Saeima konceptuāli atbalsta ieceri paplašināt personu loku, kas drīkst veikt vakcināciju pret Covid–19

(22.04.2021.)

Saeima ceturtdien, 22.aprīlī, pirmajā lasījumā kā steidzamus atbalstīja grozījumus Covid-19 infekcijas izplatības pārvaldības likumā, kas paredz paplašināt to personu loku, kuras drīkst veikt vakcināciju pret Covid–19.

Grozījumi ļaus nodrošināt gatavību masveida vakcinācijai situācijā, ja tiks veidoti papildu vakcinācijas punkti, skaidrots likumprojekta anotācijā. Iecerēts, ka vakcinēt pret Covid–19 drīkstēs ne tikai sertificētas ārstniecības personas, bet arī praktizēttiesīgas ārstniecības personas, kuras reģistrētas Ārstniecības personu un ārstniecības atbalsta personu reģistrā. Tāpat paredzēs, ka vakcinēt drīkstēs arī tās ārstniecības personas, kurām ir beidzies reģistrācijas termiņš ne ilgāk kā piecus gadus, kā arī medicīnas asistenti.

Ar likumprojektu plānots noteikt piemaksu Valsts ieņēmumu dienesta Nodokļu un muitas policijas pārvaldes un Muitas pārvaldes amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm par darbu paaugstināta riska un slodzes apstākļos saistībā ar Covid‑19 infekcijas slimības uzliesmojumu un tās seku novēršanu.

Tāpat paredzēts, ka no valsts budžeta līdzekļiem apmaksātas vakcīnas pret Covid-19 varēs saņemt arī vēstniecību darbinieki.

Plānots, ka izmaiņas stāsies spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas. Grozījumi Saeimai jāskata vēl otrajā – galīgajā – lasījumā.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde