Administratīvi teritoriālās reformas komisija rīt uzsāks sarunas ar pašvaldībām par jaunveidojamajiem novadiem

(23.01.2020.)

Saeimas Administratīvi teritoriālās reformas komisija uz sēdi piektdien, 24.janvārī, aicinājusi Rīgas reģiona pašvaldību vadītājus. 

“Komisija, skatot pašvaldību reformas likumprojektu, turpmāko darbu veltīs pielikuma sagatavošanai ar jaunizveidojamajām novadu pašvaldībām. Paredzēts, ka jaunās teritorijas noteiks Saeima, tādēļ rītdien uzsāksim sarunas ar pašvaldībām – plānojam uzklausīt pašvaldību viedokļus par Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumprojekta pielikumu, kā arī apspriest pašvaldību priekšlikumus, kas skar to līdzšinējās administratīvās teritorijas”, pirms sēdes pauž komisijas priekšsēdētājs Artūrs Toms Plešs.

Piektdien uz parlamentu aicināti pašvaldību vadītāji vai viņu pārstāvji no Rīgas un Jūrmalas, kā arī Ādažu, Babītes, Baldones, Carnikavas, Garkalnes, Inčukalna, Ķekavas, Mārupes, Olaines, Ropažu, Salaspils, Saulkrastu, Sējas un Stopiņu novadiem.    

Pašvaldību reforma paredzēta, lai līdz 2021.gadam izveidotu ekonomiski attīstīties spējīgas administratīvās teritorijas ar vietējām pašvaldībām, kas spēj nodrošināt tām likumos noteikto autonomo funkciju izpildi salīdzināmā kvalitātē un pieejamībā un sniedz iedzīvotājiem kvalitatīvus pakalpojumus par samērīgām izmaksām, teikts Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumprojekta anotācijā. 

Likumprojekts paredz līdz 2021.gada pašvaldību vēlēšanām līdzšinējo 119 vietējo pašvaldību vietā izveidot 39 pašvaldības. 

Administratīvi teritoriālās reformas komisijas sēde piektdien, 24.janvārī, sāksies pulksten 10.00, un tā notiks 207.telpā Jēkaba ielā 6/8 – Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēžu zālē.

 

Saeimas Preses dienests

Sestdien, 20.aprīlī