Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze sveic Rīgas Stradiņa universitāti 60.jubilejā

(17.09.2010.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze sveic Rīgas Stradiņa universitāti 60 gadu jubilejā, vēlot nerimstošu darba sparu nākamo paaudžu izglītošanā un Latvijas zinātnes attīstīšanā.

„Medicīna reizē ir amats, zinātne un māksla - šādi skan viena no izcilā latviešu ārsta, profesora Paula Stradiņa devīzēm. Ar savu nerimstošo darbu medicīnā un zinātnē viņš to ir pierādījis. Ne velti vecākās paaudzes ārsti jūtas lepni, ka viņiem ir bijusi iespēja mācīties tieši pie profesora Paula Stradiņa,” apsveikuma vēstulē raksta G.Daudze.
 
„Mēs šodien varam būt lepni, ka profesora Paula Stradiņa darbs tiek turpināts. Neapšaubāmi Rīgas Stradiņa universitāte ir augstākā līmeņa mācību un pētnieciskās darbības iestāde, kurā koncentrēti labākie mācību spēki, jo īpaši medicīnas jomā, un kura spēj sagatavot augsta līmeņa speciālistus, konkurētspējīgus kā Latvijā, tā arī ārvalstīs,” pauž Saeimas priekšsēdētājs.

„Vēstures griezumā 60 gadi nav ļoti ilgs laika posms, tomēr Rīgas Stradiņa universitāti šo gadu laikā ir absolvējuši vairāku paaudžu mediķi, kuri ir savas jomas profesionāļi, kas ar godu un augstu atbildības sajūtu dara savu darbu un ir gatavi nodot savas zināšanas nākamajām paaudzēm. Jau vairākus gadus Rīgas Stradiņa universitāte sagatavo arī zinošus speciālistus sociālo zinību jomā,” savā apsveikumā uzsver G.Daudze.




Saeimas Preses dienests

Piektdien, 29.martā