Saeimā norisinās starptautiska konference “Ukrainas reformas un ceļš uz Eiropu”

(06.12.2019.)

Piektdien, 6.decembrī, Saeimā notika starptautiska konference “Ukrainas reformas un ceļš uz Eiropu”. To atklāja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, klātesošos uzrunāja arī Ukrainas premjerministra vietnieks Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas jautājumos Dmitro Kuleba (Dmytro Kuleba), Eiropas Komisijas priekšsēdētājas izpildvietnieks Valdis Dombrovskis un Baltijas–Melnās jūras alianses valdes priekšsēdētāja Sarmīte Ēlerte. 

Konferences pirmā sesija bija veltīta jautājumiem par reformām ekonomikā. Dalībnieki diskutēja par to, kā veicināt Ukrainas ekonomisko izaugsmi, stimulēt ārvalstu ieguldījumus un stiprināt tirgus ekonomiku. 

Otrajā sesijā eksperti sprieda par tiesiskumu, cīņu pret korupciju, kā arī iestāžu stiprināšanu Ukrainā. Diskusijā pārrunāti Ukrainas galvenie iekšpolitiskie mērķi iekšējās attīstības nodrošināšanai un noturības stiprināšanai pret ārējiem apdraudējumiem. 

Konferenci organizēja Saeimas Eiropas lietu komisija un Baltijas–Melnās jūras alianse sadarbībā ar Eiropas Komisijas pārstāvniecību Latvijā un Konrāda Adenauera fondu. Pasākuma mērķis ir panākt, lai Ukraina pēc piecus gadus ilgstošās Krievijas agresijas Austrumukrainā un Krimas aneksijas būtu Baltijas un Eiropas politikas veidotāju, viedokļu līderu, kā arī plašākas sabiedrības uzmanības centrā. 

 

Saeimas priekšsēdētāja: Latvija stingri atbalsta Ukrainas eiroatlantisko integrāciju

 

Konferences materiāli: 

Programma latviešu valodā un angļu valodā 

Konferences videoieraksts 1.daļa latviešu valodā un angļu valodā

                                                 2.daļa latviešu valodā un angļu valodā

Fotogrāfijas 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt