Budžeta komisija atbalsta kandidatūras amatiem Finanšu un kapitāla tirgus komisijā un Fiskālās disciplīnas padomē

(10.03.2020.)

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija otrdien, 10.martā, lēma virzīt izskatīšanai Saeimā lēmuma projektus par Ģirta Rūdas apstiprināšanu par Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) padomes locekli un Ilo Kāziku (Ülo Kaasik) apstiprināšanu par Fiskālās disciplīnas padomes locekli.

Ģ.Rūdu amatam izvirzījusi FKTK priekšsēdētāja Santa Purgaile, kandidatūru saskaņojot ar finanšu ministru un Latvijas Bankas padomi.

Ģ.Rūda patlaban ir “RB Rail” Juridiskā dienesta vadītājs, juridisko jautājumu koordinators trīs Baltijas valstīs un ar Eiropas Savienības institūcijām. Iepriekš darbojies kā zvērināts advokāts. Viņam ir Bristoles universitātē iegūts maģistra grāds jurisprudencē un maģistra grāds biznesa vadībā - Rīgas Biznesa skolā.

Savukārt I.Kāziks Fiskālās disciplīnas padomes locekļa amatam izvirzīts pēc kopīga Latvijas Bankas prezidenta Mārtiņa Kazāka un finanšu ministra Jāņa Reira priekšlikuma.

I.Kāziks patlaban ir Igaunijas Centrālās bankas prezidenta vietnieks, kā arī Igaunijas Fiskālās padomes loceklis. Iepriekš bijis arī Latvijas Fiskālās disciplīnas padomes loceklis. Viņam ir Tallinas Tehnoloģiju universitātē iegūts maģistra grāds ekonomikā.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt