Saeima konceptuāli lems par administratīvi teritoriālās reformas likumprojektu

(06.11.2019.)

Rīt, 7.novembrī, Saeima pirmajā lasījumā skatīs Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumprojektu, kas paredz līdz nākamajām pašvaldību vēlēšanām līdzšinējo 119 vietējo pašvaldību vietā izveidot 39 pašvaldības. 

Galīgajā lasījumā rītdien plānots skatīt grozījumus Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likumā, kas paredz tiesības Finanšu un kapitāla tirgus komisijai un Patērētāju tiesību aizsardzības centram uzsākt administratīvo lietu, pieņemt lēmumus par pārkāpumiem un piemērot sankcijas arī maksājumu pakalpojumu izmantotājiem un elektroniskās naudas turētājiem. 

Vēl galīgajā lasījumā paredzēts skatīt grozījumus Bezdarbnieku un darba meklētāju atbalsta likumā, kuru mērķis ir mazināt administratīvo slogu Nodarbinātības valsts aģentūras sadarbības partneriem, kā arī ieviest vairākas citas izmaiņas.   

Tāpat deputāti lems par virkni likumprojektu, ar kuriem administratīvās atbildības reformas ietvaros attiecīgo nozaru likumos paredzēts noteikt administratīvos pārkāpumus, par tiem piemērojamos sodus un amatpersonu kompetenci pārkāpumu procesā. 

Saeimā ir iesniegti vairāki jauni likumprojekti, un deputāti lems par to nodošanu izskatīšanai komisijās. To vidū ir likumu grozījumi, kas rosināti, lai uzlabotu valsts pārvaldes sniegto pakalpojumu pieejamību iedzīvotājiem, pilnveidotu publiskās pārvaldes atvērto datu pieejamību, kā arī izveidotu vienotu valsts pārvaldes informācijas un komunikācijas tehnoloģiju sistēmu. 

Tāpat komisijām plānots nodot likumprojektu, kas paredz, ka turpmāk pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumenti būs jāizstrādā atbilstoši jaunajām pašvaldību teritorijām, un likumprojektu, kas paredz, ka Eiropas pilsoņu iniciatīvas tiešsaistes sistēmas atbilstības sertifikātu izsniegs Digitālās drošības uzraudzības komiteja. 

Vēl komisijām plānots nodot grozījumus uzņēmumu ienākuma nodokļa likumā par peļņas nodokļa pretizvairīšanās pasākumu stiprināšanu, grozījumus svētku, atceres un atzīmējamo dienu likumā par 11.novembra noteikšanu par svētku dienu un grozījumus likumā, kas paredz sabiedrisko mediju satura pieejamības nodrošināšanu Latvijas diasporas mītnes zemēs. 

Tautsaimniecības komisija lūgusi Saeimu rītdien pirmajā lasījumā skatīt grozījumus Tūrisma likumā, kas paredz precizēt vairākas tūrisma nozares regulējuma definīcijas, kā arī risināt citus nozarei aktuālus jautājumus. 

Saeimas 7.novembra sēdes darba kārtībā iekļauti 27 jautājumi. 

Savukārt pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem.

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā