Saeimā stažēsies Moldovas parlamenta darbinieki

(08.10.2010.)

Lai iepazītos ar Saeimas budžeta izstrādes un īstenošanas principiem, no 11. līdz 14.oktobrim mācību vizītē Saeimā uzturēsies Moldovas parlamenta kancelejas darbinieki.

Moldovas parlamenta kancelejas vadītāja Adriana Fetesku (Adrian Fetescu) vadītajai delegācijai plānotas tikšanās ar Saeimas Kancelejas vadību, nodaļu vadītājiem, kā arī citām amatpersonām.

Moldovas parlamenta darbiniekus īpaši interesē Saeimas administrācijas pieredze budžeta izstrādē un īstenošanā, kā arī sadarbība ar neatkarīgajām institūcijām, piemēram, Centrālo vēlēšanu komisiju un Tiesībsarga biroju.

Mācību vizīte ir daļa no Saeimas sniegtā atbalsta Moldovas parlamenta administrācijas kapacitātes stiprināšanai, kā to paredz šī gada 4.augustā parakstītais Saeimas Kancelejas un Moldovas parlamenta kancelejas saprašanās memorands. Šim mērķim tiek piesaistīts starptautisko organizāciju finansējums, un arī šoreiz Moldovas parlamenta darbinieki Latvijā ieradīsies ANO Attīstības programmas projekta ietvaros.

Moldova ir viena no Latvijas prioritārajām attīstības sadarbības valstīm. Saeima līdz šim ir sadarbojusies arī ar citiem Eiropas Savienības Austrumu partnerības valstu parlamentiem. Aktīva pieredzes apmaiņa ir izveidojusies ar Gruzijas parlamentu, kas no mums pārņēmis pieredzi sabiedrības informēšanas jomā, kā arī Ukrainas parlamentu.


Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā