Saeimas Kanceleja paraksta saprašanās memorandu ar Moldovas parlamenta administrāciju (foto)

(04.08.2010.)

Moldovas parlamenta darbinieki turpmāk mācību vizītēs, semināros un konferencēs regulāri iepazīsies ar Saeimas pieredzi eirointegrācijas reformu procesā. To paredz trešdien, 4.augustā, Saeimas Kancelejas un Moldovas parlamenta kancelejas parakstītais saprašanās memorands par atbalstu Moldovas parlamenta administrācijas kapacitātes stiprināšanā.

Saprašanās memorandu parakstīja Saeimas Kancelejas direktors Māris Steins un Moldovas parlamenta administrācijas vadītājs Adrians Fetesku (Adrian Fetescu). Memorands paredz izmantot Saeimas pieredzi, lai celtu Moldovas parlamenta darbinieku kvalifikāciju. Šim mērķim tiks piesaistīts starptautisko organizāciju finansējums.

„Neapšaubāmi, ka no šīs pieredzes apmaiņas iegūs abas puses - gan Moldovas parlamenta, gan Saeimas darbinieki,” pauda Saeimas Kancelejas direktors M.Steins. Plānotā abu valstu parlamentu sadarbība aptver plašu jautājumu loku. Piemēram, mūsu valsts veikto reformu pieredzi pirms iestāšanās Eiropas Savienībā, kā arī Saeimas administratīvā darba organizāciju.  

Savukārt Moldovas parlamenta administrācijas vadītājs A.Fetesku pateicās par Saeimas atvērtību sadarbībai un atzina, ka iepazīšanās ar Saeimas pieredzi ir ļoti nozīmīga Moldovas parlamenta darba uzlabošanā. Sekmīgs administratīvais darbs atspoguļojas arī likumdošanas procesa kvalitātē, norādīja A.Fetesku. 

Moldovas parlamenta darbinieku delegācija šonedēļ mācību vizītes laikā iepazīstas ar Saeimas darbu - Saeimas pieredzi eirointegrācijas procesā, Saeimas Kancelejas struktūru, darba plānošanu, gada budžeta plānošanu un finanšu auditu, personālvadību un atalgojuma sistēmu, informācijas tehnoloģiju lomu parlamenta darba nodrošināšanā, Apmeklētāju un informācijas centra un citu Saeimas struktūrvienību ikdienas darbu. Moldovas parlamenta delegācija Latvijā uzturas ANO Attīstības programmas projekta ietvaros.

Fotogrāfijas pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157624650900256/
Video pieejams: https://www.youtube.com/SaeimaSAB#p/a/u/0/-dNrpt9Ws1M
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimu obligāta.


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 28.martā
10:00  Saeimas priekšsēdētājas biedres Zandas Kalniņas-Lukaševicas tikšanās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā V.E. Christian Heldt