Vjačeslavs Dombrovskis: jānolaižas uz zemes un Nacionālajā attīstības plānā detalizēti jāskata konkrētas nozares

(06.11.2019.)

“Ir jānolaižas uz zemes, un Nacionālā attīstības plāna 2021.-2027.gadam stratēģiskais mērķis “Produktivitāte un ienākumi” jāskata, analizējot konkrētas tautsaimniecības nozares, turklāt jāpievērš uzmanība vienmērīgai reģionu attīstībai,” trešdien, 6.novembrī, pēc sēdes uzsvēra Saeimas Ilgtspējīgas attīstības komisijas priekšsēdētājs Vjačeslavs Dombrovskis.

Kā sēdē pauda deputāti, analizējot mērķus, kas saistīti ar produktivitāti un ienākumiem, runāt par abstraktu vidējo uzņēmumu Nacionālā attīstības plāna 2021.-2027.gadam (NAP2027) kontekstā nav jēgpilni. Ir jāskata konkrētas nozares, ar to pārstāvjiem pārrunājot jautājumus, kas skar inovācijas, darbaspēku, nepieciešamās investīcijas, kā arī to, kur un kāpēc uzņēmumi atradīsies un vai nozares spēs īstenot plānoto.

“Būtiski ir ņemt vērā nozaru ģeogrāfisko izvietojumu. Nedrīkst koncentrēties tikai uz nozarēm, kuru uzņēmumi atrodas, piemēram, Rīgā un tās apkārtnē, aizmirstot par tām, kas ir pārstāvētas reģionos,” pēc sēdes akcentēja V.Dombrovskis. Vienlaikus priekšsēdētājs uzsvēra, ka NAP2027 ir nepieciešams reālistisks redzējums par to, kur vēlamies atrasties pēc 10 un 20 gadiem.

Klātesošie pārsprieda arī klimata mērķu sasniegšanas ietekmi uz tautsaimniecības attīstību.

Komisija turpinās vērtēt katru plānā ietverto prioritāti un rīcības virzienu līdz NAP2027 tiks virzīts apstiprināšanai Saeimā, atgādināja V.Dombrovskis.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt