Saeimas Prezidijs pieņem lēmumu uz laiku ierobežot atsevišķu telpu ekspluatāciju Saeimas namā

(19.09.2019.)

Lai veiktu padziļinātu būvkonstrukciju izpēti, Saeimas Prezidijs ceturtdien, 19.septembrī, pieņēma lēmumu ierobežot atsevišķu telpu ekspluatāciju Saeimas ēkā Jēkaba ielā 11. Lēmums pieņemts, pamatojoties uz šodien saņemto SIA “Būvprocess” sertificētu būvekspertu iesniegto būves ekspertīzes un tehniskās apsekošanas atzinumu, kas veikts Saeimas Administrācijas uzdevumā.

Tāpat Saeimas Prezidijs ir uzdevis Saeimas Administrācijai informēt Valsts būvniecības kontroles biroju par saņemto atzinumu, kā arī konsultēties par turpmāk veicamiem pasākumiem, lai novērstu ekspertu atzinumā norādītos riskus. Atzinumā konstatēts, ka atsevišķi ēkas inženiertehniskie elementi ir sliktā stāvoklī.

Šobrīd Saeimas Administrācija kopā ar ekspertiem detalizēti iepazīstas ar saņemto atzinumu un plāno atbilstošākos drošības risinājumus, tostarp darba vietu drošu pārplānošanu un apmeklētāju plūsmas organizēšanu, par ko informēs arī Būvniecības valsts kontroles biroju.

Līdz tehnisko darbu pabeigšanai paredzēts atsevišķas darba vietas pārvietot no ēkas Jēkaba ielā 11 uz citām telpām Saeimas ēkās.

Būtisks ēkas Jēkaba ielā 11 kapitālais remonts iepriekšējo reizi veikts pirms 40 gadiem, taču arī ne visā ēkā un ne visām konstrukcijām. 

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 19.aprīlī
09:00  Saeimas 2024.gada 19.aprīļa ārkārtas sēde