Saeimas komisija: ierēdņi varēs ātrāk saņemt bezdarbnieka pabalstu

(30.09.2010.)

Valsts civildienesta attiecības varēs izbeigt, pamatojoties uz ierēdņa un iestādes vadītāja savstarpēju vienošanos, kas ļaus bijušajiem ierēdņiem ātrāk pretendēt uz bezdarbnieka pabalstu. Šādu priekšlikumu grozījumiem Valsts civildienesta likumā ceturtdien, 30.septembrī, galīgajam lasījumam atbalstīja Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija.  

Spēkā esošā likuma redakcija patlaban neparedz iespēju civildienesta ierēdņiem izbeigt civildienesta attiecības, vienojoties ar iestādes vadītāju. Tādējādi pēc amata atstāšanas ierēdnis uz bezdarbnieka pabalstu var pretendēt tikai pēc diviem mēnešiem.

Savstarpējā vienošanās par civildienesta attiecību izbeigšanu būs jāapliecina ar rakstveida piekrišanu.

Šādas izmaiņas likumā nepieciešamas, lai valsts civildienesta ierēdņi būtu vienlīdzīgā situācijā ar darbiniekiem sociālo garantiju nodrošināšanā pēc civildienesta vai darba attiecību izbeigšanas, norādīja priekšlikuma autori.

Plānots, ka Saeima par grozījumiem Valsts civildienesta likumā otrajā galīgajā lasījumā lems 7.oktobra sēdē.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt