Starptautiskās senioru dienas ieskaņā Saeimā atklās izstādi “Stipri saknēs”

(25.09.2024.)

Starptautiskās senioru dienas ieskaņā izceļot paaudžu saiknes nozīmi, ceturtdien, 26.septembrī, Saeimas namā atklās izstādi “Stipri saknēs”. Izstādi veidojusi Latvijas Pensionāru federācija sadarbībā ar tautas daiļamata meistariem.

Izstādē uzsvērta latviešu etnogrāfiskā lielā lakata jeb vildrānas, ko vecvecāki dāvā bērniņam piedzimstot, nozīme. Vildrāna tiek pārmantota no paaudzes paaudzē, un izstādē īsos, kodolīgos stāstos iezīmēts, cik unikāla nozīme ir kopienas identitātes vērtībām un kā mēs tās pārmantojam. Īpaši uzsvērti ir paaudžu pieredzes stāsti.

“Katrs lakats, katrs stāsts ir kā tilts starp paaudzēm. Tas ir simbols tam, ko mēs nododam tālāk – spēku, pieredzi, kopības izjūtu, mīlestību, rūpes,” uzsver Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa.

Pasākumu atklās Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa un Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš. Klātesošos uzrunās arī Latvijas Pensionāru federācijas priekšsēdētājas vietniece Vija Brikmane un izstādes autore Liesma Kalve.

Izstādes “Stipri saknēs” atklāšana ceturtdien, 26.septembrī, notiks pulksten 10.35 Saeimas nama Lielajā vestibilā, Jēkaba ielā 11, Rīgā.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 27.septembrī
09:00  Baltijas Asamblejas Balvu Literatūrā, mākslā un zinātnē Apvienotās žūrijas sēde
10:00  Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas Latgales apakškomisijas sēde
10:00  Atvērto durvju diena Saeimā