Ināra Mūrniece 9.Jauniešu Saeimai: darbs parlamentā nozīmē pieņemt lēmumus, kas ilgtermiņā nāktu par labu visiem

(26.04.2019.)
VideoGalerija

Darbs parlamentā nozīmē izsvērt, samērot, sabalansēt dažādus viedokļus un pieņemt lēmumus, kas ilgtermiņā mums visiem nāktu par labu. To uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, piektdien, 26.aprīlī, uzrunājot 9.Jauniešu Saeimas dalībniekus un paužot gandarījumu, ka tik daudziem jauniešiem ir interese redzēt, ko praksē nozīmē būt par Saeimas deputātu.

Liela Saeimas darba daļa ir debates un diskusijas, tā ir demokrātijas būtība. Sabiedrība sagaida ātru lēmumu pieņemšanu, bet tiem jābūt rūpīgi izsvērtiem un sabalansētiem, sacīja I.Mūrniece, akcentējot, ka saklausīt otra viedokli un samērot to ar savu ne vienmēr ir viegli. Tomēr, pieņemot lēmumus, būtiski ieklausīties ekspertu, sabiedrības un juristu viedoklī un lemt par to, kas ilgtermiņā sabiedrībai būtu vislabākais. Tā ir grūta parlamentārieša darba daļa, jo jārēķinās, ka šos lēmumus varētu nesaprast, bet par to pareizību būs iespējams pārliecināties tikai vēlāk, sacīja Saeimas priekšsēdētāja.

Iezīmējot parlamenta dienaskārtības aktualitātes, I.Mūrniece akcentēja, ka Saeima pašlaik ir priekšvēlēšanu jūtīs – gaidāmas Eiropas Parlamenta vēlēšanas, tāpat tuvojas prezidenta vēlēšanas, kas būs ļoti būtisks parlamenta lēmums. “Eiropa ir uz pārmaiņu sliekšņa, bet tās vērtības - demokrātija un humānisms - ir pierādījušas savu dzīvotspēju. Raudzīsimies, kāds būs Eiropas Parlamenta nākamais sasaukums, kāda būs Eiropas Komisija un Eiropas kopīgā politika. Es ceru, ka tas būs arī jūsu lēmums,” teica Saeimas priekšsēdētāja.

“Šī ir pirmā Jauniešu Saeima, kas sanāk jaunajā Latvijas simtgadē. Savukārt esošais parlamenta sasaukums ir īpašs ar to, ka pirmo reizi tajā nonācis viens dalībnieks, kas iepriekš piedalījies Jauniešu Saeimas projektā. Tas apliecina, ka Jauniešu Saeimai ir nākotne. Veidosim labāku Latviju kopā,” uzrunas noslēgumā sacīja I.Mūrniece.

Jaunieši no visiem Latvijas reģioniem piektdien, 26.aprīlī, Saeimas namā pulcējas jau uz 9.Jauniešu Saeimu, vienu dienu iejūtoties deputātu ikdienas darbā. Kandidēt Jauniešu Saeimā varēja ikviens jaunietis vecumā no 15 līdz 20 gadiem, virtuālajās vēlēšanās piesakot kādu sev svarīgu ideju.

 

Pasākuma fotogrāfijas: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72157691112297573
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt