Saeimas komisija: Latvijai Briselē ir nepieņemami maz pastāvīgo korespondentu

(10.09.2010.)

Saeimas Eiropas lietu komisija par nepieņemamu atzīst situāciju, ka Latvija ir vienīgā Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts, kurai Briselē ir tikai viens pastāvīgi akreditēts žurnālists. Vienlaikus komisija akcentē žurnālistu darba nozīmi, informējot sabiedrību par ES jautājumiem.

„Briselē akreditēto žurnālistu darbs ir ļoti būtisks, jo viņi palīdz veidot atgriezenisko saiti starp Eiropas Savienību un dalībvalstīm, sniedzot nepastarpinātu informāciju par Eiropas Savienības aktualitātēm,” to piektdien, 10.septembrī, teica Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle. „Diemžēl ar nožēlu jāsecina, ka vienīgā pastāvīgi Briselē strādājošā žurnāliste ir Latvijas Radio korespondente Ina Strazdiņa. Eiropas lietu komisijas vārdā vēlamies paust pateicību par viņas ieguldījumu sabiedrības informēšanā par būtiskiem Eiropas Savienības dienaskārtības jautājumiem.”

Atzinīgus vārdus I.Strazdiņas darbam komisijas sēdē veltīja deputāts Dzintars Rasnačs. Viņš atgādināja, ka Latvijas Radio korespondente gatavo ne tikai radio reportāžas, bet arī sižetus Latvijas Televīzijai, kā arī rakstus presei.

„Ina Strazdiņa dara vienkārši fantastisku darbu,” sēdē atzina arī Ārlietu ministrijas Eiropas Savienības direkcijas vadītāja Ilze Juhansone. Viņa pauda nožēlu, ka Latvija ir vienīgā ES dalībvalsts, kurai Briselē pastāvīgi akreditēts tikai viens žurnālists. Visām pārējām valstīm par ES jautājumiem no Briseles pastāvīgi ziņo vairāki televīziju, radio un laikrakstu žurnālisti.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt