., 86., 87. un 88.priekšlikums (par 55.pantu) - atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Es atvainojos… 88.priekšlikums ir par…

V.Stepaņenko. …Par 55.pantu.

Sēdes vadītājs. Jā, labi! Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 89.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 90.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 91., 92. un 93.priekšlikums (par 63.pantu) - atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 94.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 95.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 96. un 97.priekšlikums (par 68.pantu) - atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. Tāpat arī 98.priekšlikums par minēto pantu ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 99.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 100.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 101., 102. un 103.priekšlikums (par 75.pantu) - atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 104.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 105.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 106. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 107. un 108.priekšlikums - atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 109.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 110. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 111. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 112. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 113. un 114.priekšlikums (par 87.pantu) - atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 115. un 116.priekšlikums (par 88.pantu) - atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 117.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 118.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 119. un 120.priekšlikums par (105.pantu) - atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 121.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 122. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 123. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 124. atbalstīts daļēji un iekļauts 127.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. Tāpat arī 125. un 126.priekšlikums - abi ir atbalstīti daļēji un iekļauti nākamajā - 127.priekšlikumā, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 128. un 129.priekšlikums (par 121.pantu) - atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 130.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 131.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 132.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 133.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 134. un 135.priekšlikums - atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 136.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 137., 138. un 139.priekšlikums ir atbalstīti daļēji un iekļauti nākamajā - 140.priekšlikumā, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 141.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 142.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 143., 144. un 145.priekšlikums - atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 146., 147. un 148.priekšlikums - atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 149.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 150.priekšlikums - atbalstīts un iekļauts 160.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 151. un 152.priekšlikums - atbalstīti, iekļaujot 160.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 153.priekšlikums - nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst pret komisijas viedokli.

V.Stepaņenko. 154.priekšlikums - nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst pret komisijas viedokli.

V.Stepaņenko. 155.priekšlikums - nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 156.priekšlikums - nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 157.priekšlikums atbalstīts daļēji, iekļauts 160.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 158.priekšlikums - atbalstīts un iekļauts 160.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 159.priekšlikums - nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst pret komisijas viedokli.

V.Stepaņenko. 160. - Juridiskās komisijas priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 161.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 162.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 163.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 164., 165., 166. un 167.priekšlikums - atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 168.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 169.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 170. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 171. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 172.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 173.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 174., 175., 176., 177., 178., 179., 180., 181. un 182.priekšlikums - atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 183. un 184.priekšlikums (par 161.pantu) - atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 185. un 186.priekšlikums (par 162.pantu) - atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 187.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 188., 189., 190. un 191.priekšlikums (par 166.pantu) - atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 192., 193., 194., 195. un 196.priekšlikums (par 168.pantu) - atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 197.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 198.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 199.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 200.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 201.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 202. - Juridiskās komisijas priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 203. un 204.priekšlikums (par 183.pantu) - atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 205. un 206.priekšlikums (par 184.pantu) - atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 207. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 208., 209. un 210.priekšlikums (par 189.pantu) - atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 211.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 212.priekšlikums (par 190.pantu) - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 213.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 214.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 215.priekšlikums - nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst pret komisijas viedokli.

V.Stepaņenko. 216.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 217. un 218.priekšlikums (par 195.pantu) - atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 219.priekšlikums - atbalstīts daļēji un iekļauts 220.priekšlikumā, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 221.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 222.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 223.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 224.priekšlikums - nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst pret komisijas viedokli.

V.Stepaņenko. 225.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 226.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 227. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 228. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 229. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 230.priekšlikums - atbalstīts daļēji un iekļauts 232.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 231. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 232. - Juridiskās komisijas priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 233. un 234.priekšlikums (par 201.pantu) - atbalstīti.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 235.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 236.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 237.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 238.priekšlikums - atbalstīts daļēji un iekļauts 239. - Juridiskās komisijas priekšlikumā, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 240. - Juridiskās komisijas priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. 241.priekšlikums - atbalstīts daļēji un iekļauts 242. - Juridiskās komisijas priekšlikumā, kurš ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. Un pēdējais ir 243. - Juridiskā biroja priekšlikums, kas ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

V.Stepaņenko. Līdz ar to visi priekšlikumi ir izskatīti. Lūdzu Saeimu nobalsot par likumprojekta „Maksātnespējas likums” pieņemšanu trešajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Maksātnespējas likums” pieņemšanu trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 85, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

V.Stepaņenko. Paldies.

Sēdes vadītājs. Likumprojekts „Grozījumi Civilprocesa likumā”. Trešais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Mareks Segliņš.

M.Segliņš (Tautas partijas frakcija).

Kolēģi, izskatīsim iesniegtos priekšlikumus!

1.priekšlikums Juridiskajā komisijā atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 2.priekšlikums - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 3. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 4. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 5. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 6. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 7. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 8. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 9. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 10. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 11. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 12. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 13. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 14. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 15. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 16. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 17. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 18. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 19. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 20. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 21. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 22. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 23. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 24. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 25. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 26. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 27. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 28. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 29. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 30. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 31. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 32. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 33. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 34. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 35. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 36. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 37. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 38. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 39. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 40. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 41. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 42. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 43. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 44. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 45. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 46. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 47. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 48. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 49. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 50. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. 51. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. Un 52. - atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

M.Segliņš. Iesniegtie priekšlikumi izskatīti. Lūdzu atbalstīt likumprojektu trešajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi Civilprocesa likumā” pieņemšanu trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 88, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par valsts un pašvaldību finansu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu””. Pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā - deputāts Māris Kučinskis.

M.Kučinskis (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie deputāti! Izskatīsim valdības iesniegto likumprojektu „Grozījumi likumā „Par Valsts un pašvaldību finansu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu””. Komisija iesniegtos likuma grozījumus izskatīja un atzina par derīgiem tālākai darbībai.

Lūdzam Saeimu nobalsot par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 71, pret - nav, atturas - 15. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

M.Kučinskis. Mēnesis, tātad - 30.novembris.

Sēdes vadītājs. Deputātiem nav iebildumu. Paldies.

Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā””. Pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā - deputāts Jānis Lagzdiņš.

J.Lagzdiņš (Tautas partijas frakcija).

Godātie deputāti! Es Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā aicinu atbalstīt pirmajā lasījumā likumprojektu „Grozījumi likumā „Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā””. Taču pirms balsojuma par pieņemšanu pirmajā lasījumā es komisijas vārdā aicinu šo likumprojektu noteikt par steidzamu.

Sēdes vadītājs. Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli vispirms mums ir jābalso par steidzamības piešķiršanu šim likumprojektam. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi likumā „Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā”” atzīšanu par steidzamu. Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 85, pret - 4, atturas - 1. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

J.Lagzdiņš. Es aicinu pieņemt likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 84, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

J.Lagzdiņš. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam - 6.novembris, likumprojekta izskatīšana otrajā lasījumā - 15.novembrī.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst. Paldies.

Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem””. Pirmais lasījums.

Tautsaimniecības komisijas vārdā - deputāts Artūrs Rubiks.

A.Rubiks (frakcija „Saskaņas Centrs”).

Godātie kolēģi! Tautsaimniecības komisija savā 25.oktobra sēdē izskatīja likumprojektu „Grozījumi likumā „Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem”” (dokumenta numurs 1445, 1445A) un pieņēma lēmumu atbalstīt minēto likumprojektu pirmajā lasījumā.

Lūdzu balsot!

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta „Grozījumi likumā „Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem”” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 85, pret un atturas - nav. Likumprojekts pirmajā lasījumā pieņemts.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam.

A.Rubiks. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš - 2007.gada 8.novembris.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Pirms pārejam pie nākamās darba kārtības sadaļas izskatīšanas, informēju, ka Saeimas Prezidijs ir saņēmis desmit deputātu - Kučinska, Ārberga, Valera, Eglīša, Ābiķa un citu - iesniegumu ar lūgumu iekļaut Saeimas šodienas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu „Par deputāta Venta Armanda Kraukļa ievēlēšanu Parlamentārās izmeklēšanas komisijā sakarā ar iespējamu pretlikumīgu un neētisku rīcību tieslietu sistēmā”. Vai deputātiem ir iebildumi pret šādu darba kārtības grozījumu? Deputātiem iebildumu nav. Darba kārtība ir grozīta.

Bez tam Saeimas Prezidijs ir saņēmis desmit deputātu iesniegtu lūgumu šodienas sēdes darba kārtību izskatīt bez pārtraukuma, līdz visu jautājumu izskatīšanai. Vai deputātiem ir iebildumi? Deputāti neiebilst. Saeimas sēde tiek turpināta bez pārtraukuma.

Nākamais darba kārtības punkts - lēmuma projekts „Par 9.Saeimas deputāta Sergeja Fjodorova saukšanu pie administratīvās atbildības”.

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vārdā - deputāts Sergejs Dolgopolovs.

S.Dolgopolovs (frakcija „Saskaņas Centrs”).

Augsti godātā Saeima! Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija izskatīja Latvijas Republikas Iekšlietu ministrijas Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Sabiedriskās drošības pārvaldes iesniegumu un protokolu par administratīvo pārkāpumu un sagatavoja Saeimas lēmuma projektu: „Piekrist 9.Saeimas deputāta Sergeja Fjodorova saukšanai pie administratīvās atbildības par administratīvajā protokolā norādīto pārkāpumu.”

Lūdzu atbalstīt šo lēmuma projektu.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projekta „Par 9.Saeimas deputāta Sergeja Fjodorova saukšanu pie administratīvās atbildības”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 79, pret - 1, atturas - 2. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta „Grozījumi Būvniecības likumā” (Nr.402/Lp9) otrajam lasījumam līdz 2007.gada 8.novembrim”.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta „Grozījumi Būvniecības likumā” (reģ. nr.402/Lp9) otrajam lasījumam līdz 2007.gada 8.novembrim”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 82, pret - nav, atturas - 1. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par likumprojekta „Grozījumi Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likumā” (Nr.484/Lp9) izslēgšanu no 2008.gada valsts budžeta likumprojektu paketes”.

Juridiskā komisijas vārdā - deputāts Mareks Segliņš.

M.Segliņš (Tautas partijas frakcija).

Kolēģi! Juridiskā komisija uzskatīja, ka šim likumprojektam nav nekāda sakara ar valsts budžetu… (No zāles dep. K.Šadurskis: „Tu to tagad tikai pamanīji?”), un sakarā ar to lūdzam to izslēgt no paketes.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta izslēgšanu no 2008.gada valsts budžeta likumprojektu paketes! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 77, pret - nav, atturas - 4. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par atbildīgās komisijas maiņu likumprojektam „Grozījumi Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likumā” (Nr.484/Lp9), nosakot, ka Juridiskā komisija ir atbildīgā komisija”.

Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu par atbildīgās komisijas maiņu šim likumprojektam! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 80, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par steidzamības atcelšanu likumprojektam „Grozījumi Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likumā” (Nr.484/Lp9)”.

Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības atcelšanu šim likumprojektam! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 83, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts, un steidzamība šim likumprojektam atcelta.

Lēmuma projekts „Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta „Grozījumi Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likumā” (Nr.484/Lp9) otrajam lasījumam līdz 2008.gada 1.februārim”.

Lūdzu zvanu! Balsosim par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu šim likumprojektam! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 81, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par likumprojekta „Grozījumi Kriminālprocesa likumā” (Nr.485/Lp9) izslēgšanu no 2008.gada valsts budžeta likumprojektu paketes”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Mareks Segliņš.

M.Segliņš (Tautas partijas frakcija).

Šā lēmuma projekta motivācija ir tieši tāda pati kā iepriekšējam: šim likumprojektam nav sasaistes ar budžetu. Tāpēc Juridiskā komisija sagatavoja lēmuma projektu - izslēgt to no paketes.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par likumprojekta „Grozījumi Kriminālprocesa likumā” (Nr.485/Lp9) izslēgšanu no 2008.gada valsts budžeta likumprojektu paketes”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 76, pret - nav, atturas - 3. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par atbildīgās komisijas maiņu likumprojektam „Grozījumi Kriminālprocesa likumā” (Nr.485/Lp9), nosakot, ka Juridiskā komisija ir atbildīgā komisija”. Lūdzu zvanu! Balsosim par atbildīgās komisijas maiņu šim likumprojektam! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 80, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par steidzamības atcelšanu likumprojektam „Grozījumi Kriminālprocesa likumā” (485/Lp9)”. Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības atcelšanu šim likumprojektam! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 80, pret un atturas - nav. Steidzamība likumprojektam atcelta.

Lēmuma projekts „Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta „Grozījumi Kriminālprocesa likumā” (Nr.485/Lp9) otrajam lasījumam līdz 2008.gada 1.februārim”. Lūdzu zvanu! Balsosim par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu šim likumprojektam! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 79, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par likumprojekta „Grozījumi Latvijas Republikas Advokatūras likumā” (Nr.483/Lp9) izslēgšanu no 2008.gada valsts budžeta likumprojektu paketes”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Mareks Segliņš.

M.Segliņš (Tautas partijas frakcija).

Arī šim likumprojektam nav tiešas sasaistes ar budžetu. Līdz ar to Juridiskā komisija ir sagatavojusi lēmuma projektu par likumprojekta izslēgšanu no budžeta likumprojektu paketes.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par šā likumprojekta izslēgšanu no 2008.gada valsts budžeta likumprojektu paketes! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 77, pret - nav, atturas - 3. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par atbildīgās komisijas maiņu likumprojektam „Grozījumi Latvijas Republikas Advokatūras likumā” (Nr.483/Lp9), nosakot, ka Juridiskā komisija ir atbildīgā komisija”. Lūdzu zvanu! Balsosim par atbildīgās komisijas maiņu šim likumprojektam! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 79, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par steidzamības atcelšanu likumprojektam „Grozījumi Latvijas Republikas Advokatūras likumā” (Nr.483/Lp9)”. Lūdzu zvanu! Balsosim par steidzamības atcelšanu šim likumprojektam! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 79, pret un atturas - nav. Steidzamība likumprojektam atcelta.

Lēmuma projekts „Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta „Grozījumi Latvijas Republikas Advokatūras likumā” (Nr.483/Lp9) otrajam lasījumam līdz 2008.gada 1.februārim”. Lūdzu zvanu! Balsosim par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu šim likumprojektam! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 80, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par uzdevumiem Ministru kabinetam saistībā ar Valsts kontroles konstatētajām nepilnībām Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Mareks Segliņš.

M.Segliņš (Tautas partijas frakcija).

Kolēģi, Juridiskā komisija, lemjot par Loskutova jautājuma nodošanu atpakaļ valdībai, lēma arī par to, ka Ministru kabinetam ir uzdodami uzdevumi, kas veicami normatīvās bāzes sakārtošanai un šā jautājuma likumīgai un tiesiskai risināšanai. Šie uzdevumi ir jūsu priekšā. Lūdzu tos atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Atklājam debates. Vārds debatēs deputātam Dzintaram Zaķim.

Dz.Zaķis (frakcija „Jaunais laiks”).

Godājamie kolēģi! Partijas „Jaunais laiks” vārdā es gribu teikt paldies visiem tiem cilvēkiem, kuri bija aktīvi, kuri aktīvi pauda savu viedokli par to, ka Loskutovam ir jāpaliek savā amatā, kuri stāvēja pie Saeimas un protestēja un kuri vērsa koalīcijas uzmanību uz to, ka šie lēmumi nav pareizi. Tikai sabiedrības spiediens bija tas, kas piespieda koalīciju šādi rīkoties. Paldies jums visiem par padarīto!

Arī „Jaunais laiks” uz šo Saeimas sēdi bija iesniedzis ļoti līdzīga rakstura lēmuma projektu, bet, lai neradītu liekus sarežģījumus, mēs atsaucām savus parakstus, tāpēc attiecīgi šobrīd tiek skatīts tikai viens vienīgs lēmuma projekts, kuram mēs pilnībā piekrītam. (No zāles dep. K.Leiškalns: „Paldies!”) Mēs uzskatām, ka šis ir pareizs lēmuma projekts, ja Saeimai nav jālemj par Loskutova atlaišanu pēc būtības. Tāpēc es aicinu visus atbalstīt šo lēmuma projektu. (No zāles dep. K.Leiškalns: „Paldies!”)

Sēdes vadītājs. Vārds debatēs deputātei Ilmai Čepānei.

I.Čepāne (frakcija „Jaunais laiks”).

Godātais Daudzes kungs! Godātie kolēģi! Šis Saeimas lēmuma projekts liecina par ārkārtīgi neprofesionālo premjera biroja un valdības darbu. Jo, pirmkārt, tā saucamā pārbaudes lieta būtībā bija klaja politiska izrēķināšanās ar veiksmīgi strādājošo KNAB vadītāju. Kā jūs zināt, komisijā bez ģenerālprokurora tika iekļauti tikai pozīcijas deputāti, un daži no šā „lieliskā piecinieka” jau pirms komisijas izdarītajiem secinājumiem publiski pauda viedokli, ka Loskutovs ir jāatbrīvo no ieņemamā amata. Bez tam, kā mēs zinām, kolēģi, šādas komisijas izveidošanas kārtība iepriekš nebija noteikta ar Ministru kabineta noteikumiem.

Loskutovs nelikumīgi, pretēji likumā noteiktajai kārtībai, tika atbrīvots no ieņemamā amata - tika atstādināts no ieņemamā amata bez darba samaksas saglabāšanas. Tomēr visvairāk mani pārsteidza tas, ka valdība un Ministru prezidenta birojs, pārkāpjot procesuālā taisnīguma principu, netika uzaicinājis viņu uz valdības sēdi, kad šis jautājums tur tika izlemts. Tāpat Loskutovs netika uzaicināts arī uz šīm attiecīgajām komisijas sēdēm, kur šis „lieliskais piecinieks” izskatīja šā biroja priekšnieka lietu.

Manuprāt, Loskutovs būtībā tika pakļauts ne tikai morālai vajāšanai; proti, aplinkus tika pausts viedoklis, ka viņš ir vainīgs vairāku simtu tūkstošu latu izsaimniekošanā.

Faktiski viņš tika pakļauts arī materiālam spiedienam, jo vairāk par mēnesi, manuprāt, viņš pilnīgi nelikumīgi nesaņem savu darba algu.

Lēmuma 3.punkts liecina, ka šādā situācijā galvenokārt ir vainojams nepilnīgais tiesiskais regulējums šajā jomā saistībā ar materiālo vērtību saglabāšanu. Un valdībai, kā arī pozīcijas deputātiem, manuprāt, nav sapratnes ne par KNAB vietu, ne arī par KNAB vadītāja vietu un lomu tiesiskā un demokrātiskā valstī.

Katrā ziņā mēs nevaram salīdzināt šā biroja vadītāju ar vienkāršu civildienesta ierēdni, kuru valdības vadītājs varētu komandēt pēc saviem ieskatiem. Katrā ziņā es piekrītu Zaķa kungam, kurš teica, ka tad, ja nebūtu bijusi šī sabiedrības aktivitāte, tad nekādā ziņā, manuprāt, arī Segliņa kunga vadītā Juridiskā komisija nebūtu pieņēmusi šādu lēmumu.

Paldies par uzmanību! Es aicinu atbalstīt šo Saeimas sagatavoto lēmuma projektu, jo Saeimai ir tiesības uzdot Ministru kabinetam veikt šādus pienākumus.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Vārds debatēs deputātam Artim Kamparam.

 

A.Kampars (frakcija „Jaunais laiks”).

Godātais Saeimas priekšsēdētāja kungs! Cienītie kolēģi! Papildus jau teiktajam es gribētu uzsvērt tikai divas lietas.

Pirmā lieta ir tāda, par ko acīmredzot būtu jāpateicas mūsu jaunajam Saeimas priekšsēdētājam, kurš vairākkārt ir uzsvēris, ka ir jāņem vērā arī opozīcijas priekšlikumi. Šī laikam ir tā pirmā reize, kad pozīcija gods godam pēc opozīcijas priekšlikuma ir ņēmusi vērā mūsu ideju par šo lēmuma projektu un, protams, to saprotamā veidā nedaudz piekoriģējusi. Paldies jums par to! Es ļoti ceru, ka šāda konstruktīva sadarbība arī turpināsies. Es ceru, ka Saeima ar šo pirmo precedentu atgūs Saeimas galvenās pilnvaras - strādāt visiem kopā, un es ceru, ka tas viss būs pirmo, nevis pēdējo reizi.

Kolēģi, par otru lietu! Neapšaubāmi, šis balsojums paudīs Saeimas attieksmi pret valdības lēmuma projektu, kā to vairākkārt ir lūdzis un aicinājis arī Valsts prezidents. Neapšaubāmi! Līdz ar to mēs, paužot šo attieksmi, paudīsim arī attieksmi pret Ministru prezidenta, kā atceraties, diezgan kategorisko personisko nostāju jautājumā par sadarbību ar Loskutova kungu. Kā jūs atceraties, viņš bija nostādījis šo jautājumu šādi: „Vai nu es, vai Loskutovs!” Līdz ar to, paužot savu attieksmi, mēs varētu jautāt Ministru prezidentam, vai viņš, publiski paužot šādu pozīciju pirms vai pēc valdības lēmuma, pildīs sev solīto, ka tad, ja gadījumā Saeima tomēr nobalsos pretēji Ministru kabineta lēmumam vai paudīs citādāku viedokli… vai arī Ministru prezidents pildīs paša uzliktos pienākumus, atkāpsies vai jebkādā citā veidā reaģēs uz šo Saeimas lēmumu.

Es aicinu Ministru prezidentu to darīt, jo godavīram pienāktos arī godprātīgi darbi.

Aicinu atbalstīt šo lēmumu, jo uzskatu, ka tas būtu mūsu atbildīgs balsojums sabiedrības priekšā.

Sēdes vadītājs. Vārds debatēs deputātam Visvaldim Lācim.

V.Lācis (pie frakcijām nepiederošs deputāts).

Cienījamais Saeimas Prezidij! Cienījamie kolēģi! Arī es nevaru šodien nerunāt. Ir jāatgādina vēlreiz no morālā viedokļa, kas tad ir noticis, jo runa jau nav tikai par juridiskajiem principiem vien.

Vēl šonedēļ man lielu pārsteigumu sagādāja Mareks Segliņš, bijušais iekšlietu ministrs. Pēc tam, kad ģenerālprokurors vairākas reizes bija pateicis, ka KNAB nav iztērējis nepareizi nevienu santīmu, ka visi tehniskie uzskaites līdzekļi ir savā vietā, kad to pašu, tikai citiem vārdiem, ir paudusi Valsts kontroliere, jūs, Segliņa kungs, Latvijas priekšā pasakāt, ka ir simtiem tūkstošu liels tehnisko uzskaites līdzekļu, šo operatīvo uzskaites līdzekļu, kā nu tos tur sauc, iztrūkums.

Pie tam jūs vēl trīs reizes lietojāt vārdu „bardaks”. Jūs ienesāt latviešu valodā nevajadzīgu krievu lamuvārdu. Ir taču arī cita krievu valoda. Es jaunībā biju spiests (tāpat kā daudzi citi) šo krievu valodu mācīties. Atgādināsim, Segliņa kungs, īsi, Puškinu: „Igrajut volni, vetjer vejet v tumane morja golubom ...” Jā, jā… Ir arī cita krievu valoda! Skaista! Turpretī jūs ieviešat latviešu jaunatnes vidē vārdu „bardaks” trīs reizes. Nedariet to turpmāk! Nedariet!

Vēlreiz par Loskutovu.

Loskutovs ir cienījams arī viena cita iemesla dēļ. Mēs faktiski visu laiku pļāpājam par integrāciju, un es jau esmu rakstījis, ka nav un nebūs tik drīz šādas integrācijas, bet Loskutovs pašreiz ir pirmais īstais integrētais. Viņš, būdams cilvēks, kurš vēl pirms desmit gadiem neprata latviešu valodu, tagad runā gramatiski pareizā latviešu valodā.

Plinera kungs! Kad jūs tagad rīkosiet mītiņus kopā ar saviem piekritējiem, jūs taču zināt, ka Amerikas Savienotajās Valstīs iznāk krievu laikraksts ar virsrakstiem - „Učiķes angļijskomu jaziku!” (No zāles: „Par tēmu!”) Jūs tagad pie mums varat uzlikt lozungu: „Učiķes latišskomu jaziku tak, kak ego izučil (No zāles dep. A.Golubovs: „Tulkojumu, tulkojumu!” Dep. V.Agešins: „Jātulko!”) Loskutov!”

Sēdes vadītājs. Es atvainojos, Lāča kungs! Saskaņā ar Saeimas kārtības rulli no tribīnes ir pieļaujams runāt tikai valsts valodā.

V.Lācis. Labi, pārtulkošu! Uzlieciet, Plinera kungs, tādu lozungu saviem piekritējiem: „Mācieties latviešu valodu tā, kā to mācījās Loskutovs!” Un tad jau būsim vienu soli kaut kur tuvāk integrācijai. Un viņš ir vēl viens integrācijas paraugs.

Sēdes vadītājs. Lūdzu, runājiet par tēmu! Par lēmuma projektu tomēr runājiet!

V.Lācis. Viņš ir vēl viens integrācijas paraugs. Tajā pūlī, kas šeit vērsās kā protestētāji, vairākums bija latvieši, un tomēr viņi aizstāvēja Loskutovu. Un pareizi aizstāvēja!

Paldies. (Aplausi.)

Sēdes vadītājs. Vārds debatēs Vladimiram Buzajevam.

V.Buzajevs (PCTVL frakcija).

Cienījamie kolēģi! Atļaujiet man izteikt paldies mūsu aizokeāna saimniekam par labu padomu attiecībā uz Loskutovu un KNAB! PCTVL frakcija ir gatava atbalstīt jebkuru labu priekšlikumu neatkarīgi no priekšlikuma avota. Tomēr atļaujiet man izteikt nožēlu, ka jebkurš mūsu solis tiesiskas valsts priekšā ir iespējams tikai zem ārvalstu spiediena.

Paldies par uzmanību!

Sēdes vadītājs. Vārds debatēs deputātam Ventam Armandam Krauklim.

 

V.A.Krauklis (Tautas partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Klausos un vienkārši brīnos, kā no viena loģiska lēmuma tiek taisīta politiska mākoņu stumšana un savu spalvu spodrināšana. Izlasiet taču šo lēmuma projektu!

„1.punkts. Līdz 2007.gada 20.novembrim izveidot komisiju papildu pārbaudes veikšanai nolūkā izvērtēt operatīvo līdzekļu izlietojumu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, šajā komisijā iekļaujot arī Ģenerālprokuratūras, Valsts kontroles, Drošības policijas un Satversmes aizsardzības biroja pārstāvjus.” (No zāles dep. I.Rībena: „Mēs protam lasīt!”) Ko tas nozīmē! Tas nozīmē to, ka pārkāpumi KNAB ir, un visi to atzīst, pašu Loskutovu ieskaitot. Ko jūs taisāt no viņa kaut kādu varoni šeit, mesiju un visu pārējo, Lāča kungs? Apbrīnoju vienkārši!

Un nav ko saistīt Kalvīti ar uzticību tagad Loskutovam. Mēs tagad nebalsojam par to, Loskutovs paliek vai nepaliek amatā. Mēs balsojam par to, ka vajag veikt papildu pārbaudi un veikt izmaiņas likumdošanā, lai varētu pareizi un bez strīdiem pārraudzīt šo institūciju. Un tā ir tā īstā patiesība! Lūdzu, atbalstiet likumprojektu!

Sēdes vadītājs. Vārds debatēs deputātam Jurim Dobelim.

J.Dobelis (TB/LNNK frakcija).

Cienītie kolēģi! Reizēm ir jāieskatās mūsu klasiķu darbos. Ir tāds jauks lugu rakstnieks Viljams Šekspīrs. Dzīvojis ir 16.gadsimtā, miris 17.gadsimtā. (No zāles: „Par tēmu!”) Viņam ir daudz jauku lugu, un viena no viņa lugām saucas „Liela brēka, maza vilna”. Un šķiet, ka šodienas pārrunas tieši atspoguļo šīs lugas nosaukumu.

Varbūt tomēr runāsim vairāk par faktiem, nevis par kaut ko citu? Un fakts ir tāds, ka mēs pirmo reizi šodien Saeimas sēdē vispār izskatām šo jautājumu. Nevienu reizi mēs neesam šeit, Saeimas sēdē, šo jautājumu, kas ir saviļņojis visu sabiedrību, šeit izskatījuši. Un šī izskatīšana līdz šim ir notikusi noteiktā secībā. Saeimas Juridiskā komisija šo jautājumu izskatīja. Šajā komisijā strādāja deputāti no dažādām frakcijām, un ir tapis arī komisijas lēmums, par kuru mēs šodien acīmredzot praktiski visi nobalsosim, jo šo pārrunu rezultātā ir tapis skaidrs tas, ka Ministru kabinetā nav bijis pilnvērtīgs darbs. Par to neviens šeit nešaubās - ne pozīcija, ne opozīcija. Kāpēc to visu vajag pārvērst par kaut kādu politisku triku?

Tad, kad bija šis ļaužu saiets pie Saeimas, es vairākiem cilvēkiem prasīju: „Kāpēc jūs šodien šeit esat?” Daži no viņiem teica, ka viņi lāgā nezina, kāpēc to dara, daži no viņiem teica: „Šodien jūs taču ņemsiet Loskutova kungu no amata nost!” Un arī mans skaidrojums, ka tas vispār darba kārtībā pat nav iekļauts, tika uztverts ar tādu lielu neticību.

Kāpēc mums vajag taisīt politiku un tracināt tautu tad, kad tas ir galīgi nevietā? Un es neticu, ka Saeimā ir kāda frakcija - kaut arī tā runā skaļi un skaisti! -, kura briesmīgi gribētu panākt jaunas vēlēšanas. Es tam neticu! Neticu arī tam, ka „Jaunais laiks” to gribētu. Jo pirmie zaudētāji jaunajās vēlēšanās būsiet jūs paši. Jo jaunnodibinātās partijas tieši jums noņems balsis. Tādas jau ir patlaban divas radītas, un, man liekas, veidojas jau trešā. Kā to var nesaprast! Kā var nesaprast to, ka tautas tracināšana ar parakstu vākšanu par Satversmes grozījumiem ir pilnīgi nereāla lieta? Es gribētu dažiem atgādināt to vēl vienu reizi: lai grozītu Satversmi, balsošanā ir jāpiedalās vismaz pusei no balsstiesīgajiem (atšķirībā no citiem likumiem). Lūk!

Līdz ar to es uzskatu, ka šajā reizē atkal ir kaut kāda vēlēšanās vienkārši izmantot jebkuru notikumu valstī, jebkuru nepilnību kādā darbībā, lai to visu pārvērstu par ļaužu tracināšanu. Kam tas ir vajadzīgs?

Es tagad lasu laikrakstu „Diena”, kur ir milzīgs kārtējais uzsaukums tautai. Atkal ir apmēram tā: „Rokas nost no Korejas!” Vai kaut kas tamlīdzīgs… Nu nevajag taču tā darīt!

Vai tad mēs šeit nevaram mierīgi aprunāties par jautājuma būtību? Mums bija Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijā apspriede, sēde, kurā mēs izskatījām to, kā dažādi dienesti atskaitās par iztērētajiem līdzekļiem. Un tad tur bija jāsecina, ka vienam dienestam ir pilnīgi skaidrs, kā tas atskaitās… Mēs apmeklējām šos dienestus, un mēs apmeklēsim arī KNAB, lai paskatītos, kā tur ir veidota šī atskaite. Diemžēl mēs esam secinājuši, ka viens dienests ideāli uzskaita saņemtos un iztērētos līdzekļus, bet cits dienests neprot vai negrib, un tas ir kaut kādā veidā jāiekustina, lai tas notiktu.

Kāpēc no tā tiek veidota kaut kāda politiska izrāde? Ir taču bijuši šie pārkāpumi, un ne jau vienam dienestam vien. Tad izskatīsim, lūdzu, šos pārkāpumus! Es piekrītu, ka pārkāpuma smagums - tas ir pavisam kaut kas cits, tādēļ nevar sasteigti rīkoties tikai tāpēc vien, ka ir atklāts kaut kāds pārkāpums. Par to te neviens, man liekas, nestrīdas. Taču nonākt līdz tam, ka, ja tas un tas - Bērziņš, Priedītis vai, es nezinu, kāds cits (piedošanu, ja es kādu esmu aizskāris) - ir pārkāpis likumu un ir mans draugs, tad es to pasniegšu kā izrēķināšanos ar viņu. Savukārt, ja pārkāpējs ir mans nelabvēlis, tad es sitīšu viņu tik ilgi, kamēr viņš vairs nevarēs pakustēties.

Nu tāda pieeja šim jautājumam ir galīgi nepareiza. Vai tiešām tas nav skaidrs? Šodien atkal! Man gribot negribot bija jāatceras tie septiņi runātāji par tramvaja līniju, kuri faktiski runāja par politiku, bet tikai astotais sāka runāt par tramvajiem.

Nu šeit ir tieši tas pats! Ir vienbalsīgs komisijas lēmums.

Otrs. Šeit mēs to iebalsojām vienbalsīgi, neviens neprotestēja. Tagad ir kurnēšana zālē. Nu (No zāles: „Balsojam! Balsojam!”) sagribējās balsot! Nebūtu jūs, pirmie runātāji, kam vajag sevi parādīt kā cīnītājus par taisnību, nākuši šite, arī es nebūtu nācis. Es būtu vismierīgāk balsojis un bez jebkādām debatēm. Nē, te kādam vajag nākt un pastāstīt: „Tie bijām mēs, kas to revolūciju taisīja!” Ziniet, viens latviešu strēlnieks arī kādreiz runāja par to. Vienās dzīrēs viņš arī sita dūri galdā un teica: „Tie bijām mēs, kas to revolūciju taisīja. Tikai štrunts vien no tās iznāca!” Un vai arī citreiz neiznāks šad un tad tieši tāpat? Tā ka es aicinu: „Nobalsosim vēsā mierā! Mēs visi esam vienisprātis par šo lēmumu. Lai Ministru kabinets strādā!”

Paldies. (Aplausi.)

Sēdes vadītājs. Debates slēdzam.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Mareks Segliņš.

M.Segliņš. Kolēģi, te tomēr izskanēja kritika, un līdz ar to man kā atbildīgās komisijas vadītājam kaut kas ir jāsaka.

Lāča kungs, man vecāki ir mācījuši cienīt gados vecākus cilvēkus… Bet jūs tomēr, iekams kāpjat Saeimas tribīnē un izsakāt savu viedokli, vispirms aprunājieties ar kādu no tiem Saeimas deputātiem, kuri strādā Juridiskajā komisijā, kuri klātienē ir dzirdējuši Maizīša kungu un Sudrabas kundzi un kuri klātienē vakar dzirdēja arī Loskutova kungu. Būtu bijis labi, ja jūs to tomēr būtu izdarījis.

Kas attiecas uz „Jauno laiku”, it īpaši uz tā valdes priekšsēdētāju Kariņa kungu un Saeimas frakcijas priekšsēdētāju Zaķa kungu. (No zāles dep. Dz.Zaķis: „Jā!”) Es gribētu jūs informēt, ka Juridiskajai komisijai šonedēļ bija sešas sēdes, taču ne uz vienu sēdi neieradās neviens „Jaunā laika” deputāts. (Zālē troksnis.) Jums, „Jaunajam laikam”, Juridiskajā komisijā ir divi deputāti, bet neviens no viņiem neieradās ne uz vienu sēdi... (No zāles: „Nu redz! Kauns!” Dep. A.Ziedone-Kantāne: „Komandējumos bija!”)

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu „Par uzdevumiem Ministru kabinetam saistībā ar Valsts kontroles konstatētajām nepilnībām Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā”! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 95, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Lēmuma projekts „Par deputāta Venta Armanda Kraukļa ievēlēšanu Parlamentārās izmeklēšanas komisijā, kas izveidota sakarā ar iespējamu pretlikumīgu un neētisku rīcību tieslietu sistēmā”. Lūdzu zvanu! Balsosim par šo lēmuma projektu! Lūdzu balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 84, pret - 1, atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Saeimas Prezidija vārdā informēju jūs, ka Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu Druvietes, Lāča, Šadurska, Čepānes, Bendrātes, Gravas, Zaķa, Kalnietes, Āboltiņas un Kariņa „Deputātu pieprasījumu par plānoto reorganizāciju Valsts valodas politikas īstenošanas administratīvajās struktūrās”, kas adresēts izglītības un zinātnes ministrei Baibai Rivžai. Šis pieprasījums tiek nodots Pieprasījumu komisijai.

Līdz ar to visi šodienas darba kārtības jautājumi ir izskatīti.

Reģistrēsimies ar balsošanas kartēm! Lūdzu zvanu reģistrācijai! Lūdzu reģistrēties!

Kamēr tiek apkopoti reģistrācijas rezultāti, vārds paziņojumam deputātam Andrim Bērziņam no Zaļo un Zemnieku savienības.

A.Bērziņš (ZZS frakcija).

Kolēģi! Sociālo un darba lietu komisijas sēde notiks šodien pulksten 11.15 Sociālo un darba lietu komisijas telpās.

Sēdes vadītājs. Vārds paziņojumam deputātam Kārlim Leiškalnam.

K.Leiškalns (Tautas partijas frakcija).

Kolēģi! Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde notiks šodien pulksten 11.15 Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas telpās. Paldies.

Sēdes vadītājs. Vārds paziņojumam deputātam Jānim Strazdiņam.

J.Strazdiņš (ZZS frakcija).

Cienītie Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas locekļi! Aicinu uz sēdi tūlīt pēc šīs sēdes Viesu zālē. Mēs izskatīsim jautājumu par deputātu iesniegumu par plānoto reorganizāciju valsts valodas politikas īstenošanas administratīvajās struktūrās.

Sēdes vadītājs. Vārds paziņojumam deputātam Staņislavam Šķesteram.

S.Šķesters (ZZS frakcija).

Cienījamie kolēģi! Es lūgtu Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas deputātus uz sēdi pulksten 11.00. Paldies.

Sēdes vadītājs. Vārds reģistrācijas rezultātu nolasīšanai Saeimas sekretāra biedram Andrejam Klementjevam.

A.Klementjevs (9.Saeimas sekretāra biedrs).

Augsti godātie deputāti! Nav reģistrējušies: Uldis Ivars Grava, Ingmārs Līdaka, Leopolds Ozoliņš, Jānis Reirs, Anta Rugāte (No zāles: „Ir!”), Anna Seile (No zāles: „Ir!”), Ērika Zommere un Kārlis Šadurskis („Ir!”). Paldies.

Sēdes vadītājs. Paldies. Līdz ar to Saeimas 2007.gada 1.novembra sēdi pasludinu par slēgtu.

 

 

 

SATURA RĀDĪTĀJS

9.Saeimas rudens sesijas 13.sēde

2007.gada 1.novembrī

Par darba kārtību
Saeimas deputātu iesniegums Saeimas Prezidijam par Juridiskās komisijas patstāvīgo priekšlikumu par uzdevumiem Ministru kabinetam saistībā ar Valsts kontroles konstatētajām nepilnībām Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā
Priekšlikums - dep. M.Segliņš (par)
Par darba kārtību
Paziņojums par Arta Pabrika 9.Saeimas deputāta mandāta atjaunošanu (Nr.234/Lm9) (M.Krastiņa vietā)
(Dok. Nr.1547)
Ziņo - dep. S.Dolgopolovs
Par darba kārtību
Par likumprojektu „Grozījums Zemesgrāmatu likumā” (Nr.515/Lp9)

(Dok. Nr.1512, 1512A)

Par likumprojektu „Par Konvencijas par robežšķērsojošo ūdensteču un starptautisko ezeru aizsardzību un izmantošanu grozījumiem” (Nr.519/Lp9)
(Dok. Nr.1525, 1525A)
Par likumprojektu „Grozījums Karatiesu likumā” (Nr.520/Lp9)

(Dok. Nr.1526, 1526A)

Par likumprojektu „Par Vidzemes Augstskolas Satversmi” (Nr.521/Lp9)
(Dok. Nr.1527, 1527A)
Par likumprojektu „Par Rīgas Tehniskās universitātes Satversmi” (Nr.522/Lp9)
(Dok. Nr.1528, 1528A)
Par likumprojektu „Grozījumi likumā „Par pievienotās vērtības nodokli”” (Nr.523/Lp9) (Noraidīts)
(Dok. Nr.1529, 1529A)
Priekšlikums - dep. A.Golubovs (par)
Par likumprojektu „Grozījumi Saeimas kārtības rullī” (Nr.524/Lp9)
(Dok. Nr.1539, 1539A)
Par lēmuma projektu „Par uzdevumu Ministru kabinetam pārskatīt 2007.gada 16.oktobra lēmumu par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka Alekseja Loskutova atbrīvošanu no amata” (Nr.229/Lm9) (Atsaukts)
(Dok. Nr.1521)
Par darba kārtību
Lēmuma projekts „Par Marijas Goldšmites atbrīvošanu no Augstākās tiesas tiesneša amata” (Nr.231/Lm9)
(Dok. Nr.1532)
Ziņo - dep. Dz.Rasnačs
Lēmuma projekts „Par Aigas Freimanes iecelšanu par Rīgas pilsētas Zemgales priekšpilsētas tiesas tiesnesi” (Nr.232/Lm9)
(Dok. Nr.1533)
Ziņo - dep. Dz.Rasnačs
Lēmuma projekts „Par Ilmāra Rimšēviča ievēlēšanu par Latvijas Bankas prezidentu” (Nr.233/Lm9)
(Dok. Nr.1545)
Ziņo - dep. K.Leiškalns
Lēmuma projekts „Par deputāta Māra Ārberga atsaukšanu no Saimnieciskās komisijas” (Nr.237/Lm9)
(Dok. Nr.1554)
Lēmuma projekts „Par deputāta Māra Ārberga ievēlēšanu Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā”. (Nr.238/Lm9)
(Dok. Nr.1555)
Lēmuma projekts „Par deputāta Arta Pabrika ievēlēšanu Ārlietu komisijā” (Nr.252/Lm9)
(Dok. Nr.1569)
Lēmuma projekts „Par deputāta Arta Pabrika ievēlēšanu Eiropas lietu komisijā” (Nr.253/Lm9)
(Dok. Nr.1570)
Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par uzņēmumu ienākuma nodokli”” (Nr.498/Lp9) (2.lasījums) (Steidzams)
(Dok. Nr.1453)
Ziņo - dep. K.Leiškalns
Debates - dep. I.Druviete
Likumprojekts „Grozījumi Personu apliecinošu dokumentu likumā” (Nr.353/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr.1511)
Ziņo - dep. S.Šķesters
Likumprojekts „Grozījums Latvijas Republikas Augstākās padomes lēmumā „Par nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu”” (Nr.142/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr.1534)
Ziņo - dep. Dz.Ābiķis
Likumprojekts „Grozījumi Ķīmisko vielu un ķīmisko produktu likumā” (Nr.391/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr.1535)
Ziņo - dep. A.Seile
Likumprojekts „Maksātnespējas likums” (Nr.69/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr.1536)
Ziņo - dep. V.Stepaņenko
Likumprojekts „Grozījumi Civilprocesa likumā” (Nr.71/Lp9) (3.lasījums)
(Dok. Nr.1537)
Ziņo - dep. M.Segliņš
Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par valsts un pašvaldību finansu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu”” (Nr.500/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr.1460, 1510)
Ziņo - dep. M.Kučinskis
Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā”” (Nr.506/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr.1488, 1530)
Ziņo - dep. J.Lagzdiņš
Likumprojekts „Grozījumi likumā „Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem”” (Nr.497/Lp9) (1.lasījums)
(Dok. Nr.1445, 1531)
Ziņo - dep. A.Rubiks
Par darba kārtību
Lēmuma projekts „Par 9.Saeimas deputāta Sergeja Fjodorova saukšanu pie administratīvās atbildības” (Nr.228/Lm9)
(Dok. Nr.1513)
Ziņo - dep. S.Dolgopolovs
Lēmuma projekts „Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta „Grozījumi Būvniecības likumā” (Nr.402/Lp9) otrajam lasījumam līdz 2007.gada 8.novembrim” (Nr.236/Lm9)
(Dok. Nr.1550)
Lēmuma projekts „Par likumprojekta „Grozījumi Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likumā” (Nr.484/Lp9) izslēgšanu no 2008.gada valsts budžeta likumprojektu paketes” (Nr.239/Lm9)
(Dok. Nr.1556)
Ziņo - dep. M.Segliņš
Lēmuma projekts „Par atbildīgās komisijas maiņu likumprojektam „Grozījumi Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likumā” (Nr.484/Lp9), nosakot, ka Juridiskā komisija ir atbildīgā komisija” (Nr.240/Lm9)
(Dok. Nr.1557)
Lēmuma projekts „Par steidzamības atcelšanu likumprojektam „Grozījumi Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likumā” (Nr.484/Lp9)” (Nr.241/Lm9)
(Dok. Nr.1558)
Lēmuma projekts „Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta „Grozījumi Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likumā” (Nr.484/Lp9) otrajam lasījumam līdz 2008.gada 1.februārim” (Nr.242/Lm9)
(Dok. Nr.1559)
Lēmuma projekts „Par likumprojekta „Grozījumi Kriminālprocesa likumā” (Nr.485/Lp9) izslēgšanu no 2008.gada valsts budžeta likumprojektu paketes” (Nr.243/Lm9)
(Dok. Nr.1560)
Ziņo - dep. M.Segliņš
Lēmuma projekts „Par atbildīgās komisijas maiņu likumprojektam „Grozījumi Kriminālprocesa likumā” (Nr.485/Lp9), nosakot, ka Juridiskā komisija ir atbildīgā komisija” (Nr.244/Lm9)
(Dok. Nr.1561)
Lēmuma projekts „Par steidzamības atcelšanu likumprojektam „Grozījumi Kriminālprocesa likumā” (Nr.485/Lp9)” (Nr.245/Lm9)
(Dok. Nr.1562)
Lēmuma projekts „Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta „Grozījumi Kriminālprocesa likumā” (Nr.485/Lp9) otrajam lasījumam līdz 2008.gada 1.februārim” (Nr.246/Lm9)
(Dok. Nr.1563)
Lēmuma projekts „Par likumprojekta „Grozījumi Latvijas Republikas Advokatūras likumā” (Nr.483/Lp9) izslēgšanu no 2008.gada valsts budžeta likumprojektu paketes” (Nr.247/Lm9)
(Dok. Nr.1564)
Ziņo - dep. M.Segliņš
Lēmuma projekts „Par atbildīgās komisijas maiņu likumprojektam „Grozījumi Latvijas Republikas Advokatūras likumā” (Nr.483/Lp9), nosakot, ka Juridiskā komisija ir atbildīgā komisija” (Nr.248/Lm9)
(Dok. Nr.1565)
Lēmuma projekts „Par steidzamības atcelšanu likumprojektam „Grozījumi Latvijas Republikas Advokatūras likumā” (Nr.483/Lp9)” (Nr.249/Lm9)
(Dok. Nr.1566)
Lēmuma projekts „Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta „Grozījumi Latvijas Republikas Advokatūras likumā” (Nr.483/Lp9) otrajam lasījumam līdz 2008.gada 1.februārim” (Nr.250/Lm9)
(Dok. Nr.1567)
Lēmuma projekts „Par uzdevumiem Ministru kabinetam saistībā ar Valsts kontroles konstatētajām nepilnībām Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā” (Nr.251/Lm9)
(Dok. Nr.1568)
Ziņo - dep. M.Segliņš
Debates - dep. Dz.Zaķis
- dep. I.Čepāne
- dep. A.Kampars
- dep. V.Lācis
- dep. V.Buzajevs
- dep. V.A.Krauklis
- dep. J.Dobelis
Lēmuma projekts „Par deputāta Venta Armanda Kraukļa ievēlēšanu Parlamentārās izmeklēšanas komisijā sakarā ar iespējamu pretlikumīgu un neētisku rīcību tieslietu sistēmā” (Nr.254/Lm9)
(Dok. Nr.1572)
Par Saeimas deputātu pieprasījumu izglītības un zinātnes ministrei B.Rivžai „Par plānoto reorganizāciju Valsts valodas politikas īstenošanas administratīvajās struktūrās” (Nr.8/P9)
(Dok. Nr.1571)
Paziņojumi
- dep. A.Bērziņš (ZZS)
- dep. K.Leiškalns
- dep. J.Strazdiņš
- dep. S.Šķesters
Reģistrācijas rezultāti
Nolasa - Saeimas sekretāra biedrs   A.Klementjevs

 

 

 

Atbildes uz deputātu iesniegtajiem jautājumiem

2007.gada 1.novembrī

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs

Gundars Daudze.

 

Sēdes vadītājs. Labdien, godātie kolēģi! Labdien, godātais ministra kungs! Ir pienācis laiks sniegt atbildes uz deputātu jautājumiem.

Šodienas darba kārtībā ir skatāmi četri deputātu uzdotie jautājumi.

Pirmais darba kārtības punkts - deputātu Plinera, Buzajeva, Kabanova, Buhvalova un Mitrofanova jautājums reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministram Aigaram Štokenbergam „Par Latvijas nepilsoņu tiesību ierobežojumiem pašvaldību līmenī”.

Saeima ir saņēmusi reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra pienākumu izpildītāja finanšu ministra Oskara Spurdziņa vēstuli, kurā, ņemot vērā to, ka reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra pienākumus Spurdziņa kungs pilda vienlaikus ar finanšu ministra pienākumiem un ka šobrīd notiek saspringts darbs pie likumprojekta „Par valsts budžetu 2008.gadam”, kā arī pie 2008.gada valsts budžeta likumprojektu paketes sagatavošanas izskatīšanai Saeimā otrajā lasījumā, Spurdziņa kungs lūdz rast iespēju atlikt šā jautājuma izskatīšanu un atbildes sniegšanu līdz laikam, kad būs pabeigts darbs pie minētajiem likumprojektiem.

Saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 123.panta otro daļu atbildes sniegšanas laiks tiek pārcelts.

Otrais darba kārtības punkts - deputātu Plinera, Kabanova, Sokolovska, Mitrofanova, Buzajeva un Buhvalova jautājums tieslietu ministram Gaidim Bērziņam “Par situāciju Pārlielupes cietumā”.

Šodienas sēdē piedalās deputāts Buzajevs, kas ir viens no jautājuma iesniedzējiem, un tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš. Ir saņemta arī rakstiska ministra atbilde. Vai ministra kungs vēlas mutiski papildināt rakstisko atbildi? Jūs varat nākt tribīnē…

G.Bērziņš (tieslietu ministrs).

Priekšsēdētāja kungs! Deputātu kungi! Dāmas un kungi! Es runāšu tikai īsumā, jo domāju, ka Tieslietu ministrija ir visai sīki mēģinājusi atbildēt uz jautājumiem par Pārlielupes cietumu.

Es runāšu varbūt par galveno - proti, par pašām ēkām un būvēm. Gribētu piebilst to, ka Tieslietu ministrija šobrīd strādā pie koncepcijas izstrādes, un šīs koncepcijas izstrādi ir paredzēts pabeigt līdz šā gada beigām. Šī koncepcija faktiski atbildēs uz jautājumiem par to, cik, kur, kādi remonti vai uzlabojumi Ieslodzījumu vietu pārvaldes infrastruktūrā tiks veikti, to skaitā arī attiecībā uz Pārlielupes cietumu.

Tas būtu tas, ko es gribētu varbūt papildināt skaidrības labad.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Vai iesniedzējus apmierina ministra atbilde? Lūdzu, ieslēdziet mikrofonu deputātam Buzajevam.

V.Buzajevs (PCTVL frakcija).

Principā es gribētu iesniedzēju vārdā pateikt lielu paldies ministram par izsmeļošo atbildi un par iespēju ierasties personīgi, tomēr man ir arī viens papildjautājums.

Sēdes vadītājs. Jā, lūdzu, uzdodiet to!

V.Buzajevs. Mūsu informācijas avoti apgalvo, ka cietums it kā tuvākajā laikā tiks slēgts, un tas notikšot tieši sakarā ar to, ka nav nepieciešamā finansējuma. Un mans jautājums ir šāds: vai ir iespēja tomēr nodrošināt ieslodzīto sadzīves apstākļu neatliekamu uzlabošanu pārejas periodā, ja šāds pārejas periods vispār būs?

G.Bērziņš. Paldies par jautājumu.

Tātad par jūsu minēto informācijas avotu, ka šī ieslodzījuma vieta varētu tikt slēgta. Es gribētu teikt, ka šis avots jums ir sniedzis nepatiesu informāciju, jo šīs ieslodzījuma vietas, tāpat arī citu ieslodzījuma vietu slēgšanu vai rekonstrukciju varētu paredzēt tikai manis minētā Ieslodzījuma vietu attīstības koncepcija, pie kuras Tieslietu ministrija pašlaik strādā.

Kas attiecas uz ieslodzīto sadzīves apstākļiem, to uzlabošanu, varu pateikt, ka nākamajā gadā tas ir plānots Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas apstiprinātā budžeta projekta ietvaros.

Sēdes vadītājs. Vai jūs apmierina sniegtā atbilde? Jums ir tiesības uz vēl vienu papildjautājumu.

V.Buzajevs. Vēlreiz gribētu izteikt paldies ministram par izsmeļošo atbildi un par ierašanos uz tikšanos.

Sēdes vadītājs. Paldies ministra kungam!

G.Bērziņš. Paldies.

Sēdes vadītājs. Paldies Buzajeva kungam! Jautājums uzskatāms par atbildētu.

Nākamais darba kārtības punkts - deputātu Plinera, Sokolovska, Kabanova, Mitrofanova, Buzajeva un Buhvalova jautājums satiksmes ministram Aināram Šleseram „Par Jaunskultes pasta nodaļas slēgšanu”. Ir saņemta ministra rakstiska atbilde. Vai deputātus apmierina rakstiskā atbilde?

Lūdzu, ieslēdziet mikrofonu deputātam Buzajevam.

V.Buzajevs (PCTVL frakcija).

Jā, mēs esam apmierināti. Turklāt mēs saņēmām papildinformāciju, it kā šī pasta nodaļa eksistēs arī turpmāk. Liels paldies ministra kungam!

Sēdes vadītājs. Paldies. Jautājums uzskatāms par atbildētu.

Ceturtais darba kārtības jautājums ir deputātu Plinera, Sokolovska, Buzajeva, Kabanova, Mitrofanova un Buhvalova jautājums kultūras ministrei Helēnai Demakovai „Par kultūras iestādēm un organizācijām”.

Diemžēl kultūras ministre šodien uz sēdi nav ieradusies un arī rakstiskā atbilde nav saņemta. Līdz ar to jautājuma izskatīšana tiek pārcelta uz nākamo sēdi. Mēs informēsim par nepieciešamību atbildēt uz jautājumu gan kultūras ministri, gan acīmredzot arī Ministru prezidentu.

Paldies. Līdz ar to visi šodienas darba kārtības jautājumi ir izskatīti. Sēdi slēdzu.

 

 

Atbildes uz Saeimas deputātu jautājumiem

2007.gada 1.novembrī

Latvijas Republikas reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministra Aigara Štokenberga atbilde uz Saeimas deputātu jautājumu „Par Latvijas nepilsoņu tiesību ierobežojumiem pašvaldību līmenī” (Reģ. Nr.27/J9) (Pārcelta)

Latvijas Republikas tieslietu ministra Gaida Bērziņa atbilde uz Saeimas deputātu jautājumu „Par situāciju Pārlielupes cietumā” (Reģ. Nr.31/J9) (Rakstiska atbilde)

Papildjautājums

- dep. V.Buzajevs

Atbilde

- tieslietu ministrs G.Bērziņš

Latvijas Republikas satiksmes ministra Aināra Šlesera atbilde uz Saeimas deputātu jautājumu „Par Jaunskultes pasta nodaļas slēgšanu” (Reģ. Nr.32/J9) (Rakstiska atbilde)

Latvijas Republikas kultūras ministrei Helēnai Demakovai atbilde uz Saeimas deputātu jautājumu „Par kultūras iestādēm un organizācijām” (Reģ. Nr.33/J9) (Pārcelta)

Balsojumi

Datums: 01.11.2007. 09:12:46 bal001
Balsošanas motīvs: Par izmaiņām darba kārtībā

Grozījumi likumā "Par pievienotās vērtības nodokli"
Datums: 01.11.2007. 09:37:14 bal002
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1529 nodošanu komisijai

Par deputāta Māra Ārberga ievēlēšanu Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā
Datums: 01.11.2007. 09:45:18 bal007
Balsošanas motīvs: Par lēmumprojektu ar dok. nr.1555

Par deputāta Arta Pabrika ievēlēšanu Ārlietu komisijā
Datums: 01.11.2007. 09:45:54 bal008
Balsošanas motīvs: Par lēmumprojektu ar dok. nr.1569

Par deputāta Arta Pabrika ievēlēšanu Eiropas lietu komisijā
Datums: 01.11.2007. 09:46:28 bal009
Balsošanas motīvs: Par lēmumprojektu ar dok. nr.1570

Grozījumi likumā "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" (2.lasījums. Steidzams)
Datums: 01.11.2007. 09:49:24 bal010
Balsošanas motīvs: Par 2.priekšlikumu

Grozījumi likumā "Par uzņēmumu ienākuma nodokli" (2.lasījums. Steidzams)
Datums: 01.11.2007. 09:50:30 bal011
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1453 pieņemšanu 2.lasījumā

Grozījumi Personu apliecinošu dokumentu likumā (3.lasījums)
Datums: 01.11.2007. 09:51:28 bal012
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1511 pieņemšanu 3.lasījumā

Grozījums Latvijas Republikas Augstākās padomes lēmumā "Par nacionālās sporta bāzes statusa piešķiršanu" (3.lasījums)
Datums: 01.11.2007. 09:53:28 bal013
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1534 pieņemšanu 3.lasījumā

Grozījumi Ķīmisko vielu un ķīmisko produktu likumā (3.lasījums)
Datums: 01.11.2007. 09:54:48 bal014
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1535 pieņemšanu 3.lasījumā

Maksātnespējas likums (3.lasījums)
Datums: 01.11.2007. 10:11:24 bal015
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1536 pieņemšanu 3.lasījumā

Grozījumi Civilprocesa likumā (3.lasījums)
Datums: 01.11.2007. 10:15:16 bal016
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1537 pieņemšanu 3.lasījumā

Grozījumi likumā "Par valsts un pašvaldību finansu līdzekļu un mantas izšķērdēšanas novēršanu" (1.lasījums)
Datums: 01.11.2007. 10:16:22 bal017
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1460 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījumi likumā "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" (1.lasījums)
Datums: 01.11.2007. 10:17:46 bal018
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1488 steidzamību

Grozījumi likumā "Par palīdzību dzīvokļa jautājumu risināšanā" (1.lasījums)
Datums: 01.11.2007. 10:18:18 bal019
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1488 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījumi likumā "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem" (1.lasījums)
Datums: 01.11.2007. 10:19:32 bal020
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.1445 pieņemšanu 1.lasījumā

Lēmuma projekts "Par 9.Saeimas deputāta Sergeja Fjodorova saukšanu pie administratīvās atbildības"
Datums: 01.11.2007. 10:22:28 bal021
Balsošanas motīvs: Par lēmuma projektu ar dok. nr.1513

Lēmuma projekts "Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta "Grozījumi Būvniecības likumā" otrajam lasījumam līdz 2007.gada 8.novembrim"
Datums: 01.11.2007. 10:23:20 bal022
Balsošanas motīvs: Par lēmuma projektu ar dok. nr.1550

Lēmuma projekts "Par likumprojekta "Grozījumi Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likumā" izslēgšanu no 2008.gada valsts budžeta likumprojektu paketes"
Datums: 01.11.2007. 10:24:26 bal023
Balsošanas motīvs: Par lēmuma projektu ar dok. nr.1556

Lēmuma projekts "Par atbildīgās komisijas maiņu likumprojektam "Grozījumi Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likumā", nosakot, ka Juridiskā komisija ir atbildīgā komisija"
Datums: 01.11.2007. 10:25:06 bal024
Balsošanas motīvs: Par lēmuma projektu ar dok. nr.1557

Lēmuma projekts "Par steidzamības atcelšanu likumprojektam "Grozījumi Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likumā""
Datums: 01.11.2007. 10:25:42 bal025
Balsošanas motīvs: Par lēmuma projektu ar dok. nr.1558

Lēmuma projekts "Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta "Grozījumi Valsts nodrošinātās juridiskās palīdzības likumā" otrajam lasījumam līdz 2008.gada 1.februārim"
Datums: 01.11.2007. 10:26:26 bal026
Balsošanas motīvs: Par lēmuma projektu ar dok. nr.1559

Lēmuma projekts "Par likumprojekta "Grozījumi Kriminālprocesa likumā" izslēgšanu no 2008.gada valsts budžeta likumprojektu paketes"
Datums: 01.11.2007. 10:27:18 bal027
Balsošanas motīvs: Par lēmuma projektu ar dok. nr.1560

Lēmuma projekts "Par atbildīgās komisijas maiņu likumprojektam "Grozījumi Kriminālprocesa likumā", nosakot, ka Juridiskā komisija ir atbildīgā komisija"
Datums: 01.11.2007. 10:27:54 bal028
Balsošanas motīvs: Par lēmuma projektu ar dok. nr.1561

Lēmuma projekts "Par steidzamības atcelšanu likumprojektam "Grozījumi Kriminālprocesa likumā""
Datums: 01.11.2007. 10:28:30 bal029
Balsošanas motīvs: Par lēmuma projektu ar dok. nr.1562

Lēmuma projekts "Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta "Grozījumi Kriminālprocesa likumā" otrajam lasījumam līdz 2008.gada 1.februārim"
Datums: 01.11.2007. 10:29:10 bal030
Balsošanas motīvs: Par lēmuma projektu ar dok. nr.1563

Lēmuma projekts "Par likumprojekta "Grozījumi Latvijas Republikas Advokatūras likumā" izslēgšanu no 2008.gada valsts budžeta likumprojektu paketes"
Datums: 01.11.2007. 10:30:02 bal031
Balsošanas motīvs: Par lēmuma projektu ar dok. nr.1564

Lēmuma projekts "Par atbildīgās komisijas maiņu likumprojektam "Grozījumi Latvijas Republikas Advokatūras likumā", nosakot, ka Juridiskā komisija ir atbildīgā komisija"
Datums: 01.11.2007. 10:30:38 bal032
Balsošanas motīvs: Par lēmuma projektu ar dok. nr.1565

Lēmuma projekts "Par steidzamības atcelšanu likumprojektam "Grozījumi Latvijas Republikas Advokatūras likumā""
Datums: 01.11.2007. 10:31:12 bal033
Balsošanas motīvs: Par lēmuma projektu ar dok. nr.1566

Lēmuma projekts "Par priekšlikumu iesniegšanas termiņa pagarināšanu likumprojekta "Grozījumi Latvijas Republikas Advokatūras likumā" otrajam lasījumam līdz 2008.gada 1.februārim"
Datums: 01.11.2007. 10:31:50 bal034
Balsošanas motīvs: Par lēmuma projektu ar dok. nr.1567

Lēmuma projekts "Par uzdevumiem Ministru kabinetam saistībā ar Valsts kontroles konstatētajām nepilnībām Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā"
Datums: 01.11.2007. 10:53:42 bal035
Balsošanas motīvs: Par lēmuma projektu ar dok. nr.1568

Lēmuma projekts "Par deputāta Venta Armanda Kraukļa ievēlēšanu Parlamentārās izmeklēšanas komisijā sakarā ar iespējamu pretlikumīgu un neētisku rīcību tieslietu sistēmā"
Datums: 01.11.2007. 10:54:24 bal036
Balsošanas motīvs: Par lēmuma projektu ar dok. nr.1572