Saeimas priekšsēdētāja piedalīsies NB8 valstu spīkeru sanāksmē Igaunijā

(30.08.2019.)

Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece no 2. līdz 3.septembrim uzturēsies Igaunijas galvaspilsētā Tallinā, kur piedalīsies Baltijas un Ziemeļvalstu (NB8) parlamentu priekšsēdētāju gadskārtējā konferencē.

Parlamentu priekšsēdētāji sanāksmē diskutēs par svarīgākajiem jautājumiem NB8 valstu parlamentos, aktualitātēm visā Eiropā, tostarp reģionālās drošības izaicinājumiem un informatīvās telpas aizsardzību, kā arī gaidāmo Brexit jeb Lielbritānijas izstāšanos no Eiropas Savienības.

Plānots, ka I.Mūrniece NB8 valstu parlamentu priekšsēdētājus uzrunās jautājumā par Austrumu partnerības politiku. Tāpat spīkeri spriedīs par sadarbību citos parlamentāros forumos, kā arī kopīgām NB8 valstu iniciatīvām.

NB8 formāts apvieno piecas Ziemeļvalstis - Dāniju, Islandi, Norvēģiju, Somiju un Zviedriju - un trīs Baltijas valstis - Latviju, Lietuvu un Igauniju -, un tajā aktīva sadarbība notiek kopš 90.gadu sākuma. NB8 ietvaros notiek regulāras premjeru, parlamentāriešu, ministru un citu amatpersonu tikšanās.

Baltijas valstu un Ziemeļvalstu parlamentu priekšsēdētāju konference notiek reizi gadā kādā no reģiona valstīm.

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt