Saeimā diskutēs par inovācijām un izaicinājumiem profesionālajā izglītībā

(13.02.2020.)

Saeimā piektdien, 14.februārī, notiks konference “Inovācijas un izaicinājumi profesionālajā izglītībā”, kuras mērķis ir sekmēt uzņēmēju un profesionālās izglītības iestāžu sadarbību, lai veicinātu darba tirgū pieprasītu speciālistu sagatavošanu.

Konferenci atklās Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Arvils Ašeradens, izglītības un zinātnes ministre Ilga Šuplinska, kā arī Profesionālās izglītības biedrības valdes priekšsēdētāja Ilze Brante.

Pirmajā daļā plānots diskutēt par pāreju no profesionālās izglītības kompetences centriem uz ekselences centriem, pēc tam pievēršoties jautājumam par pieaugušo izglītības nodrošinājumu profesionālās izglītības iestādēs.

Tāpat pasākuma dalībnieki diskutēs par uzņēmēju un profesionālās izglītības iestāžu sadarbību darba tirgus prasībām atbilstošu speciālistu sagatavošanā.

Uz konferenci aicināti Izglītības un zinātnes ministrijas, Ekonomikas ministrijas, Darba devēju konfederācijas, profesionālās izglītības iestāžu un citu institūciju, kā arī nevalstisko organizāciju pārstāvji un citi eksperti.

Pasākumu rīko Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisija sadarbībā ar Izglītības un zinātnes ministriju, kā arī Pieaugušo un profesionālās izglītības biedrību.

Konference “Inovācijas un izaicinājumi profesionālajā izglītībā” notiks piektdien, 14.februārī, pulksten 10.00 Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēžu zālē, Rīgā, Jēkaba ielā 6/8. Tai tiešsaistē varēs sekot arī Saeimas mājaslapā www.saeima.lv.

 

Programma

Mediju ievērībai:
Mediju pārstāvjus, kuriem nav pastāvīgās akreditācijas darbam Saeimā, pasākuma atspoguļošanai lūdzam pieteikties, rakstot e-pastu prese@saeima.lv vai zvanot uz tālruni 67087244.

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā