Latvijas Republikas 9.Saeimas

rudens sesijas septītā sēde

2006.gada 23.novembrī

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs

Indulis Emsis.

Sēdes darba kārtība
Satura rādītājs
Balsojumi


Sēdes vadītājs. Labrīt, godātie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas! Sāksim Saeimas 23.novembra sēdi! Izskatīsim darba kārtības pirmo sadaļu! Ir saņemti priekšlikumi par grozījumiem sēdes darba kārtībā.

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija lūdz iekļaut 23.novembra sēdes darba kārtībā kā pirmo punktu Saeimas lēmuma projektu „Par Valda Ģīļa 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas kandidātu saraksta Rīgas vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”. Vai ir iebildumi pret šāda punkta iekļaušanu darba kārtībā? Nav iebildumu.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis priekšlikumu no deputāta Andra Bērziņa: „Pamatojoties uz Latvijas Republikas Satversmes 66.pantu, Publisko izdevumu un revīzijas komisija lūdz iekļaut Saeimas 23.novembra sēdes darba kārtībā Saeimas lēmuma projektu „Zvērināta revidenta komercsabiedrības izvēle Valsts kontroles 2006.gada finanšu pārskata revīzijas veikšanai”. Vai ir iebildumi pret šāda punkta iekļaušanu sēdes darba kārtībā? Iebildumu nav. Tātad iekļaujam to sēdes darba kārtībā kā papildu punktu.

Godātie kolēģi! Varam sākt sēdes darba kārtības izskatīšanu. Tā kā esam mainījuši sēdes darba kārtību, pirmo izskatām jautājumu par Valda Ģīļa 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu.

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vārdā ziņos deputāts Sergejs Dolgopolovs. Lūdzu!

S.Dolgopolovs (frakcija „Saskaņas Centrs”).

Cienījamie kolēģi! Labdien! Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija ir saņēmusi deputāta Oskara Spurdziņa iesniegumu par to, ka viņš noliek deputāta mandātu uz laiku, kamēr viņš pilda ministra pienākumus.

Saskaņā ar Centrālās vēlēšanu komisijas informāciju nākamais deputāta kandidāts no Tautas partijas kandidātu saraksta Rīgas vēlēšanu apgabalā ir Valdis Ģīlis. Komisija ir saņēmusi Valda Ģīļa iesniegumu, kurā viņš piekrīt uzņemties Saeimas deputāta pienākumus uz laiku, kamēr no Tautas partijas kandidātu saraksta Rīgas vēlēšanu apgabalā ievēlētais deputāts pilda ministra pienākumus.

Komisija aicina atbalstīt lēmuma projektu „Par Valda Ģīļa 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas kandidātu saraksta Rīgas vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus”.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Lūdzu Valdi Ģīli dot svinīgo zvērestu. Lūdzu!

V.Ģīlis (Tautas partija).

Es, uzņemoties Saeimas deputāta amata pienākumus, Latvijas tautas priekšā svinīgi apsolu būt uzticīgs Latvijai, stiprināt tās suverenitāti un latviešu valodu kā vienīgo valsts valodu, aizstāvēt Latviju kā neatkarīgu un demokrātisku valsti, savus pienākumus pildīt godprātīgi un pēc labākās sirdsapziņas. Es apņemos ievērot Latvijas Satversmi un likumus.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Godātie deputāti! Balsosim par Valda Ģīļa 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 87, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts. Paldies.

Godātie kolēģi! Nepieciešams pārtraukums sakarā ar nepieciešamību pārinstalēt balsošanas iekārtas.

Pasludinu pārtraukumu līdz pulksten 9.20.

Paziņojumam vārds deputātam Kārlim Leiškalnam.

K.Leiškalns (Tautas partijas frakcija).

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas locekļus lūdzu izmantot pārtraukumu radoši un pulcēties komisijas sēžu zālē, lai izskatītu jautājumus par iepriekšējās Saeimas likumprojektu tālāku virzīšanu un citus organizatoriskus jautājumus. Paldies.

Sēdes vadītājs. Paziņojumam vārds deputātam Dzintaram Zaķim.

Dz.Zaķis (frakcija „Jaunais laiks”).

Godājamie Latvijas un Gruzijas starpparlamentārās sadarbības grupas biedri! Jums šobrīd uz galda ir izdalīts konkrētais dokuments, un es aicinu jūs visus tūlīt pat Sarkanajā zālē sanākt kopā un apstiprināt šo dokumentu. Šodien mūsu Gruzijas kolēģiem ir svinīga diena, tāpēc šāda dokumenta apstiprināšana būtu ļoti vēlama.

Sarkanajā zālē, tūlīt pat, pārtraukumā!

Sēdes vadītājs. Paldies.

(Pārtraukums.)

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs

Indulis Emsis.

Sēdes vadītājs. Godātie deputāti, lūdzu ieņemt vietas! Godātie deputāti, tagad mums ir jāpārliecinās, ka jūsu balsošanas kartes ir aktivizētas. Tātad vēlreiz izņemiet tās un vēlreiz ievietojiet balsošanas iekārtā!

Turpinām sēdi un pārejam pie Prezidija ziņojumiem par iesniegtajiem likumprojektiem.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu Buzajeva, Plinera, Sokolovska, Kabanova, Buhvalova un Mitrofanova iesniegto likumprojektu „Grozījums Pilsonības likumā” un iesaka to nodot Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai un Juridiskajai komisijai un noteikt, ka Juridiskā komisija ir atbildīgā komisija.

Ir pieteikušies debatēs… Šajā jautājumā nav paredzētas debates, bet viens deputāts var runāt „par”, viens - „pret”. Pirmais pieteicies runāt deputāts Juris Dobelis. Lūdzu!

J.Dobelis (TB/LNNK frakcija).

Cienītie kolēģi! Jāsāk ar tādu teikumu: tā nu gan nevajadzēja darīt! Tikko mēs uzsākam nopietnu likumu radīšanas darbu, tā uzreiz parādās šaubīga politizācija un tīša vēlēšanās sajaukt ministriju atbildību. Un kāpēc tieši tagad būtu „jārausta” šis te pilsonības piešķiršanas „striķītis”? Ko gan sliktu varētu nodarīt apvienības „Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK izvirzītais ministrs? Taisni otrādi! Šķiet, ir pienācis īstais laiks saprast to, ka pilsonības piešķiršana ir pārāk nopietna lieta, lai pret to izturētos vieglprātīgi.

Topošajam pilsonim ir ļoti skaidri jāuzrāda pietiekami labi vērtējamas latviešu valodas zināšanas, Latvijas vēstures un Satversmes zināšanas. Katram Latvijas Republikas pilsonim ir jābūt lojālam. Kas te var būt neskaidrs? Un arī nekāda blēdīšanās te nav pieļaujama. Un arī nekādu papildspēku piesaukšana, lai viens varētu otra vietā kārtot kaut kādus eksāmenus. Naturalizācijas process - tas nav labdarības pasākums! Un jēdzienu „Latvijas Republikas pilsonis” beigu beigās vajadzētu uztvert ar zināmu lepnumu.

Un tāpēc ir Tieslietu ministrija, ir Naturalizācijas pārvalde, un lai tās strādā un lai rūpīgāk izvērtē to, kas ir noticis un kam vajadzētu notikt! Un, ja mēs, Latvijas Republikas pilsoņi un pilsoņu ievēlētie Saeimas deputāti, pratīsim skaidri parādīt savu nostāju pilsonības jautājumos, tad mutīti aiztaisīs ciet visādi starptautiskie pamācītāji. Viņi atļaujas visu ko mums pateikt tikai tāpēc, ka mūsu vidū ir visādi gaudotāji, sūdzmaņi un neapmierinātie ar to, kas notiek Latvijā.

Rokas nost no apšaubāmām spekulācijām ap pilsonības jautājumu! Labāk pilnveidosim šo pilsonības piešķiršanas procesu, nevis mēģināsim par brīvu dāvāt Latvijas Republikas pilsonību tādiem cilvēkiem, kas nu galīgi tam nav ne atbilstoši, ne piemēroti! Es domāju, ka mūsu apvienība ir tieši tā īstā organizācija, kas var palīdzēt sakārtot šo procesu un virzīt to tālāk.

Tā ka aicinu neatbalstīt šādus šaubīgus priekšlikumus - nedz šodien, nedz arī kādreiz nākotnē.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Deputāts Jakovs Pliners runās „par”. Lūdzu!

J.Pliners (PCTVL frakcija).

Cienījamais Prezidij! Godātie deputāti! Mums ir saprotams, cik sāpīgi jūs reaģējat uz mūsu centieniem grozīt Pilsonības likumu, kas netika mainīts jau astoņus gadus.

Izskatāmais PCTVL frakcijas priekšlikums ir vērsts tieši uz to, lai faktiski neko nemainītu, lai liktu mierā Naturalizācijas pārvaldi. Mums, kas neesam pārstāvēti valdībā, grozījumu iesniegšana Pilsonības likumā, kurā Naturalizācijas pārvalde tiek minēta tieši, - tā ir vienīgā tehniskā iespēja, kā varētu mainīt Naturalizācijas pārvaldes pakļautību. Patlaban Naturalizācijas pārvalde atrodas šā tieslietu ministra uzraudzībā, kurš ir apvienības „Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK biedrs. Lūk, pirmspēdējā rindiņa no septembrī piedāvātā viņu likumprojekta (citēju): „Ministru kabinets ar 2007.gada 1.janvāri sāk Naturalizācijas pārvaldes likvidāciju.” (Citāta beigas.)

Dāmas un kungi, iedomājieties sevi šīs pārvaldes darbinieku vietā! Viņi atrodas šāda ministra uzraudzībā! Jūs man atbildēsiet, ka Ministru kabineta jeb valdības deklarācijā nekas tāds nav minēts. Iedomājieties sevi šā tieslietu ministra vietā, kurš būs spiests darīt kaut ko tieši pretēju tam, kas ir rakstīts viņa partijas pirmsvēlēšanu programmā! Šeit pastāv neapstrīdams interešu konflikts, kurš jārisina ar „ķirurģisku” metožu palīdzību, jo šim interešu konfliktam ir starptautiska nokrāsa un tas spēj novest pat pie starptautiska skandāla.

Jūs taču zināt, kas notika 1998.gadā. Eiropa kautrīgi pievēra acis, it kā neredzēdama, ka Latvijā netiek ievērota ANO Vispārējā cilvēktiesību deklarācija un Latvijai saistošie starptautiskie pakti attiecībā uz dažiem simtiem tūkstošu minoritāšu pārstāvju. Apmaiņai pret to Eiropa piespieda Latvijas varas institūcijas atcelt virkni ierobežojumu naturalizācijas procesā; tā teikt, atrisināsim jautājumu, ja ne gluži vadoties pēc taisnīguma principa, tad vismaz pēc būtības!

Un, lūk, tagad Latvijas puse pārkāpj mutvārdu vienošanos ar šīspasaules varenajiem. Turklāt to dara ne tikai „tēvzemieši”, bet gan valdība kopumā.

Lūk, jums rindiņa no Valdības deklarācijas (citēju): „Paaugstināsim Latvijas pilsonības prestižu, pilnveidosim naturalizācijas procesu, veicinot lojalitāti Latvijas valstij un valsts valodas prasmes palielināšanu.” (Citāta beigas.)

Ko tas nozīmē? Tas nozīmē, ka valdība vēlas paaugstināt prasības attiecībā uz naturalizācijas procesu pretēji visām starptautiskajām rekomendācijām, nevis to atvieglot.

Kā tad patlaban norit naturalizācija? Pirmkārt, salīdzinājumā ar 2004.gadu divkārt ir samazinājies naturalizēties gribētāju iesniegumu skaits. Otrkārt, divreiz ir pieaugusi to personu daļa, kura nespēj nokārtot eksāmenus. Patlaban šī daļa sastāda jau 28 procentus no eksaminētajiem. TB/LNNK daļēji jau ir sasniegusi savus mērķus, pagaidām gan darbojoties ar svešām rokām.

Kungi deputāti! Šis mūsu frakcijas priekšlikums un šī mana runa nav paredzēta tikai jums. Tā ir paredzēta arī ANO, EDSO un Eiropas Padomes Parlamentārās Asamblejas ievērībai. Un PCTVL frakcijai ir reāls pamats tikt sadzirdētai.

Lūdzu nobalsot par likumprojekta nodošanu komisijām.

Paldies. (No zāles dep. J.Dobelis: „Jaša, Jaša, Jaša!”)

Sēdes vadītājs. Godātie deputāti! Lūdzu, pārliecinieties, vai jūsu balsošanas kartes ir aktivizētas pēc pārtraukuma! Un tagad mēs balsosim par likumprojekta „Grozījums Pilsonības likumā” nodošanu komisijām. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! (No zāles dep. J.Dobelis: „Jaša, neiznāks tev nekas!” Dep. J.Pliners: „Juri, nomierinies!”) Lūdzu rezultātu! Par - 23, pret - 70, atturas - 1. Likumprojekts komisijām nav nodots.

Pārejam pie nākamā jautājuma. Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Par Latvijas Republikas valdības un Kanādas valdības līgumu par jauno pilsoņu apmaiņu” nodot Ārlietu komisijai, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai un Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta nodošanu komisijām! Lūdzu rezultātu! Par - 87, pret un atturas - nav. Likumprojekts komisijām nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījums Diplomātiskā un konsulārā dienesta likumā” nodot Ārlietu komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 91, pret un atturas - nav. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi Ieguldījumu pārvaldes sabiedrību likumā” nodot Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta nodošanu komisijai! Lūdzu rezultātu! Par - 89, pret un atturas - nav. Likumprojekts komisijai nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījums Nacionālās drošības likumā” nodot Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai un Nacionālās drošības komisijai un noteikt, ka Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija ir atbildīgā komisija. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta nodošanu komisijām! Lūdzu rezultātu! Par - 81, pret - nav, atturas - 14. Likumprojekts komisijām nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījumi likumā „Latvijas Nacionālo bruņoto spēku piedalīšanās starptautiskajās operācijās”” nodot Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijai un Ārlietu komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta nodošanu komisijām! Lūdzu rezultātu! Par - 79, pret - nav, atturas - 16. Likumprojekts komisijām nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Likums„Par atbalstu Latvijas ebreju kopienai”” nodot Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai, Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai, Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un Juridiskajai komisijai un noteikt, ka Juridiskā komisija ir atbildīgā komisija. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta nodošanu komisijām! Lūdzu rezultātu! Par - 12, pret - 6, atturas - 67. Likumprojekts komisijām nav nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina deputātu Dzintara Zaķa, Kārļa Šadurska, Sandras Kalnietes un citu deputātu iesniegto likumprojektu „Grozījumi Krimināllikumā” nodot Juridiskajai komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija.

Deputāti ir pieteikušies runāt: „par” - Juris Dalbiņš. Otrs deputāts, kas ir pieteicies… Jā, es redzu, ka Dzintars Zaķis ir noņemts.

Lūdzu, vārds deputātam Jurim Dalbiņam.

J.Dalbiņš (Tautas partijas frakcija).

Paldies. Cienījamo priekšsēdētāj! Godātie kolēģi! Ierosinājums, kas ir nācis no „Jaunā laika” deputātiem, patiesi ir atbalstāms. Šis likumprojekts paredz soda bardzības palielināšanu par pārkāpumiem, kuri ir saistīti ar nelegālā alkohola apriti, tas ir, ar šā alkohola tirgošanu neatļautā vietā. Jāteic, ka šī problēma nav tikai Latvijas problēma vien un ka tā nav parādījusies tikai tagad. To mēs varētu nosaukt jau par pasaules problēmu, taču tās izpausmes pie mums, Latvijā, - un it sevišķi šogad - ir parādījušas savas postošās sekas. Tāpēc ir nepieciešams pastiprināt soda bardzību, lai cīnītos ar tiem, kuri, nelegāli tirgojot alkoholiskos dzērienus un citas apreibinošas vielas, kas ir tapušas uz spirta bāzes, pirmām kārtām nodara ļoti nopietnu kaitējumu mūsu sabiedrības veselībai - turklāt ne tikai fiziskajai veselībai, bet faktiski arī degradē valsts drošības iestāžu un valsts varas spēju apkarot šīs lietas, ja mēs pret tām nevēršamies ar pietiekamu bardzību un nespējam ātri reaģēt. Šo nelaimi mēs nevaram apkarot varbūt simtprocentīgi, taču panākt to, ka tā tiek ierobežota un cilvēkiem ir sajūta, ka katrs nevar darīt tā, kā viņam ienāk prātā, un indēt citus, no tā gūstot pat peļņu, - to mēs varam panākt.

Tomēr es gribētu pieminēt vēl vienu lietu, kas ir ļoti būtiska šajā gadījumā. Šinī procesā, kad neatļautās vietās tirgo nelegālo alkoholu, faktiski tiek nodarīts vēl viens ļaunums. Lai tas tā varētu notikt, bez korupcijas un koruptīvām saitēm nevar iztikt. Tātad mums ir darīšana arī vēl ar šādu nelaimi, pret kuru mēs esam gatavi cīnīties.

Paldies likumprojekta iesniedzējiem! Es aicinu atbalstīt šos priekšlikumus.

Sēdes vadītājs. Paldies. Neviens deputāts nav pieteicies runāt „pret”. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta nodošanu komisijai! Lūdzu rezultātu! Par - 91, pret - 2, atturas - nav. Likumprojekts komisijām nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina deputātu Grīnblata, Dobeļa, Seiles, Kalniņa, Laicāna un citu deputātu iesniegto likumprojektu „Valsts kultūras pieminekļu fonda likums” nodot Izglītības, kultūras un zinātnes komisijai un Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka Izglītības, kultūras un zinātnes komisija ir atbildīgā komisija.

„Par” pieteicies runāt deputāts Juris Dobelis. Lūdzu!

J.Dobelis (TB/LNNK frakcija).

Cienītie kolēģi! Šis nu ir tas gadījums, kad mēs varam turpināt 8.Saeimā iesākto darbu. Te, runājot par Valdības deklarāciju, daži kungi teica, ka tajā nekā neesot iekšā… nu galīgi nekā neesot iekšā. Man toreiz nācās atgādināt, ka tur iekšā ir gan šis, gan tas arī no tā, kas daļēji jau ir padarīts.

Tātad runa ir par pagātnes mantojuma sakārtošanu, kas neapšaubāmi ir ļoti nopietni: it īpaši tad, kad mēs runājam par mūsu valsts turpmāko attīstību. Un šeit liels atbalsts ir nepieciešams galvenokārt tieši mūsu pašvaldībām, kurām ir ārkārtīgi daudz darba šā mantojuma sakārtošanas ziņā.

Ir bijušas arī dažādas tikšanās ar pašvaldību vadītājiem par konkrētiem darbiem un par konkrētiem pieminekļiem. Varu atgādināt, protams, ka tādu Latvijā ir vairāki tūkstoši. Vieni saka - septiņi tūkstoši, otri saka - nedaudz vairāk. Katrā ziņā to ir ne mazāk par septiņiem tūkstošiem. Un tie ir arī pieminekļi, kas atgādina mūsu dzīvi kaut vai, piemēram, 10. vai 11.gadu simtenī, un tādi ir pilskalni, senkapi, nedaudz vēlāk - pilis, piļu drupas, kas nu ir palicis pāri. Tālāk - muižas, baznīcas, dažādu skolu pirmās ēkas un tā tālāk. Un tāpēc ir vajadzīgs atsevišķs Valsts kultūras pieminekļu fonds, kas varētu dot pamatīgu ieguldījumu šā kultūras mantojuma sakārtošanā.

Bet ne tikai. Tas varētu ietekmēt arī makroekonomisko vidi mūsu valstī, jo vajadzēs darbarokas, vajadzēs labus speciālistus. Daudzus labus speciālistus, piemēram, restauratorus, šodien uzaicina no citām valstīm, kaut gan arī mūsu valstī viņiem būtu ļoti daudz darba, būtu ko darīt. Bet diemžēl, ja mēs paskatītos kādu progresīvāku restaurācijas darbu, tad redzētu, ka tur gandrīz vienmēr klāt ir kāds ārvalstu speciālists.

Profesionāls amatnieks, protams, būs labāk atalgots nekā gadījuma strādnieks. Pie lielākas nodarbinātības neaizbrauks no Latvijas tieši profesionāļi - tieši tie cilvēki, kas Latvijai visvairāk ir vajadzīgi. Latviešu amatnieki jau izsenis ir bijuši augsta līmeņa profesionāļi. Mēs nedrīkstam viņus pazaudēt!

Bez tam viss šis darbiņš veicinās vienmērīgāku attīstību visā valstī. Varēsim paskatīties šur tur tālāk no Rīgas, padomāt par iespējām ieguldīt naudu pieminekļu, kultūras vērtību saglabāšanā. Līdz ar to arī visa valsts attīstīties vienmērīgāk.

Kā jau jūs zināt, 8.Saeima nobalsoja par šā likumprojekta novirzīšanu uz komisijām, taču diemžēl laika bija par maz un nepaguvām to izskatīt tālāk. Cerams, ka tagad nekādu šķēršļu nebūs. Mēs kopā ar Jāni Strazdiņu arī piedalījāmies vienā no ļoti plašiem pasākumiem, kur pašvaldību vadītāji runāja tieši par šiem gaidāmajiem darbiem.

Tā ka, es domāju, Izglītības, kultūras un zinātnes komisija ir gatava krietni strādāt, lai šis likumprojekts pēc iespējas ātrāk pārvērstos par likumu.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Neviens nav pieteicies runāt „pret”. Godātie kolēģi, balsosim par likumprojekta nodošanu komisijām! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 70, pret - nav, atturas - 7. Likumprojekts komisijām ir nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Dokumentu legalizācijas likums” nodot Ārlietu komisijai un Juridiskajai komisijai un noteikt, ka Juridiskā komisija ir atbildīgā komisija. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par nodošanu komisijām! Lūdzu rezultātu! Par - 87, pret - 1, neviens neatturas. Likumprojekts komisijām ir nodots.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu „Grozījums Seksuālās un reproduktīvās veselības likumā” nodot Sociālo un darba lietu komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta nodošanu komisijai! Lūdzu rezultātu! Par - 83, pret - nav, atturas - 3. Likumprojekts komisijai nodots.

Godātie kolēģi! Mēs esam saņēmuši piecu deputātu iesniegumu: „Lūdzu Saeimas 2006.gada 23.novembra sēdes darba kārtībā iekļaut Prezidija ziņojumu par Saeimas lēmuma „Deklarācija par atbalstu Gruzijas centieniem iestāties NATO” projektu.” Vai ir iebildumi pret Prezidija ziņojumu? Ir. Ja ir iebildumi, tad ir jābalso. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par Prezidija ziņojumu par dokumentu! Lūdzu balsot! Lūdzu rezultātu! Par - 71, pret - 6, neviens neatturas.

Tātad saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 117.pantu ir iesniegts Saeimas lēmuma „Deklarācija par atbalstu Gruzijas centieniem iestāties NATO” projekts. Šādu dokumentu ir sagatavojuši desmit deputāti. Šeit ir parakstījušies deputāti Zaķis, Bendrāte, Šadurskis, Paegle, Kalniete, Mūrniece un citi deputāti. Šie deputāti lūdz saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 117.panta ceturto daļu ziņot par šo patstāvīgo priekšlikumu uzreiz pēc Saeimas Prezidija ziņojumiem par saņemtajiem likumprojektiem.

Vai kāds iebilst pret šā ziņojuma iekļaušanu šodienas sēdes darba kārtībā? Iebilst? Ja kaut viens deputāts iebilst…

Buzajeva kungs, jūs iebilstat? Iebilstat. Ja kaut viens deputāts iebilst, tad šis jautājums automātiski var tikt iekļauts tikai nākamās sēdes darba kārtībā un par to mums ir jābalso. (No zāles dep. Dz.Ābiķis: „Buzajev, es tevi vienreiz pakāršu aiz kājām!”) Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par jautājuma iekļaušanu nākamās sēdes darba kārtībā! Lūdzu rezultātu! Par - 68, pret - 6, atturas - nav. Jautājums iekļauts nākamās sēdes darba kārtībā. Paldies.

Pārejam pie nākamā darba kārtības punkta - par atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Pēterim Hankam.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputāta Pētera Hankas iesniegumu ar lūgumu viņam piešķirt atvaļinājumu šā gada 23.novembrī. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par bezalgas atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Pēterim Hankam! Lūdzu rezultātu! Par - 82, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Nākamā darba kārtības sadaļa - „Par likuma otrreizēju caurlūkošanu”. Valsts prezidente ir nosūtījusi otrreizējai caurlūkošanai likumu „Grozījumi likumā „Par iedzīvotāju ienākuma nodokli””. Saeimai ir jānosaka priekšlikumu iesniegšanas termiņš un likuma izskatīšanas datums.

Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas vārdā - deputāts Kārlis Leiškalns.

K.Leiškalns (Tautas partijas frakcija).

Paldies, priekšsēdētāja kungs!

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija ir nolēmusi, ka priekšlikumi iesniedzami līdz 7.decembrim un par izskatīšanas datumu noteikt 14.decembri.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Vai ir citi priekšlikumi? (No zāles: „Ir! Nav!”) Vārds deputātam Buzajevam. Lūdzu!

V.Buzajevs (PCTVL frakcija).

Mēs iepriekšējā sēdē karsti debatējām par to, un mūsu frakcijas nostāja nav mainījusies - izskatīt šo likumu pirms budžeta paketes. Saskaņā ar to priekšlikumu iesniegšanas termiņš - 30.novembris, izskatīšana - 7.decembra sēdē.

Sēdes vadītājs. Buzajeva kungs, 30.novembris?

V.Buzajevs. Jā.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Vispirms mums ir jābalso par tālāko datumu. Tātad priekšlikumu iesniegšanas termiņš - 7.decembris un izskatīšana - 14.decembrī. To ierosināja Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija. Lūdzu, balsosim par šo priekšlikumu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 56, pret - 21, atturas - 16. Tātad esam noteikuši, ka priekšlikumi iesniedzami līdz 7.decembrim un izskatīšana notiek 14.decembrī.

Paldies.

Godātie kolēģi! Pārejam pie darba kārtības nākamās sadaļas - „Priekšlikumi par 8.Saeimas likumprojektu izskatīšanas turpināšanu”.

Prezidijs saņēmis deputāta Urbanoviča un citu deputātu iesniegumu ar priekšlikumu: „Saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 39.pantu ierosinām turpināt izskatīt 9.Saeimā 8.Saeimas nepabeigto likumprojektu „Grozījums Ministru kabineta iekārtas likumā”

Atklājam debates. Pirmais debatēs ir pieteicies deputāts Valērijs Agešins.

V.Agešins (frakcija „Saskaņas Centrs”).

Labdien, cienījamie kolēģi! Ministru kabineta iekārtas likuma 29.pants noteic, ka pēc amata pienākumu izbeigšanās Ministru kabineta locekļi un parlamentārie sekretāri vēl trīs mēnešus saņem viņiem paredzēto atalgojumu. Mūsu likumprojekts piedāvā piemērot Ministru kabineta locekļiem vispārējās darba likumdošanas normas. Atšķirībā no Ministru kabineta iekārtas likuma Darba likums ierobežo darbinieku tiesības saņemt atlaišanas pabalstu. Ministru kabineta iekārtas likuma normas par atlaišanas pabalsta izmaksāšanu demisionējušiem Ministru kabineta locekļiem ir pretrunā ar vispārējiem Darba likuma principiem un pārkāpj Latvijas Republikas Satversmes 91.panta prasības par visu Latvijas cilvēku vienlīdzību likuma priekšā.

Politisko organizāciju (partiju) apvienība „Saskaņas Centrs” ierosina izdarīt Ministru kabineta iekārtas likuma 29.pantā šādu grozījumu: „Ja Ministru kabineta loceklis, kā arī parlamentārais sekretārs ir atkāpies no amata pēc paša iniciatīvas vai pēc Ministru prezidenta prasības un atkāpšanās nav saistīta ar nespēju pildīt amatu veselības stāvokļa dēļ, Ministru kabineta loceklis un parlamentārais sekretārs atalgojumu par amata pienākumu izbeigšanos nesaņem.” Normatīvā akta ietekme uz sabiedrības veselību un tautsaimniecības attīstību būs tikai pozitīva, jo īstenosies Ministru kabineta sēžu zālē deklarētais princips „Viens likums un viena taisnība visiem” un tiks panākta Ministru kabineta iekārtas likuma atbilstība Satversmes 91.pantam.

Normatīvā akta ietekme arī uz valsts budžetu un pašvaldību budžetiem neapšaubāmi būs pozitīva, jo ietaupīsies valsts budžeta līdzekļi, ja notiks Ministru kabineta locekļu demisija pēc pašu iniciatīvas. Jāņem vērā, ka Ministru kabineta locekļa vidējā mēneša izpeļņa ir apmēram 2000 latu.

Lūdzu atbalstīt mūsu priekšlikumu. Es uzskatu, ka pretējā gadījumā Latvijas sabiedrība mūs vienkārši nesapratīs.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Citi deputāti debatēs nav pieteikušies. Debates slēdzu.

Godātie kolēģi! Mums ir jābalso par likumprojekta izskatīšanas turpināšanu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 39, pret - 5, atturas - 49. Likumprojekta izskatīšanas turpināšana nav atbalstīta.

Tālāk. Izskatām jautājumu par likumprojekta „Grozījumi Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībnieku un Černobiļas atomelektrostacijas avārijas rezultātā cietušo personu sociālās aizsardzības likumā” izskatīšanas turpināšanu 9.Saeimā.

Vai Sociālo un darba lietu komisijas vārdā ir…

Atklājam debates. Debatēt ir pieteikusies deputāte Aija Barča. Lūdzu!

A.Barča (Tautas partijas frakcija).

Godātais Prezidij! Cienījamās deputātes! Godātie deputāti! Sociālo un darba lietu komisijas vārdā vēlos jums vēstīt, ka mēs ļoti nopietni strādājam ar šo likumprojektu. Tātad likumprojekts „Grozījumi Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībnieku un Černobiļas atomelektrostacijas avārijas rezultātā cietušo personu sociālās aizsardzības likums” ir izstrādāts Veselības ministrijā, un šo likumprojektu Saeimā ir iesniedzis Ministru kabinets.

Sociālo un darba lietu komisija savā sēdē šonedēļ paspēja izdarīt to, ko nebija paguvuši izdarīt likumprojekta iesniedzēji, tas ir, mēs konsultējāmies un tikāmies ar nevalstiskas organizācijas - ar Latvijas savienības „Černobiļa” valdes priekšsēdētāju Arnoldu Vērzemnieka kungu, tikāmies arīdzan ar Paula Stradiņa Universitātes klīniskās slimnīcas Konsultatīvās poliklīnikas vadītāju Ingrīdu Frickausas kundzi, uzklausījām Veselības ministriju un Labklājības ministriju.

Godātie kolēģi! Ņemot vērā to, ka grozījumi minētajā likumprojektā ir objektīvi un ka tie ir nepieciešami, absolūti visi Sociālo un darba lietu komisijas locekļi atbalstīja likumprojekta tālāku virzību 9.Saeimā. Es aicinu arī jūs atbilstoši Saeimas kārtības rullim šodien atbalstīt minēto likumprojektu pirmajā lasījumā un attiecīgi noteikt tam arī priekšlikumu iesniegšanas termiņu.

Sēdes vadītājs. Paldies. Neviens deputāts debatēs vairs nav pieteicies. Debates slēdzu. Godātie kolēģi, balsosim par deputātu Urbanoviča, Dolgopolova, Vidavska, Klementjeva un Cileviča iesniegtā likumprojekta tālāku izskatīšanu 9.Saeimā! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 95, pret - nav, atturas - 1. Mēs turpināsim šā likumprojekta izskatīšanu.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu.

A.Barča. Sociālo un darba lietu komisijas vārdā ierosinu priekšlikumus otrajam lasījumam iesniegt līdz 8.decembrim.

Sēdes vadītājs. Paldies. Un atbildīgā tātad būs Sociālo un darba lietu komisija. Vai ir kādi citi priekšlikumi? Tātad par iesniegšanas termiņu un atbildīgo komisiju citu priekšlikumu nav. Mēs esam šo jautājumu izskatījuši.

Izskatīsim deputātu Urbanoviča, Dolgopolova, Vidavska, Klementjeva un Cileviča iesniegto priekšlikumu: „Saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 39.pantu ierosinām turpināt 9.Saeimā izskatīt 8.Saeimā nepabeigto likumprojektu „Grozījums likumā „Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām””.

Atklāju debates. Debatēs pirmais ir pieteicies deputāts Valērijs Buhvalovs.

V.Buhvalovs (PCTVL frakcija).

Cienījamais Prezidij! Godātie deputāti! Likumprojekts, kuru šeit piedāvā turpināt izskatīt, sastāv no vienas rindiņas - jūlija otro sestdienu atzīt par Jūras svētku dienu. Tikšanās laikā ar vēlētājiem, Latvijas Jūras kuģniecības veterāniem, PCTVL deputāti saņēma norādījumu atbalstīt šo ideju. Mēs to divreiz jau atbalstījām un atbalstīsim arī tagad.

Gribētu atgādināt, ka likumprojektā bija vēl daudz citu interesantu priekšlikumu, kas saskaņā ar Kārtības rulli nav saglabājušies, lai gan maijā atbildīgā komisija tos atbalstīja.

Pirmām kārtām tas ir PCTVL frakcijas un frakcijas „Saskaņas Centrs” priekšlikums par svētku dienu kompensēšanu gadījumā, ja tie bijuši brīvdienās. Gribētos atzīmēt, ka pirmā šo ideju izvirzīja valdības speciālā darba grupa, kuru Kalvīša kungs nolēma atlaist.

Otrais ļoti svarīgais lēmums, ko atbalstīja arī atbildīgā komisija, bija atzīt 8.martu par atzīmējamo dienu - par sieviešu un pavasara svētkiem, par Latvijas sabiedrības integrācijas dienu, kura tiek plaši atzīmēta gan latviešu, gan krievu vidē.

Un visbeidzot par lielākajiem kristiešu svētkiem - par katoļu Māras dienu, par kuru arī pozitīvi nobalsoja Saeimas vairākums, kā arī par pareizticīgo Ziemassvētkiem un Lieldienām. PCTVL piedāvāja šīs Latvijas teritorijā senākās, bet, pēc dažiem datiem, arī lielākās kristīgās konfesijas svētkus uzskatīt nevis par svētku dienām, bet tikai par atzīmējamām dienām.

Atbildīgā komisija pareizticīgo patriarha vizītes Rīgā priekšvakarā atbalstīja šos priekšlikumus, bet Saeima tūlīt pēc patriarha aizbraukšanas nolēma šā jautājuma risināšanu atstāt nākamajam deputātu sastāvam.

PCTVL frakcija iestājas par to, ka vajag balsot „par”.

Sēdes vadītājs. Debatēs citi deputāti vairs nav pieteikušies. Debates slēdzu.

Godātie kolēģi! Mums ir jāizšķiras, vispirms balsojot par to, vai 9.Saeimā tiks turpināta grozījumu likumā „Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām” izskatīšana. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 47, pret - 6, atturas - 36. (Aplausi.) Lēmums ir pieņemts.

Godātie kolēģi! Izskatīsim nākamo priekšlikumu. Deputāts Urbanovičs…

Es atvainojos! Godātie kolēģi! Mums pēc šā jautājuma pieņemšanas izskatīšanai 9.Saeimā ir jālemj par komisiju, kura šos grozījumus sagatavos, un par priekšlikumu iesniegšanas termiņu.

Vai deputātiem ir priekšlikumi par atbildīgo komisiju? Iepriekšējā, 8.Saeimā, šo likumprojektu izskatīja Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija. Vai ir kādi citi priekšlikumi? Citu priekšlikumu nav.

Tad ir lūgums Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu. Kāds tas ir? Lūdzu! Jā, deputāts Jānis Šmits. Tātad deputāts Jānis Šmits ierosina par priekšlikumu iesniegšanas termiņu noteikt 22.decembri. Vai ir citi priekšlikumi? Ieslēdziet mikrofonu deputātam Buzajevam!

V.Buzajevs (PCTVL frakcija).

Tas varētu būt 8.decembris, lai paspētu pieņemt pirms Ziemassvētkiem. 8.decembris.

Sēdes vadītājs. Mums vispirms ir jābalso par 22.decembri - deputāta Jāņa Šmita ierosināto termiņu. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 72, pret - 21, neviens neatturas. Tātad priekšlikumu iesniegšanas termiņš ir 22.decembris, bet šo jautājumu sagatavos Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija.

Pārejam pie nākamā - deputātu Urbanoviča, Dolgopolova, Vidavska, Cileviča un citu deputātu priekšlikuma: „Saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 39.pantu ierosinām 9.Saeimā turpināt izskatīt 8.Saeimas nepabeigto likumprojektu „Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”

Atklājam debates. Vārds deputātam Borisam Cilevičam.

B.Cilevičs (frakcija „Saskaņas Centrs”).

Cienījamie kolēģi! Šis varbūt ir viens no visbūtiskākajiem 8.Saeimas nepabeigtajiem darbiem. Faktiski šis likumprojekts, kā arī grozījumi Krimināllikumā un Civillikumā, kuri šobrīd arī ir iekļauti darba kārtībā ar 18. un 20.numuru, ir nepieciešami, lai mēs pilnībā pārņemtu Eiropas Savienības pretdiskriminācijas direktīvas. Mums faktiski vajadzēja pārņemt šīs direktīvas jau pirms iestāšanās Eiropas Savienībā, bet šis darbs diemžēl tika būtiski novilcināts. Pārkāpuma izvērtēšanas procedūra, kura šajā sakarā tika ierosināta pret Latviju, vēl nav nonākusi līdz Eiropas Kopienu Tiesai, bet, ja mēs arī turpmāk novilcināsim šo ļoti būtisko grozījumu pieņemšanu, tad tas var diezgan ātri nonākt arī līdz tiesai.

Es gribētu uzsvērt, ka šis nav opozīcijas frakcijas sagatavots likumprojekts. Šo likumprojektu sagatavoja Ministru kabinets, tā ka mēs esam ieinteresēti, lai šis darbs tiktu pabeigts pēc iespējas ātrāk. Un arī tajā gadījumā, ja valdošā koalīcija tomēr neuzskatīs par iespējamu atbalstīt šo opozīcijas priekšlikumu, tam pašam Ministru kabinetam vai kādām koalīcijas frakcijām tik un tā būs jāiesniedz absolūti identisks likumprojekts.

Diemžēl mums ir tāda diezgan slikta tradīcija, ka visupirms skatās, kas ir iesniedzēji, bet pēc tam vērtē likumprojekta saturu. Es ceru, ka šoreiz tā nenotiks un ka mēs reiz beigsim šīs spēles politiķu „smilšu kastē”.

Es aicinu visus kolēģus atbalstīt šo ierosinājumu, lai šis likumprojekts tiktu uzskatīts par pieņemtu pirmajā lasījumā un lai mums būtu pietiekami daudz laika, kad varētu spriest par iespējamajiem grozījumiem otrajā un trešajā lasījumā.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Nākamajam debatēs vārds deputātam Marekam Segliņam.

M.Segliņš (Tautas partijas frakcija).

Kolēģi! Šie likumprojekti patiešām nav nekas jauns, tie ir iepriekšējā valdībā izstrādāti likumprojekti, kuri jau bija iesniegti Saeimā, bet kurus iepriekšējā Saeima vienkārši nepaguva izskatīt. Tā ka par tiem tiešām ir jābalso „par”. Tie ir gan iepriekšējās valdības, bet tā paša ministra, kurš ir arī šajā valdībā, parakstīti likumprojekti. Tie ir jāatbalsta!

Sēdes vadītājs. Paldies. Debates slēdzu. Godātie kolēģi! Lemsim par šā likumprojekta izskatīšanas turpināšanu! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 88, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Mums vēl ir jālemj par komisiju, kurā šis jautājums būtu skatāms, un par priekšlikumu iesniegšanas termiņu. Atgādinu, ka 8.Saeimā šis likumprojekts tika skatīts Juridiskajā komisijā. Vai ir kādi citi priekšlikumi? Nav. Lūdzu priekšlikumus par termiņiem.

M.Segliņš. 15.decembris.

Sēdes vadītājs. 15.decembris. Vai ir citi priekšlikumi? Citu priekšlikumu nav. Tātad lēmums ir pieņemts.

Godātie kolēģi! Izskatīsim deputātu Urbanoviča, Dolgopolova, Vidavska, Klementjeva un Cileviča iesniegto priekšlikumu: „Saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 39.pantu ierosinām 9.Saeimā turpināt izskatīt 8.Saeimas nepabeigto likumprojektu „Grozījumi Krimināllikumā”.” Neviens debatēs nav pieteicies. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta izskatīšanas turpināšanu! Lūdzu rezultātu! Par - 89, pret un atturas - nav. Lēmums par likumprojekta izskatīšanas turpināšanu pieņemts.

Mums jālemj par to, kura būs tā komisija, kurā šis jautājums tiks izskatīts, un par priekšlikumu iesniegšanas termiņiem. Atgādinu, ka 8.Saeimā atbildīgā par likumprojektu „Grozījumi Krimināllikumā” bija Juridiskā komisija. Vai ir citi priekšlikumi? Citu priekšlikumu nav.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu.

Deputāts Mareks Segliņš.

M.Segliņš (Tautas partijas frakcija).

15.decembris.

Sēdes vadītājs. Vai ir citi priekšlikumi? Citu priekšlikumu nav. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš - 15.decembris.

Godātie kolēģi! Pirms turpinām izskatīt darba kārtību, mums ir jālemj par tās maiņu.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis deputātu Krastiņa, Rugātes, Ģīļa, Porieša un Līduma iesniegumu ar lūgumu šīsdienas sēdes darba kārtībā iekļaut Saeimas lēmuma projektu „Par Saeimas deputāta Valda Ģīļa ievēlēšanu Pilsonības likuma izpildes komisijā”. Vai ir iebildumi? Deputātiem iebildumu nav. Papildinām darba kārtību.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis desmit deputātu iesniegumu ar lūgumu iekļaut sēdes darba kārtībā Saeimas lēmuma projektu „Par Saeimas deputāta Valda Ģīļa ievēlēšanu Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā”. Vai ir iebildumi pret darba kārtības maiņu? Nav iebildumu. Tātad iekļaujam darba kārtībā.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis desmit deputātu iesniegumu ar lūgumu iekļaut sēdes darba kārtībā Saeimas lēmuma projektu „Par Saeimas deputāta Valērija Buhvalova atsaukšanu no Pilsonības likuma izpildes komisijas”. Vai ir iebildumi?

Un ir desmit deputātu - Plinera, Sokolovska, Buhvalova un citu deputātu - iesniegums: „Lūdzu iekļaut Saeimas sēdes darba kārtībā Saeimas lēmuma projektu „Par Saeimas deputāta Valērija Buhvalova ievēlēšanu Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā”. Vai ir iebildumi? Iebildumu nav. Tātad sēdes darba kārtība ir mainīta.

Turpinām izskatīt priekšlikumus.

Un tātad izskatām lēmuma projektu. Deputāti Urbanovičs, Dolgopolovs, Vidavskis, Klementjevs un Cilevičs ierosina: „Saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 39.pantu ierosinām turpināt izskatīt 9.Saeimā 8.Saeimas nepabeigto likumprojektu „Grozījums Jūras kodeksā”

Atklājam debates. Debatēs pieteicies deputāts Valērijs Agešins.

V.Agešins (frakcija „Saskaņas Centrs”).

Likumprojekts paredz jūrnieku tiesības uz izdienas pensijām. Mēs uzskatām, ka šāds likums, ja tas tiks pieņemts, ļaus uzlabot jūras transporta nozarē un zvejniecībā strādājošo darbinieku atlasi un celt šajā nozarē strādājošo darba kvalitāti. Tas Latvijas tautsaimniecībai ir svarīgi, ņemot vērā jūras transportā un zvejniecībā pieaugošo starptautisko konkurenci.

Lūdzu atbalstīt likumprojektu „Grozījums Jūras kodeksā”.

Sēdes vadītājs. Paldies. Debates slēdzu.

Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta izskatīšanas turpināšanu! Lūdzu rezultātu! Par - 41, pret - 3, atturas - 49. Lēmums nav pieņemts. Tātad likumprojekts „Grozījums Jūras kodeksā” nav nodots komisijām. (No zāles dep. I.Kalniņš: „Kas nav, tas nav!”)

Izskatām nākamo darba kārtības punktu. Deputāti Urbanovičs, Dolgopolovs, Vidavskis, Klementjevs un Cilevičs ierosina: „Saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 39.pantu ierosinām turpināt izskatīt 9.Saeimā 8.Saeimas nepabeigto likumprojektu „Grozījumi Civillikumā”(No zāles dep. I.Kalniņš: „Balsojam!”) Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta izskatīšanas turpināšanu! Lūdzu rezultātu! Par - 89, pret - nav, atturas - 1. Likumprojekta izskatīšana ir atbalstīta.

Lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu un izteikt priekšlikumus par to, kura varētu būt atbildīgā komisija. Likumprojekts „Grozījumi Civillikumā” tika 8.Saeimā izskatīts Juridiskajā komisijā.

Lūdzu ieslēgt mikrofonu deputātam Marekam Segliņam.

M.Segliņš (Tautas partijas frakcija).

15.decembris.

Sēdes vadītājs. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš - 15.decembris. Vai ir citi priekšlikumi? Citu priekšlikumu nav. Lēmums pieņemts.

Izskatām nākamo darba kārtības punktu. Saeimas Prezidijs ierosina… Pamatojoties uz Latvijas Republikas Satversmes 66.pantu, Publisko izdevumu un revīzijas komisija lūdz iekļaut Saeimas sēdes darba kārtībā lēmuma projektu „Zvērināta revidenta komercsabiedrības izvēle Valsts kontroles 2006.gada finanšu pārskata revīzijas veikšanai”. Par šo jautājumu ziņos deputāts Andris Bērziņš.

Vārds deputātam Andrim Bērziņam.

A.Bērziņš (ZZS frakcija).

Cienītie kolēģi! Saskaņā ar Valsts kontroles likuma 45.pantu Valsts kontrolē gada finanšu pārskata revīziju veic zvērināts revidents vai zvērinātu revidentu komercsabiedrība, kuru konkursa kārtībā izraugās Saeima. Un tātad konkurss ir noticis legāli, demokrātiski. Vakar Publisko izdevumu un revīzijas komisijā tika apstiprināti tā rezultāti, un sakarā ar to lūdzam Saeimu apstiprināt Valsts kontroles 2006.gada finanšu pārskata revīzijas veikšanai akciju sabiedrību „BDO Invest Rīga”, kas vakar tika apstiprināta Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēdē.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Godātie kolēģi! Mēs tātad balsosim par lēmuma projektu: „Apstiprināt, ka par zvērināta revidenta komercsabiedrību Valsts kontroles 2006.gada finanšu pārskata revīzijas veikšanai ir izvēlēta AS „BDO Invest Rīga”.” Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par lēmuma projektu! Lūdzu rezultātu! Par - 74, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Godātie kolēģi! Mēs esam saņēmuši deputātu Jāņa Urbanoviča, Sergeja Dolgopolova, Alekseja Vidavska, Andreja Klementjeva un Borisa Cileviča priekšlikumu - par likumprojekta „Grozījumi likumā „Par valsts un pašvaldību zemes īpašuma tiesībām un to nostiprināšanu zemesgrāmatās”” izskatīšanas turpināšanu.

Debatēs ir pieteicies deputāts Sergejs Dolgopolovs.

S.Dolgopolovs (frakcija „Saskaņas Centrs”).

Cienījamie kolēģi! Šis likumprojekts ir pieņemts Satversmes 81.panta kārtībā. Un, lai turpinātu šīs diskusijas, kas vēl joprojām notiek starp valsts iestādēm un pašvaldībām, būtu lietderīgi atgriezties pie šā likumprojekta izskatīšanas Saeimā.

Tāpēc frakcija ierosina turpināt šo izskatīšanu Saeimas komisijās un sēdēs.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Paldies!

Turpinām debates. Deputāte Anna Seile.

A.Seile (TB/LNNK frakcija).

Godātie kolēģi! Arī Agrārās, vides un reģionālās politikas komisija savā pirmajā sēdē izskatīja šo jautājumu un saņēma gan Centrālās zemes komisijas, gan Tieslietu ministrijas, gan Zemkopības ministrijas lūgumu pēc iespējas ātrāk pievērsties šā likumprojekta izskatīšanai.

Tā kā parasti šis likumprojekts tika novirzīts uz Juridisko komisiju, mūsu komisija lūdz noteikt par otro komisiju arī Agrārās, vides un reģionālās politikas komisiju. Mēs atbalstām likumprojekta izskatīšanu.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Vārds deputātam Sergejam Dolgopolovam - otro reizi…

Godātie kolēģi! Vispirms lemsim par likumprojekta izskatīšanas turpināšanu 9.Saeimā un tikai tad par to, kura būs atbildīgā komisija, un par priekšlikumu iesniegšanas termiņu.

Tātad deputāts Sergejs Dolgopolovs par šo jautājumu negrib runāt debatēs, jā? Jā. Paldies.

Godātie kolēģi! Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta izskatīšanas turpināšanu! Lūdzu rezultātu! Par - 94, pret un atturas - nav. Tātad likumprojekts tiek izskatīts 9.Saeimā.

Atgādinu, ka 8.Saeimā par likumprojektu atbildīgā bija Juridiskā komisija. Vai ir citi priekšlikumi? Citu priekšlikumu nav… Ir tomēr citi priekšlikumi? Lūdzu! Vārds deputātam Sergejam Dolgopolovam.

S.Dolgopolovs (frakcija „Saskaņas Centrs”).

Es gribētu lūgt, lai šis jautājums tiktu izskatīts arī Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijā.

Sēdes vadītājs. Vai ir iebildumi? Nav iebildumu.

Tātad lūdzu noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu. Priekšlikumus par termiņu, lūdzu!

Es atvainojos! Vispirms vārds deputātei Annai Seilei.

A.Seile (TB/LNNK frakcija).

Es atgādinu savu ierosinājumu, ko es izteicu no tribīnes, - nosūtīt šo likumprojektu arī Agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Vai deputātiem ir iebildumi? Nav iebildumu.

Tagad vārds deputātam Marekam Segliņam.

M.Segliņš (Tautas partijas frakcija).

Termiņš - 5.decembris.

Sēdes vadītājs. Tātad priekšlikumu iesniegšanas termiņš - 5.decembris. Vai ir citi priekšlikumi? Citu priekšlikumu nav. Lēmums pieņemts. Paldies.

Godātie kolēģi! Turpināsim darba kārtību.

Nākamais ir lēmuma projekts „Par Saeimas deputāta Valda Ģīļa ievēlēšanu Pilsonības likuma izpildes komisijā”. Debatēs neviens nav pieteicies. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 95, pret un atturas - nav. Lēmuma projekts pieņemts.

Izskatīsim nākamo darba kārtības punktu - deputātu Buhvalova, Sokolovska, Mitrofanova un citu deputātu parakstītu lēmuma projektu „Par Saeimas deputāta Valērija Buhvalova atsaukšanu no Pilsonības likuma izpildes komisijas”. Vai ir iebildumi? Ja iebildumu nav, lūdzu zvanu. Balsošanas režīmu! Lūdzu, balsosim par deputāta Buhvalova atsaukšanu no komisijas! Lūdzu rezultātu! Par - 90, pret un atturas - nav. Lēmuma projekts ir pieņemts. (No zāles: „Pārtraukums! Pārtraukums!”)

Godātie kolēģi! Tātad ir jāreģistrējas ar reģistrācijas kartēm. Lūdzu reģistrācijas režīmu! Lūdzu reģistrēties!

Pirms tiek sagatavoti reģistrācijas rezultāti, mums ir jāuzklausa paziņojumi.

Pirmajam vārds deputātam Dzintaram Rasnačam. Lūdzu!

Dz.Rasnačs (9.Saeimas sekretārs).

Godātie deputāti! Šajā pārtraukumā notiks vesela virkne starpparlamentāro sadarbības grupu sēžu un vienlaikus arī komisiju sēžu. Lūdzu, komisiju priekšsēdētāji, kuri sasauc sēdes, rēķinieties ar to, ka daudziem deputātiem nedaudz nāksies aizkavēties šeit.

Tā ka man ir aicinājums: ja jūs sasaucat komisiju sēdes, tad dariet to apmēram pulksten 10.45. Tas būtu optimālais laiks.

Sēdes vadītājs. Paldies. Vārds paziņojumam deputātei Annai Seilei.

A.Seile (TB/LNNK frakcija).

Godātie Saeimas deputāti! Agrārās, vides un reģionālās politikas komisija ir saņēmusi ierosinājumus pēc iespējas ātrāk veikt visas procedūras, lai tiktu izveidota jaunā Centrālā zemes komisija.

Mūsu komisija, kura gatavo šo Saeimas lēmuma projektu, aicina frakcijas iesniegt priekšlikumus līdz 4.decembrim, pulksten 12.00, lai tuvākajā Saeimas sēdē varētu to izskatīt. Būtu vēlams, lai katra frakcija izvirzītu vienu pārstāvi šim Centrālās zemes komisijas locekļa amatam, jo likumā ir paredzēts, ka šajā komisijā darbojas astoņi Saeimas deputāti. Būs vienkāršāka balsošana. Kandidāta izvirzīšana notiek, vai nu iesniedzot pieteikumu ar desmit deputātu parakstiem, bet, ja frakcija ir mazāka, tad varētu pieņemt arī frakcijas priekšsēdētāja iesniegumu.

Paldies par uzmanību!

Sēdes vadītājs. Es tev dodu vārdu… Jā, vārds deputātam Andrim Bērziņam no Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas.

A.Bērziņš (ZZS frakcija).

Cienītie kolēģi! Pēc minūtēm septiņām, lai varētu pagūt vēl citas starpparlamentārās komisijas nodibināt, komisijas telpās notiks Sociālo un darba lietu komisijas sēde. Tātad pulcēsimies pēc septiņām minūtēm.

Sēdes vadītājs. Paldies. Vārds deputātam Leopoldam Ozoliņam.

L.Ozoliņš (ZZS frakcija).

Godāto priekšsēdētāj! Cienījamie kolēģi! Rīgā, Meža kapos Baltajos Krustos ir uzstādīts piemineklis. Ir pabeigta piemiņas vietas iekārtošana pirmajā padomju okupācijas gadā - Baigajā gadā - nogalinātajiem Latvijas patriotiem. Baltajos Krustos laikaposmā no 1941. līdz 1944.gadam ir pārapbedīti vairāk nekā 120 spīdzinātie un noslepkavotie čekas upuri no Rīgas Centrālcietuma un citām vietām. Virs mocekļu kapiem ir veikts virsapbedījums. Stēlas autors ir tēlnieks Jānis Karlovs.

Aicinu piedalīties pieminekļa „Aust patiesības gaisma” atklāšanā svētdien, 26.novembrī, pulksten 13.00.

Paldies.

Sēdes vadītājs. Vārds deputātam Mārim Krastiņam.

M.Krastiņš (Tautas partijas frakcija).

Godājamie Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas locekļi! Lūdzu komisijas telpās uz sēdi. Tūlīt!

Paldies.

Sēdes vadītājs. Vārds deputātam Dzintaram Zaķim.

Dz.Zaķis (frakcija „Jaunais laiks”).

Godājamie kolēģi! Informācijai gribu pateikt to, ka mēs esam savākuši 34 parakstus par ārkārtas sēdes izsludināšanu šodien. Izskatīsim vienu jautājumu - Deklarāciju par atbalstu Gruzijas centieniem iestāties NATO. Tā ka ņemiet vērā, ka pulksten 12.00 šodien varētu notikt Saeimas ārkārtas sēde. Paldies.

Sēdes vadītājs. Vārds reģistrācijas rezultātu nolasīšanai deputātam Andrejam Klementjevam.

A.Klementjevs (9.Saeimas sekretāra biedrs).

Labdien! Nav reģistrējušies: Ingrīda Circene, Pēteris Hanka, Aleksandrs Mirskis, Vitālijs Orlovs, Jānis Strazdiņš, Imants Valers un Vilnis Edvīns Bresis. Paldies.

Sēdes vadītājs. Godātie deputāti! Pārtraukums līdz pulksten 11.00.

(Pārtraukums.)

Sēdi vada Latvijas Republikas 9.Saeimas priekšsēdētājs

Indulis Emsis.

Sēdes vadītājs. Godātie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas! Atsākam sēdi.

Godātie kolēģi! Pirms turpinām sēdi, daru jums zināmu, ka Saeimas Prezidijs ir saņēmis paziņojumu no deputāta Borisa Cileviča: „Balsojumā par darba kārtības 7.jautājumu es nepaspēju nobalsot. Mans balsojums šajā jautājumā ir „par”. Lūdzu izdarīt attiecīgās izmaiņas sēdes protokolā.”

Tāpat Saeimas Prezidijs ir saņēmis Andra Bērziņa no Latvijas Pirmās partijas un partijas „Latvijas Ceļš” frakcijas priekšlikumu: „Lūdzu turpmāk, nosaucot deputātu Andri Bērziņu, minēt arī to, no kuras frakcijas šis konkrētais Andris Bērziņš ir.”(No zāles dep. Dz.Ābiķis: „Jāmin sievas vārds!”) Centīsimies ievērot!

Godātie deputāti! Turpināsim Saeimas likumprojektu izskatīšanu.

Mēs izskatām lēmuma projektu, kuru ir sagatavojuši deputāti Māris Kučinskis, Māris Krastiņš, Dzintars Ābiķis un citi deputāti, - „Par Saeimas deputāta Valda Ģīļa ievēlēšanu Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā”. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 81, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Godātie kolēģi! Izskatīsim deputātu Plinera, Sokolovska, Buhvalova, Mitrofanova un citu deputātu sagatavoto lēmuma projektu „Par Saeimas deputāta Valērija Buhvalova ievēlēšanu Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā”. Lūdzu zvanu! Balsošanas režīmu! Lūdzu rezultātu! Par - 79, pret un atturas - nav. Lēmums pieņemts.

Godātie kolēģi! Prezidijs ir saņēmis deputātu Agešina, Urbanoviča, Ušakova un citu deputātu jautājumu Ministru prezidentam Aigaram Kalvītim „Par Satversmes tiesas sprieduma izpildi Liepājas speciālās ekonomiskās zonas valdē”. Mēs nododam minēto jautājumu Ministru prezidentam.

Godātie kolēģi! Visi darba kārtības jautājumi šīsdienas kārtējā sēdē ir izskatīti. Lūdzu reģistrēties ar balsošanas zīmēm.

Pirms tiek sagatavota informācija par deputātu līdzdalību sēdē, daru jums zināmu, ka Saeimas Prezidijs ir saņēmis 34 deputātu parakstītu priekšlikumu. Šo priekšlikumu ir sagatavojuši Saeimas deputāti Zaķis, Šadurskis, Druviete, Āboltiņa un citi: „Lūdzam saskaņā ar Saeimas kārtības ruļļa 38.pantu sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi 2006.gada 23.novembrī pulksten 12.00 ar šādu darba kārtību: Saeimas lēmums „Deklarācija par atbalstu Gruzijas centieniem iestāties NATO”.”

Godātie kolēģi! Saeimas Prezidijs lems par šo jautājumu, bet sakarā ar 34 deputātu iesniegto priekšlikumu Saeimas Prezidijs šādu ārkārtas sēdi sasauks. Tā ka…

Vārds paziņojumiem. Pirmais paziņojums ir Dzintaram Rasnačam.

Dz.Rasnačs (9.Saeimas sekretārs).

Godātie deputāti, it īpaši frakciju vadītāji! Tūlīt pēc sēdes beigām Sarkanajā zālē būs Frakciju padomes sēde, kurā skatāmi divi darba kārtības jautājumi. Pirmais būs par tiesībsarga kandidatūras izvirzīšanas termiņiem, bet otrais - par starptautiskajām delegācijām un par delegāciju vadītājiem. Atsevišķs jautājums būs par EDSO delegāciju, jo tur ir vairāk kandidātu nekā iespējamo vietu.

Pēc šīs Frakciju padomes sēdes aicinu visus deputātus, kuri ir Latvijas delegātu kandidāti dažādās delegācijās, uz Starpparlamentu attiecību biroja organizētajām sanāksmītēm, jo mums katrai delegācijai vajadzētu izvirzīt eventuālos priekšsēdētāja kandidātus. Paldies.

Sēdes vadītājs. Paldies. Vārds paziņojumam deputātei Lindai Mūrniecei.

L.Mūrniece (frakcija „Jaunais laiks”).

Cienījamie kolēģi! Frakcija „Jaunais laiks” ir iniciējusi parlamentārās izmeklēšanas komisijas izveidi, lai noskaidrotu augsta līmeņa valsts amatpersonu iespējamo iesaisti finanšu afērās saistībās ar Kempmayer lietu.

Aicinu arī pārējos kolēģus pievienoties šai iniciatīvai un parakstīt dokumentu, kas paredz šādas komisijas izveidi.

Sēdes vadītājs. Vārds reģistrācijas rezultātu paziņošanai Saeimas sekretāra biedram Andrejam Klementjevam.

A.Klementjevs (9.Saeimas sekretāra biedrs).

Nav reģistrējušies: Ingrīda Circene, Pēteris Hanka, Vitālijs Orlovs, Leopolds Ozoliņš… (Starpsauciens: „Ir!”) un Dainis Turlais. Paldies.

Sēdes vadītājs. Paldies. Sēde slēgta.

SATURA RĀDĪTĀJS

9.Saeimas rudens sesijas 7.sēde

2006.gada 23.novembrī

Par darba kārtību
Lēmuma projekts “Par Valda Ģīļa 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku, kamēr no Tautas partijas kandidātu saraksta Rīgas vēlēšanu apgabalā ievēlētie deputāti pilda ministru pienākumus” (Nr.32/lm9) (O.Spurdziņa vietā) (Dok. Nr.70)

Ziņo

- dep. S.Dolgopolovs

Svinīgais solījums

- V.Ģīlis

Paziņojumi

- dep. K.Leiškalns

- dep. Dz.Zaķis

Par likumprojektu “Grozījums Pilsonības likumā” (Nr.1/Lp9) (Noraidīts) (Dok. Nr.17, 17A)
Priekšlikumi - dep. J.Dobelis (pret)
- dep. J.Pliners (par)
Par likumprojektu “Par Latvijas Republikas valdības un Kanādas valdības līgumu par jauno pilsoņu apmaiņu” (Nr.2/Lp9) (Dok. Nr.18, 18A)
Par likumprojektu “Grozījums Diplomātiskā un konsulārā dienesta likumā” (Nr.5/Lp9) (Dok. Nr.24, 24A)
Par likumprojektu “Grozījumi Ieguldījumu pārvaldes sabiedrību likumā” (Nr.6/Lp9) (Dok. Nr.25, 25A)
Par likumprojektu “Grozījums Nacionālās drošības likumā” (Nr.7/Lp9) (Dok. Nr.26, 26A)
Par likumprojektu “Grozījumi likumā “Latvijas Nacionālo bruņoto spēku piedalīšanās starptautiskajās operācijās”” (Nr.8/Lp9) (Dok. Nr.27, 27A)
Par likumprojektu “Likums “Par atbalstu Latvijas ebreju kopienai”” (Nr.9/Lp9) (Noraidīts) (Dok. Nr.35, 35A)
Par likumprojektu “Grozījumi Krimināllikumā” (Nr.19/Lp9) (Dok. Nr.58, 58A)
Priekšlikums - dep. J.Dalbiņš (par)
Par likumprojektu “Valsts kultūras pieminekļu fonda likums” (Nr.20/Lp9) (Dok. Nr.62, 62A)
Priekšlikums - dep. J.Dobelis (par)
Par likumprojektu “Dokumentu legalizācijas likums” (Nr.21/Lp9) (Dok. Nr.61, 61A)
Par likumprojektu “Grozījums Seksuālās un reproduktīvās veselības likumā” (Nr.22/Lp9) (Dok. Nr.65, 65A)
Par darba kārtību
Lēmuma projekts “Par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Pēterim Hankam” (Dok. Nr.67)
Par likuma “Grozījumi likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli”” otrreizējo caurlūkošanu (Nr.10/Lp9) (8.Saeimas likumprojektu reģista Nr.1809) (Dok. Nr.36)
Par likumprojektu “Grozījums Ministru kabineta iekārtas likumā” (Nr.11/Lp9) (8.Saeimas likumprojektu reģistra Nr.1671) (Noraidīts) (Dok. Nr.50)
Debates - dep. V.Agešins
Par likumprojektu “Grozījumi Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībnieku un Černobiļas atomelektrostacijas avārijas rezultātā cietušo personu sociālās aizsardzības likumā” (Nr.12/Lp9) (8.Saeimas likumprojektu reģistra Nr.1655) (Dok. Nr.51)
Debates - dep. A.Barča
Par likumprojektu “Grozījums likumā “Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām”” (Nr.13/Lp9) (8.Saeimas likumprojektu reģistra Nr.1598) (Dok. Nr.52)
Debates - dep. V.Buhvalovs
Par likumprojektu “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” (Nr.14/Lp9) (8.Saeimas likumprojektu reģistra Nr.740) (Dok. Nr.53)
Debates - dep. B.Cilevičs
- dep. M.Segliņš
Par likumprojektu “Grozījumi Krimināllikumā” (Nr.15/Lp9) (8.Saeimas likumprojektu reģistra Nr.739) (Dok. Nr.54)
Par darba kārtību
Par likumprojektu “Grozījums Jūras kodeksā” (Nr.16/Lp9) (8.Saeimas likumprojektu reģistra Nr.1761) (Dok. Nr.55)
Debates - dep. V.Agešins
Par likumprojektu “Grozījumi Civillikumā” (Nr.17/Lp9) (8.Saeimas likumprojektu reģistra Nr.1698) (Dok. Nr.56)
Lēmuma projekts “Par 2006.gada finanšu pārskata revīziju Valsts kontrolē” (Nr.33/lm9) (Dok. Nr.74)
Ziņo - dep. A.Bērziņš (ZZS)
Par likumprojektu “Grozījumi likumā “Par valsts un pašvaldību zemes īpašuma tiesībām un to nostiprināšanu zemesgrāmatās”” (Nr.18/Lp9) (8.Saeimas likumprojektu reģistra Nr.1837) (Dok. Nr.57)
Debates - dep. S.Dolgopolovs
- dep. A.Seile
Lēmuma projekts “Par Saeimas deputāta Valda Ģīļa ievēlēšanu Pilsonības likuma izpildes komisijā” (Nr.34/lm9)

(Dok. Nr.76)

Lēmuma projekts “Par Saeimas deputāta Valērija Buhvalova atsaukšanu no Pilsonības likuma izpildes komisijas” (Nr.36/lm9) (Dok. Nr.78)
Paziņojumi
- Saeimas sekretārs Dz.Rasnačs
- dep. A.Seile
- dep. A.Bērziņš (ZZS)
- dep. L.Ozoliņš
- dep. M.Krastiņš
- dep. Dz.Zaķis
Reģistrācijas rezultāti
Nolasa - Saeimas sekretāra biedrs A.Klementjevs
Par kļūdīšanos balsojumā
- dep. B.Cilevičs
Priekšlikums par frakcijas nosaukšanu, pieteicot deputātus ar vienu vārdu un uzvārdu
Lēmuma projekts “Par Saeimas deputāta Valda Ģīļa ievēlēšanu Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā” (Nr.35/lm9)

(Dok. Nr.77)

Lēmuma projekts “Par Saeimas deputāta Valērija Buhvalova ievēlēšanu Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā” (Nr.37/lm9)

(Dok. Nr.79)

Par Saeimas deputātu jautājumu Ministru prezidentam A.Kalvītim “Par Satversmes tiesas sprieduma izpildi Liepājas speciālās ekonomiskās zonas valdē”
Paziņojumi
- dep. Dz.Rasnačs
- dep. L.Mūrniece
Reģistrācijas rezultāti
Nolasa - Saeimas sekretāra biedrs   A.Klementjevs

Balsojumi

Lēmuma projekts "Par V.Ģīļa 9.Saeimas deputāta pilnvaru apstiprināšanu uz laiku"
Datums: 23.11.2006. 09:06:02 bal001
Balsošanas motīvs: Par lēmuma projektu ar dok. nr.70

Grozījums Pilsonības likumā
Datums: 23.11.2006. 09:34:34 bal002
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.17 nodošanu komisijai

Par Latvijas Republikas valdības un Kanādas valdības līgumu par jauno pilsoņu apmaiņu
Datums: 23.11.2006. 09:35:38 bal003
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.18 nodošanu komisijai

Grozījums Diplomātiska un konsulārā dienesta likumā
Datums: 23.11.2006. 09:36:22 bal004
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.24 nodošanu komisijai

Grozījumi Ieguldījumu pārvaldes sabiedrību likumā
Datums: 23.11.2006. 09:37:02 bal005
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.25 nodošanu komisijai

Grozījums Nacionālās drošības likumā
Datums: 23.11.2006. 09:37:46 bal006
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.26 nodošanu komisijai

Grozījumi likumā "Latvijas Nacionālo bruņoto spēku piedalīšanās starptautiskajās operācijās"
Datums: 23.11.2006. 09:38:30 bal007
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.27 nodošanu komisijai

Likums "Par atbalstu Latvijas ebreju kopienai"
Datums: 23.11.2006. 09:39:18 bal008
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.35 nodošanu komisijai

Grozījumi Krimināllikumā
Datums: 23.11.2006. 09:42:58 bal009
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.58 nodošanu komisijai

Valsts kultūras pieminekļu fonda likums
Datums: 23.11.2006. 09:48:20 bal010
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.62 nodošanu komisijai

Dokumentu legalizācijas likums
Datums: 23.11.2006. 09:49:02 bal011
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.61 nodošanu komisijai

Grozījums Seksuālās un reproduktīvās veselības likumā
Datums: 23.11.2006. 09:49:38 bal012
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.65 nodošanu komisijai

Datums: 23.11.2006. 09:50:40 bal013
Balsošanas motīvs: Par izmaiņām darba kārtībā

Datums: 23.11.2006. 09:52:30 bal014
Balsošanas motīvs: Par izmaiņām darba kārtībā

Lēmuma projekts "Par neapmaksāta atvaļinājuma piešķiršanu deputātam Pēterim Hankam"
Datums: 23.11.2006. 09:53:22 bal015
Balsošanas motīvs: Par lēmuma projektu ar dok. nr.67

Grozījumi likumā "Par iedzīvotāju ienākuma nodokli" (likuma otrreizēja caurlūkošana)
Datums: 23.11.2006. 09:55:46 bal016
Balsošanas motīvs: Par priekšlikumu iesniegšanas termiņu /07.12.2006./

Grozījumi Ministru kabineta iekārtas likumā (1.lasījums)
Datums: 23.11.2006. 10:00:24 bal017
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.50 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījumi Černobiļas atomelektrostacijas avārijas seku likvidēšanas dalībnieku un Černobiļas atomelektrostacijas avārijas rezultātā cietušo personu sociālās aizsardzības likumā
Datums: 23.11.2006. 10:03:58 bal018
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.51 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījums likumā "Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām" (1.lasījums)
Datums: 23.11.2006. 10:08:22 bal019
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.52 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījums likumā "Par svētku, atceres un atzīmējamām dienām" (1.lasījums)
Datums: 23.11.2006. 10:10:50 bal020
Balsošanas motīvs: Par priekšlikumu iesniegšanas termiņu /22.12.2006./

Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā (1.lasījums)
Datums: 23.11.2006. 10:14:38 bal021
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.53 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījumi Krimināllikumā (1.lasījums)
Datums: 23.11.2006. 10:16:10 bal022
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.54 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījums Jūras kodeksā (1.lasījums)
Datums: 23.11.2006. 10:20:52 bal023
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.55 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījumi Civillikumā (1.lasījums)
Datums: 23.11.2006. 10:22:08 bal024
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.56 pieņemšanu 1.lasījumā

Lēmuma projekts "Par 2006.gada finanšu pārskata revīziju Valsts kontrolē"
Datums: 23.11.2006. 10:25:10 bal025
Balsošanas motīvs: Par lēmuma projektu ar dok. nr.74

Grozījumi likumā "Par valsts un pašvaldību zemes īpašuma tiesībām un to nostiprināšanu zemesgrāmatās" (1.lasījums)
Datums: 23.11.2006. 10:28:06 bal026
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.57 pieņemšanu 1.lasījumā

Lēmuma projekts "Par deputāta V.Ģīļa ievēlēšanu Pilsonības likuma izpildes komisijā"
Datums: 23.11.2006. 10:30:18 bal027
Balsošanas motīvs: Par lēmuma projektu ar dok. nr.76

Lēmuma projekts "Par deputāta V.Ģīļa ievēlēšanu Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijā"
Datums: 23.11.2006. 11:05:46 bal029
Balsošanas motīvs: Par lēmuma projektu ar dok. nr.77

Lēmuma projekts "Par deputāta V.Buhvalova ievēlēšanu Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā"
Datums: 23.11.2006. 11:06:30 bal030
Balsošanas motīvs: Par lēmuma projektu ar dok. nr.79