Budžeta komisija virza lēmuma projektu par Santas Purgailes apstiprināšanu FKTK priekšsēdētāja amatā

(22.10.2019.)

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija otrdien, 22.oktobrī, atbalstīja Santas Purgailes kandidatūru Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) priekšsēdētāja amatā un lēma attiecīgu lēmuma projektu virzīt izskatīšanai Saeimas sēdē. 

S.Purgaile guvusi augstāko vērtējumu Ministru kabineta rīkotajā atklātajā konkursā uz FKTK priekšsēdētāja amatu. 

Jauns FKTK vadītājs nepieciešams, jo Saeima šī gada jūlijā no amata pēc paša vēlēšanās atbrīvoja līdzšinējo komisijas priekšsēdētāju Pēteru Putniņu. Savukārt, lai nodrošinātu FKTK darbības nepārtrauktību līdz brīdim, kad Saeima būs apstiprinājusi komisijas priekšsēdētāju, Saeima FKTK priekšsēdētāja amatā uz laiku iecēla Kristīni Černaju-Mežmali. 

FKTK priekšsēdētāja amata pretendente S.Purgaile patlaban ir AS “Citadele Banka” Korporatīvo klientu apkalpošanas direktore un Latvijas Finanšu nozares asociācijas Kreditēšanas komitejas līdzpriekšsēdētāja, strādājusi AS “SEB Banka”. S.Purgailei ir maģistra grāds starptautiskajā ekonomikā un uzņēmējdarbībā. 

Saskaņā ar šī gada jūnijā Saeimā pieņemtajiem Finanšu un kapitāla tirgus komisijas likuma grozījumiem FKTK priekšsēdētāja amata pretendentu atklātā konkursā izraugās Ministru kabinets un priekšsēdētāju amatā uz pieciem gadiem pēc Ministru kabineta ieteikuma apstiprina Saeima. 

Komisija lēmuma projektu par S.Purgailes iecelšanu FKTK priekšsēdētāja amatā lūgs iekļaut Saeimas 24.oktobra sēdes darba kārtībā, informē Budžeta komisijas priekšsēdētājs Mārtiņš Bondars.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt