1990.gada 23.jūlija sēdes stenogramma

Rīta sēde

*/ Šeit un turpmāk atzīme, ka sākas teksta tulkojums no krievu valodas; /- atzīme, ka tulkojums beidzas. Šīs sēdes materiālos- Jāņa Dūma tulkojums.

Sēdi vada Latvijas Republikas Augstākās padomes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Dainis Īvāns.

Priekšsēdētājs:
Cienījamie deputāti! 10 minūtes ir pāri desmitiem, un man liekas, ka mēs varētu sākt, jo tie, kas kavējas par piecām minūtēm, ieradīsies pēc trim minūtēm. Lūdzu, reģistrēsimies. Koncentrējieties reģistrācijai. Lūdzu reģistrācijas režīmu. Ienākušie deputāti vēl paspēj reģistrēties. Lūdzu, nedaudz ātrāk, kas grib vēl pagūt reģistrēties. Lūdzu reģistrācijas rezultātu. 142. Varam strādāt. Pēc maniem vizuāliem novērojumiem, reģistrācijas laikā ienāca apmēram kādi 12, 13 deputāti. Tas laikam nozīmē, ka darbs būs jāsāk 10.05, jo tad var paspēt visi, bet 10.00 nevar.
Jums ir izdalīta Prezidija ierosinātā darba kārtība, un Prezidijs, tas ir, lielākā daļa komisiju priekšsēdētāju, ierosina šodien izlemt jautājumu par iedzīvotāju ienākuma nodokli, jo ir sagatavota jauna redakcija, jautājums ir izdiskutēts, mums atliek vienīgi apspriest, vai mēs pieņemam šo jauno redakciju. Pārējo darba laiku līdz frakcijas sēdēm varam veltīt darbam komisijās.
Komisiju priekšsēdētāji uzskata, ka katrai komisijai savā jomā vajadzētu izstrādāt noteiktu viedokli par valdības programmu, lai, rīt un parīt apspriežot valdības programmu, būtu jau komisijas viedoklis. Tas nenozīmē, ka šo valdības programmu nevarēs apspriest arī atsevišķi deputāti, bet daudzmaz viedokļi būs saskaņoti komisijās. Tāpēc šī darba kārtība ir šāda: pēcpusdienā ir pilnīgas iespējas abām frakcijām apspriest valdības programmu savu frakciju sēdēs. Otrdiena un trešdiena ir valdības programmas apspriešanai. Tā kā šīs ir pēdējās divas nedēļas pirms mūsu atvaļinājuma, Prezidijs liek priekšā strādāt arī piektdien, jo ir palicis ļoti daudz neatrisinātu jautājumu. Mūsu priekšlikums, kuru jums vajadzētu pārdomāt līdz nākamās ceturtdienas Prezidija sēdei, jaunnedēļ strādāt katru dienu plenārsēdēs, jo komisijām vairs nav tik liela nozīme, jo ir jāizstrādā tie jautājumi, kuri vēl nav pabeigti. Prezidijs ierosina translēt televīzijā valdības programmas apspriešanas divus jautājumus.
Vārds deputātam Bojāram par priekšlikumiem.

J.Bojārs:
Cienījamie kolēģi! Man tomēr ir priekšlikums ietvert vēl šajā garajā sarakstā divus ļoti svarīgus jautājumus, kas viens otram ir divi pretpoli, bet tomēr vienlīdz svarīgi mums. Pirmais ir jautājums par pilsoņu komiteju, ko mēs izskatījām Tautas frontes Domē, pie tam mani pilnīgi apmierina tā platforma, kāda tika izteikta Tautas frontes Domē un tur nolasītajā referātā, kā arī dokumenta projekts, kas tur tika sagatavots.
Un otrais jautājums. Vakar es ļoti uzmanīgi izlasīju Rubika runu, kas patiesībā ir pilsoņu kara pieteikums, jūs mani atvainojiet, bet tas būtībā ir ultimāts Augstākajai padomei- ja mēs nedarīsim tā, kā Rubika kungam un viņa partijai patiks, tad sāks organizēt strādnieku un zaldātu komitejas kā revolūcijas laikā un tā joprojām. Es uzskatu, ka mēs nevaram neizteikt savu redzesviedokli par šo pozīciju. Kā vienu, tā otru priekšlikumu es lūgtu likt uz balsošanu. Tātad runa ir par šo abu jautājumu ietveršanu un izskatīšanu darba kārtībā.

Priekšsēdētājs:
Kā jūs to domājat- līdz sesijas beigām vai šonedēļ?

J.Bojārs:
Labāk būtu šonedēļ, kamēr jautājums ir pavisam svaigs un akūts. Tā ir puse no jautājuma, sagatavots Tautas frontes Domei, tas tika darīts zināms. Atliek sagatavot otru jautājuma pusi. Bet tie abi divi vienlīdz apdraud demokrātiju.

Priekšsēdētājs:
Es jūsu priekšlikumu saprotu, tas varētu būt viens jautājums- par Augstākās padomes attieksmi pret pilsoņu komitejām un pret PSKP Latvijas nodaļas darbību. Tāds varētu būt priekšlikums un to varētu ietvert, ja ne šonedēļas, tad piektdienas darba kārtībā, jo piektdien mums būs plenārsēde. Protams, varētu arī otrdien vai trešdien. Par to mums vajadzētu balsot atsevišķi. Vai ir vēl kādi priekšlikumi dienas kārtībai? Tā kā Bojārs ieteica papildinājumu darba kārtībai, tad par to mēs balsosim atsevišķi pēc tam.
Deputāts Zatuliviters grib izteikt priekšlikumu.

V.Zatuliviters:
*/Man ir tas pats priekšlikums- iekļaut dienas kārtībā, un, es domāju, to vajadzētu izskatīt drusku agrāk nekā deputāta Bojāra iesniegto priekšlikumu, proti, izanalizēt dokumentus, ko pieņēma II Latvijas pilsoņu kongress, vēl jo vairāk tāpēc, ka šis jautājums ir saskanīgs ar deputāta Bojāra iesniegto priekšlikumu. Bet es ierosinu to izskatīt nedaudz agrāk. Paldies./

Priekšsēdētājs:
Bet tas ir tas pats priekšlikums par pilsoņu komiteju un par PSKP nodaļu.

V.Zatuliviters:
*/Es lūdzu mani atvainot, es nesapratu, ja abus, tad es par to./

Priekšsēdētājs:
Tas tad ir viens priekšlikums, vairāk es neredzu. Vispirms es lūgtu balsot par apstiprināto darba kārtību, deputāts Aleksejevs.

A.Aleksejevs:
*/Es lūgtu iekļaut šīs sesijas dienas kārtībā jautājumu par cenu kontroles pasākumiem, jo šodien šis jautājums ir ārkārtīgi aktuāls, tai skaitā galīgi neskaidra ir valdības politika šajos jautājumos, tāpēc es domāju, ka šis jautājums pelna, lai to izskatītu./

Priekšsēdētājs:
Jā, bet šo jautājumu vajadzēja sagatavot komisijai. Jums vajadzētu iesniegt Ekonomikas un Likumdošanas jautājumu komisijai priekšlikumu, šīs komisijas to sagatavotu un mums iesniegtu, jo mums nav ko ietvert darba kārtībā.
Vispirms balsosim Prezidija apstiprināto darba kārtību un tad par papildinājumu, ko ierosina deputāts Bojārs un deputāts Zatuliviters. Lūdzu balsošanas režīmu. Man neviens nav atvainojies. Paldies. Rezultātu: 117. Tātad darba kārtība ir apstiprināta un deputāta Bojāra un deputāta Zatulivitera papildinājums tiks ietverts vienā no šīs nedēļas plenārsēdēm, tātad tiks iekļauts jautājums par pilsoņu komitejām un par PSKP Latvijas nodaļas darbību. Man ir grūti pateikt, kurā dienā mēs varētu iekļaut šos jautājumus. Ja mēs apspriežam valdības programmu, tad otrdiena un trešdiena mums ir aizņemta. Ceturtdien ir komisijas sēdes. Lūdzu, pie mikrofona.

J.Celmiņš:
Man ir ierosinājums, ja liekam Bojāra kunga priekšlikumu uz balsošanu, tad balsosim atsevišķi šī priekšlikuma divas daļas. Atsevišķi par kompartiju un atsevišķi par pilsoņu komitejām. Tie tomēr nav viens un tas pats. Tie ir divi dažādi jautājumi.

Priekšsēdētājs: Tas nav viens un tas pats jautājums. Tam es pilnīgi piekrītu. Mums ir jāizskata sava attieksme gan pret vienu, gan pret otru. Par to jau runāja deputāts Bojārs. Mēs, protams, izskatīsim atsevišķi, ne jau kopā, bet mēs to varam tomēr vienā dienā izskatīt. Lūdzu, pie trešā mikrofona.

R.Rikards:
Man arī ir priekšlikums. Mums vispirms jāizskata sadarbība ar pilsoņu komiteju, bet ar destruktīvu organizāciju mums nekādas sadarbības nevar būt. Ierosinu neizskatīt šo jautājumu par Rubiku un partiju. Viņš to vien gaida, lai mēs te tērētu laiku, apskatot viņu. Ietversim tikai sadarbību ar pilsoņu komitejām. Liksim šo jautājumu uz balsošanu.

Priekšsēdētājs:
Labi, tagad par balsošanas motīviem. Tātad ir priekšlikums sadalīt šo te balsošanu. Lūdzu, deputāt Gorbunov, par balsošanas motīviem.

A.Gorbunovs:
Godātie kolēģi! Par šo divu punktu iekļaušanu mūsu darba kārtībā. Mēs ļoti labi saprotam, ka līdz ar to izvērsīsies ļoti gara un arī emocionāla diskusija. Vai mēs varam šajā saspringtajā situācijā ļaut sevi, es gandrīz teiktu, ievilkt šādā diskusijā? Man liekas, ka abi jautājumi ir raksturīgi, un, kamēr mūsu komisijas nav izskatījušas šo jautājumu un nav iesniegušas vismaz kaut kādu projektu vai analīzi, tikmēr darba kārtībā izskatīt nevarēsim, bet, ja mēs sāksim izskatīt, tad notērēsim tikai laiku. Tad jau mūsu oponenti to vien darīs, kā viens kaut kur kaut ko pateiks, un mēs tūlīt pirmdien ietversim darba kārtībā un sāksim izskatīt. Paies mēnesis, bet mūsu vēlētāji prasīs, kur ir reālais darbs, kur ekonomikas likumi, kuriem ir jāattīsta mūsu uzņēmējdarbība, un tā tālāk un tā joprojām. Tāpēc es ierosinu tomēr par šiem jautājumiem nebalsot.

Priekšsēdētājs: Paldies. Lūdzu, pie pirmā mikrofona.

I.Geidāns:
Es ļoti atvainojos, bet mūsu komisijas priekšsēdētājs nodeva Prezidijam deputātu pieprasījumu ar lūgumu pavairot un izdalīt komisijām pilsoņu komiteju materiālus, jo nav zināms, kas tur ir rakstīts, un tāpēc nevar spriest par to.
Un otrs jautājums- mums jau nebija par sadarbību, to Bojāra kungs nepiedāvāja, runa bija par mūsu attieksmes izteikšanu pret viņu referātu.

Priekšsēdētājs:
Tātad motīvi pamatos ir skaidri. Vai deputāts Bojārs un deputāts Zatuliviters uztur priekšlikumu spēkā? Bet tādā gadījumā, ja mēs nobalsosim par šo jautājumu izskatīšanu, tad, protams, ir jāsagatavo šis jautājums līdz piektdienai, lai mēs to varam iekļaut piektdienas darba kārtībā.
Un piektdien man būtu priekšlikums izskatīt arī jautājumu par čekistiem un arī otru jautājumu. To mēs varam izskatīt mūsu plenārsēdes parastās darba kārtības beigās. Un arī deputāta Gorbunova priekšlikumu, ko viņš liek uz balsošanu, iekļaut tad, kad būs gatavi materiāli. Tikai tad, kad būs gatavi materiāli.
Tātad ir divi priekšlikumi: deputāta Gorbunova priekšlikums iekļaut šo jautājumu par pilsoņu komitejām un par PSKP Latvijas nodaļas darbu tad, kad būs gatavi materiāli, kad komisija ziņos par mūsu gatavību, un deputātu Bojāra un Zatulivitera izteiktais priekšlikums iekļaut šonedēļ, acīmredzot piektdien. Piektdienas darba kārtībā iekļaut jautājumu par pilsoņu komitejām un par PSKP nodaļu. Pirmo balsosim deputāta Gorbunova priekšlikumu. Te grūti pateikt, kurš ir radikālāks. Lūdzu balsošanas režīmu, balsosim deputāta Gorbunova priekšlikumu izskatīt šos jautājumus tad, kad komisijas ziņos par šo gatavību un iesniegs Prezidijā. Lūdzu, Aleksejev.

A.Aleksejevs:
Manuprāt, radikālāks bija pirmais priekšlikums- izslēgt.

Priekšsēdētājs:
Notiek balsošana. Paldies. Rezultātu. Otrs ir deputāta Bojāra un Zatulivitera izteiktais priekšlikums- iekļaut šonedēļ piektdienas darba kārtībā, bet arī tad, kad komisijas būs šo jautājumu izskatījušas. Lūdzu balsošanas režīmu. Lūdzu rezultātu. 94. Šis priekšlikums nav guvis atsaucību, tāpēc lūdzu tikko izvirzītos jautājumus izskatīt komisijām un, kad vien ir iespējams, iesniegt materiālus. Paldies. Es protestu pieņemu. Šoreiz es vadījos pēc radikālisma. Deputāt Bojār, visi materiāli bija skaidri, un katrs nobalsoja tā, kā viņam likās pareizāk. Tiešām mēs varētu komisijām noteikt termiņu, lai šos jautājumus izskata līdz nākamajai Prezidija sēdei ceturtdien un iesniedz sagatavotus materiālus. Acīmredzot tā jādara Likumdošanas jautājumu komisijai un sabiedrisko lietu komisijai. Divām komisijām vajadzētu šo jautājumu izskatīt. To var darīt arī pārējās komisijas. Paldies. Darba kārtībā ir apstiprināta.
Mums ir iespējams, ja vien tas izdosies, šodien pieņemt lēmumu par iedzīvotāju ienākuma nodokļa ņemšanas kārtību Latvijas Republikā. Lūdzu komisijai ziņot par tām izmaiņām, kas ir izdarītas lēmuma redakcijā.

A.Kodoliņš:
Cienījamie deputāti! Šodien mēs atgriežamies pie iedzīvotāju ienākuma nodokļa ņemšanas kārtības tāpēc, ka ilgāk atlikt šā jautājuma skatīšanu nav iespējams, jo mēs gribam, lai jau ar jūlija algu tiktu ņemti mazāki nodokļi. Komisija kopā ar Finansu ministriju centās pēc iespējas ņemt vērā tos ieteikumus, kurus deputāti bija izteikuši, un arī deputātu ieteikumus veidot šo nodokli nevis pa taisni, bet zināmā veidā gradēt.
Tātad principā ir izveidotas trīs kategorijas: no 101 līdz 120 rubļiem, no 121 līdz 140 rubļiem un 141 līdz 150 rubļiem. Mūsu sēdē piedalās finansu ministrs, un viņam varēsim uzdot jautājumus par kategorijām, ja kādu tas interesē. Lieta ir tāda, ka, sākot no piektdienas, zināmā mērā ir izmainījies šo nodokļu maksātāju kontingents, jo piektdien Ministru padomes sēdē tika izskatīts jautājums par algas pielikumu vairākām kultūras darbinieku, veselības aizsardzības un izglītības darbinieku kategorijām. Tas ir sakarā ar mūsu pieņemto lēmumu par cenu pielikumu alkohola izstrādājumiem un tabakai. Līdz ar to, pēc aptuvenām aplēsēm, kopējais budžeta zaudējums būs apmēram 10 miljoni rubļu. Tas ir nedaudz vairāk kā iepriekšējā variantā, un tomēr to būs iespējams segt no attiecīgā budžeta rezervēm. Es domāju, ka šeit nebūtu gari ko apspriest, jautājumu mēs esam izdiskutējuši. Ja ir jautājumi, varētu uzdot man un finansu ministram.

Priekšsēdētājs:
Paldies. Varbūt finansu ministram ir daži vārdi sakāmi? Šis lēmums faktiski ir izveidots pēc jūsu aprēķiniem. (Zālē rosība, kņada.) Nav vajadzīgs? Deputāti neprasa. Jautājumus mēs acīmredzot varam atļaut uzdot, lai būtu skaidrība par jauno redakciju, ja kādam kaut kas ir palicis neskaidrs, jo visā visumā jautājums ir izdiskutēts. Es ceru, ka tas ir saskaņots arī ar deputātiem, kuri par to runāja. Ekonomistiem nav jautājumu? Viss ir saskaņots? Paldies. Tā kā jautājumu nav, acīmredzot varētu balsot. Par balsošanas motīviem- deputāts Geidāns.

I.Geidāns:
Cienījamie kolēģi! Pirms mēs balsojam, es gribu izteikt atzinību, ka komisija rada sevī spēkus, lai tomēr ņemtu vērā mūsu viedokli, kāpēc mēs toreiz nobalsojām pret pirmajā redakcijā, un pārstrādājusi to. Es izsaku savu atzinību par to, un es gribu paturēt spēkā to, kāpēc mēs pieprasījām pārskatīt un balsojām pret. Mēs, pieņemot likumus, nedrīkstam akli noraidīt PSRS likumus, mums uz tiem ir jāskatās. Mūsu likumiem ir jābūt vienmēr, kaut vai par vienu kapeiku, bet labākiem nekā PSRS likumiem.

Priekšsēdētājs:
Paldies. Tātad deputāta Geidāna ierosinājums- turpmāk vadīties pēc PSRS likumiem un tos uzlabot. Lūdzu, pie pirmā mikrofona.

A.Rešetņikovs:
*/Uzskatu par nepieciešamu papildināt šo lēmumu ar 4.punktu. Darba algai virs 150 rubļiem aprēķināt nodokli 14,70 plus 13% no katra rubļa./

Priekšsēdētājs:
Bet vajadzēja rakstiski iesniegt.

No zāles: Tūlīt. Būs.

Priekšsēdētājs:
Iesniedziet komisijai, lai komisija sniedz atbildi, vai šādu priekšlikumu mēs varam akceptēt vai ne, jo es galu galā neesmu ne finansists, ne matemātiķis, es nevaru arī šobrīd pateikt, par ko mēs nobalsosim. Tātad mēs varam balsot par lēmumprojektu kopumā, bet tūlīt būs iespējams viens papildjautājums, un tad mēs varētu šo papildinājumu nobalsot. Konceptuāli tas lēmumu nemaina. Acumirklīti pagaidīsim, kamēr deputāts noformulēs rakstiski savu iesniegumu papildjautājumam.

A.Plotnieks:
Godājamie kolēģi! Mēs esam šo lēmumu izdiskutējuši, mēs esam jau visi vienprātīgi pieņēmuši 1.punktu. Šobrīd atgriezties atpakaļ pie koncepcijas, es jums saku vēlreiz, nav nekādas vajadzības. Tāpēc ierosinu vienkārši noraidīt jebkurus mēģinājumus tālāk to pilnveidot, tas ir normāls un šajā gadījumā izsaka cilvēku intereses. Vajag likt uz balsošanu un pieņemt.

Priekšsēdētājs:
Pagājušoreiz, deputāt Plotniek, citiem likās normāls, bet jūs iebildāt. Tā ka šoreiz es nevaru nedot citiem vārdu. Lūdzu, pie trešā mikrofona.

J.Biezais:
Esmu no apakškomisijas, kas piedalījās šā likuma izstrādāšanā. Minētais papildinājums nav vajadzīgs, jo tas ir ietverts 1.punktā. Tālāk tiek saglabāta iepriekšējā kārtība.

Priekšsēdētājs:
*/Jūs dzirdējāt, jūsu papildinājumi ir pirmajā pantā./ Deputāts teica, ka tas ir tikai papildinājums šim punktam, kas konkretizē. Vienkārši balsosim lēmumu, ja nebūs citu priekšlikumu. Es lūgšu komisijai komentēt šo priekšlikumu, jo man jāatzīstas, es personīgi to nesaprotu. Lūdzu, pie pirmā mikrofona.

A.Safonovs:
*/Es uzskatu, ka par deputāta Rešetņikova iesniegto papildinājumu laikam nevajag balsot, lūk, šāda iemesla dēļ. Panta 1.punktā rakstīts, ka līdz Latvijas Republikas likuma par ienākuma nodokli pieņemšanai jāsaglabā pašlaik spēkā esošā nodokļa iekasēšanas kārtība. Tur runa ir tieši par summu pēc 100 rubļiem, bet pie mums- pēc 150 tie paši 13%. Tas ir pirmkārt.
Bet otrkārt, tā kā es pirms divām nedēļām jau ierosināju pieņemt šo lēmumu, es uzskatu, ka šodien, beidzot, tas ir tāds, kādu vajadzēja pieņemt pirms divām nedēļām, tāpēc es ierosinu vienkārši nobalsot./

Priekšsēdētājs:
Tātad mēs balsosim par lēmumu. Bet, ja iesniegtais priekšlikums neko būtiski nemaina un ja deputātam nav iebildumu, iesniegsim to komisijai? Cik es saprotu, deputāts Safonovs teica, šis lēmums jau faktiski ir ņemts vērā.

No zāles: Pirmajā punktā...

Priekšsēdētājs:
Jūs par pirmo punktu? Kāds ir jūsu uzvārds? Deputāts, kurš iesniedza šo priekšlikumu, lūdz vārdu? Es ļoti atvainojos, bet es neatceros jūsu uzvārdu. Jūs uzstājat uz balsošanu, ņemot vērā deputāta Safonova piebildi?
*/Jūs pastāvat par sava papildinājuma balsošanu, ievērojot to, ko teica deputāts Safonovs? Praktiski tas 1.pantā jau ir./ (Zālē sarunas, čalas, pārspriedumi.)
Lūdzu, pie mikrofona.

A.Rešetņikovs:
*/Es vienkārši ierosinu konkretizēt, lai, kad mēs saņemsim šo lēmumu, vietējās iestādēs nerastos lieki jautājumi, tāpēc ka pat deputātu vidū nav saprotams, kā tiek aprēķināts ienākuma nodoklis par summu virs 150 rubļiem. Daudzi cilvēki to nezina, tāpēc [ierosinu] to vienkārši konkretizēt un tas ir iemesls, lai izvairītos no liekiem jautājumiem./

Priekšsēdētājs:
Labi. Jautājums ir skaidrs. Ja komisija domā, ka var šādu papildinājumu jeb konkretizāciju pieņemt tāpat, tad mēs balsojam par lēmumprojektu kopumā. Ja komisija uzskata, ka tas nav vajadzīgs, tad nobalsosim par lēmumu un atsevišķi par papildinājumu.

A.Kodoliņš:
Komisija uzskata, ka nav vajadzīgs, jo tur ir pilnīgi precīzi teikts: saglabājas esošā, tātad šī nodokļa ņemšanas kārtība, izņemot divas izmaiņas.

Priekšsēdētājs:
Skaidrs. Lielākā daļa ekonomikas speciālistu uzskata, ka nevajag šo papildinājumu, bet, tā kā tas ir iesniegts un deputāts nenoņem savu priekšlikumu, mēs balsosim to atsevišķi. Lūdzu balsošanas režīmu. Balsojam lēmumu par iedzīvotāju ienākuma nodokļa ņemšanas kārtību Latvijas Republikā redakcijas komisijas variantā. Vajadzīga 101 balss. Paldies. Rezultātu. 135. Lēmums ir pieņemts.
Tagad balsosim šo papildinājumu. Lūdzu deputātu, kurš ierosināja, nolasīt šo papildinājumu.

A.Rešetņikovs: */No izpeļņas virs 150 rubļiem tiek iekasēts 14,70 plus 13 procenti no katra rubļa./

Priekšsēdētājs:
*/Tā ir viena teikuma pievienošana pirmajam pantam?/

A.Rešetņikovs:
*/Jā, 4.punkts. Un viss./

Priekšsēdētājs:
*/Pirmā panta./ Tātad visi dzirdēja šo papildinājumu un mēs varam to balsot. Lūdzu sagatavoties balsošanai. Balsojam. Lūdzu rezultātu: 24. Tātad šis papildinājums nav pieņemts, jo vajadzēja nodoto balsu vairākumu, ja mēs balsojam par papildinājumu. Paldies.
Cienījamie deputāti, līdz ar to mēs šodien plenārsēdi beidzam, turpināsim darbu komisijās un pēc tam parastajā laikā strādāsim frakcijās. Deputātiem, kuriem ir kādi paziņojumi sakāmi, lūdzu, ir iespēja pateikt tos. Lūdzu pie trešā mikrofona.

No zāles: Ārlietu komisija sanāk pie viesnīcas "Rīdzene" pulksten 11.00.

Priekšsēdētājs:
Lūdzu, pie otrā mikrofona.

No zāles: Nepamatoto privilēģiju izskatīšanas komisija lūdz sapulcēties rīt pulksten 9.00 - blakus zālē.

Priekšsēdētājs:
Paldies.

No zāles: Pašvaldības komisija lūdz sapulcēties pulksten 11.00- parastajā telpā Brīvības ielā 37.

Priekšsēdētājs:
Lūdzu, pie otrā mikrofona.

O.Kehris:
Ekonomikas komisija strādās šajā ēkā Ordeņu zālē pulksten 11.00.

Priekšsēdētājs:
Paldies. Lūdzu, pie trešā mikrofona.

A.Čepānis:
Tirdzniecības un pakalpojumu komisija pulksten 14.00 - Tirdzniecības ministrijā.

Priekšsēdētājs:
Deputāti, lūdzu, klausieties priekšsēdētāju paziņojumus, jo kāds var nedzirdēt. Lūdzu, pie pirmā mikrofona.

No zāles: Deputātus, Neatkarīgās kompartijas pārstāvjus, lūdzu uz 5 minūtēm tūlīt Baltajā zālē.

Priekšsēdētājs: Trešais mikrofons.

V.Strīķis:
Lauksaimniecības komisija, lūdzu, tūlīt paliekam, lai vienotos, cikos un kur sāksim darbu.

Priekšsēdētājs:
Otrais mikrofons.

O.Batarevskis: Vides aizsardzības komisija strādās kopā ar celtniekiem.

Priekšsēdētājs:
Pirmais mikrofons.

I.Krastiņš: Veselības aizsardzības un sociālās nodrošināšanas komisijas locekļus lūdzam palikt tepat zālē pēc sēdes.

Priekšsēdētājs:
Trešais mikrofons.

P.Laķis: Izglītības, kultūras un zinātnes komisija pulksten 11.00- pie priekšsēdētāja vietnieka Īvāna kabineta durvīm.

Priekšsēdētājs:
Otrais mikrofons.

O.Blumbergs: Arhitektūras un celtniecības komisija - savās telpās, Brīvības ielā 58. Uzreiz, tūlīt.

J.Krūmiņš:
Rūpniecības komisija tūlīt dodas uz savām telpām.

Priekšsēdētājs:
Trešais mikrofons.

T.Jundzis: Aizsardzības un iekšlietu komisija - 11.30 Brīvības bulvārī 58.

Priekšsēdētājs:
Vairāk paziņojumu nav. Uz redzēšanos!

(Sēdes beigas)