Latvijas Republikas 7.Saeimas rudens sesijas otrā sēde

2002.gada 12.septembrī

Sēdi vada Latvijas Republikas 7.Saeimas priekšsēdētājs Jānis Straume.

Satura rādītājs

Balsojumi

Sēdes vadītājs. Godātie kolēģi! Lūdzu, ieņemiet vietas.

Turpināsim izskatīt likumprojektu “Grozījumi Pārtikas aprites uzraudzības likumā”. Trešais lasījums.

34.priekšlikums.

Vārds debatēs deputātam Leonam Bojāram.

L.Bojārs (Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas frakcija).

Labrīt, cienījamais prezidij! Cienījamie kolēģi! Turpinot izskatīt šo Pārtikas aprites uzraudzības likumu, ir veiktas izmaiņas. Diemžēl pagājušajā sēdē jūs nobalsojāt par tādu redakciju, ka dzeramais ūdens nav atzīstams par galveno pārtikas sastāvdaļu, kā arī atzināt, ka dzērieni nav pārtikas vielas. Pasaulē diemžēl tā nav! Un jebkurā mācību grāmatā jūs varat atrast, kur tas ir norādīts.

Taču mans priekšlikums attiecas uz pavisam citu lietu. Runa ir par 4.apakšpunkta “akumulētais cilvēka organismā” ieslēgšanu 9.pantā. Ar ko tas ir saistīts? Tas ir saistīts un attiecas uz dioksīniem. Diemžēl tehnikas attīstības laikmetā ūdenī - upēs un citās vietās - nonāk ļoti daudz tehnisko un ķīmisko vielu, kā rezultātā ūdenī parādās tādas sastāvdaļas kā dioksīni. Un šie dioksīni ir graujoši cilvēka veselībai. Tie akumulējas organismā un, uzkrājoties lielā daudzumā, grauj cilvēka centrālo nervu sistēmu un psihi. Tas ir pirmais.

Un otrais. Šie dioksīni uzkrājas arī dzīvnieku organismā, teiksim, zivīs. Tātad, lietojot uzturā zivis, cilvēks atkal saņem to pašu devu, kas ir zivīs, un, sasniedzot noteiktu līmeni, dioksīns atkal iedarbojas negatīvi uz organismu.

Es nevaru saprast, kāpēc Saeima negrib pieņemt šo labojumu. Es vēl saprotu valdību, ka tā negrib, lai tas tiktu iekļauts, jo tajās pārtikas vielās, kas nāk no citām valstīm, dioksīni netiek uzrādīti, un, ja tie netiek uzrādīti, tātad pārtikas produkti ir jāpārbauda. Diemžēl valstis nevēlas to darīt, bet tas var novest pie ļoti smagām sekām.

Un vēl viena lieta. Tā kā ir ieplānots varbūt celt celulozes kombinātu un izvietot to uz Daugavas, tad atcerēsimies, ka celulozes kombinātā no celulozes apstrādes ar hloru radīsies arī dioksīni, kas piesātinās Daugavas ūdeni, lai gan puse Rīgas un liela daļa arī Latvijas iedzīvotāju izmanto Daugavas ūdeni. Tā ka arī tas būs graujoši cilvēka organismam.

Un visbeidzot ir vēl viena nopietna lieta. Pēc Otrā pasaules kara un tā laikā antihitleriskās koalīcijas valstis nolēma ķīmiskos ieročus 300 000 tonnu apmērā noslīcināt Baltijas jūrā. Tas tika izdarīts. Diemžēl pēdējo triju, piecu gadu laikā, pēc zinātnieku secinājuma, korozijas rezultātā tiks pilnīgi sagrautas šos ieročus ietverošās metāla sienas - vai nu konteineri, vai lādiņi, un tad Baltijas jūra var pārvērsties par nopietnas katastrofas vietu. Arī zivtiņas, kuras lieto iedzīvotāji, visā Baltijas valstu un Baltijas jūras valstu reģionā tiks saindētas, un galvenā inde, protams, būs dioksīni. Tāpēc jau tagad Zviedrijā notiek ļoti nopietna zivju pārbaude, un viņi tās nezin kāpēc labprāt pārdod citām valstīm, to skaitā arī Latvijai.

Tāpēc, cienījamie kolēģi, šis apakšpunkts ir noteikti jāietver šinī likumā, lai mēs pasargātu mūsu cilvēkus un, protams, arī paši sevi no kaitīgām vielām, kuras var nokļūt mūsu organismā un tur uzkrāties. Un tad mēs slimosim un nezināsim, kas ir par vainu.

Es aicinu atbalstīt šo priekšlikumu.

Sēdes vadītājs. Debates slēdzu. Komisijas vārdā - deputāts Jēkabs Sproģis.

J.Sproģis. Cienījamie kolēģi! Šis deputāta Bojāra priekšlikums komisijā netika akceptēts. Lūdzu balsojumu.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par 34. - deputāta Bojāra priekšlikumu! Lūdzu rezultātu! Par - 13, pret - 3, atturas - 49. Priekšlikums nav atbalstīts.

J.Sproģis. Pārejam pie 35. - deputāta Bojāra priekšlikuma, kas arī netika akceptēts Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēdē.

Sēdes vadītājs. Atklājam debates. Leons Bojārs.

L.Bojārs (Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Jautājums ir ļoti nopietns. Piesārņojumi pārtikā nedrīkst pārsniegt normatīvajos aktos noteiktās maksimāli pieļaujamās normas. Taču kāpēc ir jāpieņem, ka noteikti jāievēro maksimāli pieļaujamās normas? Ir jāpieņem, ka jāievēro jau minimāli pieļaujamās normas. Maksimālā robeža - tā jau ir tā robeža, kas vienam cilvēkam ir ļoti kaitīga, bet citam varbūt, kā saka, nekaitē. Un tāpēc es aicinu izņemt ārā maksimālo robežu un atstāt pieļaujamās normas. Lai tas būtu norādīts un lai importētāji nevarētu pēc tam spekulēt ar to, ka mums ir pieņemtas tādas normas, kas, redziet, šo maksimālo līmeni nepārsniedz.

Tāpēc es aicinu atbalstīt šo priekšlikumu.

Sēdes vadītājs. Debates slēdzu. Lūdzu zvanu! Balsosim par 35. - deputāta Bojāra priekšlikumu. Lūdzu rezultātu! Par - 6, pret - 2, atturas - 44. Priekšlikums nav guvis atbalstu.

Tālāk, lūdzu!

J.Sproģis. Nākamais - Zemkopības ministrijas parlamentārā sekretāra Māra Sprindžuka priekšlikums. Komisija to ir atbalstījusi, redakcionāli precizējusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta.

J.Sproģis. 37. - priekšlikums, ko iesniedzis deputāts Bojārs. Komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Sproģis. 38. - deputāta Bojāra priekšlikums. Komisija nav atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Atklājam debates. Leons Bojārs.

L.Bojārs (Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Jautājums ir par to, ka pavaddokuments - tā var būt viena pavadzīme, kas norāda daudzumu. Diemžēl mēs šinī pantā neredzam to, ka noteikti ir jābūt pārtikas produktu izcelsmi apliecinošam dokumentam. Kā jūs zināt, Latvijā pēdējā laikā tika atklātas ļoti lielas kontrabandas kravas - it sevišķi tas attiecas uz gaļu -, kurām nekādu izcelsmes dokumentu nav. No kurienes, kādā valstī saražota un kādos apstākļos tā gaļa ir pārstrādāta - neko tādu jūs tur neatradīsiet.

Un vēl. Ir interesants dokuments no Zemkopības ministrijas, ko parakstījis Slaktera kungs, - ka Latvijā ir ievesta, teiksim, cūkgaļa, kas ir nezināmas izcelsmes: 1998.gadā ir ievests 9 tūkstoši tonnu, 1999.gadā - 19 tūkstoši tonnu un 2000.gadā - 15 tūkstoši tonnu. Tie ir ļoti lieli apmēri. Un, ja mēs nezinām, kādas izcelsmes ir tā gaļa, kas ir Latvijā parādījusies, un kā tā vispār ir te parādījusies, tad tas ir vairāk nekā jocīgi.

Protams, visi tie jautājumi, kas saistīti ar ēnu ekonomiku, ar korupciju, ar to, ka nelegālie pārtikas produkti šķērso robežu, Latvijā nav noregulēti, un tāpēc ir jāpapildina 14.panta 6.punkts - tur noteikti jāieraksta, ka ir jābūt apliecinājumam par pārtikas produktu izcelsmi.

Tāpēc es aicinu atbalstīt šo priekšlikumu.

Sēdes vadītājs. Debates slēdzu. Vai vēlaties komisijas vārdā ko piebilst?

J.Sproģis. Lūdzu deputātu balsojumu.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par 38. - deputāta Bojāra priekšlikumu! Lūdzu rezultātu! Par - 10, pret - nav, atturas - 56. Priekšlikums nav guvis atbalstu.

J.Sproģis. 39. - deputāta Freimaņa priekšlikumu - komisija sēdē netika atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

J.Sproģis. 40. - deputāta Bojāra priekšlikumu - komisija nav atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Atklājam debates! Leons Bojārs.

L.Bojārs (Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Ieteicamās iedzīvotāju uzturnormas izstrādā Labklājības ministrija. Šai ministrijai ir ļoti daudz materiāla, uz kura pamata tā aprēķina, kādām ir jābūt šīm normām. Taču nevar būt tā, ka ministrija veic šos aprēķinus un pati šos savus ieteikumus arī apstiprina. Tie attiecas uz visiem Latvijas iedzīvotājiem, un tādēļ nevar būt tā, ka ik mēnesi varētu mainīt šīs ieteicamās iedzīvotāju uzturnormas.

Tāpēc es aicinu atstāt tā, kā ir, pat to, ka Labklājības ministrija izstrādā ieteicamās iedzīvotāju uzturnormas, bet, tā kā šīs normas ir ļoti nopietns dokuments, ierosinu noteikt, ka tās apstiprina Ministru kabinets. Un tad tās tik tiešām atbildīs patiesībai tā, kā tam ir jābūt. Tas ir viens aspekts.

Un otrs - nevarēs ar tām manipulēt vai spekulēt.

Paldies par uzmanību.

Sēdes vadītājs. Debates slēdzu! Lūdzu zvanu! Balsosim par 40. - deputāta Bojāra priekšlikumu! Lūdzu rezultātu! Par - 4, pret - 1, atturas - 49. Priekšlikums nav atbalstīts.

J.Sproģis. 41.priekšlikums, ko iesniedzis deputāts Bojārs. Arī šo priekšlikumu Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija netika atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

J.Sproģis. 42.priekšlikumu, ko iesniedzis deputāts Bojārs, komisija netika atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

J.Sproģis. 43.priekšlikumu iesniedzis Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs Sprindžuka kungs. Komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta.

J.Sproģis. 44.priekšlikumu, ko iesniedzis Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs Sprindžuka kungs, komisija ir atbalstījusi, redakcionāli precizējot.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

J.Sproģis. 45.priekšlikumu, ko iesniedzis deputāts Freimanis, komisija ir atbalstījusi, redakcionāli precizējot.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

J.Sproģis. 46.priekšlikumu, ko iesniedzis Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs Sprindžuka kungs, komisija ir daļēji atbalstījusi un ietvērusi savā 47.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Sproģis. Pārejam pie pārejas noteikumiem.

48.priekšlikumu iesniedzis Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs Sprindžuka kungs. Komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

J.Sproģis. 49.priekšlikumu, ko iesniedzis Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs Sprindžuka kungs, komisija ir atbalstījusi, redakcionāli precizējot.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

J.Sproģis. 50.priekšlikumu, ko iesniedzis Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs Sprindžuka kungs, komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta.

J.Sproģis. Arī 51.priekšlikums komisijā tika atbalstīts, to redakcionāli precizējot.

Sēdes vadītājs. Šeit jāpiebilst, ka mēs tālāk, sākot no 51.priekšlikuma, strādāsim ar dokumentu nr.4795-a.

Pret 51.priekšlikumu iebildumu nav. Tālāk, lūdzu!

J.Sproģis. Par 52.priekšlikumu. Lai gan bija sesijas starplaiks, Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija papildsēdē akceptēja Zemkopības ministrijas ierosinājumu - pagarināt pārejas noteikumos atsevišķiem punktiem izpildes termiņus: 3.punkta 11.apakšpunktam no 2002.gada 31.decembra pagarināt līdz 2003.gada 1.jūnijam. Pie tam šajā pagarinātajā termiņā tiek noteikta kārtība, kā uzņēmumi informē Pārtikas un veterināro dienestu, konstatējot neatbilstības ražošanā.

Komisija šo priekšlikumu atbalstījusi, redakcionāli precizējot.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Sproģis. 53.priekšlikumu komisija tika atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

J.Sproģis. 54.priekšlikumu, ko iesniedzis Juridiskais birojs, komisija arī ir atbalstījusi, ietverot to 55.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Sproģis. 55.priekšlikumu, ko iesniedzis Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs Sprindžuka kungs, komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

J.Sproģis. 56.priekšlikumu iesniedzis Juridiskais birojs. Komisija to atbalstījusi daļēji un ietvērusi 58.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt atbildīgās komisijas viedoklim par 56., 57. un 58.priekšlikumu.

J.Sproģis. 59.priekšlikumu, ko iesniedzis Labklājības ministrijas parlamentārais sekretārs Mauliņa kungs, komisija netika atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

J.Sproģis. 60.priekšlikumu, ko iesniedzis Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs Sprindžuka kungs, komisija ir atbalstījusi, redakcionāli precizējot.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Sproģis. Līdz ar to visi šie priekšlikumi ir izskatīti. Lūdzu deputātus balsot par likumprojektu kopumā!

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Pārtikas aprites uzraudzības likumā” pieņemšanu trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 68, pret un atturas - nav. Likums ir pieņemts.

Izskatīsim sadaļu “Prezidija ziņojumi par saņemtajiem Satversmes 81.panta kārtībā izdotajiem Ministru kabineta noteikumiem”.

Saeimas Prezidijs ierosina Satversmes 81.pantā noteiktajā kārtībā izdotos Ministru kabineta noteikumus nr.333 “Noteikumi par atsevišķu korupcijas novēršanas un apkarošanas funkciju nepārtrauktības nodrošināšanu” nodot Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai, Juridiskajai komisijai un Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijai un noteikt, ka Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija ir atbildīgā komisija.

Ministru kabineta vārdā runāt neviens nevēlas. Atklājam debates.

Leons Bojārs.

L.Bojārs (Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas frakcija).

Cienījamie kolēģi! Šodien mums ir nodots diezgan interesants dokuments, un, ja mēs paskatāmies tā anotāciju, tad redzam, ka valdība tik tiešām varbūt ir veikusi pakalpojumu ēnu ekonomikai. Nenodibinot stabili strādājošu jaunu organizāciju, tika destabilizēta darbība visās tajās organizācijās, kuras nodarbojas ar ēnu ekonomikas, kontrabandas un citu tamlīdzīgu darījumu apkarošanu. Tas norāda uz valdības ārkārtīgi slikto darbību, kura sagrauj visu to, kas, kā saka, apkaro šo ēnu ekonomiku, un tādējādi tā tik tiešām mūsu valsts kasei palīdz aiziet garām, kā ir izteikušies arī Finansu ministrijas darbinieki un ministrs, pāri par 400 miljoniem latu.

Un vēl nav saprotama viena lieta. Ir zināms, ka labs saimnieks neiznīcina veco aku, kamēr nav uzbūvējis jaunu. Diemžēl mūsu valdībai ir iznācis otrādi, un tāpēc nav arī brīnums, ka līdz šim vairāku mēnešu garumā Latvijā nevar atrast speciālistu, kas varētu vadīt šo tā saucamo “knābi” jeb KNAB, par kuru tik daudz ir runāts. Vai tad tik tiešām Latvijā nav speciālistu nedz prokuratūrā, nedz policijā, kuri ir kārtīgi cilvēki, kuriem nav visdažādāko pārmetumu par viņu iepriekšējo darbību un kuri nav iesaistīti ēnu ekonomikā? Un izbrīnu rada tas, ka visā šajā ilgajā kandidātu meklēšanas laikā patiesībā to organizāciju, kas strādā, darbinieki nezina, vai viņiem ir jāstrādā vai nav jāstrādā, ko viņi dara un kas viņiem ir jādara, jo šie cilvēki ir pilnīgā neziņā. Toties divu gadu laikā no darba Iekšlietu ministrijā tika atbrīvots aptuveni 2000 darbinieku ar labu specializāciju. Tad varbūt vajag ieteikt valdībai, lai tur paskatās, jo varbūt starp viņiem var atrast kādu darbinieku, kuram varētu uzticēt šo ārkārtīgi nozīmīgo vadīšanas amatu, jo tas skaistais speciālists, kas tika uzaicināts un kas bija arī uz Saeimu atnācis... Jā, protams, viņš ir labs advokāts, bet operatīvajā un izmeklēšanas darbā viņš diemžēl nav specializējies.

Un tāpēc, kolēģi, šī varbūt ir Saeimas deputātu pārbaude, cik modri mēs strādājam vai nestrādājam, bet tā vai citādi mēs nevaram pieļaut, lai ar mūsu rokām tādā amatā uz organizāciju būtu izvirzīts cilvēks, kas nav kompetents.

Un tādēļ es vēlreiz jūs aicinu. Protams, 7.Saeimai būs jāieceļ šis KNAB vadītājs, un mums tomēr ir jāvadās pēc skaidrā saprāta un šim amatam jāizvēlas cilvēks, lai pēc tam nebūtu kauns, ka mēs esam nobalsojuši par to vai citu personu, kura vai nu nevar strādāt, vai varbūt nevēlas strādāt, vai neprot strādāt.

Bez tam varbūt vajadzētu arī ieviest tādu kārtību, ka mūsu komisijas attiecīgajiem amatiem, kurus mēs apstiprinām, pašas veido šos konkursus un izvērtē kandidātus. Un tad varbūt tik tiešām mūsu valsts aparātos strādās tādi vadošie darbinieki, par kuriem nebūs kauns ne Latvijai, ne mums kā deputātiem. Tad nebūs arī kauns starptautiskajā mērogā. Jo diemžēl ļoti daudzos jautājumos mūsu vadošie speciālisti atpaliek no saviem kolēģiem citās valstīs.

Tāpēc es aicinu atbalstīt šo Ministru kabineta priekšlikumu, jo tam ir ārkārtīgi liela nozīme, lai tās organizācijas, kuras darbojas, darbotos efektīvi.

Paldies par uzmanību!

Sēdes vadītājs. Debates slēdzu. Lūdzu zvanu! Balsosim par Ministru kabineta noteikumu nr.333 nodošanu komisijai un līdz ar to arī par pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 78, pret - nav, atturas - 1. Noteikumi komisijai ir nodoti.

Lūdzu Valsts pārvaldes un pašvaldības komisiju noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu otrajam lasījumam. Lūdzu ieslēgt mikrofonu deputātam Jānim Lagzdiņam.

J.Lagzdiņš (Tautas partijas frakcija).

Godājamie kolēģi! Es aicinu par priekšlikumu iesniegšanas termiņu noteikt 1.oktobri.

Sēdes vadītājs. Nedrīkst būt vairāk par 15 dienām, tātad 27.septembris.

J.Lagzdiņš. Paldies.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Saeimas Prezidijs ierosina Satversmes 81.panta noteiktajā kārtībā izdotos Ministru kabineta noteikumus nr.382 “Grozījums Radio un televīzijas likumā” nodot Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija ir atbildīgā komisija. Debatēt neviens nevēlas. Lūdzu zvanu! Balsosim par šo noteikumu nodošanu komisijām. Lūdzu rezultātu! Par - 78, pret un atturas - nav. Noteikumi nodoti komisijām.

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija lūdz noteikt priekšlikumu iesniegšanas termiņu.

Antons Seiksts.

A.Seiksts (frakcija “Latvijas ceļš”).

Godātais priekšsēdētāj! Komisija lūdz noteikt vienu nedēļu ilgu termiņu - 19.septembri.

Sēdes vadītājs. 19.septembris. Iebildumu nav. Paldies.

Saeimas Prezidijs ir saņēmis piecu Sociāldemokrātu savienības frakcijas deputātu iesniegumu - lūgumu iekļaut šīsdienas sēdes darba kārtības sadaļā, kurā ir Saeimas Prezidija ziņojumi par saņemtajiem likumprojektiem, likumprojektu “Grozījumi likumā “Par iedzīvotāju ienākuma nodokli””. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par šo piecu deputātu priekšlikumu. Lūdzu rezultātu! Par - 32, pret - 6, atturas - 46. Priekšlikums nav guvis atbalstu.

Tie paši deputāti lūdz iekļaut šīsdienas sēdes darba kārtības sadaļā, kurā ir Saeimas Prezidija ziņojumi par saņemtajiem likumprojektiem, likumprojektu “Grozījumi likumā “Par valsts sociālo apdrošināšanu””.

Deputāts Egils Baldzēns vēlas runāt “par”.

E.Baldzēns (Sociāldemokrātu savienības frakcija).

Godājamie deputāti! Latvijas Republikas pilsoņi! Sociāldemokrātu savienības frakcija ir iesniegusi - šajā sesijā pirmo reizi - grozījumus likumā “Par valsts sociālo apdrošināšanu”, un šie grozījumi nodrošinātu dienas nodaļu studentiem sociālās garantijas, kuras viņiem paredz Satversme, tas ir, nodrošināt, lai arī tie dienas nodaļu studenti, kas nav stājušies darba tiesiskajās attiecībās, tiktu apdrošināti pret invaliditāti un pret slimības gadījumiem un lai arī jaunajām māmiņām - dienas nodaļu studentēm - tiktu izsniegti maternitātes pabalsti.

Praktiski šis likumprojekts, ko tagad iesniedz Sociāldemokrātu savienības frakcija, skar 27 600 studentus, tas ir, 46% no visiem 60 000 pilna laika studentu, kas ir Latvijā.

Mēs, protams, priecājamies par to, ka Latvijā aug studentu skaits, taču ir nepieciešams, lai viņiem būtu Latvijas Republikas konstitūcijā - Satversmē - paredzētās garantijas.

Tātad mūsu priekšlikums ir papildināt 6.pantu ar jaunu sesto daļu šādā redakcijā: pilna laika studējošie ir pakļauti invaliditātes apdrošināšanai, maternitātes un slimības apdrošināšanai. Un ierosinām arī papildināt 19.pantu ar 6.punktu šādā redakcijā: no valsts pamatbudžeta tiek veiktas valsts obligātās sociālās apdrošināšanas iemaksas šīm dienas nodaļas studējošajām personām.

Ko vēl es gribētu šajā sakarā uzsvērt? To, ka, mūsuprāt, šis ir nopietns priekšlikums, taču tas neskartu šāgada budžetu; tas skartu tikai nākamā gada budžetu. Summa, kas ir nepieciešama, lai Satversme pilnā apjomā tiktu attiecināta arī uz tiem dienas nodaļu studentiem, kuri nestrādā, nav liela - 1,3 miljoni latu gadā. Es domāju, ka tas ir nepieciešams ieguldījums, lai mūsu Satversme būtu ne tikai deklaratīva, bet arī reālas tiesības nodrošinoša mūsu jaunatnei. Sagatavojot likumprojektu, ir notikušas konsultācijas ar Latvijas Studentu apvienību, kas ir likumprojekta galvenā iniciatore.

Aicinu valdības partijas un opozīcijas partijas atbalstīt Sociāldemokrātu savienības priekšlikumu. Uzskatu to par nepieciešamu.

Sēdes vadītājs. Neviens nevēlas runāt “pret”.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta iekļaušanu darba kārtībā. Lūdzu rezultātu! Par - 25, pret - 3, atturas - 47. Priekšlikums noraidīts.

Saeimas Prezidijs ierosina deputātu Urbanoviča, Bekasova, Solovjova, Rastopirkina un Golubova iesniegto likumprojektu “Grozījums likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli”” nodot Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai un noteikt, ka tā ir atbildīgā komisija.

Deputāts Jānis Urbanovičs vēlas runāt “par”.

J.Urbanovičs (politisko organizāciju apvienības “Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā” frakcija).

Godātais priekšsēdētāj, godātā Saeima! Šis priekšlikums nav mūsu pašu izdomāts, to mēs esam noklausījušies, klātesot visu valdošo partiju priekšvēlēšanu sapulcēs un lasot jūsu priekšvēlēšanu programmas. Un mums vienkārši radās jautājums: kāpēc gaidīt jūsu atkalievēlēšanu? Mums vēl ir daudz laika, ko strādāt, un tāpēc mēs aicinām atbalstīt šo priekšlikumu, ņemot vērā to, ka neviena no esošajām partijām un arī tās citas, pārējās 20, kas grib… Tātad mums nav, kas iebilstu pret šādu mazu, bet vajadzīgu labojumu… Kāpēc gaidīt? Balsosim šodien un steidzamības kārtībā pieņemsim!

Paldies par uzmanību!

Sēdes vadītājs. “Pret” runāt neviens nevēlas.

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums likumā “Par uzņēmumu ienākuma nodokli”” nodošanu komisijai! Lūdzu rezultātu! Par - 31, pret - 4, atturas - 45. Priekšlikums nav guvis atbalstu.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Grozījumi likumā “Par privātajiem pensiju fondiem”” nodot Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai, Sociālo un darba lietu komisijai un noteikt, ka Budžeta un finansu (nodokļu) komisija ir atbildīgā komisija. Iebildumu nav.

Saeimas Prezidijs ierosina Ministru kabineta iesniegto likumprojektu “Par Latvijas Republikas un Slovākijas Republikas brīvās tirdzniecības līguma Apvienotās komitejas lēmumu nr.1/2002” nodot Ārlietu komisijai, Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai un Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijai un noteikt, ka Ārlietu komisija ir atbildīgā komisija. Deputāti piekrīt.

Saeimas Prezidijs ierosina Parlamentārās izmeklēšanas komisijas akciju sabiedrības “Latvijas Kuģniecība” un citu stratēģiski svarīgu objektu privatizācijas jautājumā iesniegto likumprojektu “Grozījums Saeimas kārtības rullī” nodot Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai un Juridiskajai komisijai, nosakot, ka Juridiskā komisija ir atbildīgā komisija. Deputāti neiebilst.

Izskatīsim sadaļu “Amatpersonu ievēlēšana, apstiprināšana, iecelšana, atbrīvošana vai atlaišana no amata, uzticības vai neuzticības izteikšana”.

Lēmuma projekts “Par Ivetas Krēvicas apstiprināšanu par Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesnesi”.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Labrīt, godātie deputāti!

Saeimas Juridiskā komisija izskatīja tieslietu ministres Ingrīdas Labuckas ieteikumu - apstiprināt Ivetu Krēvicu par Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesnesi - un vienprātīgi atbalstīja šādu lēmuma projektu.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu - apstiprināt Ivetu Krēvicu par Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesnesi! Lūdzu rezultātu! Par - 73, pret - nav, atturas - 2. Lēmums pieņemts.

Nākamais lēmuma projekts - “Par Gaļinas Kaņējevas apstiprināšanu par Valsts kontroles padomes locekli”. Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Arī par šo lēmuma projektu Juridiskā komisija pieņēma pozitīvu lēmumu, tātad atbalstīja Gaļinas Kaņējevas apstiprināšanu par Valsts kontroles padomes locekli.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu - apstiprināt Gaļinu Kaņējevu par Valsts kontroles padomes locekli! Lūdzu rezultātu! Par - 32, pret - 20, atturas - 23. Lēmums nav pieņemts.

Nākamais lēmuma projekts - “Par Ivetas Burkānes apstiprināšanu par Valsts kontroles Revīzijas departamenta kolēģijas locekli”. Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Juridiskā komisija atbalstīja šādu lēmuma projektu - tātad atbalstīja Ivetas Burkānes apstiprināšanu par Valsts kontroles Revīzijas departamenta kolēģijas locekli.

Sēdes vadītājs. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par lēmuma
projektu - apstiprināt Ivetu Burkāni par Valsts kontroles Revīzijas departamenta kolēģijas locekli! Lūdzu rezultātu! Par - 59, pret - 1, atturas - 15. Lēmums pieņemts.

Nākamais lēmuma projekts - “Par Ilvijas Atvares apstiprināšanu par Valsts kontroles Revīzijas departamenta kolēģijas locekli”. Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Arī Ilvija Atvare saņēma atbalstošu, respektīvi, pozitīvu, lēmumu apstiprināšanai Valsts kontroles Revīzijas departamenta kolēģijas locekļa amatā. Līdz ar to komisija aicina balsot.

Sēdes vadītājs. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par lēmuma
projektu - apstiprināt Ilviju Atvari par Valsts kontroles Revīzijas departamenta kolēģijas locekli! Lūdzu rezultātu! Par - 58, pret - nav, atturas - 14. Lēmums pieņemts.

Nākamais lēmuma projekts - “Par Zaigas Eglītes apstiprināšanu par Valsts kontroles Revīzijas departamenta kolēģijas locekli”. Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Valsts kontroliera ierosinājumu - apstiprināt Zaigu Eglīti par Valsts kontroles Revīzijas departamenta kolēģijas locekli - Juridiskā komisija atbalstīja.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu - apstiprināt Zaigu Eglīti par Valsts kontroles Revīzijas departamenta kolēģijas locekli! Lūdzu rezultātu! Par - 30, pret - 4, atturas - 39. Lēmums nav pieņemts.

Izskatīsim lēmuma projektu “Par piekrišanu Saeimas deputāta Jāņa Urbanoviča saukšanai pie administratīvās atbildības”. Mandātu un iesniegumu komisijas vārdā - deputāte Vineta Muižniece.

V.Muižniece (Tautas partijas frakcija).

Godātie Saeimas deputāti! Strādāsim ar dokumentu nr.4865.

Saeimas Mandātu un iesniegumu komisija izskatīja Valsts policijas Ceļu policijas pārvaldes iesniegumu un protokolu par administratīvo pārkāpumu, kuru izdarījis Saeimas deputāts Jānis Urbanovičs. Jums izdalītajam dokumentam ir pievienots arī administratīvais protokols, kurā norādīts pārkāpuma raksturs, proti, pieļaujamais braukšanas ātrums ir pārsniegts.

Jānis Urbanovičs ir atzinis, ka protokolā minētais atbilst patiesībai, un lūdzis šo iesniegumu izskatīt un iespējami ātri to virzīt, lai viņu sodītu. Saeimas Mandātu un iesniegumu komisija to ņēma vērā - izskatot vienbalsīgi atbalstīja sagatavoto lēmuma projektu “Par piekrišanu Saeimas deputāta Jāņa Urbanoviča saukšanai pie administratīvās atbildības”. Aicinu to darīt arī Saeimu.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par lēmuma projektu: “Piekrist 7.Saeimas deputāta Jāņa Urbanoviča saukšanai pie administratīvās atbildības par administratīvā pārkāpuma protokolā norādīto pārkāpumu.” Lūdzu rezultātu! Par - 54, pret - 1, atturas - 1. Lēmums pieņemts.

Izskatīsim likumprojektu “Ūdens apsaimniekošanas likums”. Trešais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas
vārdā - deputāts Arnis Razminovičs.

A.Razminovičs (Tautas partijas frakcija).

Labdien, godātie kolēģi! Strādāsim ar dokumentu nr.4797.

1.priekšlikums ir saņemts no vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Vladimira Makarova, un tas ir atbalstīts komisijā.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta.

A.Razminovičs. 2.priekšlikumu ir iesniedzis Juridiskais birojs. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Razminovičs. 3.priekšlikums ir saņemts no Juridiskā biroja. Tas ir atbalstīts un iestrādāts atbildīgās komisijas iesniegtajā 5.priekšlikumā.

Arī 4.priekšlikums ir saņemts no Juridiskā biroja un tas ir iestrādāts atbildīgās komisijas iesniegtajā 5.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Razminovičs. 6. - Juridiskā biroja priekšlikums - ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Razminovičs. 7. - Labklājības ministrijas parlamentārā sekretāra Ziedoņa Mauliņa priekšlikums. Tas ir daļēji atbalstīts 8. - atbildīgās komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Razminovičs. 9. - Juridiskā biroja priekšlikums. Tas ir daļēji atbalstīts 10. - atbildīgās komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Razminovičs. 11. - Labklājības ministrijas parlamentārā sekretāra Ziedoņa Mauliņa priekšlikums. Tas nav guvis komisijas atbalstu.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta komisijas viedokli.

A.Razminovičs. 12. - Juridiskā biroja priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Razminovičs. 13. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Razminovičs. 14. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

A.Razminovičs. 15. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta.

A.Razminovičs. 16. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

A.Razminovičs. 17. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

A.Razminovičs. 18. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta.

A.Razminovičs. 19. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Razminovičs. 20. - vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Vladimira Makarova priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

A.Razminovičs. 21. - Labklājības ministrijas parlamentārā sekretāra Ziedoņa Mauliņa priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

A.Razminovičs. 22. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Razminovičs. 23. - Juridiskā biroja priekšlikums. Tas ir guvis komisijas atbalstu.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta.

A.Razminovičs. 24. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

A.Razminovičs. 25. - Juridiskā biroja priekšlikums. Tas ir atbalstīts un iestrādāts 26. - atbildīgās komisijas priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Razminovičs. 27. - Juridiskā biroja priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Razminovičs. 28. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

A.Razminovičs. 29. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Razminovičs. 30. - Juridiskā biroja priekšlikums. Ir daļēji atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Razminovičs. 31. - vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Vladimira Makarova priekšlikums. Ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

A.Razminovičs. 32. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

A.Razminovičs. 33. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta.

A.Razminovičs. 34. - vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Vladimira Makarova priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Razminovičs. 35. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta.

A.Razminovičs. Aicinu deputātus balsot par likumprojekta pieņemšanu trešajā lasījumā!

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 73, pret un atturas - nav. Likums pieņemts.

Nākamais likumprojekts - “Grozījumi likumā “Par pašvaldību budžetiem””. Otrreizējā caurlūkošana.

Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas vārdā ... (Zālē troksnis.)

Tātad ir saņemta Valsts prezidentes vēstule, kurā viņa motivēti ir nosūtījusi likumu “Grozījumi likumā “Par pašvaldību budžetiem”” otrreizējai caurlūkošanai. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par likuma “Grozījumi likumā “Par pašvaldību budžetiem”” nodošanu Budžeta un finansu (nodokļu) komisijai! Lūdzu rezultātu! Par - 75, pret un atturas - nav. Komisijai likums ir nodots.

Lūdzu, noteiksim priekšlikumu iesniegšanas termiņu un otrreizējās caurlūkošanas datumu!

Vents Balodis.

V.Balodis (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Godātie deputāti! Lūdzu iesniegt priekšlikumus līdz 20.septembrim.

Sēdes vadītājs. Un izskatīšana?

V.Balodis. Un izskatīt 26.septembrī.

Sēdes vadītājs. 26.septembris. Iebildumu nav.

Nākamais likumprojekts - “Grozījums Ventspils brīvostas likumā”. Pirmais lasījums.

Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas vārdā - deputāts Vents Balodis.

V.Balodis (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Godātie deputāti! Strādāsim ar dokumentu nr.4640. Šie valdības sagatavotie grozījumi Ventspils brīvostas likumā ir vajadzīgi, lai to saskaņotu ar Eiropas Savienības prasībām nodokļu un muitas jomā.

Budžeta un finansu (nodokļu) komisija to ir atbalstījusi. Lūdzu arī jūs to atbalstīt pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Debatēt neviens nevēlas. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums Ventspils brīvostas likumā” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 44, pret - 16, atturas - 13. Pirmajā lasījumā likumprojekts pieņemts.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam?

V.Balodis. Priekšlikumu iesniegšanas termiņš - 15.oktobris.

Sēdes vadītājs. 15.oktobris. Iebildumu nav.

Nākamais likumprojekts - “Grozījums Rīgas brīvostas likumā”. Pirmais lasījums.

Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas vārdā - Vents Balodis.

V.Balodis (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Godātie deputāti! Strādāsim ar dokumentu nr.4641 - likumprojektu “Grozījums Rīgas brīvostas likumā”. Tāpat kā attiecībā uz Ventspili, arī šie ir valdības sagatavoti grozījumi, lai likumu saskaņotu ar Eiropas Savienības prasībām nodokļu un muitas jomā.

Budžeta un finansu (nodokļu) komisija tos ir atbalstījusi pirmajā lasījumā. Lūdzu arī deputātus tos atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 49, pret - 22, atturas - 13. Pirmajā lasījumā likumprojekts pieņemts.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš?

V.Balodis. 15.oktobris.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Nākamais likumprojekts - “Grozījumi likumā “Par nodokļu piemērošanu brīvostās un speciālajās ekonomiskajās zonās””. Pirmais lasījums.

Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas vārdā - deputāts Vents Balodis.

V.Balodis (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Godātie deputāti! Strādāsim ar dokumentu nr.4642 - likumprojektu “Grozījumi likumā “Par nodokļu piemērošanu brīvostās un speciālajās ekonomiskajās zonās””, ko sagatavojusi valdība, un šie grozījumi ir nepieciešami, lai likumu saskaņotu ar Eiropas Savienības prasībām nodokļu un muitas jomā.

Budžeta un finansu (nodokļu) komisija tos ir atbalstījusi pirmajā lasījumā. Lūdzu arī jūs tos atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 47, pret - 20, atturas - 14. Pirmajā lasījumā likumprojekts ir pieņemts.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš?

V.Balodis. 15.oktobris.

Sēdes vadītājs. Paldies. Iebildumu nav.

Izskatīsim likumprojektu “Grozījums Latvijas Kriminālprocesa kodeksā”. Pirmais lasījums.

Aizsardzības un iekšlietu komisijas vārdā - deputāts Dzintars Kudums.

Dz.Kudums (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Augsti godātais prezidij! Augsti godātie kolēģi! Aizsardzības un iekšlietu komisija izskatīja grozījumus Latvijas Kriminālprocesa kodeksā, kurus bija iesniedzis Ministru kabinets, un atzina tos par labu esam, tāpēc es lūdzu arī Saeimu to atbalstīt pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 59, pret un atturas - nav. Pirmajā lasījumā pieņemts.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš?

Dz.Kudums. 17.septembris.

Sēdes vadītājs. 17.septembris. Paldies.

Nākamais likumprojekts - “Grozījumi Valsts meža dienesta likumā”. Pirmais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas
vārdā - deputāts Kārlis Leiškalns.

K.Leiškalns (frakcija “Latvijas ceļš”).

Priekšsēdētāja kungs, dāmas un kungi! Dokuments, kuru mēs šobrīd izskatām, ir ar numuru 4699, - tas ir likumprojekts “Grozījumi Valsts meža dienesta likumā”, kuram komisija ir lūgusi noteikt steidzamību.

Likumprojekts tika sagatavots pēc Valsts meža dienesta un Zemkopības ministrijas lūguma, lai precizētu veselu virkni Valsts meža dienesta darbinieku uzdevumu, pienākumu un rīcības veidu.

Tāpēc es aicinu atbalstīt šā likumprojekta steidzamību, kā arī pirmā lasījuma redakciju.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta atzīšanu par steidzamu. Lūdzu rezultātu! Par - 45, pret - nav, atturas - nav. Nav kvoruma.

Lūdzu atkārtot balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi Valsts meža dienesta likumā” atzīšanu par steidzamu. Lūdzu rezultātu! Par - 56, pret - nav, atturas - 22. Likumprojekts atzīts par steidzamu.

K.Leiškalns. Aicinu atbalstīt arī pirmā lasījuma redakciju.

Sēdes vadītājs. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 77, pret - nav, atturas - 1. Pirmajā lasījumā likumprojekts pieņemts.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš un otrā lasījuma datums?

K.Leiškalns. Dāmas un kungi! Tā kā likumprojektā, kas sākumā bija domāts kā sīki tehniski labojumi, ir ieviesti daudzi ārkārtīgi būtiski labojumi, es aicinu par priekšlikumu iesniegšanas termiņu noteikt 22.septembri un par izskatīšanas datumu - 10.oktobri.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst. Paldies.

Nākamais likumprojekts - “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā”. Pirmais lasījums.

Juridiskās komisijas vārdā - deputāts Linards Muciņš.

L.Muciņš (frakcija “Latvijas ceļš”).

Cienījamo priekšsēdētāj! Cienījamie deputāti! Likumprojekta numurs 4758, reģistra numurs 1326.

Grupa deputātu, kuri rūpējas par godīgu spēli mūsu sportā, ir iesnieguši labojumus Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā, kas nosaka, ka Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodekss būtu papildināms ar trijiem jauniem pantiem.

Viens no tiem ir pants par dopinga pārbaudes kārtības pārkāpšanu, otrs no tiem ir pants par sodiem, ja ir bijis atteikums veikt dopinga pārbaudi, bet trešais administratīvais pārkāpums ir saistīts ar ziņu nesniegšanu par dopinga pārbaudēm.

Visi šie trīs panti, kuri nosaka administratīvos sodus attiecīgi no 50 vai 100 latiem līdz 250 latiem, ir vērsti uz to, lai sakārtotu sistēmu, kas saistīta ar dopinga kontroli, dopinga nelietošanu sporta pasākumos un sportistu vidū. Ņemot vērā pēdējā laikā gan ārzemēs, gan Latvijā notikušos skandālus, mēs redzam, ka šinī jomā ir nepieciešama tāda likumdošana un ir jānosaka sodi.

Juridiskā komisija izskatīja šo likumprojektu un to atbalstīja. Aicinu arī jūs atbalstīt šo likumprojektu.

Paldies par uzmanību!

Sēdes vadītājs. Debatēt neviens nevēlas. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 56, pret un atturas - nav. Pirmajā lasījumā likumprojekts pieņemts.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam?

L.Muciņš. 22.septembris.

Sēdes vadītājs. 22.septembris. Paldies.

Izskatīsim likumprojektu - “Grozījumi likumā “Par cukuru””. Otrais lasījums.

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas
vārdā - deputāts Kalniņš.

A.Kalniņš (Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas frakcija).

Godājamais priekšsēdētāj, cienījamie kolēģi! Izskatāmais dokuments nr.1256.

Otrajā lapaspusē redakcionāli ir precizēts 4. pants, 11.1. un 11.2. pants.

1.priekšlikumu ir iesniedzis Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs Sprindžuka kungs. Komisija to ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

A.Kalniņš. Arī 2.priekšlikumu iesniedzis Sprindžuka kungs, un tas ir atbalstīts.

3.priekšlikums ir Juridiskā biroja priekšlikums, kas ietverts komisijas atbalstītajā redakcijā.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

A.Kalniņš. 4.priekšlikums saņemts no Zemkopības ministrijas parlamentārā sekretāra Sprindžuka kunga. Priekšlikums ir atbalstīts daļēji komisijas piedāvātajā redakcijā 5.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt atbildīgās komisijas viedoklim par 3., 4. un 5.priekšlikumu.

A.Kalniņš. 6.priekšlikums saņemts no Juridiskā biroja. Tas ir atbalstīts no komisijas puses.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

A.Kalniņš. 7.priekšlikums saņemts no Zemkopības ministrijas parlamentārā sekretāra Sprindžuka kunga. Tas ir atbalstīts no komisijas puses.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

A.Kalniņš. 8. - Juridiskā biroja priekšlikums - no komisijas puses ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta.

A.Kalniņš. Priekšlikumi izskatīti. Lūdzu...

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par cukuru”” pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 61, pret un atturas - nav. Otrajā lasījumā likumprojekts pieņemts.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam?

A.Kalniņš. 26.septembris.

Sēdes vadītājs. Paldies! Iebildumu nav.

Nākamais likumprojekts - “Grozījums likumā “Par pašvaldībām””. Pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā - deputāts Pēteris Salkazanovs.

P.Salkazanovs (Sociāldemokrātu savienības frakcija).

Labdien, augsti godātais prezidij! Labdien, cienījamie deputāti!

Grozījums likumā “Par pašvaldībām” tika iesniegts 2000.gada septembrī kopā ar Dzīvesvietas deklarēšanas likumu, un iesniedzējs bija Ministru kabinets. Divu gadu laikā izskatot Dzīvesvietas deklarēšanas likumu, normas, kas bija paredzētas likuma “Par pašvaldībām” grozījumā, ir iestrādātas Dzīvesvietas deklarēšanas likumā, un pašlaik - pēc diviem gadiem - šis grozījums, ko savulaik iesniedza Ministru kabinets, vairs nav aktuāls, tāpēc Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija neatbalsta šā likumprojekta tālāko virzību.

Sēdes vadītājs. Lūdzu balsošanas režīmu! Balsosim par likumprojekta “Grozījums likumā “Par pašvaldībām”” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 45, pret - 16, atturas - 13. Pirmajā lasījumā likumprojekts pieņemts.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam?

P.Salkazanovs. 20.septembris.

Sēdes vadītājs. 20.septembris. Paldies!

Nākamais - likumprojekts “Grozījumi likumā “Par pašvaldībām””. Pirmais lasījums.

Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas vārdā ziņos… Nav referenta.

Izskatām... Lūdzu, Pēteris Salkazanovs.

P.Salkazanovs (Sociāldemokrātu savienības frakcija).

Cienījamie kolēģi! Izskatīsim dokumentu nr.4217.

Likumprojektu “Grozījumi likumā “Par pašvaldībām”” iesniedza deputātu grupa - Grīnblats, Rasnačs, Balodis, Kudums un Tabūns. Komisija neatbalsta šā likumprojekta tālāku virzību.

Sēdes vadītājs. Atklājam debates. Dzintars Rasnačs.

Dz.Rasnačs (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Godātie deputāti! Sākšu ar nelielu atkāpi par vakardienas raidījumā “Kas notiek Latvijā?” dzirdēto, tātad ar jautājumu par lustrāciju. Daudzi no jums droši vien varēja uzzināt daudz ko jaunu par Čehiju, par Vāciju. Latvijā diemžēl šis lustrācijas darbs ir bijis ļoti liberāls, un tie ierobežojumi, kādi ir šobrīd pašvaldību un parlamenta deputātiem, ir visai liberāli, salīdzinot kaut vai ar to pašu Čehiju un to pašu Vāciju.

Taču, ja mēs runājam par izpildvaru, tad jāteic, ka diemžēl izpildvarā var strādāt gan tie, kas ir bijuši VDK darbinieki, gan tie, kas darbojušies pret Latvijas neatkarību pēc 1991.gada 13.janvāra, gan arī citas personas. Rodas jautājums: vai ir līdzsvars starp šiem svaru kausiem - starp izpildvaru un lēmējvaru? Vai mēs varam atstāt nevienlīdzīgas prasības - stingrākas prasības vieniem un mazāk stingras otriem? Apvienība “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK uzskata, ka pašvaldību izpilddirektoriem būtu jāizvirza tādas pašas prasības kā pašvaldību deputātiem. Un mūsu nākamais solis būs izvirzīt tādas pašas prasības Ministru kabineta locekļiem un arī augstākajiem valsts izpildvaras ierēdņiem.

Mēs uzskatām, ka šis solis ir jāsper tāpēc, ka diemžēl daudzās valstīs pašvaldībās pie varas nāk revanšistiski spēki, un mēs nekādā ziņā to negribētu pieļaut. Tāpēc aicinām valdošās koalīcijas partijas atbalstīt šo likumprojektu un, ja ir papildinājumi, tad papildināt to, gatavojot tā otro un trešo lasījumu.

Paldies par uzmanību.

Sēdes vadītājs. Andrejs Požarnovs.

A.Požarnovs (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Augsti godātais prezidij! Cienītie kolēģi! Likums gan noteic, ka par pašvaldību deputātiem nevar būt bijušie Drošības komitejas darbinieki, un tas tiek ievērots, un tas ir ļoti labi, ka tādas pašvaldības tiek ievēlētas, taču mūsu pieredze rāda, ka pēc tam atsevišķās pašvaldībās tiek bijušie Drošības komitejas darbinieki pieņemti par izpilddirektoriem un tādējādi rodas pretruna. Pēc tam, kad kāda politiski represēta persona ierodas kārtot savas darīšanas pašvaldībā un tai ir pie sava bijušā izsūtītāja jākārto šīs savas darīšanas, viņa uzdod tām politiskajām partijām jautājumu: “Bet kā tad tā? Kad mēs vēlējām šīs pašvaldības deputātus, tika ievērots tas princips, lai čekisti netiktu ievēlēti, taču realitāte ir tā, ka beigu beigās izpildvara nonākusi čekistu rokās!” Un tāpēc mūsu apvienība uzskata, ka šī esošā kārtība ir jāpārtrauc - ka jānosaka izpildvarai tādi paši ierobežojumi.

Man ļoti žēl, ka komisijā neguva atbalstu šis apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK priekšlikums. Lūdzu Saeimu tomēr atbalstīt šo likumprojektu.

Sēdes vadītājs. Debates beidzam. Vai vēlaties komisijas vārdā kaut ko piebilst?

Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Grozījumi likumā “Par pašvaldībām”” pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 19, pret - 19, atturas - 40. Likumprojekts pirmajā lasījumā noraidīts.

Izskatīsim likumprojektu “Grozījums Reliģisko organizāciju likumā”. Otrais lasījums.

Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas vārdā - deputāts Geige.

I.Geige (frakcija “Latvijas ceļš”).

Godātie deputāti! Strādāsim ar dokumentu nr.4873. Likumprojekts “Grozījums Reliģisko organizāciju likumā” ir izskatāms otrajā, galīgajā, lasījumā.

1.priekšlikums - atbildīgās komisijas priekšlikums. Ir atbalstīts. Tas ir redakcionāls grozījums.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Geige. 2. - deputāta Stalta priekšlikums. Nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Geige. 3. - atbildīgās komisijas priekšlikums. Atbalstīts. (No zāles dep. K.Lībane: “Jābalso!”)

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par 3. - atbildīgās komisijas priekšlikumu! Lūdzu rezultātu! Par - 46, pret - 17, atturas - 15. Priekšlikums ir guvis atbalstu.

Tālāk, lūdzu!

I.Geige. 4. - tieslietu ministres Ingrīdas Labuckas priekšlikums. Komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts... (Starpsauciens no zāles: “Jābalso!”) Lūdzu zvanu! Balsosim par 4. - tieslietu ministres Labuckas priekšlikumu! Lūdzu rezultātu! Par - 31, pret - 2, atturas - 26. Priekšlikums guvis atbalstu.

Tālāk, lūdzu!

I.Geige. 5. - deputāta Kiršteina priekšlikums. Ir atbalstīts komisijā. (Starpsauciens no zāles: “Balsot!”)

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par deputāta Kiršteina priekšlikumu nr.5! Lūdzu rezultātu! Par - 14, pret - 25, atturas - 39. Priekšlikums noraidīts.

I.Geige. 6. - tieslietu ministres Labuckas priekšlikums - ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Geige. 7. - tieslietu ministres Labuckas priekšlikums - ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

I.Geige. 8. - tieslietu ministres Labuckas priekšlikums - ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Geige. 9. - tieslietu ministres Labuckas priekšlikums - nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

I.Geige. 10. - tieslietu ministres Labuckas priekšlikums - ir atbalstīts, izdarot redakcionālu precizējumu.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu… Lūdzu zvanu! Balsosim par 10. - tieslietu ministres priekšlikumu! Lūdzu rezultātu! Par - 70, pret un atturas - nav. Priekšlikums atbalstīts.

I.Geige. 11. - tieslietu ministres Labuckas priekšlikums - nav atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Geige. 12. - atbildīgās komisijas priekšlikums - ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

I.Geige. 13. - tieslietu ministres Labuckas priekšlikums - ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Geige. Tāpat atbildīgās komisijas 14.priekšlikums ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

I.Geige. Tāpat ir atbalstīts arī 15. - atbildīgās komisijas priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

I.Geige. 16. - tieslietu ministres Labuckas priekšlikums - ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

I.Geige. 17.- tieslietu ministres Labuckas priekšlikums - ir atbalstīts.

Ir atbalstīts arī nākamais - atbildīgās komisijas 18.priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

I.Geige. 19. - tieslietu ministres Labuckas priekšlikums - ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 76, pret - 2, atturas - 1. Likums ir pieņemts.

Izskatīsim likumprojektu “Par Latvijas Republikas un Svētā Krēsla līgumu”. Otrais lasījums.

Ārlietu komisijas vārdā - deputāts Rišards Labanovskis.

R.Labanovskis (Sociāldemokrātu savienības frakcija).

Godājamais prezidij! Cienījamie deputāti! Ārlietu komisija izskatīja likumprojektu “Par Latvijas Republikas un Svētā Krēsla līgumu” un nolēma to atbalstīt. Komisija ierosina Saeimai to apstiprināt otrajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta “Par Latvijas Republikas un Svētā Krēsla līgumu” pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 58, pret - nav, atturas - 7. Likums pieņemts.

Nākamais likumprojekts “Grozījums likumā “Par Latvijas Republikas pievienošanos 1981.gada 10.aprīļa Konvencijas par tādu konkrētu ieroču veidu lietošanas aizliegšanu vai ierobežošanu, kurus var uzskatīt par ieročiem, kas nodara ārkārtīgus postījumus vai kam ir neselektīva darbība, papildu protokolam””. Trešais lasījums.

Ārlietu komisijas vārdā - Rišards Labanovskis.

R.Labanovskis (Sociāldemokrātu savienības frakcija).

Ārlietu komisija lūdz nobalsot trešajā lasījumā minēto likumprojektu. Neviens ierosinājums šajā laika periodā nav saņemts.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu trešajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 74, pret un atturas - nav. Likums ir pieņemts.

Nākamais likumprojekts - “Grozījums Latvijas Republikas Augstākās padomes lēmumā “Par pievienošanos 1981.gada 10.aprīļa Konvencijai par tādu konkrētu parasto ieroču veidu lietošanas aizliegšanu vai ierobežošanu, kurus var uzskatīt par ieročiem, kas nodara ārkārtīgus postījumus vai kam ir neselektīva iedarbība””. Trešais lasījums.

Ārlietu komisijas vārdā - Rišards Labanovskis.

R.Labanovskis (Sociāldemokrātu savienības frakcija).

Komisija lūdz apstiprināt likumprojektu trešajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu trešajā, galīgajā, lasījumā. Lūdzu rezultātu! Par - 63, pret un atturas - nav. Likums ir pieņemts.

Nākamais likumprojekts - “Par Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas valdības līgumu par sadarbību un savstarpējo palīdzību muitas lietās”. Otrais lasījums.

Ārlietu komisijas vārdā - deputāts Rišards Labanovskis.

R.Labanovskis (Sociāldemokrātu savienības frakcija).

Likums nepieciešams, lai izpildītu mūsu valsts pieņemto likumu par Latvijas Republikas starptautiskajiem līgumiem. Šis līgums veidos līgumtiesisko pamatu savstarpējai administratīvajai palīdzībai starp abu valstu nacionālajām muitas administrācijām.

Ārlietu komisija lūdz atbalstīt šo likumprojektu otrajā, galīgajā, lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu otrajā, galīgajā, lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 69, pret un atturas - nav. Likums ir pieņemts.

R.Labanovskis. Paldies.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Izskatīsim likumprojektu “Grozījums Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likumā”. Pirmais lasījums.

Budžeta un finansu (nodokļu) komisijas vārdā - deputāts Māris Vītols.

M.Vītols (Tautas partijas frakcija).

Godātie kolēģi! Izskatīsim likumprojektu “Grozījums Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likumā”.

Likumprojektu ir iesniedzis Ministru kabinets, kurš paredz izmaiņas 16.1 pantā, nosakot to, ka, ja gadījumā apdrošinātājs, kurš saņēmis licenci sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības apdrošināšanai, tiek izslēgts vai izstājas no Latvijas transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja, tad attiecīgā komisija anulē tā apdrošināšanas licenci. Ir paredzēts, ka likums stāsies spēkā no nākamā gada 1.janvāra.

Komisija, uzklausījusi viedokļus, ir atbalstījusi likumprojektu pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 72, pret - nav, atturas - 1. Pirmajā lasījumā likumprojekts ir pieņemts.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš?

M.Vītols. 19.septembris.

Sēdes vadītājs. Paldies. Iebildumu nav.

Izskatīsim likumprojektu Grozījumi Krimināllikumā. Otrais lasījums.

Aizsardzības un iekšlietu komisijas vārdā - deputāts Dzintars Kudums.

 

Dz.Kudums (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Augsti godātais priekšsēdētāja kungs! Aizsardzības un iekšlietu komisija savā 4.septembra sēdē izskatīja likumprojektu “Grozījumi Krimināllikumā” (reģistrācijas numurs 1170). Ir iekļauts arī likumprojekts ar reģistrācijas numuru 1268.

Tālāk par priekšlikumiem.

1.priekšlikums. Komisija to atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

Dz.Kudums. 2.priekšlikums ir deputāta Stalta kunga priekšlikums. Komisijā tas neguva atbalstu.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

Dz.Kudums. Neguva atbalstu arī Saeimas deputāta Stalta 3. un 4.priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

Dz.Kudums. Lūdzam atbalstu 5.priekšlikumam.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

Dz.Kudums. Saeimas deputāta Stalta kunga 6.priekšlikums netika atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta komisijas viedokli.

Dz.Kudums. Lūdzam atbalstu 7.priekšlikumam.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

Dz.Kudums. 8. - Saeimas deputāta Stalta kunga priekšlikums - netika atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

Dz.Kudums. Tālāk ir lūgums strādāt ar dokumentu nr.4863-a.

Sēdes vadītājs. Lūdzu!

Dz.Kudums. 9.priekšlikums. Komisija lūdz to atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

Dz.Kudums. 10. - Saeimas deputāta Stalta kunga priekšlikums - netika atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

Dz.Kudums. 11. - Muciņa kunga priekšlikums - tika atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

Dz.Kudums. 12. - tieslietu ministres Ingrīdas Labuckas priekšlikums - netika atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti neiebilst.

Dz.Kudums. 13. - Aizsardzības un iekšlietu komisijas izstrādātais priekšlikums. Lūdzu atbalstīt.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

Dz.Kudums. 14. - Latvijas Republikas tieslietu ministres Labuckas kundzes priekšlikums - neguva atbalstu.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

Dz.Kudums. Lūdzam atbalstu Aizsardzības un iekšlietu komisijas 15.priekšlikumam.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

Dz.Kudums. Lūdzam atbalstu arī 16.priekšlikumam.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

Dz.Kudums. Lūdzam atbalstīt arī 17. - Aizsardzības un iekšlietu komisijas priekšlikumu.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

Dz.Kudums. Lūdzam atbalstu likumprojekta otrajam lasījumam kopumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 57, pret - nav, atturas - 1. Otrajā lasījumā likumprojekts ir pieņemts.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam?

Dz.Kudums. 17.septembris.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt. Paldies!

Izskatīsim likumprojektu “Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likums”. Otrais lasījums.

Aizsardzības un iekšlietu komisijas vārdā - deputāts Jānis Čevers.

J.Čevers (Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas frakcija).

Priekšsēža kungs! Augsti godātie kolēģi!

Aizsardzības un iekšlietu komisija ir sagatavojusi otrajam lasījumam likumprojektu “Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likums”. Darba dokuments nr.4864.

1.priekšlikumu iesniedzis deputāts Čevers. Komisija to ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

J.Čevers. 2.priekšlikumu iesniedzis deputāts Stalts. Arī to komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

J.Čevers. 3. - deputāta Stalta priekšlikumu - komisija ir noraidījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti arī noraida.

J.Čevers. 4. - deputāta Čevera priekšlikumu - komisija ir pieņēmusi.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

J.Čevers. 5. - deputāta Stalta priekšlikumu - komisija ir noraidījusi.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

J.Čevers. 6. - deputāta Čevera priekšlikumu - komisija ir atbalstījusi.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

J.Čevers. Tāpat tā ir atbalstījusi 7. - deputāta Čevera priekšlikumu.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

J.Čevers. Atbalstīts arī 8. - deputāta Čevera priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Čevers. 9. - deputāta Stalta priekšlikums - ir noraidīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

J.Čevers. 10. - deputāta Čevera priekšlikums - ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

J.Čevers. Tāpat ir atbalstīts 11. - deputāta Čevera priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

J.Čevers. 12. - deputāta Stalta priekšlikums - ir noraidīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

J.Čevers. 13. - deputāta Čevera priekšlikums - ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

J.Čevers. 14. - Aizsardzības un iekšlietu komisijas izstrādātais priekšlikums - ir pieņemts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

J.Čevers. 15. - deputāta Stalta priekšlikums - ir daļēji atbalstīts un iestrādāts komisijas 16.priekšlikumā.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Čevers. 17. - deputāta Stalta priekšlikums - ir noraidīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

J.Čevers. 18. - deputāta Čevera priekšlikums - ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

J.Čevers. 19. - deputāta Stalta priekšlikums - ir noraidīts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijai.

J.Čevers. 20. - deputāta Stalta priekšlikums - ir noraidīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

J.Čevers. Noraidīts ir arī 21. - deputāta Stalta priekšlikums.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

J.Čevers. Komisija atbalsta deputāta Čevera iesniegto priekšlikumu nr.22.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

J.Čevers. ...un noraida deputāta Stalta iesniegto priekšlikumu nr.23.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

J.Čevers. Komisija nav atbalstījusi arī 24. - deputāta Stalta priekšlikumu...

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt komisijas viedoklim.

J.Čevers. ...bet ir atbalstījusi 25. - deputāta Čevera priekšlikumu.

Sēdes vadītājs. Deputāti atbalsta šo priekšlikumu.

J.Čevers. 26.priekšlikums atbalstu nav guvis. To iesniedzis deputāts Stalts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

J.Čevers. 27.priekšlikums, ko iesniedzis deputāts Čevers, ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Tiek atbalstīts.

J.Čevers. 28. - deputāta Čevera priekšlikums - ir atbalstīts.

Sēdes vadītājs. Nav iebildumu.

J.Čevers. Arī 29. - deputāta Čevera priekšlikums - ir pieņemts.

Sēdes vadītājs. Deputāti piekrīt.

J.Čevers. Līdz ar to likumprojekts otrajā lasījumā izskatīts. Lūdzu balsot par likumprojektu kopumā!

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu otrajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 59, pret - 4, atturas - 9. Otrajā lasījumā likumprojekts pieņemts.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš trešajam lasījumam?

J.Čevers. 18.septembris.

Sēdes vadītājs. 18.septembris. Paldies!

Izskatīsim likumprojektu “Par 1996.gada 19.oktobra Hāgas konvenciju par jurisdikciju, piemērojamiem tiesību aktiem, atzīšanu, izpildi un sadarbību attiecībā uz vecāku atbildību un bērnu aizsardzības pasākumiem”. Pirmais lasījums.

Ārlietu komisijas vārdā - deputāts Rišards Labanovskis.

 

R.Labanovskis (Sociāldemokrātu savienības frakcija).

Godājamā Saeima! Šis likumprojekts paplašinās Latvijas Republikas normatīvo bāzi starptautiskās sadarbības veicināšanai bērnu tiesību aizsardzības jomā, izlemjot jautājumus par bērna un viņa mantisko interešu aizsardzību. Ārlietu komisija lūdz šo likumprojektu atbalstīt pirmajā lasījumā!

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 78, pret un atturas - nav. Pirmajā lasījumā likumprojekts pieņemts.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš?

R.Labanovskis. 18.septembris.

Sēdes vadītājs. Paldies!

Nākamais likumprojekts - “Par Latvijas Republikas valdības un Slovēnijas Republikas valdības konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem”. Pirmais lasījums.

Ārlietu komisijas vārdā - deputāts Rišards Labanovskis.

R.Labanovskis (Sociāldemokrātu savienības frakcija).

Godājamie kolēģi! Šis ir tipveida līgums. Līdzīgi šāda veida līgumi ir noslēgti ar daudzām valstīm. Tas nodrošinās stabilitāti attiecībā uz vienas līgumslēdzējas valsts investoru aplikšanu ar nodokļiem otrā valstī ilgākā laika periodā.

Ārlietu komisija lūdz nobalsot par šo likumprojektu pirmajā lasījumā!

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 77, pret un atturas - nav. Pirmajā lasījumā likumprojekts pieņemts.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš otrajam lasījumam?

R.Labanovskis. 18.septembris.

Sēdes vadītājs. Paldies.

Nākamais likumprojekts - “Par 1970.gada 1.septembrī Ženēvā parakstīto Nolīgumu par ātri bojājošos pārtikas produktu starptautiskajiem pārvadājumiem un speciālām iekārtām, kas izmantojamas šajos pārvadājumos (ATP)”. Pirmais lasījums.

Ārlietu komisijas vārdā - deputāts Rišards Labanovskis.

R.Labanovskis (Sociāldemokrātu savienības frakcija).

Godājamā Saeima! Likums ir nepieciešams tāpēc, ka pašlaik Latvijā nav neviena atbilstoša normatīvā akta, kas regulētu ar Nolīgumu saistītos jautājumus. Tāpēc Ārlietu komisija lūdz šo 1970.gadā Ženēvā parakstīto Nolīgumu attiecināt arī uz Latviju un nobalsot par to pirmajā lasījumā.

Sēdes vadītājs. Lūdzu zvanu! Balsosim par likumprojekta pieņemšanu pirmajā lasījumā! Lūdzu rezultātu! Par - 75, pret un atturas - nav. Pirmajā lasījumā pieņemts.

Priekšlikumu iesniegšanas termiņš?

R.Labanovskis. 20.septembris.

Sēdes vadītājs. 20.septembris. Paldies.

R.Labanovskis. Godājamais priekšsēdētāj! Atļaujiet, lūdzu, man vienu teikumu pateikt paziņojuma veidā.

Tā kā es atrados tribīnē un balsojumā par likumprojektu “Par Latvijas Republikas un Svētā Krēsla līgumu” man identifikācijas kartītes nebija līdzi, lūdzu pievienot manu balsi “par”! Paldies.

Sēdes vadītājs. Vēl vien paziņojums. Vārds Andrejam Požarnovam.

A.Požarnovs (apvienības “Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK frakcija).

Augsti godātā Saeima! Par darba kārtības 2.punktu - “Noteikumi par atsevišķu korupcijas novēršanas un apkarošanas funkciju nepārtrauktības nodrošināšanu”. Es kļūdījos balsojumā par šo noteikumu nodošanu komisijai - nobalsoju, ka “atturos”. Taču īstenībā es balsoju “par”.

Sēdes vadītājs. Arī Antonam Seikstam dodu vārdu paziņojumam.

A.Seiksts (frakcija “Latvijas ceļš”).

Lūdzu Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju uzreiz pēc sēdes sapulcēties komisijas darba telpās. Paldies.

Sēdes vadītājs. Desmit deputāti ir iesnieguši jautājumu Ministru prezidentam Andrim Bērziņam par profesionālās izglītības iespējām nedzirdīgajiem jauniešiem. Jautājums tiek nodots Ministru prezidentam.

Lūdzu reģistrācijas režīmu! Reģistrēsimies ar identifikācijas kartēm!

Kamēr tiek gatavoti reģistrācijas rezultāti, sekos vēl viens paziņojums.

Vārds deputātam Valdim Ģīlim.

V.Ģīlis (Tautas partijas frakcija).

Sociālo un darba lietu komisijas sēde tūlīt - komisijas telpās.

Sēdes vadītājs. Aleksandru Bartaševiču lūdzu nolasīt reģistrācijas rezultātus!

A.Bartaševičs (7.Saeimas sekretāres biedrs).

Godātie deputāti! Nav reģistrējušies: Andrejs Klementjevs, Oļegs Tolmačovs, Osvalds Zvejsalnieks, Viola Lāzo, Egils Baldzēns, Imants Burvis, Inese Birzniece, Guntars Krasts, Linards Muciņš, Tadeušs Ketlers, Edvīns Inkēns, Māris Sprindžuks, Aivars Tiesnesis, Aleksandrs Kiršteins, Helmuts Čibulis, Rihards Pīks, Jevgenija Stalidzāne, Ainārs Šlesers, Romāns Mežeckis, Anna Seile, Valdis Lauskis un Dainis Stalts.

Sēdes vadītājs. Paldies. Sēde ir slēgta.

 

Atbildes uz deputātu iesniegtajiem jautājumiem
pēc Latvijas Republikas 7.Saeimas
rudens sesijas otrās sēdes
2002. gada 12.septembrī



Sēdi vada Latvijas Republikas 7.Saeimas priekšsēdētājs
Jānis Straume.

Sēdes vadītājs. Ir pulksten 17.00, un ir pienācis laiks uzklausīt ministru atbildes uz deputātu jautājumiem. 
Uz deputātu Freimaņa, Kalniņa, Lauska, Soldatjonokas un Čevera jautājumu zemkopības ministram Slaktera kungam “Par lauksaimniecības gada ziņojumu” ir saņemta rakstiska atbilde. Deputāti pretenzijas neceļ. Atbilde uz jautājumu ir sniegta. 
Paldies. 


SATURA RĀDĪTĀJS
7.Saeimas rudens sesijas 2.sēde
2002.gada 12.septembrī


Likumprojekts “Grozījumi Pārtikas aprites uzraudzības likumā” (3.lasījums) (Izskatīšanas turpinājums)(4795. dok., reģ. nr.1213)

Debašu turpinājums - dep. L.Bojārs





Par Ministru kabineta izdotiem noteikumiem nr.333 “Noteikumi par atsevišķu korupcijas novēršanas un apkarošanas funkciju nepārtrauktības nodrošināšanu”(4847. un 4847-a dok., reģ. nr.1369)

Debates - dep. L.Bojārs

Priekšlikums - dep. J.Lagzdiņš


Par Ministru kabineta izdotiem noteikumiem nr.382 “Grozījums Radio un televīzijas likumā”(4848. un 4848-a dok., reģ. nr.1370)

Priekšlikums - dep. A.Seiksts


Par darba kārtību 

Priekšlikums - dep. E.Baldzēns


Par likumprojektu “Grozījums likumā “Par uzņēmumu ienākumu nodokli”” (Noraidīts)(4861. un 4861-a dok., reģ. nr.1373)

Priekšlikums - dep. J.Urbanovičs


Par likumprojektu “Grozījums likumā “Par privātajiem pensiju fondiem””(4862. un 4862-a dok., reģ. nr.1374)


Par likumprojektu “Par Latvijas Republikas un Slovākijas Republikas brīvās tirdzniecības līguma Apvienotās komitejas lēmumu nr.1/2002”(4880. un 4880-a dok., reģ. nr.1375)


Par likumprojektu “Grozījums Saeimas kārtības rullī”(4881. un 4881-a dok., reģ. nr.1376)


Lēmuma projekts “Par Ivetas Krēvicas apstiprināšanu par Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesas tiesnesi”(4875. dok.)

Ziņo - dep. Dz.Rasnačs


Lēmuma projekts “Par Gaļinas Kaņējevas apstiprināšanu par Valsts kontroles padomes locekli” (Nav pieņemts)(4876. dok.)

Ziņo - dep. Dz.Rasnačs


Lēmuma projekts “Par Ivetas Burkānes apstiprināšanu par Valsts kontroles Revīzijas departamenta kolēģijas locekli” (4877. dok.)

Ziņo - dep. Dz.Rasnačs


Lēmuma projekts “Par Ilvijas Atvares apstiprināšanu par Valsts kontroles Revīzijas departamenta kolēģijas locekli” (4878. dok.)

Ziņo - dep. Dz.Rasnačs

Lēmuma projekts “Par Zaigas Eglītes apstiprināšanu par Valsts kontroles Revīzijas departamenta kolēģijas locekli” (Nav pieņemts)(4879. dok.)

Ziņo - dep. Dz.Rasnačs


Lēmuma projekts “Par piekrišanu Saeimas deputāta Jāņa Urbanoviča saukšanai pie administratīvās atbildības”(4865. dok.)

Ziņo - dep. V.Muižniece


Likumprojekts “Ūdens apsaimniekošanas likums” (3.lasījums)(4797. dok., reģ. nr.1179)

Ziņo - dep. A.Razminovičs


Par likuma “Grozījumi likumā “Par pašvaldību budžetiem”” otrreizējo caurlūkošanu(4801. dok., reģ. nr.1143)

Priekšlikums - dep. V.Balodis


Likumprojekts “Grozījums Ventspils brīvostas likumā” (1.lasījums)(4640. un 4755. dok., reģ. nr.1303)

Ziņo - dep. V.Balodis


Likumprojekts “Grozījums Rīgas brīvostas likumā” (1.lasījums)(4641. un 4756. dok., reģ. nr.1304)

Ziņo - dep. V.Balodis




Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par nodokļu piemērošanu brīvostās un speciālajās ekonomiskajās zonās”” (1.lasījums)(4642. un 4757. dok., reģ. nr.1305)

Ziņo - dep. V.Balodis


Likumprojekts “Grozījums Kriminālprocesa kodeksā” (1.lasījums)(4600. un 4763. dok., reģ. nr.1299)

Ziņo - dep. Dz.Kudums


Likumprojekts “Grozījumi Valsts meža dienesta likumā” (1.lasījums) (Steidzams)(4699. un 4784. dok., reģ. nr.1313)

Ziņo - dep. K.Leiškalns


Likumprojekts “Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā” (1.lasījums)(4758. un 4789. dok., reģ. nr.1326)

Ziņo - dep. L.Muciņš


Likumprojekts “Grozījumi likumā “Par cukuru”” (2.lasījums)(4438. un 4794. dok., reģ. nr.1256)

Ziņo - dep. A.Kalniņš


Likumprojekts “Grozījums likumā “Par pašvaldībām”” (1.lasījums)(2281. un 4796. dok., reģ. nr.684)

Ziņo - dep. P.Salkazanovs





Likumprojekts “Grozījums likumā “Par pašvaldībām”” (1.lasījums)(4217., 4796. un 4806. dok., reģ. nr.1215)

Ziņo - dep. P.Salkazanovs

Debates - dep. Dz.Rasnačs
- dep. A.Požarnovs


Likumprojekts “Grozījums Reliģisko organizāciju likumā” (2.lasījums) (Steidzams)(2406. un 4873. dok., reģ. nr.723)

Ziņo - dep. I.Geige


Likumprojekts “Par Latvijas Republikas un Svētā Krēsla līgumu” (2.lasījums)(2516. un 4869. dok., reģ. nr.741)

Ziņo - dep. R.Labanovskis


Likumprojekts “Grozījums likumā “Par Latvijas Republikas pievienošanos 1981.gada 10.aprīļa Konvencijas par tādu konkrētu parasto ieroču veidu lietošanas aizliegšanu vai ierobežošanu, kurus var uzskatīt par ieročiem, kas nodara ārkārtīgus postījumus vai kam ir neselektīva darbība, papildu protokolam”” (3.lasījums)(4866. dok., reģ. nr.1228)

Ziņo - dep. R.Labanovskis


Likumprojekts “Grozījums likumā Latvijas Republikas Augstākās padomes lēmumā “Par pievienošanos 1981.gada 10.aprīļa Konvencijai par tādu konkrētu parasto ieroču veidu lietošanas aizliegšanu vai ierobežošanu, kurus var uzskatīt par ieročiem, kas nodara ārkārtīgus postījumus vai kam ir neselektīva darbība”” (3.lasījums)(4867. dok., reģ. nr.1229)

Ziņo - dep. R.Labanovskis
Likumprojekts “Par Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas valdības līgumu par sadarbību un savstarpējo palīdzību muitas lietās” (2.lasījums)(4545. un 4868. dok., reģ. nr.1286)

Ziņo - dep. R.Labanovskis

Likumprojekts “Grozījums Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likumā” (1.lasījums)(4739. un 4855. dok., reģ. nr.1324)

Ziņo - dep. M.Vītols


Likumprojekts “Grozījumi Krimināllikumā” (2.lasījums)(4097. un 4863. dok., reģ. nr.1170)

Ziņo - dep. Dz.Kudums


Likumprojekts “Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likums” (2.lasījums)(4587. un 4864. dok., reģ. nr.1293)

Ziņo - dep. J.Čevers


Likumprojekts “Par 1996.gada 19.oktobra Hāgas konvenciju par jurisdikciju, piemērojamiem tiesību aktiem, atzīšanu, izpildi un sadarbību attiecībā uz vecāku atbildību un bērnu aizsardzības pasākumiem” (1.lasījums)(4586. un 4870. dok., reģ. nr.1292)

Ziņo - dep. R.Labanovskis


Likumprojekts “Par Latvijas Republikas valdības un Slovēnijas Republikas valdības konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem”” (1.lasījums)(4500. un 4871. dok., reģ. nr.1273)

Ziņo - dep. R.Labanovskis
Likumprojekts “Par 1970.gada 1.septembrī Ženēvā parakstīto Nolīgumu par ātri bojājošos pārtikas produktu starptautiskajiem pārvadājumiem un par speciālām iekārtām, kas izmantojamas šajos pārvadājumos (ATP)” (1.lasījums)(4556. un 4872. dok., reģ. nr.1290)

Ziņo - dep. R.Labanovskis

Paziņojumi - dep. R.Labanovskis
- dep. A.Požarnovs
- dep. A.Seiksts


Par Saeimas deputātu jautājumu Ministru prezidentam A.Bērziņam par profesionālās izglītības iespējām nedzirdīgajiem jauniešiem

Paziņojums - dep. V.Ģīlis


Reģistrācijas rezultāti

Nolasa - Saeimas sekretāres biedrs A.Bartaševičs


Atbildes uz deputātu iesniegtajiem jautājumiem
pēc Latvijas Republikas 7.Saeimas rudens sesijas
otrās sēdes
2002.gada 12.septembrī


Zemkopības ministra A.Slaktera atbilde uz Saeimas deputātu jautājumu “Par lauksaimniecības gada ziņojumu” (Rakstiska atbilde)

Balsojumi

Grozījumi Pārtikas aprites uzraudzības likumā (3.lasījums)
Datums: 12.09.2002. 9:06:34 bal001
Balsošanas motīvs: Par 34.priekšlikumu

Grozījumi Pārtikas aprites uzraudzības likumā (3.lasījums)
Datums: 12.09.2002. 9:08:04 bal002
Balsošanas motīvs: Par 35.priekšlikumu

Grozījumi Pārtikas aprites uzraudzības likumā (3.lasījums)
Datums: 12.09.2002. 9:11:12 bal003
Balsošanas motīvs: Par 38.priekšlikumu

Grozījumi Pārtikas aprites uzraudzības likumā (3.lasījums)
Datums: 12.09.2002. 9:13:04 bal004
Balsošanas motīvs: Par 40.priekšlikumu

Grozījumi Pārtikas aprites uzraudzības likumā (3.lasījums)
Datums: 12.09.2002. 9:17:06 bal005
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.4795 pieņemšanu 3.lasījumā

Noteikumi par atsevišķu korupcijas novēršanas un apkarošanas funkciju nepārtrauktības nodrošināšanu
Datums: 12.09.2002. 9:22:32 bal006
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.4847 nodošanu komisijām

Grozījums Radio un televīzijas likumā
Datums: 12.09.2002. 9:23:52 bal007
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.4848 nodošanu komisijām

Datums: 12.09.2002. 9:24:54 bal008
Balsošanas motīvs: Par izmaiņām darba kārtībā

Datums: 12.09.2002. 9:27:58 bal009
Balsošanas motīvs: Par izmaiņām darba kārtībā

Grozījums likumā "Par uzņēmumu ienākuma nodokli"
Datums: 12.09.2002. 9:29:34 bal010
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.4861 nodošanu komisijām

Lēmuma projekts "Par piekrišanu Saeimas deputāta J.Urbanoviča saukšanai pie administratīvās atbildības"
Datums: 12.09.2002. 9:36:42 bal016
Balsošanas motīvs: Par lēmuma projektu ar dok. nr.4865

Ūdens apsaimniekošanas likums
Datums: 12.09.2002. 9:40:28 bal018
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.4797 pieņemšanu 3.lasījumā

Par likuma "Grozījumi likumā "Par pašvaldību budžetiem"" otrreizēju caurlūkošanu
Datums: 12.09.2002. 9:41:48 bal019
Balsošanas motīvs: Par likuma ar dok. nr.4801 otrreizējo caurlūkošanu

Grozījums Ventspils brīvostas likumā (1.lasījums)
Datums: 12.09.2002. 9:43:16 bal020
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.4640 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījums Rīgas brīvostas likumā (1.lasījums)
Datums: 12.09.2002. 9:44:16 bal021
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.4641 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījumi likumā "Par nodokļu piemērošanu brīvostās un speciālajās ekonomiskajās zonās" (1.lasījums)
Datums: 12.09.2002. 9:45:16 bal022
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.4642 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījums Latvijas Kriminālprocesa kodeksā (1.lasījums)
Datums: 12.09.2002. 9:46:16 bal023
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.4600 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījumi Valsts meža dienesta likumā (1.lasījums)
Datums: 12.09.2002. 9:47:26 bal024
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.4699 steidzamību (balsošanu atkārto)

Grozījumi Valsts meža dienesta likumā (1.lasījums)
Datums: 12.09.2002. 9:47:46 bal025
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.4699 steidzamību (atkārtotais balsojums)

Grozījumi Valsts meža dienesta likumā (1.lasījums)
Datums: 12.09.2002. 9:48:06 bal026
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.4699 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījumi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā (1.lasījums)
Datums: 12.09.2002. 9:50:24 bal027
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.4758 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījumi likumā "Par cukuru" (2.lasījums)
Datums: 12.09.2002. 9:52:28 bal028
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.4794 pieņemšanu 2.lasījumā

Grozījums likumā "Par pašvaldībām" (1.lasījums)
Datums: 12.09.2002. 9:53:52 bal029
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.2281 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījumi likumā "Par pašvaldībām" (1.lasījums)
Datums: 12.09.2002. 9:59:08 bal030
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.4217 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījums Reliģisko organizāciju likumā (2.lasījums, steidzams)
Datums: 12.09.2002. 10:00:28 bal031
Balsošanas motīvs: Par 3.priekšlikumu

Grozījums Reliģisko organizāciju likumā (2.lasījums, steidzams)
Datums: 12.09.2002. 10:01:00 bal032
Balsošanas motīvs: Par 4.priekšlikumu

Grozījums Reliģisko organizāciju likumā (2.lasījums, steidzams)
Datums: 12.09.2002. 10:01:28 bal033
Balsošanas motīvs: Par 5.priekšlikumu

Grozījums Reliģisko organizāciju likumā (2.lasījums, steidzams)
Datums: 12.09.2002. 10:02:20 bal034
Balsošanas motīvs: Par 10.priekšlikumu

Grozījums Reliģisko organizāciju likumā (2.lasījums, steidzams)
Datums: 12.09.2002. 10:03:42 bal035
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.4873 pieņemšanu 2.lasījumā

Par Latvijas Republikas un Svētā Krēsla līgumu (2.lasījums)
Datums: 12.09.2002. 10:04:36 bal036
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.4869 pieņemšanu 2.lasījumā

Grozījums likumā "Par Latvijas Republikas pievienošanos 1981.gada 10.aprīļa Konvencijas par tādu konkrētu ieroču veidu lietošanas aizliegšanu vai ierobežošanu, kurus var uzskatīt par ieročiem, kas nodara ārkārtīgus postījumus vai kam ir neselektīva darbība, papildu protokolam" (3.lasījums)
Datums: 12.09.2002. 10:05:32 bal037
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.4866 pieņemšanu 3.lasījumā

Grozījums Latvijas Republikas Augstākās Padomes lēmumā "Par pievienošanos 1981.gada 10.aprīļa Konvencijai par tādu konkrētu parasto ieroču veidu lietošanas aizliegšanu vai ierobežošanu, kurus var uzskatīt par ieročiem, kas nodara ārkārtīgus postījumus vai kam ir neselektīva iedarbība" (3.lasījums)
Datums: 12.09.2002. 10:06:16 bal038
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.4867 pieņemšanu 3.lasījumā

Par Latvijas Republikas valdības un Krievijas Federācijas valdības līgumu par sadarbību un savstarpējo palīdzību muitas lietās (2.lasījums)
Datums: 12.09.2002. 10:07:08 bal039
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.4868 pieņemšanu 2.lasījumā

Grozījums Apdrošināšanas sabiedrību un to uzraudzības likumā (1.lasījums)
Datums: 12.09.2002. 10:08:40 bal040
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.4739 pieņemšanu 1.lasījumā

Grozījumi Krimināllikumā (2.lasījums)
Datums: 12.09.2002. 10:11:20 bal041
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.4863 pieņemšanu 2.lasījumā

Ugunsdrošības un ugunsdzēsības likums (2.lasījums)
Datums: 12.09.2002. 10:14:10 bal042
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.4864 pieņemšanu 2.lasījumā

Par 1996.gada 19.oktobra Hāgas konvenciju par jurisdikciju, piemērojamiem tiesību aktiem, atzīšanu, izpildi un sadarbību attiecībā uz vecāku atbildību un bērnu aizsardzības pasākumiem (1.lasījums)
Datums: 12.09.2002. 10:15:28 bal043
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.4589 pieņemšanu 1.lasījumā

Par Latvijas Republikas valdības un Slovēnijas Republikas valdības konvenciju par nodokļu dubultās uzlikšanas un nodokļu nemaksāšanas novēršanu attiecībā uz ienākuma un kapitāla nodokļiem (1.lasījums)
Datums: 12.09.2002. 10:16:26 bal044
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.4500 pieņemšanu 1.lasījumā

Par 1970.gada 1.septembra Ženēvā parakstīto Nolīgumu par ātri bojājošos pārtikas produktu starptautiskajiem pārvadājumiem un par speciālām iekārtām, kas izmantojamas šajos pārvadājumos (1.lasījums)
Datums: 12.09.2002. 10:17:30 bal045
Balsošanas motīvs: Par likumprojekta ar dok. nr.4556 pieņemšanu 1.lasījumā