Saeimas komisija atzinīgi vērtē privāto investoru iesaistīšanos sociālo pakalpojumu nodrošināšanā

(21.09.2010.)

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti otrdien, 21.septembrī, iepazīstoties ar sociālās aprūpes sistēmu Francijā, atzinīgi novērtēja iespējas Latvijā pārņemt šīs valsts pieredzi veco laužu aprūpē.

Francija jau vairāku gadu desmitu garumā ar privāto uzņēmēju starpniecību nodrošina veco ļaužu aprūpi, un Francijas uzņēmums „Senior Group” plāno arī Latvijā īstenot projektu, klientiem piedāvājot dzīvesvietu un sociālā un medicīniskā personāla aprūpi, šodienas sēdē noskaidroja komisija.

Līdzīgi kā daudzviet pasaulē arī Latvijā strauji pieaug veco cilvēku skaits, un mums jāmācās no citu valstu prakses sociālo pakalpojumu nodrošināšanā iesaistot privātos uzņēmējus, atzina deputāti. Piedāvājot aprūpi vecāka gadagājuma cilvēkiem, pakalpojumam jābūt par saprātīgu cenu un tam jāatbilst specifiskām klientu vajadzībām, norādīja komisija.

„Senior Group” prezidents Nikolajs Kobliakovs deputātiem pauda viedokli, ka sociālās aprūpes tirgū pieprasījums nav pilnībā apmierināts, un viņš saredz iespēju Latvijā piedāvāt Eiropas līmeņa pakalpojumus.

Uzņēmums iecerējis Rīgā izveidot senioru māju, kurā varētu dzīvot vairāk nekā trīssimts cilvēku. Šo pakalpojumu plānots piedāvāt arī ārzemniekiem. Savukārt stacionārās aprūpes jomā uzņēmums plāno veidot jaunas iestādes un jau esošajiem aprūpes centriem piedāvāt modernas tehnoloģijas.

 

 

Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt