Uzaicinājums uz preses konferenci par turpmāko rīcību pēc EPPA lēmuma atjaunot Krievijas balsstiesības

(05.09.2019.)

Aicinām plašsaziņas līdzekļu pārstāvjus piektdien, 6.septembrī, pulksten 9.00 uz preses konferenci par līdzīgi domājošo valstu iespējamo turpmāko rīcību pēc Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas (EPPA) lēmuma atjaunot Krievijas balsstiesības šajā organizācijā.

Preses konferencē piedalīsies Saeimas priekšsēdētājas biedre, EPPA Latvijas delegācijas vadītāja Inese Lībiņa-Egnere, Ukrainas parlamenta Ārlietu un starpparlamentu sadarbības komitejas priekšsēdētājs Bohdans Jaremenko (Bohdan Yaremenko) un EPPA Gruzijas delegācijas vadītāja Tamāra Čugošvili (Tamar Chugoshvili).

Preses konference notiks pirms EPPA delegāciju pārstāvju sanāksmes, kurā parlamentārieši plānojuši lemt par turpmāko rīcību pēc EPPA lēmuma atjaunot Krievijas balsstiesības šajā organizācijā.

Lietuvas, Igaunijas, Gruzijas, Ukrainas, Polijas, Lielbritānijas, Zviedrijas un Dānijas parlamentu deputāti Saeimā pulcēsies pēc EPPA Latvijas delegācijas iniciatīvas.

“Krievijas balsstiesību atjaunošana Eiropas Padomes Parlamentārajā asamblejā ir mazinājusi uzticēšanos Eiropas Padomei un citiem starptautiskiem instrumentiem. Mēs esam pulcējuši to valstu parlamentāriešus, kuras iebilst pret Krievijas balsstiesību atjaunošanu, lai vēl pirms nākamās Eiropas Padomes Parlamentārās asamblejas sanāksmes vienotos par vienotu pozīciju un turpmākajiem soļiem,” akcentē I.Lībiņa-Egnere.

Preses konference notiks piektdien, 6.septembrī, pulksten 9.00 Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēžu zālē, 207.telpā, Jēkaba ielā 6/8. Preses konferences darba valodas – latviešu un angļu.

 

Mediju ievērībai:
Mediju pārstāvjus, kuriem nav pastāvīgās akreditācijas darbam Saeimā, preses konferences atspoguļošanai lūdzam pieteikties, rakstot e-pastu prese@saeima.lv vai zvanot uz tālruni 67087244.

Saeimas Preses dienests


Piektdien, 29.martā