Baltijas Asambleju Rīgā atklās Latvijas, Lietuvas, Igaunijas parlamentu vadītāji

(20.10.2010.)

21. un 22.oktobrī Saeimā norisināsies Baltijas Asamblejas (BA) 29.sesija un 16.Baltijas Padome, kas pulcēs Latvijas, Lietuvas un Igaunijas parlamentu vadītājus, deputātus un ministrus. Sesijas ietvaros notiks BA balvas laureātu - Baltijas valstu zinātnieku, literātu un mākslinieku - apbalvošana un par ieguldījumu Baltijas vienotības stiprināšanā tiks pasniegtas BA medaļas.

BA sesija norisināsies Saeimas ēkās, un 22.oktobrī Saeimas sēžu zālē to atklās Baltijas Asamblejas prezidente Ērika Zommere, Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze, Igaunijas parlamenta priekšsēdētāja Ene Ergma (Ene Ergma) un Lietuvas parlamenta priekšsēdētāja Irena Degutiene (Irena Degutienė).

Sesijas ietvaros parlamentārieši spriedīs par kopīgiem veselības aprūpes projektiem un diskutēs par sabiedrības drošības izaicinājumiem.

Piektdien Saeimas namā notiks arī 16.Baltijas Padome, kurā par politiskās un ekonomiskās sadarbības stiprināšanu klātesošos uzrunās BA prezidente un triju Baltijas valstu ārlietu ministri.

Baltijas Asambleja ir Latvijas, Lietuvas un Igaunijas parlamentu sadarbības organizācija, kas dibināta ar mērķi koordinēt Baltijas valstu sadarbību parlamentārā līmenī, diskutēt par jautājumiem un projektiem, kas kopīgi visām trim reģiona valstīm. Baltijas Asambleja pauž kopīgu nostāju par politiskiem, ekonomiskiem, sociāliem un kultūras jautājumiem Eiropas Savienības un starptautiskā līmenī. Baltijas Asambleju veido nacionālās delegācijas - 12 līdz 20 deputāti no katra Baltijas valstu parlamenta.

Mediju programma (pdf fails 197.84 Kb)

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā