Saeimā spriedīs par augstākās izglītības eksporta potenciālu

(06.10.2020.)

Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisija un Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju apakškomisija trešdien, 7.oktobrī, kopsēdē spriedīs par augstākas izglītības eksporta potenciālu Latvijā.

Deputāti uz kopsēdi aicinājuši domnīcas "Certus" valdes priekšsēdētāju Dauni Aueru, kas klātesošos iepazīstinās ar pētījuma rezultātiem par Rīgas Stradiņa universitātes ieguldījumu augstākās izglītības eksportā.

Tāpat plānots, ka sēdē piedalīsies Izglītības un zinātnes ministrijas, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Rīgas Stradiņa universitātes, Latvijas Universitātes, Rīgas Tehniskā universitātes, Biznesa augstskolas “Turība”, Augstākās izglītības padomes, kā arī Pārresoru koordinācijas centra pārstāvji.

Kopsēde notiks daļēji attālināti, videokonferences formātā.

 

Mediju ievērībai:
Saeimā akreditētajiem plašsaziņas līdzekļu pārstāvjiem ir iespēja kopsēdei sekot līdzi attālināti.
Lai varētu sekot līdzi kopsēdes norisei, lūdzam savlaicīgi (vismaz vienu stundu pirms sēdes sākuma) vērsties Saeimas Preses dienestā, rakstot e-pastu uz prese@saeima.lv un vaicājot pēc piekļuves koda. Jānorāda savs vārds un uzvārds, kā arī pārstāvētais medijs. Piekļuves kods tiks nosūtīts uz e-pasta adresi neilgi pirms plānotā sēdes sākuma.

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt