I.Mūrniece: pandēmijas apstākļos mums jāturpina ciešs NB8 valstu parlamentu priekšsēdētāju dialogs

(26.11.2020.)
Galerija

Atzinīgi vērtēju aktīvo Baltijas valstu un Ziemeļvalstu (NB8) parlamentāro sadarbību, kas sakņojas kopīgās vērtībās un izaicinājumos. Esošajos pandēmijas apstākļos mums jāturpina ciešs un regulārs NB8 valstu parlamentu priekšsēdētāju dialogs, izmantojot visas pieejamās tehniskās iespējas. Tā ceturtdien, 26.novembrī, uzrunājot NB8 valstu parlamentu spīkerus videokonferencē, pauda Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece. 

Videokonferencē NB8 parlamentu priekšsēdētāji pārrunāja parlamentārā darba aktualitātes, strādājot pandēmijas apstākļos. Saeimas priekšsēdētāja NB8 spīkerus informēja par Covid-19 straujās izplatības dēļ Latvijā izsludināto ārkārtējo situāciju un iepazīstināja ar Saeimas darba pieredzi, strādājot attālināti, tā nodrošinot parlamenta darba nepārtrauktību ārkārtas situācijas laikā.

I.Mūrniece atzīmēja, ka Saeimas sēdes kopš šī gada maija notiek attālināti platformā e-Saeima, kas nodrošina deputātiem iespēju debatēt un balsot tiešsaistē. Saeimas priekšsēdētāja atzīmēja, ka, strādājot attālināti, parlaments pieņēmis vairākus nozīmīgus lēmumus, viens no tiem ir administratīvi teritoriālā reforma. Pašlaik parlamentā norit debates par 2021.gada valsts budžeta projektu un ar to saistītajiem likumprojektiem.

Tāpat šajā NB8 parlamentu priekšsēdētāju videokonferencē notika viedokļu apmaiņa par drošības, demokrātijas un tiesiskuma apdraudējumiem reģionā un Eiropā, kā arī tika pārrunāta pašreizējā situācija Baltkrievijā.

NB8 formāts apvieno Dāniju, Igauniju, Islandi, Latviju, Lietuvu, Norvēģiju, Somiju un Zviedriju un tajā aktīva sadarbība notiek kopš deviņdesmito gadu sākuma. Šī ir šogad trešā NB8 parlamentu priekšsēdētāju videokonference. 2020.gadā NB8 parlamentu priekšsēdētāju sadarbību koordinē Somija.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt