Komisija satraukta par situāciju Kapseļu ielas bērnu aprūpes centrā; apmeklēs klātienē

(05.10.2020.)

“Sociālo un darba lietu komisija ir saņēmusi signālus par iespējamajām izmaiņām Kapseļu ielas aprūpes centra darbā, kas varētu skart bērnu intereses. Deputāti centru rītdien apmeklēs klātienē, lai nepastarpināti iepazītos ar lietas apstākļiem,” informē komisijas priekšsēdētājs Andris Skride.

Kā norāda komisijā, deputātus dara bažīgus ziņas par iespējamu vienas ēkas slēgšanu, kas iemītniekiem nozīmētu pārcelšanos uz citām mājām un nepieciešamību pielāgoties jauniem apstākļiem. Bērniem ar garīgās attīstības traucējumiem šādas pārmaiņas var būt traumējošas, tādēļ šādas reformas jāplāno ļoti rūpīgi un atbildīgi. 

Lai arī komisija situācijai seko jau ilgāku laiku un ir uzdevusi Labklājības ministrijai sniegt detalizētu informāciju par aprūpes centrā plānotajām reformām, nozares vadošā iestāde atbildi vēl nav sniegusi un nesteidz kliedēt deputātu bažas par aprūpes centrā mītošo bērnu likteni, norāda A.Skride, piebilstot, ka šis nav vērtējams kā labas sadarbības piemērs.  

Sociālo un darba lietu komisijas deputāti Valsts sociālās aprūpes centra "Rīga" filiāli Kapseļu ielā apmeklēs otrdien, 6.oktobrī, plkst.10.00, pulcējoties iestādes pagalmā un ievērojot nepieciešamās sociālās distancēšanās prasības.

 

Saeimas Preses dienests

 

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde