Saeimas komisija vērtēs vienas pieturas aģentūru tīkla ieviešanas plānus

(10.08.2010.)
Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas deputāti trešdien, 11.augustā, uz komisijas sēdi aicinājuši Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas pārstāvjus, lai iztaujātu par ieceri visā valstī ieviest vienas pieturas aģentūru tīklu. 

„Ideja par to, ka valsts un pašvaldību sniegtie pakalpojumi iedzīvotājiem būtu pieejami vienuviet, ir apsveicama gan no ērtības, gan taupības viedokļa. Taču deputātiem saistībā ar ministrijas plāniem ir daudz jautājumu par šī plāna praktisko pusi. Cik reāli ir sistēmu „iedarbināt” jau līdz 2013.gadam? Kā tiks apmācīti speciālisti, kas varēs sniegt tik plašu pakalpojumu klāstu? Kas notiks ar aģentūrām, kas klientus apkalpo patlaban? Vai, ieviešot jauno sistēmu, nekritīsies sociālajā jomā sniegto pakalpojumu kvalitāte?” vaicā Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča.

Lai ministrijas plānus izvērtētu no sociālās nozares lietpratēju viedokļa, uz komisijas sēdi aicināti arī pārstāvji no Labklājības ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības. 

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas sēde notiks trešdien, 11.augustā, plkst.10.00 Jēkaba ielā 10/12, 210.telpā.


Saeimas Preses dienests
Sestdien, 20.aprīlī