Saeima lems par mobilo sakaru operatoru pienākumu agrīnās brīdināšanas paziņojumus visiem iedzīvotājiem nosūtīt vienlaikus

(11.01.2023.)

Saeima ceturtdien, 12.janvārī, otrajā – galīgajā – lasījumā lems par steidzamiem atzītajiem grozījumiem Civilās aizsardzības un katastrofas pārvaldīšanas likumā, kas paredz noteikt pienākumu mobilo sakaru operatoriem agrīnās brīdināšanas paziņojumus visiem iedzīvotājiem nosūtīt vienlaikus.

Otrajā lasījumā deputāti rīt skatīs grozījumus Preču zīmju likumā, kā arī Rūpnieciskā īpašuma institūciju un procedūru likumā. Tie paredz pārņemt Eiropas Parlamenta un Padomes direktīvas, ar ko tuvina dalībvalstu tiesību aktus attiecībā uz preču zīmēm.

Savukārt pirmajā lasījumā Saeima skatīs likuma grozījumus par autortiesībām un blakustiesībām digitālajā vienotajā tirgū. Tāpat konceptuāli rīt paredzēts vērtēt grozījumus Maksātnespējas likumā, Civilprocesa likumā, kā arī likumā “Par darbinieku aizsardzību darba devēja maksātnespējas gadījumā”. Ar tiem plānots nodrošināt nacionālā regulējuma atbilstību direktīvai par pārstrukturēšanu un maksātnespēju.

Vēl Saeimai rīt paredzēts lemt par lēmuma projektu par piekrišanu 14.Saeimas deputātes Glorijas Grevcovas krimināllietas turpmākai iztiesāšanai. Tāpat darba kārtībā iekļauts lēmuma projekts par 10 434 Latvijas pilsoņu kolektīvā iesnieguma “Par algu iesaldēšanu Valsts prezidentam, ministriem un citiem tautas kalpiem” turpmāko virzību.

Deputātiem rīt būs jālemj arī par vairāku jaunu likumprojektu nodošanu izskatīšanai komisijās. To vidū ir likuma grozījumi, kas paredz samazināt elektroenerģijas izmaksas visiem elektroenerģijas galalietotājiem un segt obligātā iepirkuma komponentes izmaksas no valsts budžeta.

Prezidija apstiprinātajā sēdes darba kārtībā ir iesniegtas arī vairākas izmaiņas. Tostarp deputāti lūguši darba kārtībā iekļaut lēmumu projektus par parlamenta delegācijām starptautiskajās organizācijās.

Saeimas 12.janvāra sēdes darba kārtībā ir 19 jautājumi.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 25.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 25.aprīļa kārtējā sēde
10:30  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:33  Publisko izdevumu un revīzijas komisijas sēde
17:00  2024.gada 25.aprīļa atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem