Saeimā īstenos papildu piesardzības pasākumus saistībā ar COVID-19 izplatību

(12.03.2020.)

Saeimas Prezidijs ceturtdien, 12.martā, pieņēma lēmumu par piesardzības pasākumiem saistībā ar koronavīrusa COVID-19 izplatību. Parlamenta deputāti un darbinieki tiek aicināti ievērot Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) rekomendācijas COVID-19 apdraudējuma novēršanai un mazināšanai.

Saeimas deputāti un darbinieki ir aicināti atturēties no došanās uz COVID-19 skartajām valstīm un teritorijām, kā arī izvērtēt nepieciešamību doties uz jebkādu valsti, kurā šobrīd konstatēta saslimšana ar COVID-19, ņemot vērā situācijas attīstību un mainību. Saeimā patlaban ir atcelta lielākā daļa iepriekš apstiprināto komandējumu.

Līdztekus Prezidijs ir lēmis uz nenoteiktu laiku pārcelt iepriekš apstiprinātos pasākumus, taču netiek atcelta Saeimas sēžu un komisijas sēžu norise. Saeimā līdz 2020.gada 13.aprīlim atcelta ekskursiju un informatīvi izglītojošu pasākumu norise. Izņēmums ir pasākumi, attiecībā uz kuriem ir īpašs Prezidija saskaņojums. 

Tāpat Prezidija lēmumā paredzēta iespēja noteiktos gadījumos, ja ir potenciāls risks vīrusa izplatībai, darbiniekiem noteiktu laiku strādāt attālināti.

Pašlaik Saeimā jau ir ieviesta virkne profilaktisku pasākumu, lai mazinātu vīrusa izplatīšanās risku. Katru dienu tiek veikta telpu uzkopšana un virsmu apstrāde ar SPKC rekomendētajiem dezinfekcijas līdzekļiem, publiskajās vietās ar augstāko vīrusa inficēšanās risku (kafejnīcās, labierīcībās, policijas posteņos, u.c.) ir izvietoti roku dezinfekcijas līdzekļi, pēc sanāksmēm ar lielu dalībnieku skaitu darba virsmas tiek apstrādātas ar dezinfekcijas līdzekļiem un regulāri vēdinātas telpas.

Saeimā rūpīgi tiek sekots līdzi aktuālajai notikumu attīstībai saistībā ar vīrusa izplatību, lai nepieciešamības gadījumā lemtu par jauniem pasākumiem apdraudējuma risku mazināšanai.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī